Barn Pa Masada
Fkm knotten og morken logo
Kameltur

En 11-dagers opplevelse for hele familien
Familietur til Israel i påsken 2022

Avreisedato

08.04.2022

Varighet

11 dager

Pris fra

17 700,-

Fulltegnet

En 11-dagers opplevelse for hele familien

Vi er glad for å kunne invitere til ny påsketur, til Landet der det skjedde og hvor søndagsskolefortellingene blir levende for oss! Det blir fantastiske feriedager med bl.a. bading og båttur i Rødehavet, kameltur og overnatting i ørkenen, bading i Dødehavet, naturopplevelser og vandringer i Jesu fotspor, på og ved Genesaretsjøen, påskefeiring i Jerusalem, spennende møte med mennesker, et levende møte med røttene våre, tilbud om fysisk fostring, koselige, lærerike familiesamlinger og et herlig fellesskap! Alt i et tempo og med opplevelser som hele familien kan bli med på. Vi gleder oss til en ny festreise og ønsker dere hjertelig velkommen med! En tur for små og store, unge og eldre, til Landet der det skjedde!

Israel Eilat 01

FREDAG 08. APRIL

Utreisedag - Norge - Israel/Eilat
Siden vi er en stor gruppe reiser vi med to flyselskap, Turkish Airlines og LOT, og har utreise fra Oslo (Om du ønsker tilslutning fra annen flyplass i Norge, så gi beskjed ved påmelding). Vel fremme i Tel Aviv møter vi vår sjåfør og kjører direkte til Rødehavet helt sør i Israel og til badebyen Eilat hvor vi skal bo de første dagene. En tur som tar ca. 4 timer.

Eilat

LØRDAG OG SØNDAG 09.-10. APRIL

Fridager i Eilat
Vi starter turen med bade- og feriedager i Israels sørligste by. Her er det 350 soldager i året, og et deilig ørkenklima som gir sommertemperaturer året rundt. Første dagen blir det båttur på Rødehavet med innlagt barbecue og bading/snorkling. Rødehavet er kjent som et av verdens beste dykkervann, og verdens nordligste sted for dykking på korallrev. En kan kose seg på stranden og ved bassenget eller besøke Undervannsobservatoriet, Dolphin Reef, bli med på jeep-tur, besøke Timna Naturpark eller reise på dagstur til den fantastiske klippebyen Petra i Jordan. (Disse aktivitetene/ utfluktene er ikke inkludert). Mer info om utflukter kommer i Reiseheftet.

Frokost Middag
Kameltur

MANDAG 11. APRIL

Fra Eilat til Kfar Hanokdim
Vi reiser fra Rødehavet og nordover i storslått ørkenlandskap. Vi ankommer Dødehavet hvor vi skal bade og flyter som en kork i det salte vannet. Vi er på verdens laveste sted i verdens salteste hav. Så blir det besøk på fjellborgen Masada. Her får vi høre historien om Herodes sin borg og om de jødiske opprørerne som holdt til her etter Jerusalems fall i år 70, og om hvordan romerne tilslutt inntok borgen. Vi tar kabelbanen opp på platået og går ned igjen på baksiden, hvor bussen møter oss og kjører oss videre til beduinleiren Kfar Hanokdim. Her venter ørkenens konge på oss, og det blir kameltur, middag på ekte beduin-vis og overnatting i telt (mulig med hytte mot tillegg i prisen) under en fantastisk stjernehimmel. En får madrasser/sovepose/handduk og der er fine sanitæranlegg.

Frokost Middag
Genesaretsjoen Fra Saligpr Berg Okt 16

TIRSDAG 12. APRIL

Fra ørken til Galilea
I dag fortsetter vi mot Galilea og Genesaretsjøen. Vi kjører i Judeaørkenen nordover langs Dødehavet og passerer m.a. Qumran, hvor Dødehavsrullene ble funnet, og verdens eldste dypeste-liggende by, Jeriko. Vi stanser på dåpsstedet Qasr al-Yahud ved Jordanelven, i området hvor døperen Johannes holdt til. Så fortsetter vi gjennom Jordandalen, til vi kommer til oasen Sachne hvor vi skal bade i kilder som året rundt holder 27 garder, etter hvert ankommer vi det frodige Galilea og Genesaretsjøen hvor vi skal bo de neste dagene.

Frokost Middag
Genesaretsjoen

ONSDAG 13. APRIL

I Jesu fotspor ved og på Genesaretsjøen
Vi er i området hvor Jesus virket aller mest, og vi opplever at Søndagsskolefortellingene blir levende for oss. Vi begynner i det som kalles Jesu egen by; Kapernaum, hvor Jesus bosatte seg etter at Han forlot Nasaret. Fortsetter til høyden som kalles Saligprisningens berg, hvor Han holdt sin Bergpreken, og går ned til Genesaretsjøens bredder ved Tabgha. I dette området kalte Han sine disipler, utførte brødunderet og møtte disiplene igjen etter oppstandelsen. Dagen avsluttes med båttur på Genesaretsjøen!

Frokost Middag
Jerusalem

TORSDAG 14. APRIL

Fra Galilea til Jerusalem
Vi forlater Galilea og kjører først opp på Peace View på Golanhøydene for å se den fine utsikten over hele Genesaretsjøen. Her får vi et innblikk i hvor viktig dette området er for Israels sikkerhet. Så kjører vi sørover Jordandalen og setter kursen mot påskefeiring i Jerusalem! Vi tar lunsjstopp i verdens eldste by, Jeriko. Når vi ankommer Den Hellige by drar vi rett til Oljeberget for å se den storslåtte utsikten. Herifra vandrer vi veien nedover berget og inn mot byen, samme strekning Jesus red på eselet. Vi går ned fra høyden mot Getsemane, hvor vi avslutter dagen og minnes Jesu bønnekamp i hagen. Etter hvert innlosjerer vi oss på vårt hotell i vestre delen av byen.

Frokost Middag
Yad vashem fevogn mindre pix

FREDAG 15. APRIL

Yad Vashem/Biblical Zoo og Betlehem

Vårt opphold i Jerusalem starter med besøk på et utrolig viktig sted; Holocaustmuseet Yad Vashem. Museet er bygget til minne om de 6 mill. jødene som ble utslettet under andre verdenskrig, derav 1,5 mill. barn. En grusom del av Europas historie som vi aldri må glemme. For barna legger vi opp til besøk i The Biblical Zoo! (Ikke inkludert)

For de som ønsker det blir det tur til Jesu fødeby Betlehem, som ligger bare 10 km sør for Jerusalem. Her ser vi både Hyrdemakene og Fødselskirken og vi får vi et innblikk i livet til våre palestinske, kristne søsken.

Israel Jerusalem Gamlebyen

LØRDAG 16, APRIL

Gamlebyen med Via Dolorosa og Vestmuren
Det er sabbat og første dag i den jødiske påske; Pesach. Vi skal til Gamlebyen og vandre i Jesu fotspor. Vi starter ved Betesda-dammen og St. Anna kirken med sin fantastiske akustikk. Så går vi deler av Via Dolorosa – smertenes vei mot Golgata. Etter lunsj går vi sammen til det helligste sted i verden for det jødiske folk, Vest-muren eller Klagemuren som den også kalles. Rester av tempelmuren rundt tempelet som engang stod her, hvor en i dag finner Klippedommen og Al Aksa moskeen. Det blir også tid til shopping i basargatene.

Frokost Middag
365 Gravhagen He Is Risen

SØNDAG 17. APRIL

Oppstandelsesgudstjeneste i Gravhagen, Fridag
God påske! Det er 1. Påskedagsmorgen og vi deltar på oppstandelsesgudstjeneste sammen med skandinaviske kristne ved en tom grav i Gravhagen! En fredelig hage i hjertet av byen, hvor lovsangen i dag toner på mange språk i løpet av flere gudstjenester. Resten av dagen er til egen disposisjon. Om kvelden samles vi til avskjedssamling.

Frokost Middag
Ungdom Beach I Kveldsstemning

MANDAG 18. APRIL

Hjemreisedag
Det er tid for å si Shalom v’lehitraåt (fred og på gjensyn) til Israel og sette kursen hjem til Norge. Vi takker for turen og håper både små og store reiser hjem med minner for livet!

NB! Før utreise får dere tilsendt eget Reisehefte, med mer detaljert program, informasjon, praktiske tips, presentasjon av overnattingssteder m.m.

Frokost

Priser og betingelser

Pris fra 17 700,-

Tillegg for enkeltrom: 7 650,- (Begrenset antall)

Max. 4 personer per rom. Er man flere så ta kontakt med oss.

Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo - Tel Aviv t/r, (inkl. flyskatt kr 1847 pr. sept 21, kan endre seg)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Båttur på Rødehavet m/barbecue
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder i henhold til program
 • Kameltur og overnatting i ørkenen
 • Båttur på Genesaretsjøen
 • Skandinavisktalende guide
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør ca. 90 USD pr. person fra 13 år
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
Utreise med Turkish Airlines
08. april 22 Oslo - Istanbul 11.20 16.10 TK1752
Istanbul - Tel Aviv 18.05 20.10 TK788
Utreise med LOT
Oslo - Warszawa 10.45 12.45 LO482
Warszawa - Tel Aviv 15.25 20.15 LO155
Hjemreise med Turkish Airlines
18. april 2022 Tel Aviv - Istanbul 10.30 12.50 TK785
Istanbul - Oslo 14.05 17.00 TK1753
Hjemreise med LOT
Tel Aviv - Warszawa 11.25 14.20 LO156
Warszawa - Oslo 16.50 18.55 LO483
Tidendringer kan forekomme frem til avreise
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår Israel og Vestbredden (Egne Covid-19 regler i 2021)

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  Kostnadsfri avbestilling innen 75 dager før avreisedato. (Innbetalt depositum tilbakebetales)

  Avbestilles turen mellom 75 og 45 dager før avreise, kreves 25 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.