20190615 122011000 I Os
Saligprisningensberg
Jodisk Bonnesjal Og Bonnebok

Bli med ønskesangen til Israel
Rundreise i det sentrale Israel

Avreisedato

16.04.2020

Varighet

8 dager

Pris fra

19 750,-

Bli med ønskesangen til Israel

Israel er «Bibelens land» og representerer et historisk spennende reisemål og vi inviterer dere med på tur til «Landet der det skjedde»! Du vil få et nært møte med de bibelske stedene og du får oppleve området rundt Gennesaretsjøen, Middelhavet, Dødehavsområdet og den hellige by; Jerusalem. Har du lyst til å se og oppleve Israel ? Er du interessert i Israels land, folk, historie og kultur, og har lyst til å oppleve landet som du kjenner fra Bibelen? Velkommen med på denne turen med mye sang og gode opplevelser!

Dag 1

Torsdag 16. april: Utreisedag Norge - Israel

Vi reiser med LOT Polish Airlines fra Oslo via Warszawa til Tel Aviv. Det er mulig å bestille tilslutningsbilletter med SAS fra andre flyplasser til Gardermoen. På flyplassen i Tel Aviv venter vår guide og sjåfør på oss og vi kjører direkte til Tel Aviv for overnatting.

Dag 2

Fredag 17. april: Fra Tel Aviv via Caesarea til TIberias, med Tabgha og Magdala

Vi tar en litt rolig morgen før vi kjører nordover mot Galilea og byen Tiberias ved Genesaretsjøen, hvor vi bor de neste to nettene. Turen går nordover på Sharonsletten og besøk til akvaduktene i Cæsarea ved havet. Vi fortsetter så til Gennesaretsjøen og til området som kalles Tabgha, og vi minnes brødunderet hvor Jesus mettet over 5000 mennesker. Her ved sjøen, mellom Tabghas varme kilder og vannfall som renner ut i Gennesaretsjøen, ligger Peterskirken. Det var i dette området Jesus kalte sine disipler og hvor Han møtte dem igjen for tredje gang etter oppstandelsen, og vi leser om fiskefangsten og Jesu sterke ord til Peter. Vi besøker også Magdala like nord for Tiberias og ser utgravningene og den flotte kirken som sto ferdig her i 2010, med flotte og talende mosaikker. Vi sjekker så inn på vårt hotell hvor vi skal bo de to neste nettene.

Dag 3

Lørdag 18. april: På og ved Gennesaretsjøen

Vi starter dagen i området hvor Jesus virket aller mest på og ved Genesaretsjøen. Først blir det båttur på Søndagsskolesjøen! Her blir Skriften levende for oss og vi minnes bl.a. hvordan Jesus stilte stormen og gikk på vannet. Vel over på «hin side» av sjøen besøker vi Saligprisningenes berg, hvor Jesus holdt Bergprekenen. Videre denne dagen blir det lunsj på kibbutz Ein Gev og det er Peters-fisk som står på menyen (inkl. i turprisen). Dagen avsluttes i Kapernaum, Jesu egen by, som var senter og base for Jesu virke i Galilea.

En av dagene mens vi er i Galilea skal vi til Hamat Gader. Det er et varmt kildested i Yarmouk-dalen, brukt siden den klassiske antikken. Det ligger i et område under israelsk kontroll, i det som var en demilitarisert sone mellom Israel og Syria fra 1949 til 1967. Her er bassenger og krokodillefarm. Så ikke glem badetøyet!

Dag 4

Søndag 19. april: Fra Galilea til Jerusalem via Qumran og Jeriko

Vi forlater det frodige Galilea og setter kursen mot Jerusalem. Vi kjører gjennom Jordandalen langs den jordanske grense og kommer til verdens laveste sted; Dødehavet. Her ser vi de mest fruktbare og de mest golde områdene i landet. Vi stopper i Qumran, som er kjent for funnet av Dødehavsrullene. Her hører vi om Qumransamfunnet eller esseerne, og ser hulene hvor krukkene med Dødehavs-rullene ble funnet. Det blir mulighet for et bad i Dødehavet – en spesiell opplevelse å flyte som en kork i det salte og mineralholdige vannet. Dagens lunsj inntas enten her eller i Jeriko, alt etter som hvordan vi ligger an tidsmessig. Vi kommer til Qasr ElYa-hud – dåpsstedet i Jordanelven. Det var her israelsfolket vandret da de inn-tok landet, og her ligger stedet der Johannes døpte Jesus. Vi er på grensen ved Jordan og ser over elva til besø-kende på jordansk side. Så besøker vi Jeriko, verdens eldste, og lavestliggende by. Vi ser morbærtreet og minnes Sakkeus og minnes også historien om Elisa og kilden. Etter hvert tar vi fatt på oppstigningen til Jerusalem, som ligger 800 m over havet. Vi har kommet til den gylne by og hovedstad.

Dag 5

Mandag 20. april: Jerusalem - Yad Vashem, menoraen og Gravhagen

Vi skal til Yad Vashem, det nasjonale minnesmerket over de 6 millioner jøder som ble drept under holocaust, av dem var 1.5 mill. barn... Et viktig og sterkt sted å besøke. Etterpå kjører vi til Knesset, det israelske parlamentet, og ser den sjuarmede lysestaken, menoraen – Israels nasjonalsymbol, som står utenfor. Etter en formiddag med sterke inntrykk avslutter vi reisen vår med Gordons Golgata / Gravhagen. Et fredfylt, vakkert sted som viser på en levende måte hvordan Golgata-klippen og graven var. Her har vi en nattverd-stund for dem som ønsker det.

Dag 6

Tirsdag 21. april: Jerusalem - Oljeberget, Gamlebyen og Sions berg

Vi starter dagen på Oljeberget der vi ser «Den Hellige Stad» Jerusalem i morgensolen. Vi vandrer nedover Oljeberget og går forbi «tårekirken» Do-minus Flevit – hvor Jesus gråt over Jerusalem, og kommer til Getsemane med «Alle Nasjoners kirke». Her stanser vi opp i Olivenlunden og min-nes den avgjørende kampen som fant sted nettopp her. Vi går inn gjennom en av portene i bymuren og besøker først Betesdadammen og St. Anna kirken, før vi går deler av Via Dolorosa, «lidelsens vei», frem til Golgata og gravstedet. Så blir det lokal lunsj før vi går til Vestmuren, eller Klagemuren som den kalles, rester av vestre muren av Tempelet som en gang lå her. Tempelet ble ødelagt i år 70, og i dag er det Al-Aqsa moskeen og Klippedomen, som ligger på tempelplassen. Vi avslutter turen med besøk til Øvresalen / «Nattverdsalen» på Sionsberget, før resten av dagen er til egen disposisjon i basargatene i Gamlebyen.

Dag 7

Onsdag 22. apri: Fridag i Jerusalem

Denne dagen er satt av til fridag. Du kan gjøre det du har mest lyst til enten alene eller sammen med reiseleder og andre i gruppen.

Dag 8

Torsdag 23. april: Hjemreise

Vi sjekker ut av hotellet, og drar med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, (farvel og på gjensyn), til Israel for denne gang, og sier «Neste år i Jerusalem».

Israel Jerusalem 2
Israel Jerusalem Klaging
Fotolia 41906898 Subscription Xl
Img 5986 Getsemane Oliventre
Baptism Site Kaser El Yahud

Priser og betingelser

Pris fra 19 750,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 5.650,- (begrenset antall)

BOSTEDER
16-17/4 Metropolitan Hotel, Tel Aviv
17-19/4 Leonardo Club Hotel, Tiberias
19-23/4 Lady Stern Hotel, Jerusalem
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Oslo til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr. 1.630,- (pr. aug -19, kan endres)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter pro-grammet
 • Opphold i dobbeltrom på hotellene
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Lunsj i kibbutz Ein Gev
 • Inngangsbilletter til alle besøksteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide.

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør 70 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha)
 • Tilslutning fra andre flyplasser i Norge.
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
16. april Oslo - Warszawa 1045 1245 LO 482
16. april Warszawa - Tel Aviv 1525 2015 LO 155
23. april Tel Aviv - Warszawa 1125 1420 LO 156
23. april Warszawa - Oslo 1650 1855 LO 483
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/