Lutherstatuen i Wittenberg
Pasjonsspillet
Rhindalen

Luther og Rhindalen
Oberammergau 2022 &

Avreisedato

08.06.2022

Varighet

12 dager

Pris fra

23 750,-

Få plasser igjen

Luther og Rhindalen

En tur full av inntrykk og opplevelser med storbyen Berlin, Lutherland hvor vi vandrer i Luthers fotspor, Moseldalen og pasjonsspillet i Oberammergau som høydepunkter på turen.

Høydepunkter på turen

 • Pasjonsspillet i Oberammergau
 • Tysklands hovedstad Berlin
 • Vi følger i Luthers fotspor gjennom Weimar, Wittenberg, Erfurt og Eisenach
 • Bo i naturskjønne omgivelser i Rhindalen
 • Color Lines cruiseferje
Color Line Superspeed
Color Line Superspeed

Dag 1

Onsdag 8. juni

Utreisedag

Samkjøring til Danmark: Vi har to bussturer til Oberammergau som reiser ut denne dagen. Disse to bussene går i samkjøring til Danmark. Den ene bussen starter i Bergen, går sørover langs Vestlandet til Kristiansand.

Den andre bussen starter i Oslo og går sørover gjennom Vestfold og Telemark til Kristiansand. Bussene møtes ved Color Line terminalen i Kristiansand ca kl 15.30 og gjestene blir fordelt gruppevis i bussene. Begge gruppene reiser ut med Color Lines Superspeed fra Kristiansand kl 16.30.

Buss fra Oslo: Avreise fra Oslo, ved Thon Hotel Opera kl 10.30. Vi kjører sørover langs E18 gjennom Vestfold og Telemark. Mulig med påstigning underveis. Ankomst Kristiansand kl 15.30.

Buss fra Bergen: Avreise fra Bergen, Terminus kl 06.00. Turen går sørover via Stord kl 08.00, Haugesund kl 09.05 og Stavanger kl 11.00 til Kristiansand. Ankomst ca kl 15.30.

Båtavgang med Color Line kl 16.30. Middagsbuffet om bord. Ankomst Hirtshals kl 19.45. Vi kjører så videre til Ålborg hvor det blir overnatting på Scandic Hotel Ålborg Øst.

Middag
Buss Pa Vei Shutterstock 2017Under 10Mg

Dag 2

Torsdag 9. juni

Ålborg – Ahrensburg

Etter en god dansk frokost starter vi på turen sørover gjennom Danmark. Ved grensen til Tyskland blir det stopp der vi kjøper oss lunsj på egenhånd. Vi kjører så videre sørover gjennom Tyskland og utpå ettermiddagen ankommer vi Ahrensburg, en liten by nord-øst for Hamburg. Her skal vi bo på Hotel am Schloss Ahrensburg.

Middag og samling på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Brandenburger Tor, Berlin
Brandenburger Tor, Berlin

Dag 3

Fredag 10. juni

Ahrensburg – Berlin

Etter frokost kjører vi ut av Hamburg og sør-østover mot Berlin.

Ved lunsjtider ankommer vi Tysklands hovedstad og landets største by. Etter lunsj på egenhånd møter vi guiden vår som skal ta oss med på en guidet rundtur i sentrale Berlin. Vi får blant annet se Brandenburger Tor, Seierssøylen, Holocaust monumentet og paradegaten Unter den linden.

Overnatting sentralt i byen på Abba Berlin Hotel. Middag og samling på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Lutherstatuen i Wittenberg
Lutherstatuen i Wittenberg

Dag 4

Lørdag 11. juni

Berlin – Weimar

Vi forlater Berlin etter frokost og kjører ca 10 mil sørover. Her skal vi starte vår vandring i Luthers fotspor i Lutherbyen Wittenberg, hvor reformasjonen startet i 1517 da Luther slo opp sine 95 teser på døren til slottskirken. Vi skal selvsagt besøke kirken på vår rundtur med lokalguide i byen. Vi skal også besøke museet Lutherhaus, hvor Martin Luther bodde først som student og munk og siden sammen med sin familie frem til sin død i 1546. Etter oppholdet vårt i Wittenberg kjører vi videre sørover, forbi Leipzig til Weimar hvor vi skal bo i to netter på Leonardo Hotel Weimar. Middag og samling på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Middelalderborgen Wartburg
Middelalderborgen Wartburg

Dag 5

Søndag 12. juni

Erfurt og Eisenach

Vi fortsetter vår vandring i Luthers fotspor og skal denne dagen starte med et besøk i byen Erfurt som har et av de best bevarte middelaldersentrum i Tyskland. Her skal vi innom Augustinerklosteret der Luther levde som tiggermunk. Videre går turen til Eisenach og «Lutherhaus» hvor han bodde når han gikk på skolen i byen. Den imponerende middelalderborgen Wartburg, hvor Luther oversatte Det nye testamentet fra gresk til tysk, ligger på en høyde ovenfor Eisenach. Det blir en guidet omvisning i borgen. Tilbake på hotellet i Weimar blir det felles middag om kvelden.

Frokost Middag
Oberammergau
Oberammergau

Dag 6

Mandag 13. juni

Weimar - Oberammergau

Etter frokost setter vi oss i bussen igjen og starter på siste etappen til Oberammergau. Vi kjører gjennom flatt landskap forbi Nürnberg og München før de mektige alpene reiser seg som en vegg foran oss. Landskapet endrer karakter og vi beveger oss inn i det flotte alpeområdet med små koselige tyrolerbyer. Utpå ettermiddagen fortsetter vi så mot selve spillbyen hvor vi skal bo de neste to nettene i Oberammergau eller i en av de små byene i nærheten* middag på hotellet om kvelden.

* Bosted i Oberammergau: Vi får ikke informasjon om bosted i Oberammergau før tett på spilldato. Vi får kun bekreftet kategori på bostedet på dette tidspunktet. Gruppene kan bli plassert i selve Oberammergau eller i små byer i nærheten som Oberau, Garmisch Partenkirchen og Murnau am Staffelsee.

Frokost Middag
Pasjonsspillet
Pasjonsspillet

Dag 7

Tirsdag 14. juni

Oberammergau

I dag er selve dagen for Pasjonsspillet. Vi kjører inn til byen etter frokost. Du får du god tid til egne opplevelser før vi finner plassene i amfiet. Pasjonsspillet begynner kl. 14.30 og varer til ca. kl. 22.30. Midtveis i spillet blir det tre timers middags-pause. Etter avsluttet forestilling kjører vi tilbake til Ettal for overnatting.

Frokost Middag
Cochem
Cochem

Dag 8

Onsdag 15. juni

Oberammergau – Cochem

Oppholdet i Oberammergau er over og vi setter kursen nord-vestover mot Rhindalen. Vi kjører nordover langs elva før vi tar av mot vest til Moseldalen. Utpå ettermiddagen ankommer vi den lille vakre byen Cochem som ligger ved elva Mosel, en sideelv av Rhinen. Cochem er en liten by med mange godt bevarte middelalder-landemerker. Over byen troner middelalderborgen Reichsburg Cochem. Her skal vi bo i to netter på Hotel Noss. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Moseldalen
Moseldalen

Dag 9

Torsdag 16. juni

Moseldalen

Vi har hele dagen til fine opplevelser i Moseldalen. Vi skal på elvecruise fra Cochem til Traben-Trabach. Elva svinger seg gjennom dalen med bratte dalsider med vinranker, små landsbyer og middelalder-landemerker. Bussen henter oss igjen i Traben-Trabach og kjører tilbake til Cochem. Om kvelden samles vi til felles middag på hotellet.

Frokost Middag
Bremen
Bremen

Dag 10

Fredag 17. juni

Cochem – Bremen

Denne dagen skal vi forflytte oss videre nordover. Det går raskt unna på autobahn, men vi skal ha flere stopp og tar oss god tid til lunsj og kaffepauser underveis. Vi passerer Dortmund og Münster før vi utpå ettermiddagen ankommer havnebyen Bremen ved bredden av elven Weser. Her skal vi på Radisson Blu Hotel Bremen. Middag og samling på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Color Lines cruiseferje
Color Lines cruiseferje

Dag 11

Lørdag 18. juni

Bremen – Kiel

Etter frokost skal vi kjøre den siste lille etappen til havnebyen Kiel. Her går vi om bord i Color Lines cruiseferje som skal ta oss tilbake til Norge. Det blir båtavgang kl 14.00 og vi nyter en flott seiling med den store cruiseferja ut fra Kiel denne ettermiddagen. Tidlig om kvelden samles vi til flott middagsbuffet i skipets restaurant.

Frokost Middag
IMG 1641

Dag 12

Søndag 19. juni

Oslo – Samkjøring hjem

Frokosten spiser vi under innseilingen til Oslo. Vi legger til kai kl 10.00 og her treffer vi den andre bussen vår som også er på vei hjemover fra Oberammergau denne dagen. Vi fordeler oss i de to bussene som tar oss hjemover til avreisestedet vårt.

Buss til Sørlandet og Stavanger: Turen går sørover langs E18 gjennom Vestfold og Telemark til Kristiansand. I Lyngdal blir det middagsstopp (inkludert for gjester med avstigning etter Lyngdal) før vi fortsetter til Stavanger.

Buss til Haugesund og Stord: Turen går over Haukeli til Haugesund og videre til Stord. Middagsstopp på Vågslidtun.

Tog til Bergen: Gjester fra Bergen blir kjørt til Sentralbanestasjonen. Turen fra Oslo til Bergen går med tog over fjellet. Mulig å kjøpe seg mat på veien. (Verdikupong inkludert i turpris og utbetales av reiseleder)

Frokost Middag
Berlin
Berlin
Lutherhaus
Lutherhaus
Weimar
Weimar
Wittenberg
Wittenberg
Passion Play Theater
Passion Play Theater
Pasjonsspillet
Pasjonsspillet
Pasjonsspillet
Pasjonsspillet
Båt på Rhinen
Båt på Rhinen
Rhindalen
Rhindalen

Priser og betingelser

Pris fra 23 750,-

Tillegg for enkeltrom: kr 4.350

Prisen inkluderer

 • Bussturen i topp moderne turistbuss
 • 11 overnattinger i dobbeltrom/lugar
 • 11 frokoster, 12 middager (Oslo 10)
 • Billetter, inngangspenger, guider og ferjeutgifter i henhold til program
 • Reiseledertjenester fra norsk turteam
 • Togbilletter Oslo-Bergen er inkludert for gjester med utreise fra Bergen

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Forsikringer