Familie Dodehavet Mindre Pix
Fkm knotten og morken logo
Camel Riding

PÅSKENS FAMILIETUR TIL ISRAEL
En opplevelse for familien

Avreisedato

03.04.2020

Varighet

11 dager

Pris fra

18 950,-

Fulltegnet

PÅSKENS FAMILIETUR TIL ISRAEL

Vi er glad for å kunne invitere til ny påsketur for HELE familien, til Landet der det skjedde og hvor søndagsskolefortellingene blir levende for oss! Det blir fantastiske feriedager med bl.a. bading og båttur i Rødehavet, kameltur og overnatting i ørkenen, bading i Dødehavet, naturopplevelser og vandringer i Jesu fotspor, på og ved Genesaretsjøen, påskefeiring i Jerusalem, spennende møte med mennesker, et levende møte med røttene våre, tilbud om fysisk fostring, koselige, lærerike familiesamlinger og et herlig fellesskap! Alt i et tempo og med opplevelser som hele familien kan bli med på. Vi gleder oss til en ny festreise og ønsker dere hjertelig velkommen med!

Family On The Way To The Plane

DAG 1 - FREDAG 3. APRIL

Utreisedag, Norge - Israel/Eilat

Siden vi er en stor gruppe reiser vi med to flyselskap, Turkish Airlines og LOT, og har utreise fra Oslo. (Om du ønsker tilslutning fra annen flyplass i Norge, så gi beskjed i Påmeldingsskjemaet). Vel fremme i Tel Aviv møter vi vår sjåfør og kjører direkte til Rødehavet helt sør i Israel og til badebyen Eilat hvor vi skal bo de første dagene. En tur som tar ca. 4 timer.

Eilat1

DAG 2 OG 3 - LØRDAG OG SØNDAG 4. OG 5. APRIL

Fridager i Eilat

Vi starter turen med bade- og feriedager i Israels sørligste by. Her er det 350 soldager i året, og et deilig ørkenklima som gir sommertemperaturer året rundt. Første dagen blir det båttur på Rødehavet med innlagt barbecue og bading/snorkling. Rødehavet er kjent som et av verdens beste dykkervann, og verdens nordligste sted for dykking på korallrev.

En kan kose seg på stranden og ved bassenget eller besøke Undervannsobservatoriet, Dolphin Reef, bli med på jeep-tur, besøke Timna Naturpark og reise på dagstur til den fantastiske klippebyen Petra i Jordan. (Disse aktivitetene/utfluktene er ikke inkludert.) Mer info om utflukter kommer i Reiseheftet.

Kameltur

DAG 4 - MANDAG 6. APRIL

Fra Eilat til Kfar Hanokdim

Vi reiser fra Rødehavet og nordover i storslått ørkenlandskap. Vi ankommer Dødehavet hvor vi skal bade og flyter som en kork i det salte vannet. Vi er på verdens laveste sted i verdens salteste hav. Så blir det besøk på fjellborgen Masada. Her får vi høre historien om Herodes sin borg og om de jødiske opprørerne som holdt til her etter Jerusalems fall i år 70, og om hvordan romerne tilslutt inntok borgen. Vi tar kabelbanen opp på platået og går ned igjen på baksiden, hvor bussen møter oss og kjører oss videre til beduinleiren Kfar Hanokdim. Her venter ørkenens konge på oss, og det blir kameltur, middag på ekte beduin-vis og overnatting i telt (mulig med hytte mot tillegg i prisen) under en fantastisk stjernehimmel. En får madrasser/sovepose/handduk og der er fine sanitæranlegg.

Ein Gedi

DAG 5 - TIRSDAG 7. APRIL

Fra ørken til Galilea

I dag fortsetter vi mot Galilea og Genesaretsjøen. På veien stopper vi i oasen Ein Gedi, hvor de som ønsker kan bli med på en fin vandring langs kilden i oasen hvor David skjulte seg for kong Saul. Er vi heldig kan vi se noen av steinbukkene eller klippegrevlingene som holder til her. Så kjører vi videre i Judeaørkenen nordover langs Dødehavet og gjennom Jordandalen, til vi etter hvert ankommer det frodige Galilea og Genesaretsjøen hvor vi skal bo de neste dagene.

Boat Of Galilee

DAG 6 - ONSDAG 8. APRIL

I Jesu fotspor ved og på Genesaretsjøen

Vi er i området hvor Jesus virket aller mest, og vi opplever at Søndagsskolefortellingene blir levende for oss. Vi begynner i det som kalles Jesu egen by; Kapernaum, hvor Jesus bosatte seg etter at Han forlot Nasaret. Fortsetter til høyden som kalles Saligprisningens berg, hvor Han holdt sin Bergpreken, og går ned til Genesaretsjøens bredder i Tabgha. I dette området kalte Han sine disipler, utførte brødunderet og møtte disiplene igjen etter oppstandelsen. Dagen avsluttes med båttur på Genesaretsjøen!

I kveld innledes den jødiske påsken med Sederaften.

Jlm Utsikt Fra Oljeberget 1

DAG 7 - TORSDAG 9. APRIL

Fra Galilea til Jerusalem

Vi forlater Galilea og kjører først opp på Peace View på Golanhøyden for å se den fine utsikten over hele Genesaretsjøen. Her får vi et innblikk i hvor viktig dette området er for Israels sikkerhet. Så kjører vi sørover Jordandalen og stopper i oasen Sachne hvor vi skal bade i kilder som året rundt holder 27 grader, før kursen settes mot påskefeiring i Jerusalem! Når vi ankommer Den Hellige by drar vi rett til Oljeberget for å se den storslåtte utsikten. Herifra vandrer vi veien nedover berget og inn mot byen, samme strekning Jesus red på eselet. Vi går ned fra høyden mot Getsemane, hvor vi avslutter dagen og minnes Jesu bønnekamp i hagen. Etter hvert innlosjerer vi oss på vårt hotell i vestre delen av byen.

11 Yad Vashem

DAG 8 - FREDAG 10. APRIL

Yad Vashem/Biblical Zoo og Betlehem

Vårt opphold i Jerusalem starter med besøk på et utrolig viktig sted; Holocaustmuseet Yad Vashem. Museet er bygget til minne om de 6 mill. jødene som ble utslettet under andre verdenskrig, derav 1,5 mill. barn. En grusom del av Europas historie som vi aldri må glemme. For barna legger vi opp til besøk i The Biblical Zoo! (Ikke inkludert)

For de som ønsker det blir det tur til Jesu fødeby Betlehem, som ligger bare 10 km sør for Jerusalem. Her ser vi både Hyrdemakene og Fødselskirken og vi får vi et innblikk i livet til våre palestinske, kristne søsken.

Fra Oljeberget Fam Tur Sommer 18

DAG 9 - LØRDAG 11. APRIL

Gamlebyen med Via Dolorosa og Vestmuren

Det er sabbat og og vi skal til Gamlebyen og vandre i Jesu fotspor. Vi starter ved Bethesdadammen og St. Anna kirken med sin fantastiske akustikk. Så går vi deler av Via Dolorosa – smertenes vei mot Golgata. Etter lunsj går vi sammen til det helligste sted i verden for det jødiske folk, Vestmuren, - eller Klagemuren som den også kalles. Rester av tempelmuren rundt tempelet som engang stod her, hvor en i dag finner Klippedommen og Al Aksa moskeen. Det blir også tid til shopping i basargatene.

Gravhagen3

DAG 10 - SØNDAG 12. APRIL

Oppstandelsesgudstjeneste i Gravhagen, Fridag

God påske! Det er 1. Påskedagsmorgen – og vi deltar på oppstandelsesgudstjeneste sammen med skandinaviske kristne ved en tom grav i Gravhagen! En fredelig hage i hjertet av byen, hvor lovsangen i dag toner på mange språk i løpet av flere gudstjenester.

Resten av dagen er til egen disposisjon. På kvelden samles vi til avskjedssamling.

DAG 11 MANDAG 13. APRIL

Hjemreisedag

Det er tid for å si Shalom v’lehitraåt (fred og på gjensyn) til Israel og sette kursen hjem til Norge. Vi takker for turen og håper både små og store reiser hjem med minner for livet!

Israel Eilat 01
Genesaretsjoen
Kfar Hanokdim
Father And Son Playing At Sunset
Israel Masada
Ungdom Beach
Kapernaum Town Of Jesus Mindre Pix
Saligprisningensberg
Var I Jlm Mindre Pix

Priser og betingelser

Pris fra 18 950,-

Tillegg for enkeltrom: kr 7350,-

NB! Før utreise får dere tilsendt eget Reisehefte, med mer detaljert program, informasjon, praktiske tips, presentasjon av overnattingssteder m.m.

Max 4 pax per rom. Er man flere så ta kontakt med Plussreiser.

Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørselPrisen inkluderer

 • Flyreisen t/r Oslo (inkl. flyavgifter kr. 1960,- pr. nov-19, kan endre seg)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon på valgte overnattingssteder dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Båttur på Rødehavet m/barbecue
 • Kameltur og overnatting i ørkenen
 • Båttur på Genesaretsjøen
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Tips til guide og sjåfør på ca. USD 80 per pers fra 13 år
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
På grunn av stor pågang har vi billetter på to flyselskap; LOT og Turkish Airlines
UTREISE
LOT
03. april 2020 OSLO - WARSZAWA 1045 1245 LO482
03. april 2020 WARSZAWA - TEL AVIV 1805 2255 LO155
TK
03. april 2020 OSLO - ISTANBUL 1125 1615 TK1752
03. april 2020 ISTANBUL - TEL AVIV 1755 2005 TK790
HJEMREISE
LOT
13. april 2020 TEL AVIV - WARSZAWA 1125 1420 LO156
13.april 2020 WARSZAWA - OSLO 1650 1855 LO483
TK
13 .april 2020 TEL AVIV - ISTANBUL 0955 1220 TK785
13. april 2020 ISTANBUL - OSLO 1405 1650 TK1753
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/

Venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for PÅSKENS FAMILIETUR TIL ISRAEL (3.04 – 13.04 2020) med Evy-Gunn Knotten og Henrik Petersson & Oddfrid og Kjetil Morken.