Jerusalem vår 2 mindre pix
Dødehavet ved ein Bokek
Kapernaum 3 mindre pix

Opplev Israel
Rundreise i Bibelens land med fridag i Jerusalem

Avreisedato

01.03.2023

Varighet

9 dager

Pris fra

23 560,-
Netanya

Dag 1

ONSDAG 1. MARS

NORGE - ISRAEL
Vi reiser med det polske flyselskapet LOT og har utreise fra Oslo. Etter ankomst Ben Gurion flyplass setter vi kursen til Netanya og Hotel Margoa. Dette er et litt enklere hotell, hvor et lett måltid venter oss.

Hyrde I Nasareth

Dag 2

TORSDAG 2. MARS

ZIPPORI, NASARET OG KANA
Vårt første stopp er byen Zippori som var romernes hovedby i området på Jesu tid og hvor vi tror Josef arbeidet som bygningsmann. Er det mulig at også Jesus var med Josef og arbeidet her? Deretter til Nasaret hvor vi besøker Nasaret Village - en by som er bygd opp slik vi antar at den var på Jesu tid. Vi besøker Bebudelseskirken før vi kjører opp på utsiktspunktet Precipice hvor vi ser utover Jisreelsletten og til Tabor og byen Nain. Vi stopper i Kana hvor Jesus gjorde sitt første tegn og under. Så tar bussen oss videre til Tiberias ved Genesaretsjøen og til vårt hotell Golan hvor vi har en fantastisk utsikt utover Genesaretsjøen.

Genesaretsjøen 3

Dag 3

FREDAG 3. MARS

OMRÅDENE VED GENESARETSJØEN
Vi starter dagen med båttur til Nof Ginosar. Derfra kjører vi til Migdal, byen som Maria Magdalene kom fra og som på Jesu tid var den største fiskerihavnen ved Genesaretsjøen. Fortsetter opp til Bergprekenstedet og herfra kan de som vil spasere ned til Mensa Kristi (Tagbha) hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen. Så til Kapernaum, Jesu egen by. Besøker Caesarea Filippi før vi kjører opp på Golanhøydene til fjellet BenTal

(1.165 moh.) Herfra har vi et fantastisk skue mot Hermonfjellet og lang inn i Syria. Fortsetter over Golanhøydene langs den syriske grensen ned Yamukdalen og tilbake til Tiberias og middag på vårt hotell.

Shilo Paktens Ark4

Dag 4

LØRDAG 4. MARS

TIBERIAS, SAMARIA OG JERUSALEM
Vi setter kursen ned Jordandalen til Mehola sør for Bet Shean, svinger av mot Samaria og opp til fjellet Garisim – velsignelsens berg - Samaritaners hellige berg og hvor vi ser over til Ebal – forbannelsenes berg. Herfra har vi en fin utsikt ned til byen Sykar/Sikem, med Jakobs brønn. Turen går nå sørover til Jerusalem og med ett stopp i Shilo hvor tabernakelet sto i ca. fire hundre år og til Oljeberget hvor vi har en fantastisk utsikt over Jerusalem og områdene omkring. VI spaserer ned til Dominus Flevit og videre ned til Getsemane hvor vi har samling i hagen. Så til vårt hotell Grand Court.

Woman floating at sunset dead sea

Dag 5

SØNDAG 5. MARS

JERIKO - DØDEHAVET
Vi kjører østover og gjennom Juda-ørkenen og ned til Jordanelven til Qasr El Yehud i der Jesus ble døpt i elven Jordan. Besøker Jeriko med de gamle bymurene og Elisa kilden. Passerer Qumran, ser grottene fra veien og får høre historien om Dødehavsrullene. Så ned til Dødehavet ved Kalia for et bad i Salthavet. Vi kjører deretter tilbake til hotellet vårt i Jerusalem.

Shepherd Field Betlehem

Dag 6

MANDAG 6. MARS

JERUSALEM - BETLEHEM OG HEBRON
Vi begynner dagen med besøk i Yad Vashem – minnesmerke over falne jøder under annen verdenskrig. Fortsetter til Betlehem hvor vi besøker Fødselskirken. Besøker Hyrdemarkene, stopper et sted for lunsj og avslutter dagen med et besøk i Hebron og patriarkenes gravsted i Makpelahulen. Retur til Jerusalem og vårt hotell , deretter skal vi spasere langs Vestmuren i den Hasmoneiske tunnelen.

Gravhagen
Gravhagen

Dag 7

TIRSDAG 7. MARS

JERUSALEM
I dag har vi ikke buss og guide. Dagen starter i Gordons Golgata med Nattverd. Reiselederne tar oss med inn i Gamlebyen hvor vi går Via Dolorosa til Gravkirken. Deretter spaserer vi ned til Klagemuren. Dagen avsluttes i Davidson-senteret med en lokal guide.

Temareise Jerusalem26

Dag 8

ONSDAG 08. MARS

JERUSALEM
Fridag i Jerusalem. Reiselederne gir gode råd om interessante steder man kan besøke på egenhånd.

Granateple mindre pix

Dag 9

TORSDAG 9. MARS

ISRAEL - NORGE
Hjemreisedagene er kommet. Vi reiser tidlig fra hotellet, flyavgang fra Ben Gurion 11:25 med LOT. Ankomst Oslo 18:55, via Warszawa.


Priser og betingelser

Pris fra 23 560,-

Tillegg for enkeltrom: kr 7550,- (begrenset antall)

Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel

Overnattingsteder
01 - 02/03 Hotel Margoa, Netanya
02- 03/03 Golan Hotel, Tiberias
05 - 09/03 Grand Court Hotel, Jerusalem
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo - Tel Aviv t/r,
 • (inkl. flyskatt kr 1.850 pr. april -22, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Lunsj i Kibbutz Ein Gev
 • Inngangspenger til besøkessteder i henhold til program
 • Skandinavisktalende guide på rundturen
 • Norsk reiseledelse
 • Covid-19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør ca. 77 USD pr. person
 • Covid-19 test før/under/etter avreise i Norge og Israel (ihht. gjeldende innreisekrav)
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
01. MARS 2023 OSLO - WARSZAWA 10.40 12.40 LO482
01. MARS 2023 WARSZAWA - TEL AVIV 15.25 20.10 LO155
09. MARS 2023 TEL AVIV - WARSZAWA 11.25 14.25 LO156
09. MARS 2023 WARSZAWA - OSLO 16.45 18.55 LO483
NB! TIDSENDRINGER KAN FOREKOMME FRAM TIL AVREISE
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Innreisekrav fra Israelske myndigheter pr. 21. mai 2022 (NB! Dette kan endre seg!)

  Innreiseregler til Israel pr. 21. mai 2022


  Følgende er de nye Innreisereglene fra Israelske myndigheter pr. 21. mai 2022

  Kravene gjelder både barn og voksne. Kravene kan endres.

  Nå kan ALLE reise til Israel, om du er

  • Fullvaksinert, eller
  • Har hatt korona og kan bekrefte dette med gyldig EU koronasertifikat
  • Uvaksinert

  Hvem gjelder som fullvaksinert:

  • Alle reisende som har fått minst to doser (med en av de følgende vaksiner: Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson eller Astra Zeneca, Sinovac, Sinopharm)
  • Alle som har blitt friske etter Covid-19 og har et gyldig EU-koronasertifikat.
   For å få dette må du ha tatt en PCR-test hos et autorisert testsenter, det holder ikke med en hurtigtest/selvtest. Det må ha gått minimum 8 dager siden den positive PCR-testen og innreise til Israel (NB! Testdato gjelder som 1. dag). Men har det gått mer enn 180 dager siden den positive testen kreves det i tillegg én vaksinedose.

  NB! Sputnik-V vaksinen er godkjent fra 15.11.21, men personer som har tatt denne vaksinen må ta en serologisk test i Israel og teste positiv.

  Merk:

  • Det må ha gått minimum 14 dager siden andre vaksinedose før ankomstdato Israel, men ikke mer enn 180 dager fra andre dosen til hjemreisedato fra Israel. Dobbeltsjekk derfor om du har fått andre vaksinedose før 181 dager før hjemreisedato.
  • Om man har fått en boosterdose (tredje dose), må det ha gått minimum 14 dager fra dato du fikk boosterdosen til ankomst Israel.

  Uvaksinerte reisende:
  Pr. 2. mars 2022 kan man altså nå reise inn i Israel dersom man ikke har vaksinert seg mot Covid-19 og har gjennomgått Covid-19 sjukdommen. Men israelske myndigheter stiller noen strengere krav til denne gruppen reisende i forhold til krav om isolasjon dersom man er nærkontakt med et bekreftet Covid-19 tilfelle. Er man nærkontakt (eks. ektefelle eller deler rom) og er uvaksinert, må man i karantene, selv om man ikke har symptomer.

  NB! Sjekk med din forsikring om de dekker en eventuell karantene. Covid-19 forsikringen i Israel gjelder bare for den som blir syk.

  Viktig! En bekreftet Covid-19 pasient kan være symptomatisk på kontakttidspunktet og fortsatt være smittsom!

  Innreisekrav:

  • «Grønt pass» for innreise Israel. Tidligst 10 dager FØR ANKOMST ISRAEL må man fylle ut HELSEERKLÆRING online! Gå inn på https://corona.health.gov.il/en/flights/ og fyll ut Helseerklæringen. Ta kontakt med PLUSSREISER dersom dere har spørsmål, står fast under utfyllingen eller ikke får grønt pass.
  • COVID-19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel
   Pr. 08. mars 2022 må alle reisende dokumentere at de har en gyldig reiseforsikring som dekker behandling av Covid-19 sjukdom. Uten dette får man ikke reise inn i Israel. PLUSSREISER tegner en Covid-19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel for alle som kjøper en pakkereise hos oss. (Denne forsikring erstatter ikke den ordinære reiseforsikringen som alle må ha, men det er ment som et tillegg!

  Disse dokument må man vise ved avreise/innsjekk i Norge:
  (NB! Israelske myndigheter kan også ta stikkprøver og sjekke om man har disse dokument med seg ved ankomst Israel).

   • Gyldig EU Koronasertifikat (for de av dere som er vaksinert eller som har gjennomgått Covid-19 sykdom)
   • Forsikringsbevis på Covid-19 forsikring – dette får dere tilsendt av Plussreiser
   • Gyldig pass (må være gyldig 6 måneder etter hjemreisedato fra Israel)
   • Bekreftelse på at du har fått grønt pass i Israel – 3 dokument (du får dette ved å fylle ut helseerklæringen, - se ovenfor) VIKTIG! Skriv ut både eposten og de to vedlegg du fikk etter at du fylte ut helseerklæringen. NB! I tillegg til at du har utskrift av disse dokumentene bør du ha de med digitalt, lagret på din telefon, under reisen.

   I tillegg til dette må du huske på å ha med:

   • Reiseforsikringsbevis


   Ekstra kostnader pga. krav fra Israelske myndigheter:

   Covid-19 forsikring gyldig under opphold i Israel ca. Kr. 100,- pr. person blir fakturert gjennom PLUSSREISER

   Dette er kostnader som ikke er inkludert i prisen, da dette er nye krav som israelske myndigheter setter pga. Covid 19 pr. 1. november 2021.

   Vi gjør oppmerksom på at det kan komme endringer i priser og nye regler.
   Ta kontakt med oss om du har spørsmål!

  • Praktisk informasjon

   Covid-19 forsikring er obligatorisk for alle reisende til Israel (kostnad kr 80 ,- pr. person) og dekker følgende:

   Maksimal dekningsperiode 28 dager i Israel

   • Sykehusinnleggelse pga. Covid-19 opptil 25000 USD
   • Nødevakuering i tilfelle den forsikrede er smittet med Covid-19 og ikke kan legges inn på et passende sykehus i Israel på grunn av overfylte sykehus opptil 25000 USD.
   • Hjemsendelse ved dødsfall/begravelsesutgifter ved dødsfall på grunn av Covid-19 opptil USD 5000.
   • Endring av flybestilling etter en Covid-19 infeksjon på sykehuset opp til USD 3000.
   • Isolasjonsbetaling på USD 150 pr dag frem til dag 14 som begynner med dag 4 på turen (dvs. maks 11 dager) ved Covid-19 – diagnose og bare én gang per person per tur.
   • Den totale refusjonsgrensen per person per tur er USD 30000 (inkl. evt. fradrag og fratrukket evt. skatter) NB! Beløpet på kr 80,- per person/pr. tur (kostnad av forsikring) blir ikke refundert.
   • Plussreiser tegner denne forsikringen på vegne av alle reisende gjennom vår agent i Israel

    (Denne forsikringsordningen ble innført fra 26. september 2021, på turer som ble publisert før denne dato vil dette komme som et tillegg i pris.)
  • Praktisk informasjon

   Vaksiner ved reise til Midtøsten

   Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

   Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

   Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
   Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

   Pr. oktober 2021 er det krav fra Israelske myndigheter om at du er fullvaksinert for Covid-19, for mer informasjon se eget dokument om covid-19 krav.

   GRUPPE I

   Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

   GRUPPE II

   Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

   ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

   Aktuelle vaksiner

   REISEMÅL

   GRUPPE I

   GRUPPE II

   Jordan, Palestinske områder

   dTP-IPV* Hep A

   dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

   Israel

   dTP-IPV*

   dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

   Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
   · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
   · Hep A: Hepatitt A-vaksine
   · Hep B: Hepatitt B-vaksine
   · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
   · Rab: Rabiesvaksine
   · Tyf: Tyfoidvaksine
   · BCG: Tuberkulosevaksine
   · Influensa: Influensa sesongvaksine

   * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

   Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

   Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


   Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.