Nepal 08

Opplevelsestur til Nepal Himalaya
Rundreise Nepal

Avreisedato

07.04.2017

Varighet

13 dager

Pris fra

23 475,-

Fulltegnet

Opplevelsestur til Nepal Himalaya

Bli med på en fantastisk opplevelsestur til vakre Nepal. Vi skal blant annet

Vi skal blant annet fly til pittoreske Pokhara som har en egen innsjø og svært høye fjell, ta buss til Butwal som ligger tett ved den indiske grensa og tett på Buddhas fødested, bli bedre kjent med forskjellige spennende prosjekter i Kathmandu og nyt vakker natur hos et vennligsinnet folkeslag. Velkommen på tur!

Dag 1

Avreise

Avreise Oslo kl 14.25 med TG 955

Dag 2

Ankomst Kathmandu

Ankomst Bangkok kl 06.15. Avreise med TG 319 kl. 10.15. Ankomst Kathmandu kl. 12.25. Vi blir hentet av vår lokale guide Buddhi. Med buss kjører vi til vårt Hotel Greenwich. Kort guiding og så middag. Vi legger oss tidlig for å snu døgnet.

Dag 3

Pokhara

Vi flyr til pittoreske Pokhara som har egen innsjø og svært høye fjell. En buss kjører til lodgen Splendid View i landsbyen Dhampus. Men de fleste vil nok gå fra Khande til Dhampus, en enkel trekkingtur der stien tar oss sakte opp ca 700 meter i skog og li til ca 2000 moh. Dette er åskammer og ingen får høydesyke. Her bor mange i enkle hus. Vi får Nepali middag. Frokost og middag.

Dag 4

Suiketh

Ved soloppgang - i klarvær - ser vi Annapurnafjellene tett rundt oss. Snøkledde tinder stiger fram. Gigantene er opp til 8000 m høye. Kameraene står ikke stille. Etter frokost vandrer vi ned til Suiketh. Turen tar 5 timer. Vi går på et høydedrag gjennom lansbyer, rismarker og skoger. Neste stopp er hotellet i Pokhara. Så besøker vi "norske"Bethesda. De løfter folk ut av traumer og depresjoner etter jordskjelvet. Mirjam Bergh utviklet senteret. De kurser nå ledere over hele Nepal. Ei stor nyvinning for landet. Middag ved innsjøen. Sang og dans av lokale aktører. Frokost og middag.

Dag 5

Tansen

Turistområdene forlates og vi kjører inn i en typisk nepali dal. Den er fredelig, men harbegynt å blomstre pga generatorer fra Lillehammer. Vi stopper ved det unike anlegget som hadde norske ingeniører og misjonærer i 12 år. Prosjektet fikk Blue Planet prisen. Nå er alt lokalt drevet. Vi fortsetter til Tansen Mission Hospital. Der venter norgesvenn og tannlege Roshan. Han guider og forteller om dagens helsesituasjon. Legendariske Madav Pande forteller om de historiske årene med Hoftun og Skjervheim. Høykasten Madav glemmer du aldri. Vi sover og spiser på Hotel Palpali Chhen. Frokost og middag.

Dag 6

Butwal

Buss til Butwal som ligger tett ved den indiske grensa og tett på Buddhas fødested. Vi er på lavlandet. Rickshawene dominerer. Vi besøker BTI. Der formes framtidas mekanikere, elektrikere og industriledere. Det har de gjort siden 1963 da prisbelønte Odd Hoftun startet yrkesskolen og bygde lokale bedrifter. Folk er svært takknemlig. Historiene står i kø. Vi fortsetter i jungelen til hotell Hermitage Jungle Safari. Frokost og middag.

Dag 7

Jungelsafari

Etter frokost tar vi ut på jungelsafari. Elefanter, neshorn, krokodiller og fasaner er normalt. Noen er heldige og får se puma eller svartbjørn. Alle møter Tarufolket. Midt på dagen flyr vi til Kathmandu. En ny buss tar oss til Dhulikel. Her besøker vi KTM University og drar videre til Bhattedanda for enkel overnatting i såkalt Homestay. Der møter vi en Tamanglandsby som løfter seg ut av den verste fattigdommen. De trosser fordommer, analfabetisme, jordskjelv og undertrykkelse. Fulmaya er dama som står bak denne bragden Henne møter vi personlig. Frokost og middag.

Dag 8

Kathmandu

Tilbake til Kathmandu. Buss til disposisjon hele dagen for kulturelle besøk i byen. Likbrenning, buddhistiske stupaer, hindutempler og trange handlegater. Vi sover på hotell Greenwich. Frokost og middag

Dag 9

Kathmandu

Buss til forskjellige prosjekter i Kathmandu. Der er mye å se: gudstjeneste i ei lokal kirke, kampen mot sex-trafficking, "ei leikegrind for voksne" kalt hydrolab, Ptan sykehus, dagsenter for funksjonshemmede, tibetanerleiren. Frokost og middag

Dag 10

Kathmandu

Grytidlig går vi inn til sentrum og er med på den fantastiske Påskemarsjen sammen med 30 000 kristne. Frokost, lunsj og middag

Dag 11

Kathmandu

Shopping. Byvandring. Frokost og middag.

Dag 12

Hjemreise

Transport til flyplassen. Avreise fra Kathmandu med TG 329 kl. 13.30. Ankomst Bangkok kl 18.15

Dag 13

Ankomst Norge

Avreise fra Bangkok kl 00.55 med TG 954. Ankomst Oslo kl 07.25

Nepal 04
Nepal 03
Nepal 05
Nepal 06
Nepal 09
Nepal 07

Priser og betingelser

Pris fra 23 475,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 2 500,-

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Katmandu via Bangkok med retur med Thai Airways
 • Innenriksfly i Nepal
 • Flyskatter nok 3 885,- (kan endres)
 • 10 overnattinger i Nepal. Se program
 • 10 frokost, 10 middager og 2 lunsjer
 • Busstransport ifølge programmet
 • Lokal guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider, drikke til maten og tips
 • Visum til Nepal USD 25. Kjøpes ved ankomst
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.