Qumran
Netanya

Opplevelsesreise med fridager ved Middelhavet
Israel - Landet der det skjedde

Avreisedato

22.10.2022

Varighet

10 dager

Pris fra

22 450,-

Få plasser igjen

Opplevelsesreise med fridager ved Middelhavet

En tur der du blir bedre kjent med Israels land, folk, historie og kultur. Du får høre om dagens situasjon i Midtøsten og får oppleve mange interessante steder som du kjenner fra Bibelen. Underveis på turen skal vi besøke Hospital Eitanim og bli litt kjent med det flotte arbeidet som norske pinsevenner driver her. Turen avsluttes med noen rolige dager i Netanya. Velkommen på tur!

Jerusalem 15 mindre pix

Dag 1

LØRDAG 22. OKTOBER

Norge – Israel
Avreise fra Oslo kl. 11.20 med Turkish Airlines via Istanbul til Tel Aviv med ankomst kl. 20.20. Buss venter og kjører oss til hotellet vårt i Jerusalem for mat og overnatting.

Gråte kirken Jerusalem mindre pix

Dag 2

SØNDAG 23. OKTOBER

Jerusalem, Oljeberget, Gamlebyen
Etter frokost kjører vi til Oljeberget og ser utover «Den Hellige Stad», Jerusalem, før vi vandrer mot Getsemane og passerer ved Dominus Flevit-kirken, hvor Jesus satt og gråt over byen. Vi vandrer forbi og videre nedover Oljeberget til Getsemane hvor vi stanser opp og minnes den avgjørende kampen som fant sted her. Vi skal inn i Alle Nasjoners Kirke i Kedrondalen. Vi går inn en av portene i bymuren og skal besøke Betesdadammen og St. Anna Kirken, hvor vi prøver den fantastiske akustikken. Vi vandrer på Via Dolorosa, «lidelsens vei», fra Gabbata til Golgata og gravstedet. Det blir tid til handling i basarene i Gamlebyen og tid for lunsj. Vi går i Cardo gaten og til Vestmuren før vi drar til hotellet.

Garden tomb mindre pix

Dag 3

MANDAG 24. OKTOBER

Jerusalem, Gravhagen og Eitanim hospital
Vi fortsetter vårt opphold i Jerusalem med en lovsangsamling ved den tomme grav i Gordons Golgata. Dagens høydepunkt blir nok allikevel vårt besøk ved Mental Hospital Eitanim, oppe i Judeas berge. Her skal vi få se og oppleve et fantastisk flott arbeid som norske Pinsevenner driver her i Israel!

Betlehem fødselskrike mindre pix

Dag 4

TIRSDAG 25. OKTOBER

Jerusalem, Yad Vashem og Betlehem
Vi besøker Yad Vashem, det nasjonale minnesmerke over de 6 millioner jøder som døde under Holocaust. Så går turen til Betlehem, Jesu fødeby, hvor vi besøker Fødselskirken og hyrdemarkene.

Bading I Dodehavet

Dag 5

ONSDAG 26. OKTOBER

Jerusalem, Qumran, Dødehavet og til Galilea
Vi forlater Jerusalem for denne gang og stiger ned de ca. 1200 høydemetrene til Dødehavet. På veien stopper vi ved "Den barmhjertige Samaritans herberge". Vi kommer til Qumran som er kjent for funnet av Dødehavsrullene. Vi vil også ha et stopp ved stranden her hvor det er mulig å bade. Det er en spesiell opplevelse å flyte som en kork i det ramsalte og mineralholdige vannet i Dødehavet. Vi tar en god stopp her, slik at alle som vil, kan få testet flyteegenskapene og smurt seg inn med "helsebringende" gjørme. Vi kjører til Qasr ElYehud, Jesu dåpsplass ved Jordanelven, nær Jeriko. Vi fortsetter nordover Jordandalen, med frodige jordbruksområder og ørkenlandskap, på vei til vårt hotell i Galilea.

Dan lagune mindre pix

Dag 6

TORSDAG 27. OKTOBER

Galilea og Golan, På og rundt Gennesaretsjøen, Tel Dan
Vi er ved «Søndagskolesjøen» - Gennesaretsjøen! Og ingenting er derfor mer naturlig enn å starte med en båttur på det som er Israels eneste virkelige ferskvannsinnsjø. Deretter går turen til Saligprisningenes berg, hvor Jesus holdt Bergprekenen. De som ønsker det kan spasere ned til Tabgha ved stranden. Mellom Tabghas varme kilder og vannfall som renner ut i Gennesaretsjøen ligger Peterskirken. Her passer beretningen om Jesu møte på stranden en tidlig morgen godt inn. Her viste Jesus seg for sine disipler for tredje gang etter oppstandelsen. Vi leser om fiskefangsten før vi drar videre til Kapernaum, Jesu egen by, som var den lille landsbyen ved Gennesaretsjøens nordlige bredd. Byen var senter og base for Jesu virke i Galilea fordi det var her hans første disipler bodde. Den sentrale institusjon og bygning var synagogen. Vi fortsetter mot Huladalen og til naturreservatet Dan, med «Abrahams port» som er fra det II. årtusen f.Kr. Vi får se utspringet til Midtøstens største ferskvannskilde; Dan! Deretter tilbake til vårt hotell.

Nasaret Village
Nasaret Village

Dag 7

FREDAG 28. OKTOBER

Tiberias, Nasaret, Karmelfjellet og Cæsarea til Netanya
Vi forlater Galilea for denne gangen og reiser via Kana til Nasaret, byen der Jesus vokste opp. Her stod han fram og holdt sin første tale i synagogen. Vi besøker Bebudelseskirken, Midtøstens største kirkebygg, samt Nasaret Village. Her har man forsøkt å gjenskape livet på landbygda på Jesu tid. Med utgangspunkt i evangelienes beretninger, er det her mulig å se gjeteren med sauene sine, treskeplassen, vingården med vakttårnet, olivenlunden, synanogen med mer. Turen fortsetter over Harmageddonsletta og druserlandsby på Karmelfjellet og til Muhraqa der profeten Elias kjempet med Baal-prestene. Herfra er det flott utsikt over frodige jordbruksmarker. Vi fortsetter til Cæsarea ved havet, byen som var den romerske landshøvdings residens. Det var her apostelen Peter møtte Kornelius, den romerske offiseren som kom til tro på Jesus. Etter et interessant besøk også ved akveduktene kjører vi sydover på Sharonsletten og til vårt bosted i Netanya, badebyen ved Middelhavet.

Netanya mindre pix

Dag 8

LØRDAG 29. OKTOBER

Fridag i Netanya
Dagen er til din disposisjon. Mange vil nok benytte anledningen til et bad i Middelhavet som ennå har god temperatur.

David Tower Netanya

Dag 9

SØNDAG 30. OKTOBER

Fridag i Netanya
Dagen er til din disposisjon.

Beach Sironit Netanya

Dag 10

MANDAG 31. OKTOBER

Hjemreise
Bussen henter oss på hotellet og kjører oss til Ben Gurion flyplass for hjemreise. Vi sier Shalom lehitraot (farvel og på gjensyn): «Neste år i Jerusalem». Avreise med Turkish Airlines kl. 08.40 fra Tel Aviv, ankomst Oslo kl. 16.30.

Img 5986 Getsemane Oliventre
Via Dolorosa mindre pix
Church of Holy Sepulchre mindre pix
Basargater Jerusalem
Bonn Ved Vestmuren
11 Yad Vashem
Sunrise lake tiberias
Genesaretsjøen båt mindre pix
Caesarea ved havet1 mindre pix
Amfiteater Caesarea Ved Havet
Caesarea Amphitheater And Roman Theater Israel Aerial View

Priser og betingelser

Pris fra 22 450,-

Tillegg for enkeltrom: 8850,- (begrenset antall)

Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel


Overnattingsteder:

22 – 26/10 C Hotel Neve Ilan, Jerusalem
26 – 28/10 Kibbutz Afik, Golan/Galilea
28 – 31/10 King Solomon Gardens Hotel, Netanya
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.


Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo – Tel Aviv t/r, (inkl. flyskatt kr 2.055,- pr. feb. 2022, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkssteder i henhold til program
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide
 • Covid-19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel (obligatorisk) kr. 80,- pr.person. NB! Erstatter ikke reiseforsikring.

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør ca. 75 USD
 • Covid-19 test før/under/etter avreise i Norge og Israel (ihht. gjeldende innreisekrav)
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
22. OKTOBER 2022 OSLO - ISTANBUL 11.20 16.15 TK1752
22. OKTOBER 2022 ISTANBUL - TEL AVIV 18.20 20.20 TK788
31. OKTOBER 2022 TEL AVIV - ISTANBUL 08.40 12.05 TK865
31. OKTOBER 2022 ISTANBUL - OSLO 14.35 16.30 TK1753
Endringer i flytidene kan forekomme