JLM 43
Genesaretsjøen fra Saligprisningenes 5
Saligprisningenesberg 8

Opplevelsestur til Israel
Sentrale bibelske og historiske steder

Avreisedato

24.02.2023

Varighet

10 dager

Pris fra

24 960,-

Fulltegnet

Opplevelsestur til Israel

Velkommen med på reise til Israel. Vi skal besøke en rekke av de mest sentrale bibelske og historiske stedene, både i Galilea og på og rundt Genesaretsjøen og i Jerusalem. Vi skal stanse opp og lese bibeltekstene og forhåpentligvis både lære og erfare noe som vi kan ta med oss hjem, både til egen og andres berikelse.

Golden Gate 5 mindre pix

Dag 1

Fredag 24. Februar

Utreisedag, Norge - Israel

Vi reiser med Brussels Airlines med morgenflyet fra Oslo via Brussel til Tel Aviv. Her venter buss og guide som tar gruppen til vårt hotell i Netanya. Felles middag på kvelden.

Cæsarea ved havet Akvadukt 6 mindre pix

Dag 2

LØRDAG 25. Februar

Caesarea - Karmel - Nasaret - Tiberias
Vi kjører langs Middelhavet og stopper først i Caesarea hvor vi ser på teateret, hippodromen, stedet hvor Herodes palass sto og korsfarerbyen m.m. Vi avslutter med et kort besøk ved aquadukten. Fortsetter videre til Karmelfjellet, stedet hvor profeten Elias holdt til. Her har vi en fantastisk utsikt til havet og over Jisreelsletten. Vi besøker Megiddo festningen på veien til Nasaret, og ser stedet der en antar at jødene ville styrte Jesus utfor stupet (hvis tiden tillater, også et besøk i Bebudelseskirken). Turen går videre forbi Kana og ned til Tiberias og vårt overnattingssted, Restal Hotel, for middag og overnatting.

Genesaretsjøen Båt 9 2

Dag 3

SØNDAG 26. Februar

Omkring og på Genesaretsjøen
Dagen starter med båttur på Genesaretsjøen til kibbutz Nof Ginnosar. Her går vi i land og ser den såkalte «Jesus-båten» som ble funnet i sjøen i 1986. Båten stammer fra Jesu tid og var etter all sannsynlighet en fiskebåt. Deretter drar vi til Bergprekenstedet (Mt. 5-7) og spaserer ned til Møteplassen (Joh. 21) hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen. Bussen tar oss videre til Jesu egen by – Kapernaum. Vi avslutter dagen med en tur til Magdala. Retur til vårt hotell for middag og overnatting.

Banjas 1

Dag 4

MANDAG 27. Februar

Golanhøydene og Nordre Israel
Vi kjører nordover langs grensen til Libanon, over Naftali-fjellene, til Misgav Am. Her får vi høre om de siste kampene mellom Hisbollah og Israel. Vi får så, om været og den militære situasjon tillater det, en helt spesiell tur opp på Hermonfjellet! Alternativt stanser vi i Cæsarea Filippi (Banjas) før vi fortsetter opp til lunsj i nærheten av Majdal Shams, og videre på Golan til fjellet Bental, 1250 moh. Her får vi høre hvordan de israelske soldatene kjempet i 1973 mot en overlegen fiende. Samtidig som vi ser og hører hvor viktig dette området er, har vi en fantastisk utsikt over Golan, Hermonfjellet og langt inn i Syria. Vi fortsetter sørover på Golan og forbi Gamla, hvor vi hører om hvordan ca. 5000 jøder døde i stedet for å gå i romersk fangenskap. Vi kjører ned i Yarmukdalen (Goghopens dal) og tilbake til vårt hotell for middag og overnatting.

Dødehavet 9

Dag 5

TIRSDAG 28. Februar

Bet Shean - Ein Harod - Jeriko -

Dødehavet

Vi forlater Tiberias og kjører sørover i Jordandalen til Bet Shean, romernes metropol for 2000 år siden. Så vestover til Ein Harod, kilden hvor Gideon tok ut sine 300 menn og kjempet mot midianittene. Stopper i Sachne for å bade i de varme kildene. Vi kjører videre ned Jordandalen, stanser i Qasr El Yahud, stedet hvor Johannes døpte Jesus. Vi passerer Jeriko og kjører langs Dødehavet til Kibbutz Qalia og hotellet der for overnatting. Det blir tid til et godt bad i Dødehavet før middag.

Masada 12 mindre pix

Dag 6

ONSDAG 1. MARS

Ein Bokek - Masada – Jerusalem
Først på programmet i dag står besøk på Masadaborgen. Taubanen tar oss opp 400 meter til platået som har en spennende historie. Vi får høre hvordan jødene - selotene - kjempet mot romerne i år 70 - 73 e.Kr. Deretter kjører vi opp til Jerusalem. Vi besøker Yad Vashem, minnesmerke over de falne jøder under annen verdenskrig. Derfra til vårt hotell TRYP Bat Sheva for middag og overnatting de siste nettene av turen.

Klagemuren JLM 13

Dag 7

TORSDAG 2. MARS

Jerusalem
Vi begynner dagen på Tempelplassen og går ned til Davidsbyen med Ofel-Høyden og ned Warrens Shaft – hvor etter all sannsynlighet kong David inntok Jerusalem rundt år 1000 f.Kr., og ned til Gihon-kilden hvor kong Salomo ble salvet til konge. De som ønsker det vasser gjennom Hiskia-tunellen og ned til Siloa-dammen. Det er kaldt vann i tunellen og mørkt (badetøy/sko som tåler vann og lommelykt!). Vi går videre gjennom tunellen opp til den sørvestre del av tempelmuren. Vi vil også besøke Davidson Center og bruke mer tid ved sørenden av tempelkomplekset og se på utgravningene der.

Getsemane JLM 8

Dag 8

FREDAG 3. MARS

Jerusalem
Vi begynner dagen på Oljeberget med den fantastiske utsikten over Jerusalem. Så spaserer vi ned via Dominus Flevit (Tårekirken) og til Getsemane. Etterpå går vi inn i Gamlebyen til Vestmuren hvor vi så går den berømte Hasmoneiske tunellen som går langs vestmuren av det gamle tempelkomplekset. Resten av dagen til fri disposisjon i Jerusalem. Vi samles til middag på hotellet.

Gravhagen JLM 27

Dag 9

LØRDAG 4. MARS

Jerusalem
I dag har vi ikke buss og guide. Vi bruker Apostlenes hester. Dagen begynner med et besøk i Gordons Golgata. Deretter vil turen gå ned til Løveporten og inn i gamlebyen, hvor vi først besøker Betesdadammen og St. Anna kirken. Vi går derfra Via Dolorosa som ender opp ved Gravkirken. Lunsj i gamlebyen. Resten av dagen til fri disposisjon i Jerusalem.

Bibel med trekors mindre pix

Dag 10

SØNDAG 5. MARS

Israel - Norge

Vi må tidlig opp og kjøre fra hotellet til flyplassen. Flyavgang fra Tel Aviv 05:15 med Brussels Airlines. Ankomst Oslo 17:10 via Brussel.

Priser og betingelser

Pris fra 24 960,-

Tillegg for enkeltrom: Enkeltromstillegg: kr 8 360,- (meget begrenset antall)

overnattingsteder

24 - 25/02 Margoa Hotel, Netanya

25 - 28/02 Restal Hotel, Tiberias

28/2 - 01/03 Kibbutz Qalya, Dødehavet

01 - 05/03 TRYP Bat Sheva Hotel, Jerusalem

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo - Tel Aviv t/r
 • Flyskatter nok 2 360,- (pr. aug. -22, kan endre seg noe)
 • Opphold på valgte overnattingsteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon dvs frokost og middag
 • Rundreise ifølge det oppsatte program
 • Inngangspenger til besøkssteder i programmet
 • Skandinavisk/engelsk talende guide på rundturen
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til guide og sjåfør og hotellbetjening USD 82 pr. person
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
24. FEBRUAR 2023 OSLO - BRUSSEL 06:45 08:50 SN 2288
24. FEBRUAR 2023 BRUSSEL - TEL AVIV 09:40 15:10 SN 3289
05. MARS 2023 Tel Aviv - Brussel 05:15 09:15 SN 3294
05. MARS 2023 Brussel - Oslo 15:10 17:10 SN 2283
NB! Tidendringer kan forekomme frem til avreise.
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/