Plussreiser | Pasjonsspillet i Oberammergau
Jesus Before Pilate
Passion Play Theater
Salzburg

Pasjonsspillet i Oberammergau
Med Radio Øst til

Avreisedato

13.06.2020

Varighet

9 dager

Pris fra

17 000,-

Pasjonsspillet i Oberammergau

Det er med stor glede vi inviterer på tur til Oberammergau i Bayern sommeren 2020.

Oberammergau ligger ca. 1 time sør for München. Byen er omgitt av Ammergau-alpene og er ikke bare kjent for pasjonsspillet, men også som et senter for kunst og kultur. Byen preges av mange flotte veggmalerier og i butikkene finner du mye flott treskjærerkunst.

Pasjonsspillet i Oberammergau tiltrekker seg mange hundre tusen besøkende fra hele verden hvert 10. år. I 1633, midt under 30-års krigen, herjet det en pest i området. Innbyggerne i Oberammergau bad til Gud og lovte at om ingen flere døde av sykdommen i byen så skulle de fremføre et takkespill – et pasjonsspill som skildret Jesu lidelse og død. Innbyggerne ble bønnhørt og i 1634 holdt de løftet sitt og fremførte spillet for første gang på kirkegården, over gravene til ofrene for pesten. I over 380 år har de fremført pasjonsspillet hvert 10. år og i henhold til reglementet kommer alle skuespillerne fra byen. Alle som deltar må være født i Oberammergau eller ha bodd der i minst 20 år. Pasjonsspillet er en flott og sterk opplevelse. Spillet fremføres på tysk, med tekstbok på tysk eller engelsk. Plussreiser vil også utarbeide en norsk utgave som alle våre gjester får utdelt. Amfiet er oppdelt i 6 billett-kategorier. Alle våre billetter er kategori 1 – beste kategori.


Oberammergau ligger ca. 1 time sør for München. Byen er omgitt av Ammergau-alpene og er ikke bare kjent for pasjonsspillet, men også som et senter for kunst og kultur. Byen preges av mange flotte veggmalerier og i butikkene fi

Stena Line
Stena Line

Dag 1

Lørdag 13. juni: Oslo – Østfold – Göteborg

Avreise fra Oslo på formiddagen og påstigning etter avtale i Østfold. Vi fortsetter sørover i Sverige og ankommer Stena Lines terminal i Göteborg ca. kl. 16:00. Cruisefergen til Kiel har avgang kl. 17:45. Middagsbuffet om bord og overnatting i innvendi

Middag
Hotel Sonnenhügel
Hotel Sonnenhügel

Dag 2

Søndag 14. juni: Kiel – Bad Kissingen

Frokostbuffet om bord før båten ankommer Kiel kl. 09:15. Vi har foran oss en kjøredag sørover i Tyskland, og legger inn en god formiddags- og lunsjstopp i den flotte bindingsverksbyen Celle. På ettermiddagen ankommer vi Bad Kissingen,

Frokost Middag
Oberammergau
Oberammergau

Dag 3

Mandag 15. juni: Bad Kissingen – Oberammergau

Etter frokost på hotellet fortsetter vi sørover og legger inn en god formiddags- og lunsjstopp i middelalderbyen Rothenburg ob der Tauber. Tidlig på ettermiddagen er vi framme i Oberammergau og sjekker inn på tre sentrumsnære hotell/gjestehus.

Frokost Middag
Passion Play Theater
Passion Play Theater

Dag 4

Tirsdag 16. juni: Oberammergau

På formiddagen får du god tid til egne opplevelser i denne flotte alpebyen.

Pasjonsspillet begynner kl. 14:30 og varer til ca. kl. 22:30. Midtveis i spillet blir det en tre timers middagspause der vi blir servert en tre retters meny på en av bye

Frokost Middag
Kehlsteinhaus, Ørneredet
Kehlsteinhaus, Ørneredet

Dag 5

Onsdag 17. juni: Oberammergau – Salzburg

Det blir tid til en rolig frokost på hotellet før vi forlater Oberammergau og kjører østover mot Nationalpark Berchtesgaden. Her besøker vi Hitlers Ørnerede, høyt oppe på Kehlsteinhorn, 1881 moh.

Etter besøker her kjør

Frokost Middag
Festung Hohensalzburg
Festung Hohensalzburg

Dag 6

Torsdag 18. juni: Salzburg

Dagen tilbringes i Mozarts fødeby, ved foten av Østerrikes største borg; Hohensalzburg.

Salzburg ble grunnlagt i romertiden og har et kompakt bysentrum med gangavstand til det meste. På formiddagen får vi en guidet omvisning i denne vak

Frokost Middag
Hotel ­­Ratswaage
Hotel ­­Ratswaage

Dag 7

Fredag 19. juni: Salzburg – Magdeburg

Vi forlater Salzburg etter frokost på hotellet og starter turen hjemover. Vi har en forholdsvis lang kjøredag foran oss men legger inn en god lunsjstopp omkring Richard Wagners by; Bayreuth. Middag og overnatting på Hotel ­­Ratswaage i

Frokost Middag
Stena Line 2

Dag 8

Lørdag 20. juni: Magdeburg – Kiel

Etter frokost på hotellet bruker vi formiddagen på det siste strekket i Tyskland. Vi ankommer Kiel omkring lunsjtider og får litt tid på egenhånd i byen før vi sjekker inn på cruisefergen som skal ta oss tilbake til Gøteborg. Båten har avgang kl. 17:4

Frokost Middag
Sibuss

Dag 9

Søndag 21. juli: Göteborg – Østfold – Oslo

Frokostbuffet om bord før båten ankommer Göteborg kl. 09:15. Vi fortsetter deretter nordover mot grensen til Norge og beregner å være tilbake i Østfold-området ved lunsjtider og i Oslo tidlig på ettermiddagen.

Frokost
Passion Play Theater
Passion Play Theater
Pasjonsspillet
Pasjonsspillet
Pasjonsspillet
Pasjonsspillet
Oberammergau
Oberammergau
Oberammergau
Oberammergau
Oberammergau
Oberammergau
Mozart statua i Salzburg
Mozart statua i Salzburg
Mirabell Garden i Salzburg
Mirabell Garden i Salzburg
Salzburg
Salzburg

Priser og betingelser

Pris fra 17 000,-

Tillegg for enkeltrom: kr 2.600

Bestill

Prisen inkluderer

 • Båtreiser Göteborg – Kiel & Kiel – Gøteborg
 • Overnatting i innvendige lugarer
 • Middags- og frokostbuffet begge veier
 • 6 hotellovernattinger i dobbeltrom m/ halvpensjon
 • Oberammergaupakke, inkl. billetter til spi

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til middagene
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Betingelser for denne turen

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser og reisegaranti” av 01.07.18, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 3 måneder før avreise.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding

  Påmelding skjer via vår hjemmeside www.plussreiser.no eller på telefon 70179000

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen dersom den ikke er inkludert i reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Spesielle vilkår for turer til Pasjonsspillet i Oberammergau 2020

  Betaling og depositum

  Betalingen for turer til Passjonspillet i Oberammergau 2020 skjer i tre deler.

  Depositum 1 på kr 1500 betales ved bestilling.

  Depositum 2 på kr 4500 skal være innbetalt før 1. mai 2019.

  Dersom påmelding skjer etter 1. mai 2019 skal hele depositumet på kr 6000 betales samlet.

  Restbeløpet betales 8 uker før avreise.

  I 2018 og 2019 sendes bekreftelser med depositumsfaktura ut ved påmelding. Sluttfaktura med endelig turpris og detaljert turprogram sendes ut når endelig turpris er fastsatt i 2020.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Alle prisene i denne katalogen er estimerte priser. Disse prisene ble satt høsten 2018. Flybilletter og andre transporttjenester for 2020 var da ikke lagt ut for salg. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i flyprisene og valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Vi tar på denne bakgrunn forbehold om prisjusteringer frem til våren 2020.

  Avbestilling

  Avbestilling før 1. oktober 2019 vil medfører et gebyr på kr 1000.

  Avbestilling mellom 1.oktober 2019 og 60 dager før avreise vil medføre et gebyr på kr 6000.

  Avbestilles turen mellom 60 dager og 15 dager før avreise, kreves 50% av turprisen

  Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.