Schönbrunn
Pasjonsspillet
Salzburg

Salzburg og Wien
Oberammergau 2022 &

Avreisedato

30.08.2022

Varighet

8 dager

Pris fra

22 950,-
München
München

Dag 1

Tirsdag 30. august

Avreise fra Gardemoen med Lufthansa kl 11.35. (Muligheter for tilslutning fra andre byer) Ankomst Bayerens hovedstad München kl 13.50. På flyplassen venter vår norske turistbuss som skal være med oss på hele turen. Vi kjører inn til sentrum av byen hvor det blir litt tid til å se seg rundt i området rundt Marienplatz og kjøpe seg litt mat før vi setter kursen mot vårt hotell, Achat Hotel München Süd i utkanten av byen. Middag og velkomstsamling på hotellet om kvelden.

Middag
Linderhof slott
Linderhof slott

Dag 2

Onsdag 31. august

Vi setter kursen sørover mot Oberammergau og skal gjøre oss kjent i området rundt spillbyen. Vi skal besøke Ludvig den II sitt slott, Linderhof og får en guidet omvisning i dette vakre barokkslottet. Vi skal også til vintersportsbyen Garmish Partenkirchen. Her blir det tid til å kjøpe seg lunsj og å se seg rundt på egenhånd. Vi skal bo de neste to nettene i Oberammergau eller i en av de små byene i nærheten* middag på hotellene om kvelden.

*Bosted i Oberammergau: Vi får ikke informasjon om bosted i Oberammergau før tett på spilldato. Vi får kun bekreftet kategori på bostedet på dette tidspunktet. Gruppene kan bli plassert i selve Oberammergau eller i små byer i nærheten som Oberau, Garmisch Partenkirchen og Murnau am Staffelsee. Dersom vi får informasjon om bosted før vi sender ut siste informasjon om turen ca 2 uker før avreise vil vi informere om det da.

Frokost Middag
Pasjonsspillet
Pasjonsspillet

Dag 3

Torsdag 1. september

Dette er dagen for pasjonsspillet. Vi har god tid om formiddagen til å rusle rundt i den lille byen og tid til å kjøpe lunsj på egenhånd før vi finner plassene våre i amfiet. Forestillingen starter kl. 13.30 og slutter ca. kl. 21.30. Midtveis i spillet blir det tre timers middags-pause og vi blir servert en tre retters meny på en av byens hyggelige restauranter. Tilbake til hotellet for overnatting sent om kvelden.

Frokost Middag
Kehlsteinhaus, Ørneredet
Kehlsteinhaus, Ørneredet

Dag 4

Fredag 2. september

Reisen denne dagen går gjennom det sydlige bayerske alpelandskapet til grensen mot Østerrike og Salzburg. Vi stanser ved vakre Königsee for lunsj, og fortsetter videre inn i nasjonalparken Berchtesgaden til fjellet Kehlstein, 1835 m.o.h. Her finner vi det såkalte «Ørneredet» som var en del av området Berghof der Hitler hadde sitt private landsted. Hitler tilbragte store deler av tiden før og under krigen i Berghof, der han tok imot gjester, blant annet Knut Hamsun. Selve «Ørneredet» skal han visstnok ikke ha besøkt så ofte. Fra Berchtesgaden går turen over grensen til Salzburg, der vi skal bo de to neste nettene på Dorint City-Hotel Salzburg. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Utsikt over Salzburg
Utsikt over Salzburg

Dag 5

Lørdag 3. september

Denne dagen tilbringer vi i vakre Salzburg, kanskje mest kjent for sitt yrende musikk- og kulturliv. Salzburg er Mozarts fødeby, og vi skal selvsagt legge turen innom hans fødested. Filmen Sound of Music ble også spilt inn i Salzburg og områdene rundt. Du inviteres med på en byvandring gjennom gamlebyen, der den ligger inneklemt mellom alpelandskapet, borgen Hohensalzburg og Mirabell-slottet med elven Salzach som bindeledd. På ettermiddagen er det noe fritid, der det går an å besøke en av byens mange små og koselige kafeer, eller bestige borgen som vil gi deg god utsikt over byen. Om kvelden samles vi til en hyggelig middag og konsert med musikk av byens store sønn, Wolfgang Amadeus Mozart.

Frokost Middag
Melk
Melk

Dag 6

Søndag 4.september

Etter 2 timers kjøring på motorvei A1, ankommer vi klosterbyen Melk. Vi besøker det vakre benediktinerklosteret på klippene over Donau. Klosterkirken og det storslagne biblioteket imponerer med sin utsmykking og eleganse. Vi prøver å få med oss en rask lunsj før vi stiger om bord i båten som vil ta oss med på halvannen times minicruise «an der schönen, blauen Donau» (ifølge Johann Strauss d.y.) til Krems. Her møter vi vår norske buss og sjåfør igjen, og er klar for siste etappe til Wien. Vi skal bo i to netter på Austria Trend Hotel Ananas. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Schönbrunn
Schönbrunn

Dag 7

Mandag 5. september

Wien er habsburgdynastiets hovedstad. Byens historie og mange flotte bygninger bærer preg av det. På kjøreturen gjennom byen ser vi både Hofburg, den kjente operaen og Stefansdomen, Vi besøker også slottsparken Belvedere, før vi ender opp i Østerrikes største slottsanlegg, Schönbrunn, med sin 1600 dekar store park. Slottet var keiserfamiliens offisielle sommerresidens fra 1740 til 1918, og keiser Franz Josephs og keiserinne Elisabeths favorittbolig. Keiseren ble født her i 1830 og døde her i 1916. Slottet og parken har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. På ettermiddagen blir det tid til å besøke Wiens Innerstadt på egen hånd. Tidlig middag på hotellet før oppholdet og reisen avsluttes med en flott Strauss og Mozart konsertopplevelse.

Frokost Middag
Shutterstock 129132983

Dag 8

Tirsdag 6. september

Turen går mot slutten, og vi rekker ikke stort mer enn å sjekke ut av hotellet, og forberede oss på reisen tilbake til hjemlandet. Fly med Austrian Airlines fra Wien kl 11.15. Vi lander i Oslo kl 13.35, mange inntrykk og opplevelser rikere enn da vi dro. (Mulig med tilslutninger)

Frokost
Oberammergau
Oberammergau
Utenfor Passion Play Theatre
Utenfor Passion Play Theatre
Passion Play Theater
Passion Play Theater
Mirabell Garden i Salzburg
Mirabell Garden i Salzburg
Salzburg
Salzburg
Donau
Donau
Schloss Belvedere i Wien
Schloss Belvedere i Wien
Hundertwasser
Hundertwasser
Wien
Wien

Priser og betingelser

Pris fra 22 950,-

Tillegg for enkeltrom: kr 3.300

Tilslutninger:

På denne turen tilbyr vi tilslutningsbilletter. Ta kontakt for tilpasset reiseopplegg og pris.

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo - München og Wien– Oslo
 • Busstransport i norsk turistbuss i henhold til programmet
 • 7 overnattinger med frokost
 • 7 middager
 • Billetter til pasjonsspillet i kategori 1
 • Tekstbok
 • 2 konserter
 • Inngangspenger og guider i henhold til programmet
 • Reiseledertjenester fra norsk turteam

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltidene
 • Mat på flyet
 • Tips
 • Forsikringer
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
30.08.2022 Oslo - München 11:35 13:50 LH2453
06.09.2022 Wien - Oslo 11:15 13:35 OS335
 • Betingelser for denne turen

  Generelle vilkår

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018 (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familie­departementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 3 måneder før avreise.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding

  Påmelding skjer via vår hjemmeside plussreiser.no eller på telefon 70179000

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen dersom den ikke er inkludert i reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Spesielle vilkår for turer til Pasjonsspillet i Oberammergau 2022

  Betaling og depositum

  Betalingen for turer til Passjonspillet i Oberammergau 2022 skjer i tre deler.

  Depositum 1 på kr 2000 betales ved bestilling.

  Depositum 2 på kr 4000 skal være innbetalt før 1. mai 2021.

  Dersom påmelding skjer etter 1. mai 2021 skal hele depositumet på kr 6000 betales samlet.

  Restbeløpet betales 8 uker før avreise.

  I 2020 og 2021 sendes bekreftelser med depositumsfaktura ut ved påmelding. Sluttfaktura med endelig turpris og detaljert turprogram sendes ut når endelig turpris er fastsatt i 2022.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Alle turprisene for Oberammergau 2022 er estimerte priser. Disse prisene ble satt sommeren 2020. Flybilletter og andre transporttjenester for 2022 var da ikke lagt ut for salg. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i flyprisene og valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Vi gjør oppmerksom på at det i 2020 pga Covid-19 er ekstra vanskelig å estimere en turpris for 2022. Vi har derfor tatt utgangspunkt i prisene for tilsvarende turer som skulle gått i 2020 og lagt til en forventet prisoppgang.

  Vi tar på denne bakgrunn forbehold om prisjusteringer frem til våren 2022.

  Avbestilling

  Avbestilling før 1. oktober 2021 vil medfører et gebyr på kr 1000.

  Avbestilling mellom 1.oktober 2021 og 60 dager før avreise vil medføre et gebyr på kr 6000.

  Avbestilles turen mellom 60 dager og 15 dager før avreise, kreves 50% av turprisen

  Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.