Shutterstock 282046022
Mann med fløyte lite shutterstock 1115855036
Peru Tourists At The Cruz Del Condor Viewpoint Colca Canyon Peru Shutterstock 732235729

Eventyrlige Peru
En majestetisk rundreise

Avreisedato

31.10.2024

Varighet

14 dager

Pris fra

49 750,-

Få plasser igjen

Eventyrlige Peru

Gi deg selv en opplevelse du sent vil glemme. Ta turen med oss fra Stillehavets kyst til høysletten i Andesfjellene, og se litt av alt: historie, arkeologi, natur og spesielt kultur.

Peru er et flerkulturelt og mangfoldig land som garantert vil begeistre deg. Vår reiserute dekker det beste av Perus mest besøkte destinasjoner: Lima, Latin-Amerikas gastronomiske hovedstad, utrolige Cuzco og Machu Picchu, Puno og Titicacasjøen som er den høyest liggende navigerbare innsjøen i verden, og selvsagt Arequipa og dens vulkaner.

Fly

Dag 1

Torsdag 31. oktober

Norge – Amsterdam – Lima

Avreise fra Oslo kl 06:30, ankomst Amsterdam kl 08:30. Videre fra Amsterdam kl 11:40, ankomst Lima kl 18:20 (lokale tider).

Turprisen er satt med fly fra Oslo, men det er mulig å reise fra andre steder der KLM har direktefly til Amsterdam om morgenen. Pris på forespørsel.

I Lima skal vi overnatte på et hotell som ligger på selve flyplassområdet og vi går direkte til hotellet etter ankomst.

Lunsj
Arequipa luftfoto shutterstock 2187878855

Dag 2

Fredag 1. november

Lima – Arequipa

Tidlig avreise fra hotellet og vi flyr til Arequipa som er Perus nest største by. Byen ligger i Andesfjellene 2300 meter over havet, ved foten av den 5822 meter høye vulkanen Misti. Vi tar en rolig dag og lar høydeakklimatisering starte, samtidig som vi kanskje får tid til en liten rusletur i det historiske sentrum og innom noen koselige markeder. Det er viktig å ta det med ro denne dagen. Felles lunsj. Middag på egenhånd.

Frokost Lunsj
Arequipa lite shutterstock 1045277485 1

Dag 3

Lørdag 2. november

Arequipa

I sentrum av byen finner vi Santa Catalina klosteret. Klosteret som har sin historie tilbake til slutten av 1500 tallet vil bli hovedattraksjonen denne dagen. Med sine 20.000 m2 er det et mektig anlegg med små trange gater og åpne gårdsplasser. På sin storhetstid bodde det 450 nonner i klosteret. I dag bor det kun et tyvetalls nonner der. Der er en nydelig og genuin atmosfære, bare å vandre rundt i og inn i de mange historiene som møter oss.

I løpet av turen vil det blir flere anledning til å kjøpe med seg tekstiler laget av lama og alpakka ull. Denne dagen blir du introdusert for noen av de mest eksklusive tekstilene du kan få fatt i når vi tar turen innom butikken til Mitchell Group i Arequipa. Butikken kan også by på et mindre museum som viser noe av den fantastiske tekstil-kulturen i Peru. Felles middag om kvelden.

Frokost Middag
Peru 04

Dag 4

Søndag 3. november

Arequipa

I dag besøker vi en av de lutherske kirkene i Arequipa. Kirken er et av mange resultater av norsk misjons- og bistandsarbeid. Vi prøver også å få til et møte med en eller flere av de norske utsendingene som er der i dag. I dag er mye av misjonsarbeidet i regionen fokusert på lederopplæring og bibelundervisning. Felles middag om kvelden.

Frokost Middag
Gruppe med lamaer

Dag 5

Mandag 4. november

Arequipa – Colca

Vi kjører til Chivay i Colcadalen. Underveis stopper vi kort et par steder for å nyte utsikten, naturen og dyrelivet. På veien passerer vi det høyest punktet på hele turen, 4910 meter over havet. Da kommer det godt med at vi har brukt noen dager i Arequipa først. Deretter kjører vi ned i Colcadalen hvor vi spiser lunsj sammen i landsbyen Chivay. Etter lunsj kjører vi videre innover i dalen, og skal overnatter på nydelige Colca Lodge Spa & Hote springs. Her får vi mulighet til å ta et bad i de varme kildene som er lokalisert på hotellområdet. Det er en spesiell opplevelse å sitte i et varmt og godt bad under en forhåpentligvis klar og stille kveld med stjernehimmelen over seg.

Frokost Lunsj
Peru Tourists At The Cruz Del Condor Viewpoint Colca Canyon Peru Shutterstock 732235729

Dag 6

Tirsdag 5. november

Colca – Puno

Vi er i Colcadalen og reiser tidlig på morgenen opp til ”Cruz del Condor” for å nyte den

mektige utsikten over en av verdens dypeste daler og for å oppleve kondorene som flyr over oss, om været er slik at fuglene er ute og flyr. Reisen går deretter videre gjennom et vakkert fjellandskap til Puno, som ligger ved Titicacasjøens bredder 3812 meter over havet. Overnatting og middag i Puno by.

Frokost Middag
Peru 15

Dag 7

Onsdag 6. november

Puno

Denne dagen skal vi tilbringe på Titicacasjøen, en av Sør-Amerikas største innsjøer. Vi reiser ut med båt fra Puno havn og besøke blant annet en av de flytende sivøyene Uros. Det svikter og gynger når du går. Vi gjør også strandhogg og spiser lunsj hjemme hos en lokal familie som viser oss noe av sin kultur. Om ettermiddagen returnerer vi til Puno.

Frokost Lunsj
Tog Puno Cusco lite shutterstock 1299481171 1

Dag 8

Torsdag 7. november

Puno – Cusco

I dag får du en avslappende og rolig reise over Andes sletten i tog. Turisttoget vi skal reise med har en sjarmerende innredning, og vi reiser på 1.klasse! Gourmet lunsjen om bord er inkludert. Det samme er «Afternoon» tea på ettermiddagen. I løpet av turen blir du invitert til å se lokale dansere og lokale musikere spille. Toget har egen panoramavogn hvor du kan nyte en helt unik natur passere forbi. Overnatting i Cusco.

Frokost Lunsj
Sacred valley shutterstock 133980113

Dag 9

Fredag 8. november

Cusco – Ollantaytambo

I dag skal vi utforske Urubamba-dalen som var selve hjerteslaget i Inkariket. I den fruktbare dalen på 2900 moh. dyrket inkaene sine aller beste jordbruksprodukter. Inkaene brukte de sirkulære terrassene ved Moray til landbrukseksperimenter. Du får se saltdammer som har vært i bruk i århundrer. Vi er innom Chinchero, en sjarmerende by kjent for sine vevetradisjoner. Lunsjen tar vi i Urubamba. Vi skal overnatte i Ollantaytambo, hvor det også finnes et enormt kompleks fra Inkatiden. Det er bygget av kjempemessige steinblokker på opptil 30 tonn og er et av de få stedene hvor spanjolene tapte et militært slag mot Inkariket.

Frokost Lunsj
Peru Ancient Inca City Of Machu Picchu Peru Panoramic Landscape Shutterstock 649655326

Dag 10

Lørdag 9. november

Ollantaytambo – Aguas Calientes

Machu Picchu

Tidlig avreise til legendariske og magiske Machu Picchu – den glemte inkabyen langt inne i Andesfjellene, eller byen i skyene som den også kalles. Som et eventyrslott troner Machu Picchu på et høydedrag mellom dype daler og høye fjell, der regnskogen møter fjellkjeden. De spanske conquistadorene fant aldri Machu Picchu. Derfor ligger byen som et urørt monument fra inkatiden. Vi får en følelse av å være satt flere hundre år tilbake i tiden. Machu Picchu er en natur- og kulturopplevelse i særklasse. Overnatting på hotell i Aguas Calientes. Denne landsbyen tilbyr også små markeder og boder med suvenirer fra Peru. Byen har flere kafeer og restauranter, og i utkanten av denne landsbyen er det er anlegg av varme kilder med bad og basseng som man kan nyte. Felles middag om kvelden.

Frokost Middag
Peru Morning Sun Rising At Plaza De Armas Cusco City Shutterstock 325395509

Dag 11

Søndag 10. november

Aguas Calientes – Cusco

Vi drar tilbake til inkahovedstaden Cusco. Byen var politisk og religiøst senter for Inkariket som på sitt største strakk seg fra Colombia i nord til Argentina og Chile i sør. Byen har en rekke bygninger og minnesmerker fra denne tiden, og sentrum er selvsagt UNESCO beskyttet. Inkafolkets byggekunst i stein er helt utrolig! Enda er det ingen som kan gi et fullgodt svar på hvordan enorme steinblokker ble tilpasset hverandre med millimetermål i innfløkte vinkler! Vi bruker dagen her i Cusco sentrum for å bli kjent og få et første møte med byen som inkaene kalte «verdens navle». Middag om kvelden. Overnatting på hotell i Cusco.

Frokost Middag
Vannparken i Lima 1

Dag 12

Mandag 11. november

Cusco – Lima

Vi ankommer Lima med fly og kjører inn til sentrum av Miraflores der vi overnatter. Om kvelden tar vi en tur til «De magiske vannfontenene» som ble innviet 2007. De består av tretten fontener, som støttes av den nyeste teknologien, hvor musikk, vann, lyd og laserlys blandes for å vise unike og utrolige show. Om det blir en felles lunsj eller middag må vi tilpasse programmet.

Frokost Lunsj
Aerial Shot Of Lima City Perushutterstock 128327462

Dag 13

Tirsdag 12. november

Lima – Amsterdam

Dette er siste dagen vår i Peru og vi skal få en smakebit av landets hovedstad før vi setter kursen mot Norge igjen. Etter frokost blir det sightseeing med lokalguide i Lima sentrum hvor landets fremste katedral, regjeringskvartalet, presidentpalasset og rådhuset ligger. Det historiske sentrum er også her på UNESCO verdensarvliste. Vi prøver å danne oss et inntrykk av denne byen som var sete for den spanske visekongen fram til frigjøringen i 1824 og som i dag er en verdensby med over 10 millioner innbyggere. Felles lunsj. Sent på ettermiddagen reiser vi ut til flyplassen. Flyavgang med KLM kl 20:10.

Frokost Lunsj
Flybillett Israel

Dag 14

Onsdag 13. november

Amsterdam – Norge

Vi lander i Amsterdam kl 14:05 og flyr videre derifra kl 16:30. ankomst Oslo kl 18:20.

Det er mulig å fly direkte fra Amsterdam til andre flyplasser i Norge med KLM. Pris på forespørsel.

Frokost Lunsj Middag

Priser og betingelser

Pris fra 49 750,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 5.400

Bestill

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo – Lima tur/retur
 • Fly Lima – Arequipa
 • Fly Cusco – Lima
 • Øvrig transport i Peru i.h.t. programmet
 • 12 overnattinger med frokost
 • 7 middager
 • 7 lunsjer
 • 1 afternoon tea
 • Inngangspenger og guidede turer i.h.t. programmet
 • Reiseledertjenester

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke
 • Forsikringer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Tips (Tips er frivillig, men det er vanlig å gi litt til guider og/eller andre som har ytt oss god service. Estimert ca beløp for hele turen $20 per person)