Genesaretsjøen 1
Netanya
Dødehavet

Opplev Israel på ny måte
Nye ting i Jerusalem og en 3 dagers oppdagelses reise i Galilea

Avreisedato

02.10.2022

Varighet

10 dager

Pris fra

21 750,-

Opplev Israel på ny måte

Har du lyst til å se og oppleve nye steder i Israel som du aldri har opplevd eller sett før? Da er dette turen for deg. I løpet av oppholdet får du oppleve mange interessante steder, og treffe interessante personer. Kom og bli med!

Temareise Jerusalem29

Dag 1

SØNDAG 2. OKTOBER

Utreise
Vi har avreise med LOT Polish Airline via Warszawa til Tel Aviv. På flyplassen i Tel Aviv står buss og venter for å kjøre gruppen til vårt hotell i Jerusalem, Prima Royal (i hjerte av byen, få min. gange til Ben Yehuda gågate eller Mamilla / Jaffa Gate).

Fra Oljeberget mot Jerusalem

Dag 2

MANDAG 3. OKTOBER

Jerusalem
Tenk vi er i Jerusalem, Guds by. I dag skal vi få se store deler av denne fantastiske byen, Israels evige hovedstad, og hjerte av det Jødiske Folk gjennom 3000 år. Vi starter med panoramautsikten fra Oljeberget over byen, og ser bymuren og Tempelplassen godt. Deretter besøker vi «Alle Nasjoners Kirke» i Getsemanehagen, før vi går inn i Gamlebyen og starter for fullt vår oppdagelsesferd i det helt unike Jerusalem. Vi skal besøke områdene hvor «Mikve Israel» var på Tempelets tid, «Brichot Hatzån» og Betesda dam (ved Santa Anna kirken), deler av Via Dolorosa, se restene av en av keiser Hadrians 4 Triumfbuer i Ilia Capitolina fra det II. Århundre etter Kristus. Vi går inn under byen, og ser vannbassenger fra Jesu tid, og byens gatenivå fra samme tid. Besøker Vestmuren / Klagemuren. Deretter er dere fri til å gå rundt i Gamlebyens basargater og virkelig kose dere. En uforglemmelig dag, og flott start på vår tur i Landet.

Utsikt fra Ramat Rachel mot Jerusalem

Dag 3

TIRSDAG 4. OKTOBER

Jerusalem

Vi starter dagen på Israels Museum og ser på modellen av Jerusalem slik byen så ut i år 66 e.kr. Det er også her deler av de berømte «Dødehavsrullene» er oppbevart. Deretter kjører vi til en av byens flotteste panoramautsikter; Armon Hanatziv. Vi avslutter dagen på Kibbutzen Rachel`s høyde, med utsikt til Betlehem og hyrdemarkene.
I kveld starter Den store Forsoningsdagen, Yom Kippur, så dette blir av den grunn en kort men svært interessant dag. Det er like før det jødiske folk starter sin faste. Middagen på hotellet blir derfor tidlig i dag, ca. 15.00 - 17.00 (for turistene serveres det mat i morgen også).

19.00 Etter middagen har vi en samling på hotellet.

Gordons Golgata

Dag 4

ONSDAG 5. OKTOBER

Yom Kippur i Jerusalem
Den store forsoningsdagen Yom Kippur er en helt spesiell dag. Gatene er tomme for biler og busser, men fulle av barn på sykkel og mennesker som går på bena! De aller fleste i Landet faster (verken spiser eller drikker) i 25 timer. At vi kan få oppleve denne dagen her i Jerusalem, er virkelig stort. En dag du aldri vil glemme. Dagen er din, og du har fri til å gjøre det du har mest lyst til. Vi bor i Israels hovedstad, i hjerte av Landet og det jødiske liv og historie. Og i kort gangavstand til svært mange bibelhistoriske kjente plasser. Tilbudene står i kø, og reiselederne og guide står klare til å hjelpe deg, om du trenger det. Nyt denne helt spesielle dagen. Faste og bønn i Jerusalem.

Oppsatt tilbud for dagen er:
Kl.09.00 Vandre gjennom Jerusalems gater til Gordons Golgata og den tomme grav for morgenandakt og nattverd.

Kl.20.30 Etter middagen på hotellet går vi ut på Ben Yehuda gaten og koser oss sammen med folket i det 25 timer med faste opphører.

Dødehavet 1

Dag 5

TORSDAG 6. OKTOBER

Judea ørkenen – Jordandalen – Tiberias
Etter et kort, men svært viktig besøk på Yad Vashem (Holocaust museet) sier vi «på gjensyn» til Jerusalem for denne gang, og reiser østover mot Dødehavet. Vårt første stopp blir «Den barmhjertige Samaritans herberge». Deretter til Qumeran, hvor man fant «Dødehavsrullene». Bading i Dødehavet for den som har lyst, her hvor alle kan lese hebraisk flytende! Før vi kjører nordover i Jordandalen, gjør vi et stopp i «Qasel Elyahud» Jesu Dåpsplass ved Jordanelven. Like før Genesaretsjøen skal vi gå en kort tur i en Daddelpalmelund, og få se den «Glemte Øy». En lang og svært innholdsrik dag!

Bentalhøyden

Dag 6

FREDAG 7. OKTOBER

Genesaretsjøen – Safed – Dan - Golan
Vi bor like ved Genesaretsjøen, og hva er vel da ikke mer naturlig enn å starte dagen med en båttur på «Søndagsskolesjøen»? Fra båten kan vi lett peke ut de kjente plassene fra det Nye testamentet; Magdala (Migdal), Saligprisningens berg, Kapernaum (Jesu by), Beit Zaida m.m. Så reiser vi opp til en av de fire hellige jødiske byene i Israel; Safed. Her starter vi på ruinene av kanskje verdenshistoriens største Korsfarerborg og med dens enorme utsikt. Vi kjører så gjennom Huladalen, og til de arkeologiske utgravningene i Dan, med bl.a. «Abrahams port» som er mer enn 3700 år gammel. Stiger opp på Golan høyden, kjører igjennom Druserlandsbyer. Vi besøker Kibbutz Elrom, hos kunstneren Gil. Minnesmerke for Chativa 7, Oz 77 i «Emek Habacha»! Og avslutter med panoramautsikten fra Bentalhøyden over store deler av det nordlige Israel, og langt innover i Syria. En ny fantastisk dag.

Utsikt over genesaretsjøen

Dag 7

LØRDAG 8. OKTOBER

Arbelhøyden og de varme kildene i Tiberias
I dag skal vi på en flott vandretur ute i den Galileiske natur, og avslutter dagen i de varme kildene «Chamei Tveria». Arbelhøyden (Galileas Masada), og ruinene av hus/festning i dets fjellvegg, utsikten og den flotte stien rundt høyden vil gjøre at du får en opplevelse for livet! Vi holder et rolig tempo slik at det blir en tur alle kan være med på (om de ønsker). Etter lunsj drar vi til de varme kildene, hvor du kan velge mellom bassenger med ulik vanntemperatur. En herlig dag!

Netanya1

Dag 8

SØNDAG 9. OKTOBER

Nye plasser i Galilea – Akko – Karmelfjellet
Vi forlater Tiberias og Genesaretsjøen for denne gang. I dag vil nok alle sammen få se plasser dere aldri før har opplevd i Landet. Stikkord er «Yosef Ben Matityahu» og opprøret mot romerne i år 66-73. Over 800 år gammel Korsfarerborg/festning. Gled dere. Vi besøker også byene Akko og Haifa med Karmelfjellet, Caesareas akvedukter og så til vårt hotell ved Middelhavet i Netanya.

I kveld begynner Løvhyttefesten (Sukkot) i Landet, så vi går til et helt spesielt festmåltid denne Shabbatskvelden på hotellet i Netanya!

Kl. 20.00 Fellessamling på hotellet. Tema; «Løvhyttefesten/Sukkot». Sang og frie vitnesbyrd.

Netanya 2

Dag 9

MANDAG 10. OKTOBER

Fridag ved Middelhavet, Netanya
Dette blir siste hele dagen i Israel for denne gang. Nyt dagen, den er din. Varme, sol og bading. Middelhavet har selv nå i oktober hele 28`C

Kl. 17.00 Fellessamling der vi tegner inn på kartene hvor vi har vært og opplevd Israel disse dagene og oppsummerer turen Med en liten hilsenen fra Israels Turistminister og Borgermesteren i Jerusalem.

Genesaretsjøen 4

Dag 10

TIRSDAG 11. OKTOBER

Hjemreise
Vi sjekker ut av hotellet og blir fraktet over Sharonsletten med buss til Ben-

Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn til Israel for denne gang og gleder oss allerede til neste tur, (om vi får leve og Herren dryger og gir oss enda en gang en slik mulighet).

Menora i Jerusalem
Vestmuren 3
Jerusalem Hurva synagogen
DSC 7244
Gravkirken
Tempelplassen2
Fra Oljeberget mot Jerusalem
Getsemane
Gamle byen
Siloadammen og St Anna kirken
Gordons Golgata
Shilo hvor tabernaklet stod
Masada
Judea ørkenen
Judeaørkenen
Dødehavet
Dødehavet 1
Dødehavet4
Dødehavet 2
Jesu døpeplass 1
Jesu dåpsplass
Saligprisningens berg
Taborfjellet
Genesaretsjøen 3
Genesaretsjøen 2
Genesaretsjøen 1
Gamla Fall
Genesaretsjøen5
Genesaretsjøen 4
Genesaretsjøen
Banjas Caesarea Filippi
Bentalhøyden 2
Golan

Priser og betingelser

Pris fra 21 750,-

Tillegg for enkeltrom: kr 7850,- (begrenset antall)

Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel

Overnattingssteder:
02.- 06/10 Prima Royale Hotel, Jerusalem
06. - 09/10 Restal Hotel, Tiberias
09. - 11/10 King Solomon Hotel, Netanya

Vi tar forbehold om evtuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo - Tel Aviv t/r, (inkl. flyskatt kr 1640,- pr. nov.-21, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøks steder i henhold til program
 • Skandinavisktalende guide
 • Norsk reiseledelse
 • Covid-19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel (obligatorisk)

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør ca. 90 USD pr. person
 • PCR test før avreise Norge og under oppholdet i Israel
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
02. OKT 2022 OSLO - WARSZAWA 10.45 12.45 LO 482
02. OKT 2022 WARSZAWA - TEL AVIV 15.25 20.15 LO 155
11. OKT 2022 TEL AVIV - WARSZAWA 11.25 14.20 LO 156
11. OKT 2022 WARSZAWA - OSLO 16.50 18.55 LO 483
 • Praktisk informasjon

  Covid-19 forsikring er obligatorisk for alle reisende til Israel (kostnad kr 80 ,- pr. person) og dekker følgende:

  Maksimal dekningsperiode 28 dager i Israel

  • Sykehusinnleggelse pga. Covid-19 opptil 25000 USD
  • Nødevakuering i tilfelle den forsikrede er smittet med Covid-19 og ikke kan legges inn på et passende sykehus i Israel på grunn av overfylte sykehus opptil 25000 USD.
  • Hjemsendelse ved dødsfall/begravelsesutgifter ved dødsfall på grunn av Covid-19 opptil USD 5000.
  • Endring av flybestilling etter en Covid-19 infeksjon på sykehuset. Vi vil kreve en 48 timers opphold på sjukehuset, før vi erstatter flybillettendringer. Med dette unngår man krav etter sjukehusopphold på opp til USD 3000.
  • Isolasjonsbetaling på USD 150 pr dag frem til dag 14 som begynner med dag 4 på turen (dvs. maks 11 dager) ved Covid-19 – diagnose og bare én gang per person per tur.
  • Den totale refusjonsgrensen per person per tur er usd 30000 (inkl. evt. fradrag (fratrukket evt. skatter) på kr. 80,- per person pr. tur.
  • Plussreiser tegner denne forsikringen på vegne av alle reisende gjennom vår agent i Israel.

  (Denne forsikringsordningen ble innført fra 26. september 2021, på turer som ble publisert før denne dato vil dette komme som et tillegg i pris. )

 • Praktisk informasjon

  Nye Innreisekrav fra Israelske myndigheter pr. 09. januar 2022 (NB! Dette kan endre seg!)

  Nye Innreisekrav fra Israelske myndigheter pr. 09. januar 2022
  (NB! Dette kan endre seg!)

  NB! Dette gjelder både barn og voksne.

  Test i Norge før avreise:
  - PCR test, tatt 72 timer før avreise til Israel eller en hurtig (antigen) test
  tatt 24 timer før avreise (NB! Hurtigtest for hjemmebruk aksepteres ikke!)
  VIKTIG! Man må ha med seg et offisielt dokument med testresultatet
  (engelsk språk) og som også inkluderer den reisendes passnummer!
  Andre type Covid-19 tester aksepteres ikke!

  Denne testen må du/dere selv bestille hos ditt lokale testsenter/legekontor. Sjekk derfor dette i god tid før avreise.


  Hvem
  kan reise til Israel:

  - Alle som har blitt frisk etter Covid-19 og kan dokumentere dette med et digitalt vaksinepass og som har tatt minst én dose av en vaksine godkjent av Verdens Helse Organisasjon (WHO): Pfizer, Moderna,
  Johnson & Johnson eller AstraZeneca, Sinovac, Sinopharm, Bharat
  Biotech, Serum Institute of India.

  - Alle reisende som har blitt fullvaksinert med en vaksine som er godkjent
  av Verdens Helse organisasjon (WHO): Pfizer, Moderna, Johnson &
  Johnson eller AstraZeneca, Sinovac, Sinopharm, Bharat Biotech, Serum
  Institute of India.

  - Man må ha fått to vaksine doser av en av de ovenfornevnte vaksinene
  eller en vaksine dose av Johnson & Johnson vaksine.

  - Det må ha gått minimum 14 dager siden andre vaksine dose før
  ankomstdato Israel, men ikke mer enn 180 dager fra andre dosen til
  hjemreisedato fra Israel.

  VIKTIG! Dobbeltsjekk derfor om du har fått andre vaksine dose før (hjemreisedato fra Israel – 181 dg). Har du det – krever Israel at du tar en oppfriskningsdose! Men da må du se på neste punkt!

  - Om man har fått en booster dose (tredje dose), må det ha gått minimum
  14 dager fra dato du fikk booster dosen til ankomst Israel.

  Unntak for testing før avreise:
  - Man må kunne dokumentere en positiv PCR test (ikke eldre enn tre måneder) og det har gått minst 11 dager siden testen ble tatt.

  Disse dokument må man vise ved avreise/innsjekk i Norge:
  (Israelske myndigheter kan også ta stikkprøver og sjekke om man har disse dokument med seg ved ankomst Israel)

  - Bekreftelse at man har fylt ut helseerklæringen og har fått grønt pass

  - EU vaksinesertifikat (dokumentasjon av vaksine/gjennomgått Covid-sjukdom)

  I tillegg må følgende dokument kunne fremvises: (du trenger bare en av disse)
  - Negativ PCR test tatt tidligst 72 timer før avreise eller
  - Negativ antigen hurtigtest (ikke hjemmetest) tatt tidligst 24 timer før
  avreise eller
  - Positiv PCR test tatt innen 3 måneder før avreise, men minst 11 dager
  siden testdato

  Annet:
  - Alle reisende må ha en gyldig reiseforsikring, som også dekker
  behandling av Covid-19. Det kreves derfor at alle reisende kjøper en
  Covid-19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel og koster ca kr.
  80,- pr. person (dette blir fakturert via PLUSSREISER).

  - Alle reisende må fylle ut en helseerklæring på nettsiden (se link) tidligst
  48 timer før ankomst tid i Israel:
  Flight Form Content - Corona Traffic Light Model (Ramzor) Website (health.gov.il)

  • Når dere har registrert Helseerklæringen vil dere få svar umiddelbart om dere har fått godkjent «green passport» eller ikke. De som ikke har fått grønn pass vil bli avvist ved innsjekk. -
   Dere får mer informasjon om dette før avreise.

  Ved ankomst Israel
  - PCR test ved ankomst flyplassen i Tel Aviv (forhåndsbestilles gjennom
  Plussreiser)

  Ekstra kostnader pga. krav fra Israelske myndigheter om PCR:
  I Norge
  - PCR test eller Hurtig Antigentest (ikke hjemme selvtest!) med
  bekreftelsesdokument på engelsk før avreise fra Norge -
  Sjekk prisen hos ditt lokale testsenter/legesenter!

  I Israel:
  - PCR test ved ankomst Israel (forhåndsbetalt gjennom Plussreiser):
  ca. kr 300,- pr. person

  - Covid-19 forsikring gyldig under opphold i Israel ca. Kr. 80,- pr. person

  Ekstra kostnader for test og forsikring i Israel fra kr 380,- pr. person blir fakturert gjennom PLUSSREISER

  Dette er kostnader som ikke er inkludert i prisen, da dette er nye krav som israelske myndigheter setter pga. Covid 19 pr. 09. januar 2022. Vi gjør oppmerksom på at det kan komme endringer og nye regler.

  Ta kontakt med oss dersom du/dere har spørsmål vedr. dette.

  VIKTIG! Israel krever at alle reisende skal være fullvaksinert med en Covid-19 vaksine.
  Som fullvaksinert gjelder:
  - at man enten må ha blitt frisk etter Covid-19 og i tillegg har tatt minst én
  vaksinedose av (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, Astra Zeneca, Sinovac eller
  Sinopharm) NB! Det spiller ikke noe rolle i hvilken rekkefølge dette skjedde.

  - at man har fått to doser av en av de følgende vaksiner: Pfizer, Moderna, Astra Zeneca,
  Sinovac, Sinopharm (Viktig! Det må ha gått minimum 14 dager siden andre vaksine dose før
  ankomstdato Israel, men ikke mer enn 180 dager fra andre dosen til hjemreisedato fra
  Israel).

  - én dose av Johnson & Johnson (Det må ha gått minimum 14 dager siden andre vaksine dose
  før ankomstdato Israel, men ikke mer enn 180 dager fra andre dosen til hjemreisedato fra
  Israel).

  Dersom du fikk siste Covid-19 vaksine for mer enn 180 dager siden (hjemreisedato – 181 dg), vil du må ta en tredje vaksine dose for at disse reglene skal gjelde for deg. NB! Det må ha gått minimum 14 dager fra dato du fikk 3. vaksinen til ankomst Israel.

  VIKTIG! Dobbeltsjekk derfor hvor mange dager det er mellom din andre vaksine dose og hjemreisedato fra Israel (hjemreisedato – 181 dg).

  Det gjelder strengere innreiseregler for alle som ikke oppfyller disse krav!
  Ta kontakt med PLUSSREISER for mer informasjon!


  Andre innreisekrav som kommer i tillegg til dette:
  -
  I tillegg til vanlig reiseforsikring kreves det at alle reisende kjøper en Covid-19 forsikring som gjelder kun under oppholdet i Israel og koster ca. kr. 80,- pr. person (dette blir fakturert via PLUSSREISER).

  Test i Norge før avreise:
  - Negativ PCR test, tatt 72 timer før avreise til Israel.
  NB! Testresultatet må være på engelsk og må inneholde den reisendes passnummer.
  VIKTIG! Hurtigtester eller andre type Covid-19 tester aksepteres ikke!

  Helseerklæring må fylles ut på nettet
  - Alle reisende må fylle ut en helseerklæring på nettet. Her vil man få svar umiddelbart om man får grønn pass eller ikke. Mer informasjon om dette kommer senere.

  Ved ankomst Israel
  - PCR test ved ankomst flyplassen i Tel Aviv forhåndsbestilles gjennom Plussreiser

  Ekstra kostnader pga. krav fra Israelske myndigheter om PCR:
  PCR test før avreise fra Norge Sjekk prisen hos ditt lokale testsenter!
  NB! Man må ha negativt testsvar for å kunne sjekke inn på flyet.

  PCR test ved ankomst Israel Forhåndsbetalt: ca. kr 300 ved betaling å flyplassen

  Covid-19 forsikring gyldig under opphold i Israel ca. Kr. 80,- pr. person

  Ekstra kostnader for test og forsikring i Israel fra kr 380,- pr. person blir fakturert gjennom PLUSSREISER
  Dette er kostnader som ikke er inkludert i turprisen, da dette er nye krav som israelske myndigheter setter pga. Covid 19 pr. 01. november 2021. Vi gjør oppmerksom på at det kan komme endringer og nye regler.


 • Betingelser for denne turen


  Avbestilling skal skje skriftlig. Manglende innbetaling av depositum, gjelder ikke som avbestilling.

  Denne turen har følgende avbestillingsregler:

  • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr. pers.
  • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen
  • Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen
  • Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen,
   kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å
   delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid


  I noen tilfeller kan reglene være strengere enn dette som følge av betalingsforpliktelser og depositumskrav fra underleverandører. I så fall er dette oppgitt i den aktuelle programbrosjyren.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca. 5 uker før avreise. På reiser til enkelte destinasjoner kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. For gjester som reiser alene og ønsker dobbeltrom vil vi så langt som mulig tilrettelegge for romdeling. Dersom dette ikke er mulig, vil enkeltrom bli belastet.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller skriftlig på egen påmeldingsblankett eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor (70 17 90 00). Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en depositumsfaktura fra PLUSSREISER. Hovedfakturaen for turen sendes ut ca. to måneder før avreisen.


  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. Hvis ikke annet er oppgitt i programbrosjyren, er prisen basert på 20 betalende deltakere. Ved avvik fra dette antallet har Plussreiser anledning til å endre prisen. Informasjon om flytider og -selskap er foreløpig inntil flybilletten er utstedt. Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet. Vesentlige endringer som skjer etter bestilling av en reise skal meddeles den reisende skriftlig.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  • Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  Pr. oktober 2021 er det krav fra Israelske myndigheter om at du er fullvaksinert for Covid-19, for mer informasjon se eget dokument om covid-19 krav.

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.