Sist oppdatert 30. juni, kl. 10:10

Informasjon vedrørende coronavirus

Israel

Opplev mer av Israel
Landet der Mesteren vandret

Avreisedato

23.09.2017

Varighet

12 dager

Pris fra

16 994,-

På forespørsel

Opplev mer av Israel

Bli med på en reise til Israel som tar for seg kjente og mindre kjente steder fra Bibelhistorien.

Høydepunkter på turen

 • Galilea
 • Hermonfjellet
 • Golan
 • Jerusalem
Last ned brosjyre (.pdf)
Tel Aviv 01

Dag 1

Lørdag 23.september. Ankomst Tel Aviv

Ved ankomst Tel Aviv møter vi sjåfør og guide som tar oss til hotell Nof Tavor. Før vi kommer dit, gjør vi et kort stopp i Joppe og kjører gjennom Tel Aviv. Middag på Kibbutz Mizra.

Israel Galilea

Dag 2

Søndag 24.september. Galilea

Denne dagen reiser vi i områder der en stor del av Jesu offentlige virksomhet fant sted. Vi starter dagen med båttur på Gennesaretsjøen. Deretter går turen til Magdala. Her er det de senere år gjort store utgravinger som gir et bilde av livet på Jesu tid. Dette er også byen der Maria Magdalena bodde.

Videre går turen til Bergprekenstedet og til Kapernaum- Jesu egen by. Vi besøker også møteplassen, der Jesu møtte disiplene etter oppstandelse, om vi får tid. Frokost på Nof Tavor, middag på Mirza.

Israel Golan

Dag 3

Mandag 25.september. Hermonfjellet - Golan

Målet for turen i dag er Hermonfjellet. Her finner vi det høyeste punktet i Israel, forsvarslinjer som er viktige for landet, men også basen for et interessant velferdsprosjekt som drives av israelske soldater. Dette vil vi få mer informasjon om. Vi håper også å få hilse på noen av soldatene. På veien til Hermonfjellet besøker vi Misgay Am med god utsikt inn i Libanon.

Vi tar også sikte på et besøk i Katsrin hovedstaden på Golan. Her finner vi bl.a. gamle bosettinger fra 200-tallet e.Kr. Vi forsøker å få til et besøk ved en fabrikk som fremstiller olivenolje. Frokost på Nof Tavor, middag på Mirza.

Jerusalem Oljeberget

Dag 4

Tirsdag 26.september. Kibbutz Mirza - Jerusalem

Etter frokost reiser vi fra Galilea og Kibbutz Mirza. Om sikkerhetssituasjonen tillater det, reiser vi gjennom Samaria- jødisk kjerneland. Vi besøker Sikem med Jakobs bønn, Garisim- samaritanenes hellige sted. Elon More og Shilo hvor tabernaklet stod i 430 år. Etter besøket i Samaria forsetter vi til Jerusalem og Oljeberget før vi avslutter dagen med middag på Jerusalem Tower Hotel.

Israel Strand

Dag 5

Onsdag 27.september. Jerusalem

Vi begynner dagen med å besøke Yad Vashem - stedet til minne om de seks millioner jøder som ble drept under 2.verdenskrig. Deretter kjører vi til sykehuset Zaare Sedek. Organisasjonen Havim er et bindeledd mellom sykehus og velferdsprosjektet på Hermonfjellet. Vi vil bli orientert om arbeidet som organisasjonen driver. Om kvelden blir det anledning til å være med på lysshow i Davids Citadel for dem som ønsker det. Dette ligger ikke i prisen. Frokost og middag.

Dodehavet

Dag 6

Torsdag 28.september. Jerusalem - Dødehavet

I dag går turen til Dødehavet - jordens laveste punkt. Vi forsøker å få til et besøk ved Dødehavsklinikken der det er en norsk lege. Her gis det behandling for hudsykdommer, revmatiske lidelser m.m. Vi tar oss tid til bading før vi forsetter gjennom Arad og Tel Beersheva og tilbake til Jerusalem. Frokost og middag.

Israel Jerusalm Gamlebyen

Dag 7

Fredag 29.september. Jerusalem

Denne dagen beveger vi oss til Gamlebyen og vandrer deler av via Dolorosa. Ellers er dagen satt av til egen disposisjon. Guide og reiseledelse vil være behjelpelig med å legge til rett for besøk på steder som åtte være ønskelig. Denne dagen har vi ikke buss. På ettermiddagen går Yom Kippur- den store forsoningsdagen- inn. Dette er jødenes helligste dag. Trafikk av biler og busser på gater og veier opphører.

Vestmuren Jerusalem Israel

Dag 8

Lørdag 30.september. Jerusalem

I dag er det Yom Kippur. Denne dagen er det ikke biler eller busser i gatene. Også i dag spaserer vi til Gamlebyen. Her kan vi besøke Hurya Synagogen og Vestmuren. Frokost og middag.

Temareise Jerusalem19

Dag 9

Søndag 1.oktober. Jerusalem - Netanya

Nå er det tid å forlate Jerusalem for denne gang. Men før vi gjør det, besøker vi Grayhagen (Gordons Golgata). Dette stedet minner oss om Jesu oppstandelse. Deretter reiser vi til Latrun- et minnested for Israels militære styrker. Vi tar også sikte på et avsaltingsanlegg før vi ankommer Netanya og vårt hotell, Margoa. Frokost og middag.

Israel Netanya

Dag 10

Mandag 2.oktober. Netanya

Fridag i Netanya. Frokost og middag.

99759099

Dag 11

Tirsdag 3.oktober. Netanya

Fridag i Netanya. Frokost og middag.

Direktefly Norge Israel

Dag 12

Onsdag, 4.oktober. Hjemreise

Hjemreise. Formiddagen fri i Natanya før vi sier farvel for denne gang og kjører mot flyplassen.

99759099
Dodehavet
Israel Golan
Vestmuren Jerusalem Israel
Israel Jerusalm Gamlebyen
Israel Strand

Priser og betingelser

Pris fra 16 994,-

Tillegg for enkeltrom: NOK 5335,-

Prisen er basert på minimum 30 betalende.

Flytider:
Lørdag, 23.september
Avreise Gardermoen kl. 06:45 (OS 332)
Ankomst Wien kl. 09:15
Avreise Wien kl. 10:25 (OS 857)
Ankomst Tel Aviv kl.14:55

Hjemreise, onsdag 4.oktober
Avreise Tel Aviv kl. 16:10 (OS 858)
Ankomst Wien kl.19:00
Avreise Wien kl. 20:30 (OS 331)
Ankomst Gardermoen kl.22:55

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Tel Aviv - Oslo.
 • Assistanse på flyplassen i Tel Aviv ved ankomst og avreise.
 • Transport flyplass - hotell - flyplass.
 • Opphold på hotellet i Dobbeltrom.
 • Båttur på Genesaretsjøen.
 • Frokost og middag alle dager.
 • Rundreise ifølge det oppsatte program.
 • Inngangspenger til severdighetene.
 • Skandinaviske talende guide på rundturen (Stefan.)
 • Flyskatt nok 2.344,- (kan forandres.)

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guide, sjåfør og hoteller. USD 76,- pr. person
 • Øvrige måltider og drikke til maten.
 • Misgay Am og Citadellet i Jerusalem
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.