Mt Beatitue Mindre Pix
Woman View From Masada
Jodisk Bonnesjal Og Bonnebok

Vinterferietur til Israel
Oppdag og opplev Bibelens land

Avreisedato

21.02.2020

Varighet

10 dager

Pris fra

21 950,-

Vinterferietur til Israel

Tema for turen: Jødene - Guds utvalgte folk. Hvordan og hvorfor har Gud valgt seg et folk, og hvorfor ble det nettopp jødene? Vi skal se på landet Gud valgte seg ut (geografisk), og på Jerusalem hvor Gud selv bekjente til Salomo at der ville han la sitt navn bo. Vi blir bedre kjent med jøde-dommen, og skal forsøke å finne likheter og ulikheter med Kristendom.

Tel Aviv 01

Dag 1

Fredag, 21. februar

Norge - Tel Aviv
Vi reiser fra Stavanger kl. 07.40. Vi flyr med LOT via Warsawa til Tel Aviv. Ankomst kl. 20.10, her venter bussen på oss og kjører oss til Metropolitan Hotel i Tel Aviv. Etter innsjekk får vi en kald tallerken.

Nasaret Village Esel

Dag 2

Lørdag, 22. februar

Tel Aviv - Galilea
Vi starter med et besøk i Independence Hall i Tel Aviv. Her ble staten Israel grunnlagt i 1948. Så drar vi nordover langs Middelhavet til Atlit. Her var en interneringsleir, opprettet av Britene

Boat Of Galilee

Dag 3

Søndag, 23. februar

Kibbutz Mishgav Am og kjente plasser ved Genesaretsjøen
Etter frokost drar vi på besøk til Kibbutz Misgav Am. Her hører vi om livet i Kibbutzen og det som skjedde 7. april 1980, da fem terrorister kom seg inn i barneheimen. Vi får

A Shoot Of The Gilboas Mountain Israel

Dag 4

Mandag, 24. februar

Samaria, Jeriko og Judeaørkenen*
I dag drar vi til Samaria. Vi kjører først til Elon Moreh. Det var her Abraham fikk landsløftet. Så går turen videre til Mt. Gerizim, Samaritanernes hellige fjell. Vi kjører så ned til verdens elds

April Israel Gravhagen

Dag 5

Tirsdag, 25. februar

Jerusalem
Dagens program starter med et besøk på Oljeberget. Herfra går vi ned til Getsemane. Turen går så via Løveporten til gamlebyen. Vi går opp Via Dolorosa til Gravkirken. Det blir også tid til å gå i basargatene. Vi avslutte

Appelsin1

Dag 6

Onsdag, 26. februar

Ashkelon og Bet Guvrin*
Vi skal på besøk i Kibbutz Yad Mor-dechai som ligger nær Ashkelon. I krigen i 1948 klarte 110 jøder å hol-de stand i 5 dager mot den egyptiske hæren som var i frammarsj mot Tel Aviv. Vi får høre litt om Kib

11 Yad Vashem

Dag 7

Torsdag, 27. februar

Jerusalem
Etter frokost går turen til Yad Vashem, Holocaust minnesmerket. Et sterkt og viktig besøk. Etterpå blir det tid på egenhånd i Jerusalem. Kanskje det frister å besøke Mamilla street, gå i basargatene eller besøke det jødi

Western Wall Shutterstock 366760619

Dag 8

Fredag, 28. februar

Jerusalem
Vi går gjennom det jødiske kvarter til Vestmuren, vi besøker Cardo dvs. det gamle gateplan på Jesu tid, og de brente hus fra tiden år 70 etter Kristus. Etterpå blir det litt fritid på egenhånd i Jerusalem. På kvelden bli

Bading I Dodehavet

Dag 9

Lørdag, 29. februar

Dødehavet, Qumran og Masada
Vi kjører først til Døpeplassen Kaser el Yahud. Her ble Jesus ble døpt av Johannes Døperen. Så besøker vi Qumran, der Dødehavsrullene ble funnet. Vi kjører litt sørover langs Dø-dehavet og tar kabelbane

European Bee Eater

Dag 10

Søndag, 01. mars

Hjemreisedag
Transfer til flyplassen og innsjekk. Flyavgang kl. 11.25 fra Tel Aviv via Warsawa til Oslo. Ankomst Oslo kl. 18.50, flyet til Stavanger går kl. 21.55. Vi lander i Stavanger kl. 22.50.

Priser og betingelser

Pris fra 21 950,-

Tillegg for enkeltrom: 4700,- (begrenset antall)

Bestill

Prisen inkluderer

· Flybilletter Stavanger-Tel Aviv t/r (inkl. flyskatt kr. 2030 pr. mai 2019, kan endre seg)

· Rundreisen i henhold til oppsatt program

· Opphold på hotell i dobbeltrom inkl. halvpensjon (frokost og middag)

· Inngangspenger t

Prisen inkluderer ikke

· Øvrige måltider

· Mat/drikke om bord på flyet

· Drikke til maten

· Mat/Drikke på fly

· Shabbat of a lifetime 27. febr. og transport til/fra

· Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør ca. 83 USD pr. per

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
21.02.2020 Stavanger - Oslo 07.40 08.40 SK4008
21.02.2020 Oslo - Warzawa 10.40 12.40 LO482
21.02.2020 Warzawa - Tel Aviv 15.25 20.10 LO155
01.03.2020 Tel Aviv - Warzawa 11.25 14.25 LO156
01.03.2020 Warzawa - Oslo 16.50 18.50 LO483
01.03.2020 Oslo - Stavanger 21.55 22.50 SK4051
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/

 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.