Family floating in Dead sea
33
Kameptur Israel

Påskens familietur til Israel.
En 11-dagers opplevelse for hele familien

Avreisedato

31.03.2023

Varighet

11 dager

Pris fra

20 450,-

Fulltegnet

Påskens familietur til Israel.

Evy-Gunn Knotten & Henrik Petersson, Oddfrid & Kjetil Morken En tur for små og store, unge og eldre, til Landet der det skjedde!

Velkommen med på påsketur til Landet der det skjedde og hvor søndagsskolefortellingene blir levende for oss! Det blir fantastiske feriedager med bl.a. bading og båttur i Rødehavet, kameltur og overnatting i ørkenen, bading i Dødehavet, naturopplevelser og vandringer i Jesu fotspor, på og ved Genesaretsjøen, påskefeiring i Jerusalem, spennende møte med mennesker, et levende møte med røttene våre, tilbud om fysisk fostring, koselige, lærerike familiesamlinger og et herlig fellesskap! Alt i et tempo og med opplevelser som hele familien kan bli med på. Vi gleder oss til en ny festreise og ønsker dere hjertelig velkommen med!

Høydepunkter på turen

  • Underveis på reisen får vi besøk av Jesus-troende jøder og arabere, som forteller om livet som Jesu disipler i landet i dag.
Last ned brosjyre (.pdf)
Generasjonstur gøy i lag

Dag 1, fredag 31. mars

Utreisedag, Norge - Israel/Eilat

Siden vi er en stor gruppe reiser vi med to flyselskap, reiseledere blir med på begge flyvninger fra Oslo. (Om du ønsker tilslutning fra annen flyplass i Norge, så gi beskjed i Påmeldingsskjemaet). Vel fremme i Tel Aviv møter vi våre sjåfører og kjører til Rødehavet helt sør i Israel og til badebyen Eilat hvor vi skal bo de første dagene. En tur som tar ca. 4 timer.

Snorkeling in Red sea

Dag 2 og 3, lørdag 1. og søndag 2. april

Fridager i Eilat

Vi starter turen med bade- og ferie-dager i Israels sørligste by. Her er det 350 soldager i året, og et deilig ørkenklima som gir sommertemperaturer året rundt. Første dagen blir det båttur på Rødehavet med innlagt barbecue og bading/snorkling. Rødehavet er kjent som en av verdens beste dykkervann, og verdens nordligste sted for dykking på korallrev. En kan kose seg på stranden og ved bassenget eller besøke Undervannsobservatoriet, Dolphin Reef, bli med på Jeep-tur, besøke Timna Naturpark eller reise på dagstur til den fantastiske klippebyen Petra i Jordan (Disse aktivitetene/utfluktene er ikke inkludert). Mer info om utflukter kommer ca. 1 mnd. før avreise.

Dødehavet
Dødehavet

Dag 4, mandag 3. april

Fra Eilat til Kfar Hanokdim

Vi reiser fra Rødehavet og nordover i storslått ørkenlandskap. Vi ankommer Dødehavet hvor vi skal bade og flyter som en kork i det salte vannet. Vi er på verdens laveste sted i verdens salteste hav. Så blir det besøk på fjellborgen Masada. her får vi høre historien om Herodes sin borg og om de jødiske opprørerne som holdt til her etter Jerusalems fall i år 70, og om hvordan romerne til slutt inntok borgen. Vi tar kabelbanen opp på platået og går ned igjen på baksiden, hvor bussen møter oss og kjører oss videre til beduinleiren Kfar Hanokdim. Her venter ørkenens konge på oss, og det blir kameltur, middag på ekte beduin-vis og overnatting i telt (mulig med hytte mot tillegg i prisen) under en fantastisk stjernehimmel. En får madrasser/sovepose/handduk og der er fine sanitæranlegg.


Group travelers in walking in desert

Dag 5, tirsdag 4. april

Fra ørken til Galilea

I dag fortsetter vi mot Galilea og Genesaretsjøen. Vi kjører i Jdea-ørkenene nordover langs Dødehavet og passerer m.a. Qumran, hvor Dødehavsrullene ble funnet, og verdens eldste dypest-liggende by, Jeriko. Vi stanser på dåpstedet Qasr al-Yahud ved Jordan-elven, i området hvor døperen Johannes holdt til. Så fortsetter vi gjennom Jordan-dalen, til vi kommer til oasen Sachne hvor vi skal bade i kilder som året rundt holder 27 grader. etter hvert ankommer vi det frodige Galilea og Genesaretsjøen hvor vi skal bo de neste dagene.

Genesaretsjøen Båt 8

Dag 6, onsdag 5. april

Nasaret, Kfar Kedem og båttur på Genesaretsjøen

Vi er i området hvor Jesus virket aller mest, og vi opplever at Søndagsskolefortellingene blir levende for oss. Vi besøker Jesu barndomsby Nasaret, i dag den største arabiske byen i Galilea, og stedet Kfar Kedem, som tar oss tilbake til livet i området her på Jesu tid. Etter hvert setter vi kursen tilbake til Genesaret-sjøen, hvor dagen avsluttes med båttur. Her hvor Mesteren gikk på sjøen og stilte stormen. I kveld starter Pesach, den jødiske påskefeiring, med Sederaften.

Kapernaum 9 mindre pix

Dag 7, torsdag 6. april

Ved Genesaretsjøen og Golan

Vi begynner dagen i det som kalles Jesu egen by; Kapernaum, hvor Jesus bosatte seg etter at Han forlot Nasaret. Fortsetter til høyden som kalles Saligprisningens berg, hvor Han holdt sin Bergpreken, og går ned til Genesaretsjøens bredder ved Tabgha. I dette området kalte Han sine disipler, utførte brødunderet og møtte disiplene igjen etter oppstandelsen. Så kjører vi opp på Golanhøyden og får et innblikk i hvor viktig dette området er for Israels sikkerhet.

Family overview JLM

Dag 8, fredag 7. april

Fra Galilea til Jerusalem

Vi forlater Galilea, kjører sørover Jordandalen og setter kursen mot påskefeiring i Jerusalem! Vi tar lunsjstopp i verdens eldste by, Jeriko. Når vi ankommer Den Hellige by drar vi rett til Oljeberget for å se den storslåtte utsikten. Herifra vandrer vi veien nedover berget og inn mot byen, samme strekning Jesus red på eselet. Vi går ned fra høyden mot Getsemane, hvor vi avslutter dagen og minnes Jesu bønnekamp i hagen. Etter hvert innlosjerer vi oss på vårt hotell i vestre delen av byen.

JLM rooftops 1 mindre pix

Dag 9, lørdag 8. april

Gamlebyen m/Via Dolorosa og Vestmuren. Betlehem

Det er sabbat og vi fortsetter vår vandring i påskens evangelium. Vi drar til Gamlebyen, hvor vi starter ved Bethesdadammen og St. Anna kirken med sin fantastiske akustikk. Så går vi deler av Via Dolorosa – smertenes vei mot Golgata og Gravkirken. Etter lunsj går vi sammen til det helligste sted i verden for det jødiske folk, Vestmuren, - eller Klagemuren som den også kalles. Rester av tempelmuren rundt tempelet som engang stod her, hvor en i dag finner Klippedommen og Al Aksa moskeen. Det blir tid til shopping i basargatene. For de som ønsker det blir det tur til Jesu fødeby Betlehem, som ligger bare 10 km sør for Jerusalem, i palestinsk selvstyre-område.

Gamlebyen Basargate JLM 2 mindre pix

Dag 10, søndag 9. april

Gudstjeneste i Gravhagen. Yad Vashem/Biblical Zoo.

God påske! Det er 1. Påskedagsmorgen – og vi deltar på oppstandelses-gudstjeneste sammen med skandinaviske kristne ved en tom grav i Gravhagen! En fredelig hage i hjertet av byen, hvor lovsangen i dag toner på mange språk i løpet av flere gudstjenester. Vi avslutter vårt opphold i Jerusalem med besøk på et utrolig viktig sted; Holocaustmuseet Yad Vashem. Museet er bygget til minne om de 6 mill. jødene som ble utslettet under andre verdenskrig, derav 1,5 mill. barn. En grusom del av Europas historie som vi aldri må glemme. For barna legger vi opp til besøk i The Biblical Zoo! (Ikke inkludert) Resten av dagen er til egen disposisjon. På kvelden samles vi til avskjedssamling.

Bønnebok og bønnesjal

Dag 11, mandag 10. april

Hjemreisedag

Det er tid for å si Shalom v’lehitraåt (fred og på gjensyn) til Israel og sette kursen hjem til Norge. Vi takker for turen og håper både små og store reiser hjem med minner for livet!

NB! Før utreise får dere tilsendt eget Reisehefte, med mer detaljert program, informasjon, praktiske tips, presentasjon av overnattingssteder m.m

Priser og betingelser

Pris fra 20 450,-

Tillegg for enkeltrom: kr 8 550,- (begrenset antall)

Max 4 pax per rom. Er man flere så ta kontakt med Plussreiser.

Prisen inkluderer

  • Flyreisen t/r Oslo
  • Flyavgifter/oljetillegg kr 1520,- (per mai-22, kan endres)
  • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
  • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
  • Halvpensjon dvs. frokost og middag
  • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
  • Båttur på Rødehavet m/barbecue
  • Kameltur og overnatting i ørkenen
  • Båttur på Genesaretsjøen
  • Norsk reiseledelse
  • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

  • Øvrige måltider
  • Drikke til maten
  • Tips til guide, sjåfør og hotell på ca. USD 80 per pers fra 13 år
  • Enkeltromstillegg; kr 8 550,-
  • Reiseforsikring.
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
31/3 Oslo - Brussel 06:45 08:50 SN 2288
31/3 Brussel – Tel Aviv 09:45 15:15 SN 3289
10/4 Tel Aviv – Brussel 16:15 20:05 SN 3290
10/4 Brussel – Oslo 20:50 22:50 SN 2287
31/3 Oslo – Frankfurt 09:50 12:00 LH 859
31/3 Frankfurt – Tel Aviv 14:00 19:05 LH 694
10/4 Tel Aviv – Wien 06:15 09:00 OS 860
10/4 Wien – Oslo 11:55 14:15 OS 335
31/3 Bergen – Frankfurt 06:10 08:15 LH 877
31/3 Frankfurt – Tel Aviv 10:20 15:25 LH 686
10/4 Tel Aviv – Frankfurt 04:50 08:20 LH 691
10/4 Frankfurt -Bergen 10:00 12:00 LH 874
NB! Tidendringer kan forekomme fram til avreise.
  • Betingelser for denne turen

    Denne turen har følgende avbestillingsregler.

    · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

    · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

    · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

    · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

    · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

    · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

    Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

    Generelle vilkår:

    PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

    (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

    PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

    På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

    Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

    Påmelding og betaling

    Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

    Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

    Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

    Forbehold om prisendringer

    Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

    Avbestillings- og reiseforsikring

    Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

    Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

    Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

    - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

    Pass

    Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

    Diverse

    Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

    Klager

    Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

    Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

  • Praktisk informasjon

    Vaksiner ved reise til Midtøsten

    Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

    Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

    Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

    Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
    Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

    GRUPPE I

    Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

    GRUPPE II

    Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

    ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

    Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

    Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

    dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


    Aktuelle reisevaksiner

    Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

    REISEMÅL

    GRUPPE I

    GRUPPE II

    Jordan, Palestinske områder

    dTP-IPV*
    HEP A

    dTP-IPV*
    Hep A
    (Hep B)
    (Rab)
    (Tyf)

    Israel

    dTP-IPV*
    IPV***

    dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

    Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
    · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
    . IPV: Poliomyelittvaksine
    · Hep A: Hepatitt A-vaksine
    · Hep B: Hepatitt B-vaksine
    · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
    · Rab: Rabiesvaksine
    · Tyf: Tyfoidvaksine
    · BCG: Tuberkulosevaksine
    · Influensa: Influensa sesongvaksine

    * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

    Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

    *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

    Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

    Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/