Cæsarea ved havet 1 a
Fra Signe 6
JLM fra Oljeberget 3

Opplev landet hvor Mesteren vandret
Rundreise i Israel

Avreisedato

25.10.2023

Varighet

9 dager

Pris fra

24 873,-
Netanya 1

Dag 1

ONSDAG 25. OKTOBER

NORGE - ISRAEL
Avreise fra Oslo kl. 10:45 med LOT (Polish Airlines) via Warsawa til Tel Aviv med ankomst kl. 18:50. Her venter buss- ingen guide – men Smile-service møter oss og tar oss til ventende buss som kjører oss Netanya og overnatting på et 3-stjerners hotell - Margoa.

Cæsarea ved havet Akvadukt 6 2 lysere

Dag 2

TORSDAG 26. OKTOBER

TEL AVIV – TIBERIAS
Guide og buss møter oss og tar oss opp langs Middelhavet til Cesarea hvor vi ser teateret, ruinene til Herodes’ palass og Hippodromen og deler av korsfarerbyen. Videre opp på Karmel-fjellet hvor vi har en fantastisk utsikt til Middelhavet og Harmageddon-sletten og over til Galilea. Kjører ned til kibbutz Mizra for å få et innblikk i kibbutzlivet. Fortsetter til Nasaret hvor vi besøker Bebudelseskirken og Maria-kilden og utsiktspunktet Precipion hvor vi ser over til Mt. Tabor og byen Nain m.m.. Vi fortsetter til Tiberias og vårt hotell Golan.

Petsfisk

Dag 3

FREDAG 27. OKTOBER

OMRÅDENE VED GENESARETSJØEN
Vi begynner dagen med besøk på Bergprekenstedet. Herfra kan de som har lyst spasere ned til Mensa Kristi hvor Jesus møtte disiplene etter oppstadelsen. Så til Jesu egen by – Kapernaum. Så kjører vi over til østsiden til kibbutz Ein Gev for lunsj og her pleier St. Peters-fisk å stå på menyen. Etter bad i Genesaretsjøen tar båten oss tilbake til Tiberias og vårt hotell. Frokost, lunsj og middag.

Bental fjellet

Dag 4

LØRDAG 28. OKTOBER

NORDRE ISRAEL OG GOLAN
I dag kjører vi opp til Naftalifjellene og kjører langs grensen til Libanon og til Misgav Am hvor vi får høre om Israels forhold til Hishbollah og forholdene på grensen mellom Libanon og Israel. Deretter opp på Golanhøydene til Ben Tal 1.165 m.o.h. hvor vi har en fantastisk utsikt over til Syria og hvor vi får høre historien om Yom Kippur-krigen i 1973 og Israels forhold til Syria – militært. Fortsetter over Golan høydene langs grensen til Syria på riksvei 98 til og gjør et kort stopp på en militærpost like ved. Stopper ved grensen Fredsutsikten - øst for Genesaretsjøen. Så ned til Yarmukdalen, Goghopens dal, tilbake til Tiberias og vårt hotell.

Dame bad i Dodehavet

Dag 5

SØNDAG 29. OKTOBER

TIBERIAS - SAMARIA - JERUSALEM
Vi forlater Tiberias og setter kursen et stykke ned Jordandalen til Sakne for et bad. Så inn i Samaria til Garisim fjellet 881 m.o.h.. Herfra har vi en flott utsikt nordover til Mt. Ebal og ned til Nablus/Sikem/Sykar. Neste stopp er Jakobs Brønn i Sykar hvor Jesus satt og møtte den samaritanske kvinnen. Vannet er like friskt i dag som på Jesu tid og brønnen er like dyp. Så tar vi raskeste vei tilbake til Jordan dalen og kjører ned til Qasr El Yehud (Vadestedet) hvor Jesus ble døpt av Johannes i elven Jordan øst for Jeriko. Så ned langs Dødehavet forbi Masada til Ein Bokek for et bad i Dødehavet. Deretter til Jerusalem og vårt hotell Prima Royale.

Betlehem Fødselskirken 3 mindre pix

Dag 6

MANDAG 30. OKTOBER

HEBRON - BETLEHEM - JERUSALEM
Første stopp i dag er Makpelahulen i Hebron – patriarkenes gravsted. Så en tur til Betlehem og Hyrdemarkene. Derfra drar vi til Oljeberget med en fantastisk utsikt over Jerusalem. Vi spaserer ned til Getsemane hvor vi bestiller time i hagen kl. 15.00. Retur til hotellet.

Klagemuren bønn 3

Dag 7

TIRSDAG 31. OKTOBER

JERUSALEM
Vi besøker Yad Vashem – minnesmerke over falne jøder under annen verdenskrig. Så besøker vi Israels Museum og Jerusalem modellen. Så til Davidsbyen og ned Warrens Shaft til Gihon kilden hvor kong Salomo ble salvet til konge. Fortsetter til Siloah dammen. De som ønsker, kan gå gjennom Hiskia tunellen i vann til knes. Må ha sko som tåler vann, og lommelykt. Herfra spaserer vi opp gjennom Herodes tunellen til Klagemuren.

Gamlebyen Basargate JLM 2 mindre pix

Dag 8

ONSDAG 1. NOVEMBER

JERUSALEM
Vi begynner dagen med en spasertur (ikke buss i dag, men guide) til Gordons Golgata hvor vi har bestilt time kl. 09.00. Etter ca. en times besøk her, spaserer vi ned til Gamlebyen til Betesda Dam, Gabbata hvor Jesus ble domfelt, Via Dolorosa til Gravkirken. Så ned til Klagemuren og deretter fri til shopping i basarene. Ettermiddagen fri til shopping i Gamlebyen i Jerusalem.

Oljeberget JLM Dame utsikt mot Jerusalem

Dag 9

TORSDAG 2. NOVEMBER

HJEMREISE
Frokost. Ca. kl. 08.30 kommer bussen (ikke guide) men Smile service møter oss ved ankomst til flyplassen.

Priser og betingelser

Pris fra 24 873,-

Tillegg for enkeltrom: kr 8 830,- (meget begrenset antall)

OVERNATTINGSTEDER

25/10 – 26/10 Margoa Hotel, Netanya

26/10 – 28/10 Golan Hotel, Tiberias

28/10 – 02/11 Prima Royale Hotel, Jerusalem

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

• Flyreisen Oslo – Tel Aviv tur/retur inkl. flyavgifter kr 1 870,- (høst -22, kan endre seg noe)

• Assistanse på flyplassen i Tel Aviv ved ankomst/avreise.

• Transport flyplass - hotell - flyplass.

• Opphold på hotell i dobbeltrom.

• Båttur på Genesaretsjøen.

• Lunsj på kibbutz Ein Gev

• Frokost og middag alle dager.

• Rundreise ifølge det oppsatte program.

• Inngangspenger til severdighetene.

• Skandinavisk-talende guide på rundturen.

• Norsk reiseledelse.

Prisen inkluderer ikke

• Øvrige måltider

• Drikke til maten

• Enkeltromstillegg

• Reise- og avbestillingsforsikring

• Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med ca. 75 USD pr. pers. Legges i en konvolutt med navn på og gis til reiseleder.

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
25. OKTOBER 2023 Oslo – Warsawa 10:45 12:45 LO 482
25. OKTOBER 2023 Warsawa – Tel Aviv 14:00 18:50 LO 155
02. NOVEMBER 2023 Tel Aviv – Warsawa 11:35 14:35 LO 156
02. NOVEMBER 2023 Warsawa– Oslo 16:50 19:00 LO 483
NB! Tidendringer kan forekomme frem til avreise.
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår B

  Denne turen har følgende avbestillingsregler:

  • Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 500,-
  • Avbestilles turen mellom 65 og 35 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum
  • Avbestilles turen mellom 35 og 15 dager før avreise kreves 50% av turprisen
  • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  • Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/