Sist oppdatert 13. januar, kl. 10:10

Informasjon vedrørende coronavirus

Madagaskar 22 5
Madagaskar 22 3
Img 5889

Madagaskar jubeltur
På lag med syns- og hørselshemmede

Avreisedato

16.10.2017

Varighet

17 dager

Pris fra

25 990,-

Få plasser igjen

Madagaskar jubeltur

På denne turen får du besøke ulike skoler og virksomheter hvor hørsels- og synshemmede studerer og jobber. Det blir landsbybesøk og gode dager ved kystbyen Morondava, hvor den berømte Baobab-allen ligger.

Høydepunkter på turen

  • Besøke lokale blinde- og døveskoler og foreninger.
  • Kystbyen Morondava med Baobab-allen og de flotte strendene.
  • Delta på 150-års jubileumsfeiringen i Antsirabe.
Last ned brosjyre (.pdf)
Madagaskar 22 7

Dag 1 - 16.oktober

Avreise fra Norge og Oslo kl 18.00. Flybytte i Istanbul.

Mada Tana Shutterstock 171876674

Dag 2 -17.oktober

Ankomst Antananarivo (kalt Tana), Madagaskar hovedstad ca. kl 1400. Bussen med vår sjåfør møter oss og kjører oss til hotellet hvor vi skal overnatte. Vi ordner oss og spiser middag og blir bedre kjent med hverandre.

P1040663

Dag 3 - 18.oktober

I sentrum av byen finner vi AKAMA, et senter for hørselshemmede, hvor vi møter elever i grunnskolen og de som tar forskjellig fagutdanning. Lunsj. På ettermiddagen besøker vi en virksomhet hvor hørselshemmede har jobb. En dag med myldrende liv på alle kanter! Middagen inntar vi i langt roligere omgivelser.

Imga1094

Dag 4 - 19.oktober

Formiddagen i hovedstaden, vi møter synshemmede som er i jobb og foreningen hvor de er medlem. Lunsj i hovedstaden før turen går sørover til Antsirabe. Reisen går gjennom noe av det vakre landskapet i innlandet - med noen korte stopp på f.eks "bil-sletta" eller "ananas-høyden". Overnatting i Antsirabe.

P1010497

Dag 5 og 6 20.-21.oktober

Med hotell i sentrum blir det kort vei både til grunn- og ungdomsskole for synshemmede med internat, og til fagsenteret som ligger et lite stykke østenfor byen. Vi satser på å treffe andre syns-hemmede som i dag har jobber eller har sin egen gård eller virksomhet. Denne byen har også et omfattende senter for hørselshemmede med skole, fagutdanning og internat. Turen går også til Tombontsoa, jordbruksskolen med stor besetning, melkeproduksjon og omfattende gårdsdrift. Etter de mange inntrykkene trekker vi oss tilbake og spiser middagen før vi finner veien tilbake til hotellet.

Mada Antsriabe Therm Og Lac Shutterstock 86675062

Dag 7 - 22.oktober

Denne søndagsmorgen drar vi tidlig fra Antsirabe, på vei vestover. Dagens mål er byen Miandrivazo. På veien deltar vi på gudstjeneste i en av de lokale kirkene (kanskje i Mandoto) og slik få med oss inntrykk fra en gudstjeneste på landsbygda. Her møter oss en annerledes landskap igjen. Den kvelden spiser vi og overnatter på hotell i Miandrivazo.

Img 6365

Dag 8 - 23.oktober

Fortsatt har vi et stykke igjen til vi når vestkysten. Et nytt landskap viser seg og ikke minst de store Baobao-trærne. Vi sjekker inn på hotell i Morondava og har en middag ved stranda den kvelden.

Mada 9277

Dag 9 - 24.oktober

Dagen i Morondava. Vi skal oppleve både byen og denne delen av vestkysten. Her har det vært drevet grunnskole for hørselshemmede i en del år. Vi besøker internatet, skolen og vil få treffe barn fra store deler av vestkysten sammen med lederen Lucie og hennes medarbeidere. På samme område – i gangavstand – kan vi ta turen innom det lutherske sykehuset, hva med en snartur innom en skole for utdanning av menighetsledere og prester? Eller den gamle kirken, som faktisk har materialer sendt fra Norge og den nye murkirken som allerede er for liten for menigheten? En av dagene tar bussen oss ut til «Baobao-alleen» hvor vi godt kan samles alle inne i treet eller holde rundt og da må vi være alle for å få til det! Vi innvilger oss en dukkert i Mosambique-kanalen. Måltidene inntar vi på hyggelige restauranter ved stranda.

Lemur Web

Dag 10 - 25.oktober

Hele formiddagen ved kysten før vi setter kursen tilbake til Miandrivazo hvor vi spiser middag og overnatter.

Img 9257

Dag 11 - 26.oktober

Vi tar sikte på å komme opp til Antsirabe til lunsj-tid. Vi installerer oss på hotellet hvor vi skal være igjen i tre dager. I løpet av ettermiddagen får vi anledning til å delta på arrangementene knyttet til 150-års jubileet for den lutherske kirke på Madagaskar.

Betafo Fjelltur

Dag 12 - 14 - 27. - 29. oktober

Under de tre jubeldagene er det felles program for alle tilreisende gjester. Her er noe av det vi kan tilby: - Fine utstillinger og utflukter - Valgfrie temakroer med spennende foredrag - Stor misjons- og kulturfest med festmiddag - Sang- og bønnekveld med lokale kor - Stor jubileumsgudstjeneste i Betafo, hvor de første norske misjonærene slo seg ned for 150 år siden. - Jubel-konsert.

P1020159

Dag 15 - 30.oktober

Vi forlater Antsirabe, fulle av inntrykk, og vender nesa igjen mot hovedstaden hvor vi installerer oss på hotellet og spiser lunsj. Ettermiddagen tar vi gjerne en tur til en av dyreparkene hvor vi opplever lemurene, krokodiller og andre eksotiske dyr som Madagaskar er kjent for.

Img 173003329

Dag 16 - 31.oktober

Vi bruker formiddagen til shopping og pakking og gjør de siste forberedelser før hjemreisen. Etter en bedre lunsj reiser vi til flyplassen på tidlig ettermiddagen og setter oss på flyet til Norge kl 1700. Vi har en kort mellomlanding på Mauritius før vi flyr direkte til Istanbul.

Imga0235A

Dag 17 - 1.november

Ankomst Istanbul. Vi bytter fly og ankommer Oslo kl 1120.

Mada Battur Morondava
Mada Betania
Madagaskar 22 20

Priser og betingelser

Pris fra 25 990,-

Tillegg for enkeltrom: 4 800,-

NB! Vi tar forbehold om endring i programmet

Prisen inkluderer

Flyreisen Oslo . Antananarivo t/r inkludert flyskatter som fastsettes når billettene skrives ut og avhenger av gjeldende valutakurs. All lokal felles transport på Madagaskar, overnatting i dobbeltrom, tre måltider pr dag og reiseledere.

Prisen inkluderer ikke

Visum, reiseforsikring, vaksiner, drikke, inngangspenger og guide til attraksjoner.