Margrete 181
Img 6343 Redigerad 1
Img 0182

Hjelpesendingstur til Vest-Ukraina
Opplevelsestur via ZAMOSC- LVIV- KRAKOW

Avreisedato

04.10.2019

Varighet

12 dager

Pris fra

12 950,-

Fulltegnet

Hjelpesendingstur til Vest-Ukraina

Ukraina er et land i brytning mellom øst og vest. Det er et nydelig land som har svært mye vakkert å vise oss, både naturen og ikke minst menneskene som bor der.

Plussreiser har de siste 15 årene hatt hjelpesendingsturer til Ukraina. Vi reiser til en by i vest som heter Khmelnitskiy og blir der i 3 hele dager. I Khmelnitskiy har Plussreiser kontakt med to baptistmenigheter som vi skal besøke og bli kjent med. Vi skal også besøke et barnehjem og en vokseninstitusjon, og vi skal få oppleve at de har behov for den hjelpen vi kommer med. Vi vil også reise på landsbygda og møte mennesker med store hjerter, men som trenger det meste.

Dag 1: Fredag 4. oktober

Bussen går fra Møre til Sarpsborg via Oslo. I Sarpsborg overnatter vi på Quality Hotel Sarpsborg.

Dag 2: Lørdag 5. oktober: Sarpsborg – Karlskrona

Vi kjører rett sørover, passerer Svinesund, Gøteborg og Halmstad, så østover til Karlskrona hvor Stena Lines ”MS Vision” venter på oss. Båtavgang kl. 21.00 (begge køyer i dbl. lugar på gulvet, utvendig lugar)

Dag 3: Søndag 6. oktober: Gdynia – Zamosc

Etter frokost på båten, kjører vi sørøstover til Gdansk og kjører videre forbi Warszawa, (stopper her for å ta med de som kommer med fly) før ferden går videre til Zamosc. Vi bor på Hotel Mercure som ligger sentralt i denne fantastiske byen.

Dag 4: Mandag 7. oktober: Zamosc - Khmelnitskiy

Vi har kun 65 km igjen til grensen. Etter grensepasseringen fortsetter vi rett østover i Ukraina. Vi stopper hos Valentina som bor på en landsbygd som heter Kurovicho. Der serverer hun lunsj til oss, og vi får høre Valentina fortelle fra arbeidet hun driver for Ukrainahjelpen. Vi kommer fram til Khmelnitskiy på kvelden, der menigheten venter på oss med middag. Overnatting på Hotel Yanisol sentralt i byen.

Dag 5-7: 8.-10. oktober: Khmelnitskiy

I Khmelnitskiy har Plussreiser kontakt med to baptistmenigheter, som vi skal bli godt kjent med. Vi skal feire gudstjeneste sammen med dem. De skal videre lage mye god ukrainsk mat til oss både til lunsj og til middag. Men vi skal også besøke et barnehjem og et senter for eldre. Her vil vi dele ut klær og gaver som vi har med oss. Vi også skal ut på landsbygda der mange av de fattigste bor. Vi får informasjon om de barneleirene som Ukrainahjelpen har engasjert seg i, og det blir god tid til å rusle i byen for å kunne kjøpe med seg noe spennende hjem igjen. Det blir altså 3 hele interessante dager i denne byen.

8 dag: Fredag 11. oktober: Khmelnitskiy – Lviv

Vi setter kursen vestover, og kjører til Lviv. Her skal vi bruke ettermiddagen i den fantastiske gamlebyen som Lviv er kjent for. Byen er med på UNESCOs liste over verneverdig kultur- og naturarv. Middag og overnatting på hotell Dnister.

9. dag: Lørdag 12. oktober: Lviv - Krakow

Vi kjører videre vestover og passerer grensen til Polen og ankommer Hotel Wyspianskiy i Krakow på ettermiddagen. Krakow er regnet som en av Europas vakreste byer, og er også skrevet inn på UNESCOS liste over verdens kulturarv. Hotellet vårt ligger rett ved gamlebyen. Middagen spiser vi inne i den fantastiske gamlebyen.

10. dag: Søndag 13. oktober: Krakow - Berlin (utkant)

(Mulighet for å ta fly hjem igjen fra Krakow).

Vi setter kursen nordvestover mot Berlin. Vi overnatter på Hotel an der Havel i Oranienburg som ligger litt nord for Berlin. Etter en god middag, har vi turavslutning på hotellet.

11. dag: Mandag 14. oktober: Berlin - Kiel

Det blir en kort kjøreetappe denne dagen. Vi kjører opp til Kiel der Color Lines cruisebåt MS, Color Fantasy, venter på oss. Båtavgang kl.14.00. Overnatting i 3* innvendig lugar.

12. dag tirsdag: 15. oktober: Hjemreisedag

Vi ankommer Oslo kl. 10.00, og reiser videre hjemover. Bussen går mot Møre, og dere som kom med annen transport til Oslo, bruker denne hjem også.

2004 07 13 005 Ka Tu Ma An Ru El Lr Ma
Img 2485
Img 4756
Ukraina 2005 015
Img 0179
Img 2523
Img 2502
Sam 1627

Priser og betingelser

Pris fra 12 950,-

Avreise fra Møre/Romsdal og Oslo. (Vi ordner med tilslutning fra andre steder)

Enkeltromstillegg: kr. 1.900,-

Enkeltlugartillegg: kr. 1.100,-

NB! Ønsker du å korte ned på turen så kan du fly til Warszawa søndag 6. oktober og fly hjem igjen søndag 13. oktober. Dette blir da en 8 dagers tur. Ta kontakt for pris! (avhengig av flypris ved bestillingstidspunktet)

Prisen inkluderer

 • Busstur m/god turbuss inkl. aircondition
 • Overnatting på gode hotell i dbl. rom
 • 11 frokoster, 8 middager, 4 lunsjer og 1 kveldsmat
 • Ferjebilletter
 • Tolk i Khmelnitskiy
 • Kaffe og småkaker når vi raster

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A

  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.
  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.
  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.
  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.