Sist oppdatert 27. september, kl. 16:47

Informasjon vedrørende coronavirus

01 Dafna Tal Easrer Sunday 1362
Bat Pa Genesaret Sjoen 2
Tlv Beach2

Påsketur til Israel
Rundreise med noen rolige dager ved Middelhavet

Avreisedato

08.04.2022

Varighet

11 dager

Pris fra

23 200,-

Påsketur til Israel

Har du lyst til å oppleve Påsken i Landet? Det blir et spennende program der du får opplevet Landet, naturen, folket og du får også lytte til bibeltimer, og få utlagt det profetiske Ord på en måte du lett vil forstå. Turen passer både for førstegangsreisende og de som har vært i Israel flere ganger.

ANEMONES

Dag 1

FREDAG 08. APRIL

Utreisedag Norge - Israel
Vi har avreise med LOT Polish Airlines fly fra Oslo kl 10.45 via Warszawa til Tel Aviv. Det er mulig å bestille tilslutningsbillett fra andre steder i Norge. Gi oss beskjed om du ønsker det. På flyplassen i Tel Aviv står buss og venter for å kjøre gruppen til Montefiore hotell i Jerusalem, hvor vi skal starte vår rundreise i Landet.

Mt Olive Gratekirken

Dag 2

LØRDAG/SABBAT 09. APRIL

Jerusalem
Det er sabbat og hviledag i Guds Land og by Jerusalem. Tenk vi er i Jerusalem på selveste dagen før Palmesøndag. Og i dag skal vi få se store deler av denne fantastiske byen, Israels evige hovedstad, og hjertet av det Jødiske Folk gjennom 3000 år. Vi starter med panoramautsikten fra Oljeberget over byen, og ser bymuren og Tempelplassen godt. Deretter besøker vi «Alle Nasjoners Kirke» i Getsemane-hagen, før vi går inn i Gamlebyen og starter for fullt vår oppdagelsesferd i det helt unike Jerusalem. Vi skal besøke områdene hvor «Mikve Israel» var på Tempelets tid. «Brichot Hazon» og Betesda dammen ved St. Anna kirken. Vi går deler av Via Dolorosa, ser restene av en av keiser Hadrians 4 Triumfbuer i Ilia Capitolina fra det II. Århundre etter Kristus. Går inn under byen, og ser vannbassenger fra Jesu tid, og byens gatenivå fra samme tid. Besøker Vestmuren/Klagemuren. Deretter er dere fri til å gå rundt i Gamlebyens basargater og virkelig kose dere. Så går vi samlet tilbake til hotellet.

20.30 Etter middagen på hotellet, går vi ut på byen sammen med folket (for den som har lyst), i det shabbaten går ut, og ei ny uke starter.

01 Dafna Tal Easrer Sunday 1362

Dag 3

SØNDAG 10. APRIL

Palmesøndag i Jerusalem
Vi starter dagen med vandretur på deler av Jerusalems bymur. Går igjen «under jorden» for å se utgravningene fra hvordan deler av Jerusalem så ut våren år 70 etter Kristus. Vi vandrer gjennom Cardo gaten, som var hovedgaten i Jerusalem for 1400 år siden. Besøker Gravkirken (Matt. 27.33-57, 28.10), deretter besøker vi Israels Museum, med modellen av Jerusalem for 2000 år siden og Dødehavsrullene. Vi avslutter dagen med utsikten til Betlehem ifra Kibbutz Ramat Rachel. På vår tur hjem til hotellet, kan den som ønsker det gå av ved Mamilla, byens flotte handlegate like utenfor Jaffa porten (mennenes store Klagemur, og kvinnenes paradis) ). Et langt liv er ikke nok til å få se alt i Jerusalem.

Mann bader i Dødehavet

Dag 4

MANDAG 11. APRIL

Judeaørkenen - Jordandalen - Tiberias
Vi sier på gjensyn til Jerusalem for denne gangen, og reiser østover mot Dødehavet. Vårt første stopp blir «Den barmhjertelige Samaritans herberge». Deretter til Qumran, hvor man fant «Dødehavsrullene». Bading i Dødehavet for den som har lyst, her hvor alle kan lese hebraisk flytende! Før vi kjører nordover i Jordandalen, gjør vi et stopp i «Qasel Elyahud,» Jesu Dåpsplass ved Jordanelven. Like før Genesaretsjøen skal vi gå en kort tur i en Daddelpalmelund, og få se den «Glemte Øy».

Før vi kommer til Restal hotel, tar vi en liten rundtur på beina i Tiberias by, og nyter bl.a. byens flotte strandpromenade.

Fra Har Bental Singeltur 2016

Dag 5

TIRSDAG 12. APRIL

Båttur på Genesaretsjøen, Hazor, Dan og Golan
Vi bor like ved Genesaretsjøen, og hva er vel da ikke mer naturlig enn å starte dagen med en båttur på «Søndagsskolesjøen»? Fra båten kan vi lett peke ut de kjente plassene ifra Det Nye Testamentet; Magdala (Migdal), Saligprisningenes berg, Kapernaum (Jesu by), Beit Zaida m.m. Deretter reiser vi opp til Hazor, og besøker arkeologiske utgravninger som fører oss mer enn 2600 år tilbake i tid. Vi kjører så igjennom Huladalen, og til de arkeologiske utgravningene i Dan, med bl.a. «Abrahams port» som er mer enn 3700 år gammel. Stiger opp på Golanhøyden, kjører igjennom Druserlandsbyer, og avslutter med panoramautsikten fra Bental-høyden, over store deler av det nordlige Israel og langt innover i Syria. En ny fantastisk dag.

Caesarea ved havet

Dag 6

ONSDAG 13. APRIL

Galilea - Kystsletten ved Karmel fjellet
Vi besøker Saligprisningenes berg «Har Ha-Åsher» og Kapernaum, før vi forlater Tiberias og Genesaretsjøen for denne gang. På vår veg vestover kjører vi forbi Kana i Galilea, Nasaret, over Karmelfjellet, besøker Caesareas akvedukter, og så rett til vårt hotell ved Middelhavet i Tel Aviv. Her skal vi nå slappe av, og ha virkelig ferie fredag og lørdag. Det blir tilbud om Bibeltimer og fellessamlinger. Reiseledere og guide står klare til å hjelpe og veilede dere som skulle ønske å reise rundt i Landet på egenhånd på de kommende fridager. Kos dere!

Beit Guvrim mindre pix

Dag 7

TORSDAG 14. APRIL

Shvelat Yehuda
Det er Skjærtorsdag i den kristne påskehøytid. I dag blir det mye nytt å se, for trolig alle sammen. Stikkord er: Tel Azeqa, By under bakken/Beit Guvrin, Edoms land, Sakarja, Shaaraym, Emek Ayela, Kong David, Goliat og Filistrene.

Vi starter ved «Goliats grav», før vi reiser ned igjen på kystslettene (Hashvela) og Emek Ayela og Tel Azeqa. Deretter til Beit Guvrin, og avslutter i Lachish, før vi reiser nord-vestover, og hjem igjen til vårt hotell i Tel Aviv.

Beaches of TLV

Dag 8

FREDAG 15. APRIL

Bibeltimer/Bading i Middelhavet
I dag åpner butikkene igjen, men lukker tidlig på ettermiddagen på grunn av Shabbaten som starter i kveld.

Tilbud for dagen er:

Kl. 09.00 Et Ord for dagen, ved Jørgen Tønnessen, og Nyhetsoppdatering ved Ariel.

Kl. 10.00 Rundtur i byen på beina for den som har lyst. Bl.a. til byens store marked (Carmel-markedet), og butikker (en god dag å handle Dødehavsprodukter), og videre vandretur til gamle Yaffo.

I kveld er det Jødisk Påskeaften.

Tlv Beach2

Dag 9

LØRDAG/SABBAT 16. APRIL

Bibeltimer/Bading i Middelhavet
Du har fri, og kan kose deg ved Middelhavet, Tel Aviv - Yaffo og/eller lytte til Bibeltimer.

Tilbud for dagen:
Kl. 09.00 Bibeltime I, ved Jørgen
Kl. 17.00 Bibeltime II, ved Jørgen

365 Gravhagen He Is Risen

Dag 10

SØNDAG 17. APRIL

Første Påskedag i Jerusalem
1. påskedag deltar vi på den skandinaviske Gudstjenesten på Gordons Golgata. På vår veg hjem igjen til vårt hotell, gjør vi et stopp eller to, ettersom vi ser hvor god tid vi får. Vi gjør bl.a. et kort, men viktig besøk på Holocaust museet «Yad Vashem». Kl.20.00 Etter middagen på hotellet blir det en kort fellessamling hvor vi oppsummerer våre opplevelser og tegner inn på våre karter hvor vi har vært under besøket i Landet.

Fargerike skåler mindre pix

Dag 11

MANDAG 18. APRIL

Hjemreise
Vi sjekker ut av hotellet, og blir fraktet med buss til Ben-Gurion flyplass. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang. Og vi gleder oss allerede til neste tur.

Vi skal også få treffe, og bli kjent med flere israelere under turen. Dette blir naturlig flettet inn på passende dager og kveldssamlinger. Gled dere!

Priser og betingelser

Pris fra 23 200,-

Tillegg for enkeltrom: kr 8750,- (begrenset antall)

- Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel


Overnattingssteder:

08.-11/4 Montefiore Hotel, Jerusalem
11.-13/4 Restal Hotel, Tiberias
13.-18/4 Sea Net Hotel, Tel Aviv
Vi tar forbehold om evt. bytte til tilsvarende hoteller.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo - Tel Aviv t/r, (inkl. flyskatt kr 1.700 pr. mai -21, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkes steder slik det framgår av dagsprogrammet
 • Norsktalende guide (Ariel)
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør ca. 95 USD pr. person
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
08. april 2022 OSLO - Warzawa 10.45 12.45 LO 482
08. april 2022 Warzawa - Tel Aviv 15.25 20.15 LO 155
18. april 2022 Tel Aviv - Warzawa 11.25 14.20 LO156
18. april 2022 Warzawa - Oslo 16.50 18.55 LO483
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår Israel og Vestbredden (Egne Covid-19 regler i 2021)

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  Kostnadsfri avbestilling innen 75 dager før avreisedato. (Innbetalt depositum tilbakebetales)

  Avbestilles turen mellom 75 og 45 dager før avreise, kreves 25 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

 • Praktisk informasjon

  Nye Innreisekrav fra Israelske myndigheter pr. 01. november 2021 (NB! Dette kan endre seg!)

  VIKTIG! Israel krever at alle reisende skal være fullvaksinert med en Covid-19 vaksine.
  Som fullvaksinert gjelder:
  - at man enten må ha blitt frisk etter Covid-19 og i tillegg har tatt minst én
  vaksinedose av (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, Astra Zeneca, Sinovac eller
  Sinopharm) NB! Det spiller ikke noe rolle i hvilken rekkefølge dette skjedde.

  - at man har fått to doser av en av de følgende vaksiner: Pfizer, Moderna, Astra Zeneca,
  Sinovac, Sinopharm (Viktig! Det må ha gått minimum 14 dager siden andre vaksine dose før
  ankomstdato Israel, men ikke mer enn 180 dager fra andre dosen til hjemreisedato fra
  Israel).

  - én dose av Johnson & Johnson (Det må ha gått minimum 14 dager siden andre vaksine dose
  før ankomstdato Israel, men ikke mer enn 180 dager fra andre dosen til hjemreisedato fra
  Israel).

  Dersom du fikk siste Covid-19 vaksine for mer enn 180 dager siden (hjemreisedato – 181 dg), vil du må ta en tredje vaksine dose for at disse reglene skal gjelde for deg. NB! Det må ha gått minimum 14 dager fra dato du fikk 3. vaksinen til ankomst Israel.

  VIKTIG! Dobbeltsjekk derfor hvor mange dager det er mellom din andre vaksine dose og hjemreisedato fra Israel (hjemreisedato – 181 dg).

  Det gjelder strengere innreiseregler for alle som ikke oppfyller disse krav!
  Ta kontakt med PLUSSREISER for mer informasjon!


  Andre innreisekrav som kommer i tillegg til dette:
  -
  I tillegg til vanlig reiseforsikring kreves det at alle reisende kjøper en Covid-19 forsikring som gjelder kun under oppholdet i Israel og koster ca. kr. 80,- pr. person (dette blir fakturert via PLUSSREISER).

  Test i Norge før avreise:
  - Negativ PCR test, tatt 72 timer før avreise til Israel.
  NB! Testresultatet må være på engelsk og må inneholde den reisendes passnummer.
  VIKTIG! Hurtigtester eller andre type Covid-19 tester aksepteres ikke!

  Helseerklæring må fylles ut på nettet
  - Alle reisende må fylle ut en helseerklæring på nettet. Her vil man få svar umiddelbart om man får grønn pass eller ikke. Mer informasjon om dette kommer senere.

  Ved ankomst Israel
  - PCR test ved ankomst flyplassen i Tel Aviv forhåndsbestilles gjennom Plussreiser

  Ekstra kostnader pga. krav fra Israelske myndigheter om PCR:
  PCR test før avreise fra Norge Sjekk prisen hos ditt lokale testsenter!
  NB! Man må ha negativt testsvar for å kunne sjekke inn på flyet.

  PCR test ved ankomst Israel Forhåndsbetalt: ca. kr 300 ved betaling å flyplassen

  Covid-19 forsikring gyldig under opphold i Israel ca. Kr. 80,- pr. person

  Ekstra kostnader for test og forsikring i Israel fra kr 380,- pr. person blir fakturert gjennom PLUSSREISER
  Dette er kostnader som ikke er inkludert i turprisen, da dette er nye krav som israelske myndigheter setter pga. Covid 19 pr. 01. november 2021. Vi gjør oppmerksom på at det kan komme endringer og nye regler.


 • Praktisk informasjon

  Covid-19 forsikring er obligatorisk for alle reisende til Israel (kostnad kr 80 ,- pr. person) og dekker følgende:

  Maksimal dekningsperiode 28 dager i Israel

  • Sykehusinnleggelse pga. Covid-19 opptil 25000 USD
  • Nødevakuering i tilfelle den forsikrede er smittet med Covid-19 og ikke kan legges inn på et passende sykehus i Israel på grunn av overfylte sykehus opptil 25000 USD.
  • Hjemsendelse ved dødsfall/begravelsesutgifter ved dødsfall på grunn av Covid-19 opptil USD 5000.
  • Endring av flybestilling etter en Covid-19 infeksjon på sykehuset. Vi vil kreve en 48 timers opphold på sjukehuset, før vi erstatter flybillettendringer. Med dette unngår man krav etter sjukehusopphold på opp til USD 3000.
  • Isolasjonsbetaling på USD 150 pr dag frem til dag 14 som begynner med dag 4 på turen (dvs. maks 11 dager) ved Covid-19 – diagnose og bare én gang per person per tur.
  • Den totale refusjonsgrensen per person per tur er usd 30000 (inkl. evt. fradrag (fratrukket evt. skatter) på kr. 80,- per person pr. tur.
  • Plussreiser tegner denne forsikringen på vegne av alle reisende gjennom vår agent i Israel.

  (Denne forsikringsordningen ble innført fra 26. september 2021, på turer som ble publisert før denne dato vil dette komme som et tillegg i pris. )