Pasjonsspillet
Oberammergau
Meersburg

Pasjonsspillet i Oberammergau
Jærklang inviterer på tur til

Avreisedato

01.09.2020

Varighet

7 dager

Pris fra

18 500,-

Pasjonsspillet i Oberammergau

Det er med stor glede vi inviterer på tur til Oberammergau i Bayern sommeren 2020.

Oberammergau ligger i Bayern, ca. 1 time sør for München. Byen er omgitt av Ammergau-alpene og er ikke bare kjent for pasjonsspillet, men også som et senter for kunst og kultur. Byen preges av mange flotte veggmalerier og i butikkene finner du mye flott treskjærerkunst.

Pasjonsspillet i Oberammergau tiltrekker seg mange hundre tusen besøkende fra hele verden hvert 10. år.

I 1633, midt under 30-års krigen, herjet det en pest i området. Innbyggerne i Oberammergau bad til Gud og lovte at om ingen flere døde av sykdommen i byen så skulle de fremføre et takkespill – et pasjonsspill som skildret Jesu lidelse og død. Innbyggerne ble bønnhørt og i 1634 holdt de løftet sitt og fremførte spillet for første gang på kirkegården, over gravene til ofrene for pesten.

I over 380 år har de fremført pasjonsspillet hvert 10. år og i henhold til reglementet kommer alle skuespillerne fra byen. Alle som deltar må være født i Oberammergau eller ha bodd der i minst 20 år.

Pasjonsspillet er en flott og sterk opplevelse. Spillet fremføres på tysk, med tekstbok på tysk eller engelsk. Plussreiser vil også utarbeide en norsk utgave som alle våre gjester får utdelt. Amfiet er oppdelt i 6 billett-kategorier. Alle våre billetter er kategori 1 – beste kategori.

Høydepunkter på turen

 • Pasjonsspillet i Oberammergau
 • Bolmsterøya Mainau
 • Bindingsverksbyen Stein am Rhein
 • Båttur på Bodensjøen
 • Klosterøya Lindau
Last ned brosjyre (.pdf)
ACHAT Premium Hotel München-Süd
ACHAT Premium Hotel München-Süd

Dag 1

Tirsdag 1. september: Stavanger – Oslo – München

Avreise fra Stavanger med morgenfly og videre med formiddagsfly fra Oslo til München. På flyplassen i München står bussen vår som vi har disponibel på resten av turen. Vi kjører kun en liten times tur til vårt hotel sør for byen, ACHAT Premium Hotel München-Süd.

Middag og velkomstsamling på hotellet.

Middag
Hoppbakkene i Garmisch Partenkirchen
Hoppbakkene i Garmisch Partenkirchen

Dag 2

Onsdag 2. september: München – Garmisch-Partenkirchen – Oberammergau

Etter frokost på hotellet fortsetter vi sørover i Bayern og inn i de bayerske alper. Det blir en god formiddagsstopp, inkl. lunsjpause, i olympiabyen Garmisch-Partenkirchen. Et besøk i hoppanlegget der det årlige nyttårshopprennet finner sted er et must når vi besøker denne byen. På ettermiddagen kjører vi en halvtimes tid tilbake til pasjonsspillbyen, Oberammergau, der vi skal bo i to netter. Middag på hotellet og kveldssamling med forberedelse til morgendagens pasjonsspill.

Frokost Middag
Pasjonsspillet
Pasjonsspillet

Dag 3

Torsdag 3. september: Oberammergau

Etter en god frokost på hotellet har vi formiddagen til disposisjon til egne opplevelser i denne flotte alpebyen. Pasjonsspillet begynner kl. 14:30 og varer til ca. kl. 22:30. Midtveis i spillet blir det tre timers middags-pause og vi blir servert en tre retters meny på en av byens hyggelige restauranter. Etter avsluttet forestilling drar vi tilbake til vårt hotell for overnatting.

Frokost Middag
Bregenz
Bregenz

Dag 4

Fredag 4. september: Oberammergau – Bregenz

Det blir tid til en rolig og sen frokost på hotellet før vi kjører vestover mot Bodensjøen.

Vi ankommer Bregenz i den østre enden av innsjøen tidlig ettermiddag. Her bor vi godt på Hotel Messner de neste tre netter. Hotellet ligger midt i sentrum av byen, og etter middag er det f.eks. mulighet for en kveldstur langs bredden av «Bodensee».

Frokost Middag
Mainau
Mainau

Dag 5

Lørdag 5. september: Stein am Rhein & Mainau

Vi tar en formiddagstur til den vakre bindingsverksbyen, Stein am Rhein og på ettermiddagen besøker vi blomsterøya Mainau.

Her spiser vi også middag på en restaurant i parken på kvelden før vi kjører tilbake til vårt hotell i Bregenz.

Frokost Middag
Lindau
Lindau

Dag 6

Søndag 6. september: Bodensjøen

Denne formiddagen inviterer vi til en halvannen times båttur på vakre Bodensjøen. På ettermiddagen besøker vi den gamle klosterøya Lindau og på kvelden blir det middag og turavslutning på hotellet.

Frokost Middag
Shutterstock 1235594929

Dag 7

Mandag 7. september: Bregenz – München – Oslo - Stavanger

Etter frokost på hotellet forlater vi Bodensjøen og kjører tilbake til flyplassen nord for München. Det blir ettermiddagsfly til Oslo og videre med kveldsfly til Stavanger.

Frokost
München
München
Oberammergau
Oberammergau
Oberammergau
Oberammergau
Oberammergau
Oberammergau
Passion Play Theater
Passion Play Theater
Pasjonsspillet
Pasjonsspillet
Jesus Clears The Temple
Pasjonsspillet
Pasjonsspillet
Pasjonsspillet
Pasjonsspillet
Bregenz
Bregenz
Bodensjøen
Bodensjøen
Stein am Rhein
Stein am Rhein
Stein am Rhein
Stein am Rhein
Stein am Rhein
Stein am Rhein
Mainau
Mainau
Mainau
Mainau
Mainau
Mainau
Lindau
Lindau

Priser og betingelser

Pris fra 18 500,-

Tillegg for enkeltrom: kr 2.600

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreise; Stavanger – Oslo – München t/r
 • 6 hotellovernattinger i dobbeltrom m/ halvpensjon
 • Oberammergaupakke, inkl. billetter til spillet
 • Alle severdigheter og utflukter i henhold til program
 • Norsk buss m/norsk sjåfør til disposisjon under hele turen
 • Alle avgifter

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til middagene
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Betingelser for denne turen

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser og reisegaranti” av 01.07.18, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 3 måneder før avreise.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding

  Påmelding skjer via vår hjemmeside www.plussreiser.no eller på telefon 70179000

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen dersom den ikke er inkludert i reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Spesielle vilkår for turer til Pasjonsspillet i Oberammergau 2020

  Betaling og depositum

  Betalingen for turer til Passjonspillet i Oberammergau 2020 skjer i tre deler.

  Depositum 1 på kr 1500 betales ved bestilling.

  Depositum 2 på kr 4500 skal være innbetalt før 1. mai 2019.

  Dersom påmelding skjer etter 1. mai 2019 skal hele depositumet på kr 6000 betales samlet.

  Restbeløpet betales 8 uker før avreise.

  I 2018 og 2019 sendes bekreftelser med depositumsfaktura ut ved påmelding. Sluttfaktura med endelig turpris og detaljert turprogram sendes ut når endelig turpris er fastsatt i 2020.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Alle prisene i denne katalogen er estimerte priser. Disse prisene ble satt høsten 2018. Flybilletter og andre transporttjenester for 2020 var da ikke lagt ut for salg. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i flyprisene og valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Vi tar på denne bakgrunn forbehold om prisjusteringer frem til våren 2020.

  Avbestilling

  Avbestilling før 1. oktober 2019 vil medfører et gebyr på kr 1000.

  Avbestilling mellom 1.oktober 2019 og 60 dager før avreise vil medføre et gebyr på kr 6000.

  Avbestilles turen mellom 60 dager og 15 dager før avreise, kreves 50% av turprisen

  Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.