Sist oppdatert 30. juni, kl. 10:10

Informasjon vedrørende coronavirus

Temareise Jerusalem26
Bebudelseskirken
Anemones

Israel fra nord til sør
Opplevelsestur

Avreisedato

26.02.2021

Varighet

10 dager
David Tower Netanya 1

Dag 1

Fredag 26. februar: Norge - Israel

Vi reiser med Lufthansa fra Oslo via Frankfurt til Tel Aviv. På flyplassen i Tel Aviv står buss og venter for å kjøre gruppen til vårt hotell i Netanya.

035 Karmel Elias

Dag 2

Lørdag 27. februar: Caesarea - Karmel - Nasaret - Tiberias

Vi fortsetter nordover langs Middelhavet og stopper først i Caesarea hvor vi ser på teateret, Hippodromen, stedet hvor Herodes palass stod og korsfarerbyen m.m. og avslutter med et kort besøkt ved Aquadukten. Fortsetter videre til Karmel-fjellet hvor profeten Elias holdt til. Her har vi en fantastisk utsikt til havet og over Jizreelsletten. Vi besøker Megiddo på veien til Nazareth hvor vi går opp til Bebudelseskirken og hvis tiden tillater det stedet der en antok at jødene ville styrte Jesus utfor stupet. Fortsetter forbi Kana og ned til Tiberias og hotell Restal. Frokost og middag.

Frokost Middag
Kapernaum1

Dag 3

Søndag 28. februar: Områdene ved Genesaretsjøen

Dagen starter med båttur på Genesaretsjøen til kibbutz Nof Ginnosar. Her går vi land og ser den såkalte «Jesusbåten» som ble funnet i sjøen i 1986. Båten stammer fra Jesu tid og var etter all sannsynlighet en fiskebåt. Turen går så videre til Bergpreken-stedet (Mt.5-7) og spaserer ned til møteplassen (Mensa Kristi) (Joh.21) hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen. Bussen tar oss videre til Jesu egen by - Kapernaum. Vi avslutter dagen med en tur til byen Magdala hvor Maria Magdalene kom fra. Retur til vårt hotell. Frokost og middag.

Frokost Middag
Golan Utsikt

Dag 4

Mandag 01. mars: Golanhøydene og nordre Israel

Vi kjører nordover langs grensen til Libanon over Naftali-fjellene til Misgav Am. Her får vi høre om de siste kampene mellom Hizbollah og Israel. Vi får så, om været tillater det, en helt spesiell tur opp på Hermon-fjellet. Fortsetter opp på Golan til fjellet Bental (1160 moh). Her får vi høre hvordan de israelske soldatene kjempet i 1973 mot en overlegen fiende. Samtidig som vi ser og hører hvor viktig dette området er, har vi en fantastisk utsikt over Golan, Hermon-fjellet og langt inn i Syria. Vi fortsetter sørover Golan og forbi Gamla, hvor vi hører om hvordan ca. 5000 jøder døde i stedet for å gå i romersk fangenskap. Vi kjører ned i Yarmukdalen (Goghopens dal) og tilbake til vårt hotell. Frokost og middag.

Frokost Middag
16 Sakne

Dag 5

Tirsdag 02. mars: Bet Shean - Ein Harod - Jeriko - Dødehavet

Vi forlater Tiberias og kjører sørover til Bet Shean, romernes metropol for 2000 år siden. Så vestover til Ein Harod, kilden hvor Gideon tok ut sine 300 menn og kjempet mot midianittene. Stopper i Sakne for å bade i de varme kildene. Kjører ned Jordan-dalen, hvor stanser i Qasr El Yahud, stedet hvor Johannes døpte. Vi passerer Jeriko og langs Dødehavet til Ein Bokek for overnatting på Hotell David. Det blir tid til et godt bad i Dødehavet før middag. Frokost og middag.

Frokost Middag
Cable Car Masada

Dag 6

Onsdag 03. mars: Ein Bokek - Masada - Jerusalem

Først på programmet i dag står besøk på Masadaborgen, hvor taubanen tar oss opp 400 meter til platået som har en spennende historie. Vi får høre hvordan jødene - selotene kjempet mot romerne i år 70-73 e.kr. Deretter kjører vi opp til Jerusalem hvor vi besøker Israels museum. Vi ser på Dødehavsrullene og Jerusalemmodellen. Siste stopp i dag er Yad Vashem - minnesmerke over de falne jøder under andre verdenskrig. Derfra til hotell Prima Kings. Frokost og middag.

Frokost Middag
Davids By2

Dag 7

Torsdag 04. mars: Jerusalem

Vi begynner dagen på Tempelplassen og går ned til Davidsbyen med Ofel-høyden og ned Warrens Shaft - hvor etter all sannsynlighet kong David inntok Jerusalem rund år 1000 f.kr, og ned til Gihon-kilden hvor kong Salomo ble salvet til konge. De som ønsker kan vasse gjennom Hiskia- tunnelen og ned til Siloa-dammen. Det er kaldt vann i tunnelen og mørkt (badetøy og lommelykt). Vi går videre gjennom tunnelen opp til den sørvestre del av tempelmuren. Vi vil også besøke Davidson Center og bruke mer tid ved sørenden av tempelkomplekset og se på utgravingene der. Frokost og middag.

Frokost Middag
Israel Jerusalem Klagemuren

Dag 8

Fredag 05. mars: Jerusalem

Vi begynner dagen ved Vestmuren hvor vi så går den berømte Hasmoneisketunnelen som går langs Vestmuren av de gamle tempelkomplekset. Fortsetter til Betesda Dam med Anna-kirken og vandrer videre langs Via Dolorosa til Gravkirken. Resten av dagen til er fri, til egen disposisjon. Frokost og middag.

Frokost Middag
Getsemane

Dag 9

Lørdag 06. mars: Jerusalem

I dag har vi ikke buss eller guide. Vi begynner dagen på Oljeberget med den fantastiske utsikten over Jerusalem. Vi spaserer ned via Dominus Flevit og Getsemane. Derfra til Gordons Golgata med den tomme grav. Resten av dagen til egen disposisjon i Jerusalem. Frokost og middag.

Frokost Middag
Flybillett Israel

Dag 10

Søndag 07. mars: Israel - Norge

Tidlig avreise, ca. kl. 04.30. Vi reiser med Lufthansa fra Tel Aviv til Frankfurt kl. 08. 00. Videre til Oslo, ankomst Oslo kl. 14.50.

Natanya Israel
Israel Saligprisningsberget
Israel Mat
Israel Masada
Israel Museum16
Israel Museum7
Israel Danilelsen
Israel Jerusalem
Israel Golan
Israel Dodehavet
Israel Getsemane 1

Priser og betingelser

Pris fra 21 750,-

Tillegg for enkeltrom: 6940,- (Begrenset antall)

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Tel Aviv med retur
 • Flyskatter nok 2.580.- pr. mai 20 (kan endres)
 • Assistanse på flyplassen i Tel Aviv ved ankomst og avreise
 • Transport flyplass - hotell – flyplass
 • Opphold på hotell i dobbeltrom
 • Halvpensjon, dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle severdigheter ifølge det oppsatte program.
 • Båttur på Genesaretsjøen
 • Skandinavisk talende guide på rundturen.
 • Norsk reiseledelse.

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltider
 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør 60 USD
 • Reiseforsikring og vaksiner
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
26. februar Oslo Frankfurt 09:50 12:10
Frankfurt Tel Aviv 14:05 19:10
07. mars Tel Aviv Frankfurt 08:00 11:40
Frankfurt Oslo 12:50 14:50
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår K

  Avbestillingsvilkår K

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  Avbestilles turen innen 90 dager før avreise, belastes et gebyr på kr 500,- pr. person

  Avbestilles turen mellom 89 dager og 51 dager, kreves 50 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 50 dager og 31 dager, kreves 75 % av turprisen

  Avbestilles turen mindre enn 30 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100 % av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/