Schloss Belvedere i Wien
Pasjonsspillet
Salzburg

München, Salzburg og Wien
Oberammergau 2022 &

Avreisedato

22.05.2022

Varighet

8 dager

Pris fra

23 950,-

Fulltegnet

München, Salzburg og Wien

Kultur, natur, historie og storbyer kombinert med pasjonsspillet i Oberammergau.

Europeisk kultur, natur, historie og storbyopplevelser, kombinert med det storslagne pasjonsspillet i den vakre alpelandsbyen Oberammergau. Byvandringer, konsertopplevelser og båttur på Donau inngår også i programmet. Dette er noe av det du vil få med deg på denne spennende reisen. Turen arrangeres av Plussreiser i samarbeid med Den Norske Israelsmisjon, der vi særlig vil fokusere på jødenes liv og historie i Europa.

Turen går i samarbeid med :

Høydepunkter på turen

 • Pasjonsspillet i Oberammergau
 • Bayerns hovedstad München
 • Konsentrasjonsleiren Dachau
 • Hitlers ørneredet, Kehlsteinhaus
 • Minicruise på Donau
 • Kulturbyene Salzburg og Wien
München
München

Dag 1

Søndag 22. mai

Oslo – München

Avreise fra Gardemoen med Lufthansa kl 11.35, ankomst Bayerns hovedstad, München kl 13.50. (Muligheter for tilslutning fra andre byer). Norsk buss og sjåfør møter oss på flyplassen, og vi tar turen direkte inn til byens sentrum, Marienplatz, der vi kan få oss en matbit og se det vakre rådhuset og Vår Frues kirke med sine 100 meter høye tvillingtårn. Kanskje vil du også dra kjensel på politistasjonen der kriminaletterforskeren Derrick hadde hovedbase? Vi avslutter besøket i gamlebyen i det jødiske museet, før vi drar til hotellet vårt i utkanten av byen, Achat Hotel München Süd. Om kvelden samles vi til middag med påfølgende samling i hotellets møterom for å bli kjent og forberede oss på de neste dagenes begivenheter.

Middag
Dachau
Dachau

Dag 2

Mandag 23. mai

München – Oberammergau

Omvisning i konsentrasjonsleiren Dachau blir første post på programmet denne dagen. Dachau var den første av nazistenes leire, og dannet mønster for de andre KZ-leirene som etter hvert ble etablert. Det var først og fremst en leir for politiske fanger. 380 norske fanger fikk erfare nazistenes brutalitet i Dachau. Fra Dachau kjører vi til Olympiastadion og minnes massakren på israelske idrettsutøvere under de olympiske lekene i 1972, der 8 palestinske terrorister fra gruppen «Svart september» tok 11 gisler, og drepte alle. Det blir tid til lunsj på egenhånd i Olympiatårnet. Etter lunsj kjører vi videre til vakre Nymphenburg slott. Nymphenburg slott, bygget i barokkstil, regnes som et av de vakreste slott i verden. De vakre kunstskattene og praktfulle hageanleggene vil gi oss gode opplevelser både inne og ute. På ettermiddagen setter vi kursen mot Oberammergau. Vi skal bo de neste to nettene i Oberammergau eller i en av de små byene i nærheten.* Middag på hotellet om kvelden.


* Bosted i Oberammergau: Vi får ikke informasjon om bosted i Oberammergau før tett på spilldato. Vi får kun bekreftet kategori på bostedet på dette tidspunktet. Gruppene kan bli plassert i selve Oberammergau eller i små byer i nærheten som Oberau, Garmisch Partenkirchen og Murnau am Staffelsee.

Frokost Middag
Pasjonsspillet
Pasjonsspillet

Dag 3

Tirsdag 24. mai

Vi kjøres inn til sentrum av den vakre og intime alpelandsbyen, og vil tilbringe dagen der. Hele landsbyen står klar til å ønske oss velkommen! De åpner sine fargerike hus, verksteder og butikker, og byr frem flott bayersk håndverk. De sørger for at vi får oss god mat, og ikke minst gir de oss en opplevelse for livet gjennom det berømte pasjonsspillet. Selve spillet starter kl 14.30, med innlagt pause og middag. Pasjonsspillet har sin bakgrunn i et løfte landsbyens innbyggere gav etter utbruddet av en stor epidemi i 1633/34. Mange døde, og de bestemte seg da for å sette opp et dramastykke om Jesu lidelse og død hvert tiende år. Etter at løftet ble gitt, snudde epidemien, og menneskeliv ble spart. Løftet de ga, har de siden holdt – med få unntak.

Frokost Middag
Kehlsteinhaus, Ørneredet
Kehlsteinhaus, Ørneredet

Dag 4

Onsdag 25. mai

Oberammergau – Salzburg

Reisen denne dagen går gjennom det sydlige bayerske alpelandskapet til grensen mot Østerrike og Salzburg. Vi stanser ved vakre Königsee for lunsj, og fortsetter videre inn i nasjonalparken Berchtesgaden til fjellet Kehlstein, 1835 m.o.h. Her finner vi det såkalte «Ørneredet» som var en del av området Berghof der Hitler hadde sitt private landsted. Hitler tilbragte store deler av tiden før og under krigen i Berghof, der han tok imot gjester, blant annet Knut Hamsun. Selve «Ørneredet» skal han visstnok ikke ha besøkt så ofte. Fra Berchtesgaden går turen over grensen til Salzburg, der vi skal bo de to neste nettene på Dorint City-Hotel Salzburg. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Utsikt over Salzburg
Utsikt over Salzburg

Dag 5

Torsdag 26. mai

Salzburg

Denne dagen tilbringet vi i vakre Salzburg, kanskje mest kjent for sitt yrende musikk- og kulturliv. Salzburg er Mozarts fødeby, og vi skal selvsagt legge turen innom hans fødested. Filmen Sound of Music ble også spilt inn i Salzburg og områdene rundt. Du inviteres med på en byvandring gjennom gamlebyen, der den ligger inneklemt mellom alpelandskapet, borgen Hohensalzburg og Mirabell-slottet med elven Salzach som bindeledd. På ettermidagen er det noe fritid, der det går an å besøke en av byens mange små og koselige kafeer, eller bestige borgen som vil gi deg god utsikt over byen. Om kvelden samles vi til en hyggelig middag og konsert med musikk av byens store sønn, Wolfgang Amadeus Mozart.

Frokost Middag
Donau
Donau

Dag 6

Fredag 27. mai

Salzburg – Melk – Wien

Etter 2 timers kjøring på motorvei A1, ankommer vi klosterbyen Melk. Vi besøker det vakre benediktinerklosteret på klippene over Donau. Klosterkirken og det storslagne biblioteket imponerer med sin utsmykking og eleganse. Vi prøver å få med oss en rask lunsj før vi stiger om bord i båten som vil ta oss med på halvannen times minicruise «an der schönen, blauen Donau» (ifølge Johann Strauss d.y.) til Krems. Her møter vi vår norske buss og sjåfør igjen, og er klar for siste etappe til Wien. Vi avslutter dagen med en kveldsvandring i Wiens jødiske kvarter. Wien har et langt og rikt jødisk nærvær, men også mange mørke flekker i sin historie i forhold til jødene. Jøder var tidvis fordrevet fra byen. Theodor Herzl, den moderne sionismens grunnlegger, bodde store deler av sitt liv i Wien. Før og under krigen hadde Den svenske Israelsmissionen et omfattende diakonalt arbeid blant jøder i Wien. Vi skal bo i to netter på Austria Trend Hotel Ananas. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Schönbrunn
Schönbrunn

Dag 7

Lørdag 28. mai

Wien

Wien er habsburgdynastiets hovedstad. Byens historie og mange flotte bygninger bærer preg av det. På kjøreturen gjennom byen ser vi både Hofburg, den kjente operaen og Stefansdomen, Vi besøker også slottsparken Belvedere, før vi ender opp i Østerrikes største slottsanlegg, Schönbrunn, med sin 1600 dekar store park. Slottet var keiserfamiliens offisielle sommerresidens fra 1740 til 1918, og keiser Franz Josephs og keiserinne Elisabeths favorittbolig. Keiseren ble født her i 1830 og døde her i 1916. Slottet og parken har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. På ettermiddagen blir det tid til å besøke Wiens Innerstadt på egen hånd. Tidlig middag på hotellet før oppholdet og reisen avsluttes med en flott Strauss og Mozart konsertopplevelse.

Frokost Middag
Fly I Lufta

Dag 8

Søndag 29. mai

Wien – Oslo

Turen går mot slutten, og vi rekker ikke stort mer enn å sjekke ut av hotellet, og forberede oss på reisen tilbake til hjemlandet. Fly med Austrian Airlines fra Wien kl 11.15. Vi lander i Oslo kl 13.35, mange inntrykk og opplevelser rikere enn da vi dro.

Frokost
Olympiaparken
Olympiaparken
Oberammergau
Oberammergau
Passion Play Theater
Passion Play Theater
Pasjonsspillet
Pasjonsspillet
Pasjonsspillet
Pasjonsspillet
Salzburg
Salzburg
Mirabell Garden i Salzburg
Mirabell Garden i Salzburg
Schönbrunn
Schönbrunn
Wien
Wien

Priser og betingelser

Pris fra 23 950,-

Tillegg for enkeltrom: kr 3.200

Tilslutninger:

På denne turen tilbyr vi tilslutningsbilletter. De byene vi har forhåndsbestilt fra står i listen under. Disse billettene er gjennomgående billetter der du sjekker inn på din hjemflyplass helt frem til München. Priser for tilslutningsbilletter er kr 1500 per person tur/retur. Det er også mulig med gjennomgående billetter fra andre avreisesteder, ta kontakt for tilpasset reiseopplegg og pris.

Stavanger: 22 MAI SVG OSL 0900 0950

29 MAI OSL SVG 1510 1605

Bergen: 22 MAI BGO OSL 0915 1005

29 MAI OSL BGO 1625 1715

Ålesund: 22 MAI AES OSL 0915 1005

29 MAI OSL AES 1710 1805

Haugesund: 22 MAI HAU OSL 0925 1015

29 MAI OSL HAU 1710 1800

Kristiansand: 22 MAI KRS OSL 1005 1050

29 MAI OSL KRS 1750 1835

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo - München og Wien - Oslo
 • Busstransport i norsk turistbuss i henhold til programmet
 • 7 overnattinger med frokost
 • 7 middager
 • Billetter til pasjonsspillet i kategori 1
 • Klassisk konsert i Salzburg
 • Klassisk konsert i Wien
 • Tekstbok
 • Inngangspenger og guider i henhold til programmet
 • Reiseledertjenester fra norsk turteam

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltidene
 • Mat på flyet
 • Tips
 • Forsikringer
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
22.05.2022 Oslo - München 11:35 13:50
29.05.2022 Wien - Oslo 11:15 13:35