Sist oppdatert 20. mai, kl. 10:00

Informasjon vedrørende coronavirus

Jerusalem høstbildet mindre pix
Dodehavet 4
Israel Masada

Oppdag og opplev Israel
Rundreise i Bibelens land

Avreisedato

12.10.2020

Varighet

12 dager

Pris fra

24 475,-
Harpemerke galilee

MANDAG 12. OKTOBER

Norge - Israel
Vi reiser med Turkish Airlines fra Oslo på formiddagen, og ankommer Tel Aviv om kvelden. Her står bussen og venter på å ta oss til
Tiberias og vårt hotell Lake House. Enkelt måltid på hotellet ved ankomst.

Saligprisningens berg mindre pix 1

TIRSDAG 13. OKTOBER

Områdene ved Genesaretsjøen og Golan
Vi begynner dagen med båttur på Genesaretsjøen. Så fortsetter vi opp til Bergprekenstedet, og spaserer så ned til Mensa Kristi (Tabgha) hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen før vi besøker Jesu egen by - Kapernaum. Så setter vi oss i bussen og starter oppstigningen til Ben Tal på Golanhøyden. Her har vi en fin utsikt over Golan, Hermonfjellet og langt inn i Syria. Vi kjører over Golan mot sør, og stopper ved Fredsutsikten på østsiden av Genesaretsjøen før vi kjører ned Yarmukdalen (Goghopenes dal) til Tiberias. Frokost og middag.

Masada

ONSDAG 14. OKTOBER

Tiberias - Jerusalem
Vi setter kursen ned Jordandalen og stopper ved dåpsstedet i Jordanelven, øst for Jeriko, hvor etter all sannsynlighet Jesus ble døpt av døperen Johannes i Jordanelven. Vi skal besøke Jeriko med de gamle bymurene og Elisakilden. På vei til Masada passerer vi Qumran, og får se grottene og høre historien om Dødehavsrullene. Vi tar taubanen opp de 411 meterne til Masada-borgen, og får høre om jødenes/zelotenes kamp mot romerne i år 70-73 e. kr. Så blir det mulighet for et bad i Dødehavet før vi setter kursen opp mot Jerusalem og vårt hotell Ramada. Frokost og middag.

Temareise Jerusalem12

TORDAG 15. OKTOBER

Jerusalem

Vi begynner dagen i Gordons Golgata kl 9. Her skal vi også ha nattverd. Etter samlingen fortsetter vi opp på Oljeberget hvor vi har en fantastisk utsikt over Jerusalem og områdene omkring. Vi spaserer ned til Dominus Flevit (Tårekirken) og Getsemane hvor vi har en samling i hagen kl 11.30. Vi skal så besøke Yad Vashem - minnesmerket over falne jøder under andre verdenskrig. Eitanim og treplanting er siste post på programmet i dag. Vi returnerer til hotellet, og resten av ettermiddagen er til fri disposisjon. Reiselederne gir gode råd om hva dere kan bruke tiden til. Frokost og middag.

View on Tempel Mount from Mt Olives JLM mindre pix

FREDAG 16. OKTOBER

Jerusalem
Dagen i dag starter i Hanegals-kirken og så Davidsbyen. Her får vi høre litt om historien før vi fortsetter ned gjennom tunellen til Gihonkilden hvor Salolmo ble salvet til konge. Så fortsetter vi videre ned til Siloahdammen og spaserer gjennom Herodestunnellen opp til Klagemuren hvor vi avslutter dagen. Resten av dagen til egen disposisjon. Frokost og middag.

Sykars brønn mindre pix

LØRDAG 17. OKTOBER

Samaria
Vi forlater Jerusalem for en dagstur til Samaria. Her skal vi besøke Elon More, Jakobs brønn i Sykar, fjellet Garisim som er samaritanernes hellige fjell. Vi avslutter dagen med besøk i Shilo hvor tabernakelet stod i ca fire hundre år. Retur til hotellet i Jerusalem. Frokost og middag.

Women dead sea

SØNDAG 18. OKTOBER

Jerusalem - Eilat
Bussen tar oss ned til Ein BOkek ved sørenden av Dødehavet for bading i Saltsjøen. Vi kjører så viderere sørover, inn i Negev langs den Jordanske grensen til Timna Park hvor vi besøker Tabernakelet. Dagens mål er Eilat, helt sør i Israel ved Rødehavet. Her bor vi de neste nettene på Hotel Nova. Frokost og middag.

Eilat underwater observatory mindre pix

MANDAG - ONSDAG 19.-21. OKTOBER

Fridager i Eilat
Vi nyter solen, sjøen og sommeren. Frokost og middag.

Tlv Beach2

TORSDAG 22. OKTOBER

Eilat - Tel Aviv
Vi må være ute av rommene kl 11 denne formiddagen, men vi forsøker å få beholde et par rom frem til ca kl. 1500. Da setter vi kursen mot Tel Aviv og Petah Tikva for overnatting på hotell Prima Link. Frokost og middag

Miljøbildet israel

FREDAG 23. OKTOBER

Israel - Norge
Etter en tidlig frokost setter vi kursen mot flyplassen hvor vi må være kl. 7. Vi reiser med Turkish Airlines tilbake til Oslo hvor vi ankommer på ettermiddagen.

Priser og betingelser

Pris fra 24 475,-

Tillegg for enkeltrom: Kr. 8750,- (begrenset antall)

Bestill

Prisen inkluderer

Pris ved min. 25. betalende

· Flyreise Oslo - Tel Aviv t/r

· Flyskatt kr. 19.95 (kan endres)

· Assistanse på flyplassen i Tel Aviv

· Transport flyplass-hotell-flyplass

· Opphold på hotell i dobbeltrom med frokost og middag

· Rundreise i følge det oppsatte program

· Inngangspenger til severdighetene

· Båttur på Genesaretsjøen

· Taubane til Masada

· Norsktalende guide på rundturen

· Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

· Tips til guide, sjåfør og hotell ca. USD 80 pr pers

· Øvrige måltider og drikke til maten

· Avbestillings- og reiseforsikring

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
12. oktober 2020 OSLO - ISTANBUL 12.00 16.45 TK1752
12. oktober 2020 ISTANBUL - TEL AVIV 18.05 20.05 TK788
23. oktober 2020 TEL AVIV - ISTANBUL 09.55 12.15 TK785
23. oktober 2020 ISTANBUL - OSL 14.00 16.55 TK1753
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/

 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.