Sykkeltur Langd Donau Fra Gilje

På sykkel rundt Balatonsjøen
Aktiv ferie

Avreisedato

26.06.2017

Varighet

8 dager

Pris fra

14 450,-

Få plasser igjen

På sykkel rundt Balatonsjøen

En ny aktiv ferie i vårt program. Dette året sykler vi rundt Ungarns største innsjø Balatonsjøen. Kombinert med bademuligheter og tur til Budapest blir dette en flott sommertur.

Balatonsjøen er kun ca. 12 m på det dypeste, og innbyr til gode og varme badeopplevelser på sommeren. Området er et populært rekreasjonssted for både ungarere og turister, og med et velutviklet nett av gode sykkelstier innbyr dette til rolige og lette sykkeletapper på til sammen ca. 20 mil rundt sjøen. Etter fullført sykkeltur nyter vi to netter i den vakre feriebyen Balatonfüred med flotte bademuligheter, både i innsjøen og i varme kilder. En tur til Ungarns vakre hovedstad, Budapest, hører også med.

Dag 1

Mandag 26. juni: Norge – Wien – Balatonfüred

Avreise fra Gardermoen kl. 11.00 og ankomst Wien kl. 13.15. Her venter vår buss som tar oss direkte til Balatonsjøen og Hotel Annabella i Balatonfüred. Middag og velkomstsamling på hotellet.

Dag 2

Tirsdag 27. juni: Balatonfüred – Siófok (ca. 48 km)

Sykler utleveres og vi starter med en lettsyklet løype gjennom flere flotte badebyer rundt den nordøstre delen av innsjøen. Dagens etappemål er den største byen langs Balatonsjøen; Siófok. Middag og kveldsamling på hotellet.

Dag 3

Onsdag 28. juni: Siófok – Fonyódliget (ca. 45 km)

Dagens etappe fortsetter vestover i et lettsyklet landskap på sørsiden av sjøen. Vi triller gjennom små hyggelige ferielandsbyer, og får god anledning til rekreasjon og ett eller flere bad i sjøen. Vel framme i utkanten av nok en liten og koselig badeby, Fonyód, sjekker vi inn på hotellet og slapper av før middag og kveldsamling.

Dag 4

Torsdag 29. juni: Fonyód – Heviz (ca. 45 km)

I dag sykler vi gjennom det store våtmarksområdet «Kis Balaton» (Lille Balaton) i sørvestre enden av innsjøen, der titusentalls fugler hekker i vannkanten. På ettermiddagen anbefaler vi et stopp i markedsbyen Keszthely som kan dateres helt tilbake til romertiden, før vi sykler inn til Heviz.

Dag 5

Fredag 30. juni: Héviz – Badacsony (ca. 35 km)

Vi nyter en rolig morgen på hotellet før dagens rolige etappe på nordsiden av innsjøen. Vi sykler gjennom det som blant kunstnere ofte blir kalt for «Ungarns vakreste landskap». I Badacsony bor vi på Hotel Halaszkert.

Dag 6

Lørdag 1. juli: Badacsony – Balatonfüred (ca. 38 km)

Da gjenstår sjarmøretappen tilbake til Balatonfüred. På ettermiddagen anbefales også en avstikker ut på den vakre Tihany-halvøya før vi igjen triller inn til Balatonfüred og vårt Hotel Annabella der vi nå skal slappe av i to netter

Dag 7

Søndag 2. juli: Balatonfüred & Budapest

Rekreasjon, avslapping og bading, samt en tur til Budapest med guidet by-sightseeing, står på programmet denne dagen. Middag og turavslutning på hotellet.

Dag 8

Mandag 3. juli: Budapest – Norge

Etter en rolig frokost på hotellet tar bussen oss til flyplassen i Budapest. Flyavgang kl. 12.00 og ankomst Gardermoen kl. 14.30.

Priser og betingelser

Pris fra 14 450,-

Tillegg for enkeltrom: 1350,-

Prisen inkluderer

 • Flyreiser Oslo – Wien og Budapest – Oslo
 • Bussturen
 • 7 overnattinger i dobbeltrom m/halvpensjon
 • Sykkelleie
 • Guidet by-sightseeing i Budapest
 • Reiseledertjenester

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltidene
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A

  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.
  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.
  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.
  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.