Sist oppdatert 30. juni, kl. 10:10

Informasjon vedrørende coronavirus

Mensa Christi2

Kjente plasser i Israel
En smak av Jordan

Avreisedato

21.03.2019

Varighet

10 dager

Pris fra

18 225,-
Amman

Dag 1

Torsdag 21. mars: Norge - Jordan

Avreise Gardermoen kl. 10.00 LH 859

Ankomst Frankfurt kl. 12.15

Avreise Frankfurt kl. 13.20 LH 692

Ankomst Amman kl. 18.30

I Amman venter buss og guide som tar oss til vårt hotell, Amman Olive Tree, ca. 30 minutters kjøring.

Middag
Mount Nebo

Dag 2

Fredag 22. mars: Amman - Madaba - Mt.Nebo

Etter frokost blir det først en kort sightseeing i hovedstaden Amman. Så til St. Georg kirken i Madaba med den fantastiske mosaikken over The Holy Land. Deretter til Mt. Nebo hvor Moses sto og så inn i Kanaan/Israel før han døde. Så setter vi kursen til Petra for overnatting på Petra Moon hotell.

Frokost Middag
Wadi Rum

Dag 3

Lørdag 23. mars: Petra - Wadi Rum

Vi spaserer inn gjennom den trange dalen som fører in til denne fantastisk klippebyen som etter all sannsynlighet ble bygd av Nabateerne for ca. 2.500 år siden. Byen er en av de største attraksjonene i hele midt Østen. Det er mulighet for hesteskyss mot ekstra betaling for de som ikke vil spasere ca. 40 minutter. Etter et par timer i klippebyen spaserer vi tilbake (kan få skyss mot ekstra betaling) til ventende buss. Det er mulig at vi spiser lunsj før vi fortsetter. Bussen tar oss videre mot sør til den fantastiske ørkenen Wadi Rum. Dette var ørkenen hvor Laurence of Arabia samlet sine tropper i 1917. Her skal vi ha en liten ørkentur og overnatt på Wadi Rum Mazayen Luxury Camp.

Frokost Middag
P1000627

Dag 4

Søndag 24. mars: Wadi Rum - Timna - Tiberias

Etter frokost setter vi kursen mot den israelske grensen som vi håper å krysse ca. kl. 10.00. Vi sier farvel til vårt Jordanske vertskap, krysser grensen hvor en israelsk buss tar imot oss og kjører til vårt hotell. Vi fortsetter nordover mot Timna hvor koppergruvene til Kong Salomo var og gjør et stopp der. Vi skal besøke modellen av Tabernakelet, Israels helligdom under ørkenvandringen. Fortsetter videre til Dødehavet og stopper i Ein Bokek for en kort svømmetur og fortsetter nordover Jordandalen til Tiberias og vårt hotell Restal. (Skulle det vise seg at vi får tid, gjør vi et kort stopp i Jeriko hvor vi besøker restene av Jerikos murer og Elias kilden. Dette avhenger av om vi får krysset grensen kl. 10.00.)

Frokost Middag
Mensa Christi7

Dag 5

Mandag 25. mars: Områdene v.Genesaretsjøen

Dagen begynner med Båttur på Genesaretsjøen fra Tiberias til Nof Ginnosar. Bussen tar oss til Bergprekenstedet og herfra spaserer vi ned til Mensa Kristi hvor Jesus møtte disiplene etter oppstan-delsen. Videre til Jesus egen by Kapernaum. Fortsetter opp på Golan høydene til Ben Tal 1.165 m-o-h hvor vi har en fantastisk utsikt over til Hermon fjellet på over to tusen meter og vi ser langt inn i SYRIA. Kjører over hele Golan platået og ned til Yarmuk dalen (Gog Hopens dal) tilbake til Tiberias.

Frokost Middag
Jacobs Well Nablus

Dag 6

Tirsdag 26. mars: Nasaret - Samaria - Jerusalem

Vi forlater Tiberias og kjører til Nasaret for å besøke Maria kilden. Turen går sørover Jordan-dalen og inn i Samaria og stopper ved Jakobs Brønn. Deretter besøker vi Elon More hvor Abraham var når han kom inn i Kaanans land. Siste etappe er til Jerusalem og vårt hotell Grand Court.

Frokost Middag
Jerusalem Oljeberget

Dag 7

Onsdag 27. mars: Jerusalem

Vi begynner dagen på Oljeberget hvor vi har en fantastisk utsikt over Jerusalem og områdene omkring. Spaserer ned til Getsemane via Tårekirken. Bussen tar oss så til Hyrdemarkene og Betlehem hvor vi får en palestinsk guide. Retur til Jerusalem og vårt hotell.

Frokost Middag
April Israel Gravhagen

Dag 8

Torsdag 28. mars: Jerusalem

Vi besøker Gordons Golgata. Deretter inn i Gamlebyen hvor vi besøker Gabbata hos Sion Søstrene, går Via Dolorosa til Grav-kirken. Besøker Klagemuren og går gjennom ut Møkkporten til Hanegalskirken. Resten av dagen fri i Gamlebyen.

Frokost Middag
Yad Vashem

Dag 9

Fredag 29. mars: Jerusalem

Vi besøker Yad Vashem – minnesmerke over falne jøder under annen verdenskrig. Besøker Jerusalem modellen og Dødehavs-rullene. Resten av dagen til egen disposisjon.

Frokost Middag
Tel Aviv5

Dag 10

Lørdag 30. mars: Israel - Norge

Tidlig frokost. Av reise fra hotellet kl. 05.30

Vi må være på flyplassen ca. kl. 06.00.

Avreise Tel Aviv kl. 09.00 LH 695

Ankomst Frankfurt kl. 11.40

Avreise Frankfurt kl. 12.40 LH 862

Ankomst Gardermoen kl. 14.45

Frokost
Ben Tal 1165Moh Syria
Jacobs Well Nablus2
Klagemuren2
Bading I Dodehavet
Bat Pa Genesaret Sjoen
Gordens Golgata

Priser og betingelser

Pris fra 18 225,-

Tillegg for enkeltrom: 4550,-

Vi tar forbehold om endringer i program og pris.

NB. Det er viktig at alle som blir med på turen har reiseforsikring.

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo – Amman med retur fra Tel Aviv.
 • Assistanse på flyplassen i ved ankomst og avreise.
 • Transport flyplass - hotell - flyplass.
 • Opphold på hotell i dobbeltrom.
 • Båttur på Genesaretsjøen
 • Frokost og middag alle dager.
 • Rundreise ifølge det oppsatte program i Jordan og Israel.
 • Inngangspenger til severdighetene.
 • Engelsk talende guide i Jordan.
 • Shuttle buss på grensen
 • Grenseskatt i Israel (usd 15.-)
 • Skandinavisk talende guide i Israel.
 • Flyskatt i totalbeløpet (kan forandres.)
 • Norsk reiseledelse.

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guide og sjåfør og hotellbetjening og koffertbærere ,(USD 73.- pr. person. Beløpet legges i konvolutt og gis til reiseleder ved avreise.)
 • Øvrige måltider og drikke til måltider.
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/