Heiligenblut
Pasjonsspillet
Zell am See

Zell am See og Berlin
Oberammergau 2022 &

Avreisedato

08.06.2022

Varighet

12 dager

Pris fra

24 750,-

Høydepunkter på turen

 • Pasjonsspillet i Oberammergau
 • 3 netter i vintersportsbyen Zell am See
 • Kehlsteinhaus, Ørneredet
 • Franz Joseph Höhe
 • Tysklands hovedstad Berlin
 • Color Lines cruiseferjer
Last ned brosjyre (.pdf)
Color Line Superspeed
Color Line Superspeed

Dag 1

Onsdag 8. juni

Utreisedag

Samkjøring til Danmark: Vi har to bussturer til Oberammergau som reiser ut denne dagen. Disse to bussene går i samkjøring til Danmark. Den ene bussen starter i Bergen, går sørover langs Vestlandet til Kristiansand.

Den andre bussen starter i Oslo og går sørover gjennom Vestfold og Telemark til Kristiansand. Bussene møtes ved Color Line terminalen i Kristiansand ca kl 15.30 og gjestene blir fordelt gruppevis i bussene. Begge gruppene reiser ut med Color Lines Superspeed fra Kristiansand kl 16.30.

Buss fra Oslo: Avreise fra Oslo, ved Thon Hotel Opera kl 10.30. Vi kjører sørover langs E18 gjennom Vestfold og Telemark. Mulig med påstigning underveis. Ankomst Kristiansand kl 15.30.

Buss fra Bergen: Avreise fra Bergen, Terminus kl 06.00. Turen går sørover via Stord kl 08.00, Haugesund kl 09.05 og Stavanger kl 11.00 til Kristiansand. Ankomst ca kl 15.30.

Båtavgang med Color Line kl 16.30. Middagsbuffet om bord. Ankomst Hirtshals kl 19.45. Vi kjører så videre til Ålborg hvor det blir overnatting på Kompas Hotel Ålborg.

Middag
Buss Klaus og Svein Bjarne

Dag 2

Torsdag 9. juni

Ålborg – Hamburg

Etter en god dansk frokost starter vi på turen sørover gjennom Danmark. Ved grensen til Tyskland blir det stopp der vi kjøper oss lunsj på egenhånd. Vi kjører så videre sørover gjennom Tyskland og utpå ettermiddagen passerer vi Hamburg og ankommer vårt hotell for natten i utkanten av byen, Leonardo Hotel Hamburg Stillhorn. Middag og samling på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Oberammergau
Oberammergau

Dag 3

Fredag 10. juni

Hamburg – Bad Brückenau

Vi fortsetter turen sørover gjennom Tyskland. Vi skal kjøre ca 45 mil denne dagen, men forflytter oss raskt på Autobahn. Det blir stopp med jevne mellomrom underveis så vi får sett litt nærmere på noen av de små stedene vi passerer. Vi skal også ha et lengre lunsjstopp underveis. Utpå ettermiddagen ankommer vi Bad Brückenau. Her skal vi overnatte på Hotel Zur Mühle. Det blir middag på hotellet etterfulgt av samling der vi forbereder oss til spillet vi skal se i Oberammergau.

Frokost Middag
Oberammergau
Oberammergau

Dag 4

Lørdag 11. juni

Bad Brückenau - Oberammergau

Etter frokost setter vi oss i bussen igjen og starter på siste etappen til Oberammergau. Vi kjører gjennom flatt landskap forbi Nürnberg og München før de mektige alpene reiser seg som en vegg foran oss. Landskapet endrer karakter og vi beveger oss inn i det flotte alpeområdet med små koselige tyrolerbyer. Utpå ettermiddagen fortsetter vi så mot selve spillbyen hvor vi skal bo de neste to nettene i Oberammergau eller i en av de små byene i nærheten* middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Bilde fra pasjonsspillet
Bilde fra pasjonsspillet

Dag 5

Søndag 12. juni

Oberammergau

I dag er selve dagen for Pasjonsspillet. Vi kjører inn til byen etter frokost. Du får du god tid til egne opplevelser før vi finner plassene i amfiet. Pasjonsspillet begynner kl. 14.30 og varer til ca. kl. 22.30. Midtveis i spillet blir det tre timers middags-pause. Etter avsluttet forestilling kjører vi tilbake til hotellet vårt for overnatting.

Frokost Middag
Zell am See
Zell am See

Dag 6

Mandag 13. juni

Oberammergau – Zell am See

Vårt opphold I Oberammergau er over og vi forlater hotellet vårt etter frokost. Vi kjører sørover forbi Garmisch Partenkirchen og krysser grensen til Østerrike. Vi passerer kjente vintersportssteder som Seefeld og Innsbruck før vi svinger østover og setter kursen mot Zell am See. Her skal vi bo godt i tre netter på Hotel Grüner Baum midt i sentrum av den lille byen. Zell am See ligger vakkert til omkranset av majestetiske fjelltopper og rett ved sjøen med krystallklart brevann.

Det blir felles middag og samling på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Kehlsteinhaus, Ørneredet
Kehlsteinhaus, Ørneredet

Dag 7

Tirsdag 14. juni

Ørneredet

I dag blir det heldagsutflukt til alpebyen, Berchtesgaden. Vi skal besøke et av de mest omtalte stedene etter andre verdenskrig, Kehlsteinhaus, bedre kjent som Ørneredet. Et landsted på toppen av fjellet som ble gitt til Hitler i 50-års gave. Her kan vi nyte fantastisk utsikt over de bayerske Alpene (Værforbehold). Etterpå kjører vi ned til den vakre innsjøen, Königssee. Det blir tid til lunsj på egenhånd i en av de små kafeene langs vannet. Tilbake på hotellet blir det felles middag og samling om kvelden

Frokost Middag
Heiligenblut
Heiligenblut

Dag 8

Onsdag 15. juni

Grossglockner og Heiligenblut

Dagens utflukt går med buss over alpeveien Grossglockner. Denne fjellovergangen som er Østerrikes høyeste vei over alpene er nesten 50 km lang og det høyeste punktet ligger 2504 meter over havet. På veien passerer vi landets høyeste fjell, Grossglockner 3798 moh. Vi kommer så til den vakre alpelandsbyen Heiligenblut, kjent for den vakre pilegrimskirken, St.Vincents kirke Værforbehold). Middag og samling på hotellet om kvelden

Frokost Middag
Bamberg
Bamberg

Dag 9

Torsdag 16. juni

Zell am See – Bamberg

Vi forlater Zell am See og starter på turen nordover igjen. Vi krysser grensen til Tyskland, kjører langs alpene før vi svinger nordover mot München. Vi passerer München og Nürnberg før vi utpå ettermiddagen ankommer Bamberg. Her skal vi bo en natt på Ibis Bamberg Alstadt. Middag på en restaurant like ved hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Berlin
Berlin

Dag 10

Fredag 17. juni

Bamberg – Berlin

Turen går videre nordover gjennom Tyskland og vi kjører strake veien til landets hovedstad Berlin. Vi har kun denne ettermiddagen og kvelden til rådighet i denne spennende storbyen, men vi har likevel litt tid til å gjøre oss kjent med noe av det den har å by på. Vi blir møtt av vår skandinavisktalende guide som blir med oss i bussen og viser og forteller oss litt om byens historie og severdigheter. Vi får blant annet se Seierssøylen, Brandenburger Tor, Holocaust monumentet og paradegaten Unter den linden. Vi sjekker så inn på vårt hotell for natten, Abba Berlin Hotel som ligger midt i sentrum av byen. Middag og samling på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Color Line

Dag 11

Lørdag 18. juni

Berlin – Kiel

Vi må reise tidlig fra hotellet denne morgenen og kjører nord-vestover til havnebyen Kiel. Her går vi om bord i Color Lines cruiseferje som skal ta oss tilbake til Norge. Det blir båtavgang kl 14.00 og vi nyter en flott seiling med den store cruiseferja ut fra Kiel denne ettermiddagen. Tidlig om kvelden samles vi til flott middagsbuffet i skipets restaurant.

Frokost Middag
Buss på vei shutterstock 2017under 10mg

Dag 12

Søndag 19. juni

Oslo – Samkjøring hjem

Frokosten spiser vi under innseilingen til Oslo. Vi legger til kai kl 10.00 og her treffer vi den andre bussen vår som også er på vei hjemover fra Oberammergau denne dagen. Vi fordeler oss i de to bussene som tar oss hjemover til avreisestedet vårt.

Buss til Sørlandet og Stavanger: Turen går sørover langs E18 gjennom Vestfold og Telemark til Kristiansand. I Lyngdal blir det middagsstopp (inkludert for gjester med avstigning etter Lyngdal) før vi fortsetter til Stavanger.

Buss til Haugesund og Stord: Turen går over Haukeli til Haugesund og videre til Stord. Middagsstopp på Vågslidtun.

Tog til Bergen: Gjester fra Bergen blir kjørt til Sentralbanestasjonen. Turen fra Oslo til Bergen går med tog over fjellet. Mulig å kjøpe seg mat på veien. (Verdikupong for måltid er inkludert i turpris og utbetales av reiseleder)

Frokost Middag
Hamburg
Hamburg
Pasjonsspillet
Pasjonsspillet
Passion Play Theater
Passion Play Theater
Pasjonsspillet
Pasjonsspillet
Zell am See
Zell am See
Zell am See
Zell am See
Heiligenblut med Grossglockner i bakgrunnen
Heiligenblut med Grossglockner i bakgrunnen
Shutterstock 1380933443
Brandenburger Tor
Brandenburger Tor
Fjernsynstårnet ved Alexanderplatz
Fjernsynstårnet ved Alexanderplatz
Berlin
Berlin
Color Lines cruiseferje
Color Lines cruiseferje

Priser og betingelser

Pris fra 24 750,-

Tillegg for enkeltrom: kr 4.350

* Bosted i Oberammergau: Vi får ikke informasjon om bosted i Oberammergau før tett på spilldato. Vi får kun bekreftet kategori på bostedet på dette tidspunktet. Gruppene kan bli plassert i selve Oberammergau eller i små byer i nærheten som Oberau, Garmisch Partenkirchen og Murnau am Staffelsee. Dersom vi får informasjon om bosted før vi sender ut siste informasjon om turen ca 2 uker før avreise vil vi informere om dette da.

Prisen inkluderer

 • Bussturen i topp moderne turistbuss
 • 11 overnattinger i dobbeltrom/lugar med frokoster
 • 12 middager (Oslo, Agder, Vestfold og Telemark 11)
 • Billetter, inngangspenger, guider og ferjeutgifter i henhold til program
 • Billett til pasjonsspillet i kategori 1
 • Tekstbok
 • Reiseledertjenester fra norsk turteam
 • Togbilletter Oslo-Bergen er inkludert for gjester med utreise fra Bergen.

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Forsikringer
 • Betingelser for denne turen

  Generelle vilkår

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018 (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familie­departementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 3 måneder før avreise.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding

  Påmelding skjer via vår hjemmeside plussreiser.no eller på telefon 70179000

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen dersom den ikke er inkludert i reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Spesielle vilkår for turer til Pasjonsspillet i Oberammergau 2022

  Betaling og depositum

  Betalingen for turer til Passjonspillet i Oberammergau 2022 skjer i tre deler.

  Depositum 1 på kr 2000 betales ved bestilling.

  Depositum 2 på kr 4000 skal være innbetalt før 1. mai 2021.

  Dersom påmelding skjer etter 1. mai 2021 skal hele depositumet på kr 6000 betales samlet.

  Restbeløpet betales 8 uker før avreise.

  I 2020 og 2021 sendes bekreftelser med depositumsfaktura ut ved påmelding. Sluttfaktura med endelig turpris og detaljert turprogram sendes ut når endelig turpris er fastsatt i 2022.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Alle turprisene for Oberammergau 2022 er estimerte priser. Disse prisene ble satt sommeren 2020. Flybilletter og andre transporttjenester for 2022 var da ikke lagt ut for salg. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i flyprisene og valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Vi gjør oppmerksom på at det i 2020 pga Covid-19 er ekstra vanskelig å estimere en turpris for 2022. Vi har derfor tatt utgangspunkt i prisene for tilsvarende turer som skulle gått i 2020 og lagt til en forventet prisoppgang.

  Vi tar på denne bakgrunn forbehold om prisjusteringer frem til våren 2022.

  Avbestilling

  Avbestilling før 1. oktober 2021 vil medfører et gebyr på kr 1000.

  Avbestilling mellom 1.oktober 2021 og 60 dager før avreise vil medføre et gebyr på kr 6000.

  Avbestilles turen mellom 60 dager og 15 dager før avreise, kreves 50% av turprisen

  Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.