Sist oppdatert 02. juni, kl. 06:56

Informasjon vedrørende coronavirus

SH985 B1
Santa Maria a
Shutterstock 525414190 Smal koselig gate i Firenze Toscana Italia Arkitektur og landemerke i Firenze Firenze bybildet 2

Pilegrimsvandring i Toscana
En vandring med Frans av Assisi

Avreisedato

23.09.2021

Varighet

9 dager

Pris fra

16 750,-

Pilegrimsvandring i Toscana

Vi vandrer langs den gamle pilegrimsruten som går fra Firenze mot Roma og går første del av ruten, til klosteret La Verna, hvor Frans av Assisi flere ganger trakk seg tilbake.

Vandringen blir i retreatramme. Det blir en dags retreat på Santa Maria a Ferrano før vi legger ut på den fire dagers vandringen. Underveis tar vi med oss tanker og bønner fra den hellige Frans. Vandring skjer i varierende og kupert terreng. Skogsveier, stier og landeveg. Vanlig god fysisk form er nødvendig. Krevende som en fjelltur i Norge.

Shutterstock 151573178 Firenze med katedral og typisk italiensk pizza i Toscana Italien

Dag 1

TORSDAG 23. SEPTEMBER

Stavanger-Firenze
Vi reiser tidlig om morgen med KLM fra Stavanger via Amsterdam til Firenze. Ved ankomst flyplass Firenze reiser vi med buss/trikk til Borgo Pinti Holiday House i Firenze. Stedet ligger sentralt til i byen, det vil være mulig å ta seg en spaser tur i den koselige byen.

Firenze ligger i et av Italias vakreste område Toscana. Byen ble grunnlagt i 58 f.Kr. og var en av de rikeste byene i middelalderen. Den anses for å være renessansenes fødested. Firenze oppleves best til bens da de største severdighetene er spredt ut over kun et par kvadratkilometer.

Shutterstock 685222639 The Basilica di Santa Croce Basilica of the Holy Cross in Florence Italy

Dag 2

FREDAG 24. SEPTEMBER

Firenze - Santa Maria a Ferrano
Bagasjen våre hentes og kjøres til Santa Maria a Ferrano. Byvandring i Firenze, I Firenze finner vi flere spor av St. Frans. Vi reiser så med buss til Diacceto. Fra Diacceto vandrer vi de siste kilometerne opp til Ferrano. Overnatting to netter på Santa Maria a Ferrano.

Santa Maria a Ferrano er et retreatsted som ligger midt i hjertet av Toscana, oppe i åsene øst for Firenze. Med sin 1000 år gammel historie er det et flott sted for bønn, for stillhet og for den gode samtalen. De serverer enkle gode italienske retter.

Frokost Middag
Santa Maria bygningene

Dag 3

LØRDAG 25. SEPTEMBER

Santa Maria a Ferrano
Retreatdag på Santa Maria. Tekstmeditasjoner og tidebønner. Nattverdgudstjeneste.

Frokost Lunsj Middag
Shutterstock 1193338921 The Cammino di S Francesco from La Verna to Assisi The italian Camino August 2018 2

Dag 4

SØNDAG 26. SEPTEMBER

Ferrano - Stia
Vi forlater Santa Maria med buss og kjører til Consuma. Fra Consuma vandrer vi til den lille byen Stia, som ligger ved foten av Monte Falterona. En 17 km, ca. 6 timer vandring. Overnatting på Albergo Falterona.

Frokost Middag
Shutterstock 504252181 Photo of Camaldoli hermitage in Tuscany

Dag 5

MANDAG 27. SEPTEMBER

Stia - Camaldoli
Vi vandrer videre gjennom den flotte Casentionodalen. Dagens mål er Camaldoli-klosteret, 16 km, ca. 7 timer. Benediktiner-klosteret ligger flott til i Casentiono skogene. Vi overnatter her, enkel standard.

Klosteret Camaldoli har i over tusen år vært et fyrtårn for åndelighet og kultur. Klosteret arrangerer regelmessige møter, konferanser og rekreasjon-retreat.

Frokost Middag
Shutterstock 1709147584 Summer landscape near the monastery of La Verna Arezzo Tuscany Italy in the Casentino park 2

Dag 6

TIRSDAG 28. SEPTEMBER

Camaldoli - Badia Prataglia - Corresso
Dagens mål er Corresso, vi vandrer via Badia Prataglia, 15 km, ca. 6 timer. Overnatting på vandrerhjem, veldig enkel standard.

Frokost Middag
Shutterstock 1188910897 Aerial view of the Sanctuary of La Verna Toscany Italy

Dag 7

ONSDAG 29. SEPTEMBER

Corresso - Rimbocchi - La Verna
Turen går videre først med buss til Rimbocchi. Fra Rimbocchi vandrer vi den siste etappen opp til La Verna hvor Frans av Assisi tidvis virket og levde i stillhet.
La Verna ligger høyt oppe (1283 moh.) på en vakker klippe med flott utsikt. Her blir vi tatt imot av fransiskanerbrødre som gir oss omvisning og informasjon om fransiskaner-ordenen. Det vil være mulig å delta på de daglige bønnene for de som ønsker dette. Overnatting på La Verna gjestehus.

Frokost Middag
Shutterstock 1193335900 The Cammino di S Francesco from La Verna to Assisi The italian Camino August 2018

Dag 8

TORSDAG 30. SEPTEMBER

La Verna - Diacceto - Santa Maria a Ferrano
Vi tar buss tilbake til Diacceto, så vandrer vi sammen opp til Santa Maria a Ferrano. Vi avslutter dagen med nattverd-gudstjeneste. Overnatting Santa Maria a Ferraro.

Frokost Middag
Shutterstock 1255921570 View from the old window on Florence Duomo Basilica di Santa Maria del Fiore Florence Italy Collage of the historical theme and the theme of travel

Dag 9

FREDAG 01. OKTOBER

Ferrano - Firenze-Stavanger
Tidlig avreise, vi pakker med oss all bagasje og reiser rett til flyplassen. Avreise fra Firenze kl. 12.10. Ankomst Stavanger kl. 17.42.

Frokost
Santa Maria a Ferraro mindre
Shutterstock 733947502 Statue of St Francis
Shutterstock 147690047 Cloister of Basilica di Santa Croce Florence Italy
Pf Toscana 0110
Shutterstock 1871018356 Road in tree misty forest or beechwood Foreste Casentinesi national park Tuscany Italy Europe 2
Santa Maria a Ferraro Italy

Priser og betingelser

Pris fra 16 750,-

Tillegg for enkeltrom: 1400,- Begrenset antall. Det er ikke mulig å få enkeltrom på alle stedene.

Informasjon om vandringen og om overnattingene (mer informasjon sendes ut når avreisen nærmer seg)

Under vandringen
Alle bærer med seg det en trenger for en 4 dagers vandring. Bagasjen ellers settes igjen på Santa Maria a Ferrano. Det blir matpakke, de
dagene vi skal ut å vandre. Hver enkelt bærer den med seg.

Det kan bli regn på turen og på grunn av høyden (500-1000 moh.) kan vi få kalde kvelder og netter.

Overnatting
Det blir overnatting på hotell, kloster, gjestehus og vandrerhjem. Enkelte steder er det enkel standard. De fleste overnattingsstedene tilbyr dobbeltrom, men det er ikke toalett og bad på rommet på alle stedene. I Corezzo blir det overnatting på flersengsrom 3, 5 og 6 senger pr. rom. Det er oppredde senger på alle stedene.
Enkeltrom er tilgjengelig enkelte steder, begrenset antall.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Stavanger – Firenze tur/retur inkl. flyavgifter på kr. 764,- (pr. des 20, kan endre seg)
 • Overnatting inkludert frokost
 • 7 middag, 1 lunsj og 4 nistepakker
 • Transport (rutebuss, trikk og tog)
 • Norsk reiseledelse
 • Engelsk talende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Reiseforsikring (obligatorisk)
 • Tilslutnings billett fra andre steder i Norge
 • Inngangsbilletter til attraksjoner
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
23. september Stavanger - Amsterdam 06:20 07:55 KL1196
Amsterdam - Firenze 08:35 10:30 KL1639
01. oktober Firenze - Amsterdam 12:10 14:25 KL1642
Amsterdam - Stavanger 16:20 17:45 KL1203
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler:

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  Kostnadsfri avbestilling innen 125 dager før avreisedato (innbetalt depositum tilbakebetales).

  Avbestilles turen mellom 124 dager og 65 dager før avreise kreves 25% av turprisen.

  Avbestilles turen mellom 64 dager og 41 dager før avreise kreves, 50% av turprisen.

  Avbestilles turen mindre enn 40 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår

  Plussreiser sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. Plussreiser forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av reiseleder, droppe severdigheter/besøkssted o.l. Plussreiser kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca. 5 uker før avreise. På reiser i enkelte land kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for restbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett).

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin.

  Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500.

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Gyldig pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/Eu må pass være gyldig minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse
  Alle deltakere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding. Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst.