Italia Verona 02
Havn Desenzano
Desenzano 1

Opera i Verona
Rolige dager ved Gardasjøen

Avreisedato

22.08.2017

Varighet

8 dager

Pris fra

15 950,-

Høydepunkter på turen

 • 2 operaforestillinger i Verona
 • Rolige dager ved Gardasjøen
 • Frivillig tur til Venezia
Last ned brosjyre (.pdf)
Hotel Desenzano 1

Dag 1

Tirsdag 22.august: Avreise Norge - Gardasjøen

Avreise fra Oslo Lufthavn, Gardermoen med Norwegian kl. 1040 (muligheter med tilslutning fra andre byer) med ankomst Milano kl. 1320. Her venter vår buss som kjører oss rett til vårt hotell, Hotel Desenzano i den koselige byen med samme navn. Her skal vi bo denne uken. Om kvelden blir det velkomstmiddag og uformell samling i møterommet etterpå.

Dag 2

Onsdag 23.august: Fridag

Dagen starter med orientering og forberedelse til operaspillet Aida. Dette for at en kan følge bedre med på «Aida» neste kveld, der språket er italiensk.Resten av dagen har vi ikke noe program inkludert i pakkeprisen. En kan nyte dagen ved svømmebassenget på hotellet, slappe av på stranden og bade i Gardasjøen eller nyte byen Desenzano. Reiselederene går gjerne med til byen og orienterer litt om denne. De har også tips til hvor man kan kjøpe seg en god middag.

Italia Verona 01

Dag 3

Torsdag 24.august: Operaforestillingen "Aida"

Formiddagen til egen disposisjon, men til nærmere angitt tid møtes vi ved hotellet og avreise med egen buss til Verona. Vi reiser så tidlig at vi har tid til å gjøre oss kjent i denne vakre byen og man gå noen hundre meter for å se Julie’s balkong fra Shakspeares berømte historie om Romeo og Julie. Tid til å spise middag får en også, men i dag hver for seg og en vil fort se at det i Verona er det nok av spisesteder hvor man kan nyte god mat, og det yrende folkelivet som er både i byen og spesielt utenfor Arena di Verona. Vi møtes igjen til angitt tid og sted, får billetter til forestillingen «Aida» av G. Verdi som begynner denne kvelden kl. 2045. Før vi går inn blir det angitt sted for å møtes etter forestillingen. Vi må gå noen hundre meter fra buss til arena og fra arena til buss. Men vi går sammen begge veier og bussen tar oss trygt tilbake til hotellet utpå natten. Da er en flott kveld over, og vi kommer tilbake til hotellet med gode opplevelser.

Lake Garda

Dag 4

Fredag 25.august: Fridag - frivillig utflukt på Gardasjøen

Denne dagen er fridag. For de som ønsker arrangerer vi båttur på Gardasjøen fra Desenzano.Første stopp vil være den sjarmerende byen Sirmione. Etter et stopp her går turen videre til Bardolino hvor det vil være lunsj.Herfra går turen tilbake til Desenzano. Denne utflukten er ikke inkludert i pakkeprisen. Turen koster kr 500,- pr person, inkludert lunsj og båttur. Om kvelden blir det middag på hotellet og samling etterpå.

Italia Verona 04

Dag 5

Lørdag 26.august: Verona - operaforestillingen "Nabucco"

Dagen starter med undervisning om kveldens operaforestilling. På ettermiddagen reise vi til Verona for høre G. Verdi`s mektige «Nabucco» eller Nebukanesar som vi kaller den, og hvor det kjente slavekoret gir forestillingen en egen dimensjon. Ved ankomst til Verona går vi nesten direkte til en av byen hyggelige restauranter, hvor vi skal ha felles middag før forestilling. Her er en herlig meny og drikke inkludert. Restauranten ligger like ved inngangen til Arena di Verona, og vi kan gå dit sammen. Også i dag begynner forestillingen kl. 20.45. Etter forestilling møtes vi til samme sted som etter forrige forestilling, og vi går sammen til bussen som tar oss til hotellet og Desenzano. Nok en flott kveld med mektige opplevelser vi sent glemmer, vil da være over.

Dag 6

Søndag 27.august: Fridag

Denne dagen har vi igjen til egen disposisjon. For de fleste av oss kan det være godt å ta det litt med ro etter en lang kveld i Verona. Om noen skulle ønske å utforske Verona på egenhånd, så er det fullt mulig å ta toget t/r, da kan en ha fine timer i Verona og virkelig lære denne byen å kjenne. Her har det vært et handelssenter i tidligere tider. Vårt hotell ligger ikke langt fra jernbanestasjonen. Reiselederene tipser deg gjerne om ting du kan gjøre.

Venezia

Dag 7

Mandag 28.august: Fridag - frivillig utflukt til Venezia

Det er ikke langt fra Desenzano til Venezia, og i dag kan de som ønsker det være med på dagstur dit. Vi tar toget fra Desenzano til stasjonen utenfor Venezia. Der vil guiden møte oss og være med, både på båttur på kanal Grande og inn til Markusplassen. Deretter guiding i sentrum av Venezia. Det blir litt tid på egen hånd med muligheter til å kjøpe seg lunsj. Med båt tar vi oss tilbake til stasjonen hvor vi går på toget som tar oss til Desenzano. Denne dagsturen er ikke inkludert i pakkeprisen. Turen koster kr 600,-pr. person.( inkluderer togbillett t/r, båttur, guide og omvisning i Venezia) Om kvelden blir det avskjedsmiddag og samling på hotellet.

Dag 8

Tirsdag 29.august: Hjemreise

I dag må vi tidlig opp for avreise fra hotellet til flyplassen. Vi er heldige og har direkte flight til Oslo. Avreise med Norwegian kl. 1355 fra Malpenza, Milano med ankomst Oslo lufthavn, Gardermoen kl. 1635, og dermed god tid for tilslutning til andre destinasjoner.

Hotel Desenzano 3
Verona Bilde
Italia Gelato
Italia Pizza
Venezia
Venezia

Priser og betingelser

Pris fra 15 950,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 2600,-

Tillegg for avreise fra byer i Sør-Norge kr 1500,-

Prisen inkluderer

• Fly Oslo – Milano tur/retur • Flyskatter • Transfer t/r flyplass – hotell • 7 netter på Hotel Desenzano i delt dobbeltrom • 7 frokoster • 3 middager på hotellet • Middag i Verona 26.8. • 2 opera billetter på nummererte plasser• Kompendium • Transfer Hotell – Verona t/r 2 kvelder • Reiseleder fra Norge

Prisen inkluderer ikke

• Båttur på Gardasjøen 25.8, kr. 500,- (inkludert båttur og lunsj) • Dagstur til Venezia 27.8, kr. 600,- (inkludert tog t/r Venezia, båttur, guide og omvisning iVenezia) • Øvrige måltider • Mat på flyet • Drikke til maten • Reiseforsikring- og avbestillingsforsikring • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør

 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 12 uker før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 12 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med 2 fakturaer fra PLUSSREISER. En faktura for depositum og en faktura med restbeløpet som forfaller ca 5 uker før avreise. (Er påmelding senere enn 5 uker før avreise betales hele turen under ett)

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.