Sist oppdatert 11. august, kl. 11:32

Informasjon vedrørende coronavirus

Foto Matthias Furrer Ålesund Fhs
Skog 4

Over Dovrefjell til Nidaros
Pilegrimstur

Avreisedato

20.06.2022

Kommer snart

Over Dovrefjell til Nidaros

Pilegrimsvandring har blitt en populær tradisjon på tvers av kirkesamfunn. Kanskje ikke minst på grunn av fellesskapet som oppstår. Vandringene legger ofte til rette for god dialog og kontemplasjon. På turen over Dovrefjell til Nidaros søker vi sammen om nettopp dette. E

En pilegrimsvandring er en unik mulighet for stillhet, så vel som fellesskap i og rundt den gode samtalen. Stillhet eller samtale mens man går, mens man hviler, og over felles måltid med medvandrere - vi har en felles opplevelse av å være på vei - og den veien går vi sammen.

Om vi går i stillhet, i samtale eller sang, vil landskapet åpne opp for nye perspektiver, og gi utsikt til innsikt!

Noe skjer med oss mens vi går, og opplevelsen kan være en vitamininnsprøytning for både for troslivet og for kropp og sjel.

Dag 1

Mandag 20.06 Dombås

Vi ankommer Dombås med buss/tog/bil på ettermiddagen, overnatter på Dombås hotell

Felles middag på kvelden

Middag
Pilegrimskirka

Dag 2

Tirsdag 21.06: (17 km) Furuhaugli - Hjerkinn

Denne etappen er den vakreste strekningen du skal gå. Langs Leden kan du se både gravrøyser og fangstgroper mens du beveger deg gjennom natur som har spennende dyreliv og planteliv i rikt monn. leden passerer flere fjellstuer og turisthytter som egner seg godt for pauser.

Vi besøker Eystein Pilegrimskirke på Hjerkin før bussen vår tar oss til Skifer hotell på Oppdal for overnatting og middag.

Frokost Lunsj Middag
Dovre3

Dag 3

Onsdag 22.06: (11,8 km) Hjerkinn - Kongsvold

Underveis fra Hjerkinn til Kongsvold. har du utsikt mot både Snøhetta og Rondane, og sjansen for å se moskus er også til stede. Vi stopper på Kongsvoll og ser på fjellhagen. Fra Porten så går vi ned til Eg for transport til Oppdal, overnatting og middag på Skifer hotell (Oppdal).

Frokost Lunsj Middag
Meslo Herberge Skilt2 1

Dag 4

Torsdag 23.06: (9,8 km) Berkåk - Stamnan

Bussen kjører oss til Berkåk, følger gangveien langs E6 ned til torget for så å følge RV 700 ned til avkjørsel mot Eggan gård (ca 1,5 km) her finner du et skilt som viser veien til Pilegrimsleden. Dagens etappe går gjennom skog og mark.

Overnatting og middag på Meslo herberge (vi bor på et levende gårdsherberge).

Frokost Lunsj Middag
Segard hoel

Dag 5

Fredag 24.06: (22,3 km) Stamnan - Hol

Denne etappen begynner med en stigning, før du trer inn i jordbrukslandskapet og stien som tar deg fram til Rennebu kirke og Gammelbua pilegrimsinfo. Ved kirka markeres 100-kilometersmerket, som er det siste punktet du kan koble deg på leden hvis du ønsker å kvalifisere til Olavsbrevet. Leden videre tar deg forbi gamle storgårder og flere trønderlån. På veien kan du stoppe på gården Ry. Her er det kafe for pilegrimer. Vi går videre til du kommer fram til Segard Hoel, hvor middagen står klar.

Frokost Lunsj Middag
61 km

Dag 6

Lørdag 25.06: (29,3 km) Hol - Gumdalen

Dette er en lang og innholdsrik etappe, med flere kulturminner, kirker og husmannsplasser tett på leden, og to gode stigninger før du kommer fram. Meldal bygdemuseum og Gammelgruva i Løkken Verk forteller spennene 1600 talls-historie, og det er i hele tatt mye historie å oppsøke på denne etappen

Vi kjører buss til Orkdal for middag og overnatting på Bårdshaug Herregård.

Frokost Lunsj Middag
Skog 5

Dag 7

Søndag 26.06: (18 ,1 km) Gumdalen - Skaun

Vi tar bussen tilbake til Gumdalen for å starte vider på turen.

Veien videre til Skaun går i stor grad gjennom barskog og over grønne beitemarker, på tydelige og gode stier. Midtveis i etappen må du en periode gå gjennom myraktig underlag, hvor du kan bli noe våt på beina. Etter hvert kommer du igjen inn på stier og veier med fast grunn, som tar deg fram til Skaun.

Vi tar også i dag bussen tilbake til Orkdal for middag og overnatting på Bårdshaug Herregård.

Frokost Lunsj Middag
Robåt

Dag 8

Mandag 27.06: (18 km) Skaun - Øysand

Den nest siste etappen på veien mot Nidarosdomen går mye i og forbi åkerlandskap, i det historiske landskapet fra Sigrid Undsets Kristin Lavransdatter. Du får også vakker utsikt over Skaun, før leden går ned mot elvedeltaet hvor Gaula møter Trondheimsfjorden.

Vi blir rodd over fjorden til Sundet gård for middag, så tar bussen oss videre til Scandic Lerkandal for overnatting.

Frokost Lunsj Middag
0 km

Dag 9

Tirsdag 28.06: (20,9 km) Øysand - Trondheim

Den siste etappen går gjennom frodig kultur- og jordbrukslandskap, gjennom den populære Bymarka og nedover bydelene Byåsen og Sverresborg. En gammel husmannsplass, den kjente Kongesteinen og severdigheter som Granåsen Skisenter og Sverresborg Trøndelag Folkemuseum er steder du passerer underveis før du når pilegrimsmålet Nidarosdomen.

Frokost Lunsj
101 km
Dovre 1
Erhard 2
Erhard
Gammal bil
Gammal hytte
Gammalt tun
Skaun kirke
Skog 7
Sundet gård
Vårstigen 1
Rennebu kirke 2

Interesseliste/venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for Over Dovrefjell til Nidaros (20.06) med Erhard Hermansen.