Zell am See
Pasjonsspillet
Rhindalen

Zell am See og Rhindalen
Oberammergau 2022 &

Avreisedato

17.08.2022

Varighet

12 dager

Pris fra

24 550,-
Color Line Superspeed
Color Line Superspeed

Dag 1

Onsdag 17. august

Utreisedag

Buss fra Bergen: Avreise fra Halhjem kl 06.45 Turen går sørover via Stord kl 08.00, Aksdal kl 08.45 og Stavanger kl 10.35, Sandnes kl 11.00, Bue kl 11.30 og til Kristiansand. Ankomst ca kl 15.30. Båtavgang med Color Line kl 16.30. Middagsbuffet om bord. Ankomst Hirtshals kl 19.45. Vi kjører så videre til Ålborg hvor det blir overnatting på Kompas Hotel Ålborg.

Tilslutning fra Oslo: Rutebuss fra Oslo bussterminal kl 10.00 med Norway bussekspress. Ankomst Kristiansand kl 14.05.

Middag
Hamburg
Hamburg

Dag 2

Torsdag 18. august

Ålborg – Hamburg

Etter en god dansk frokost starter vi på turen sørover gjennom Danmark. Ved grensen til Tyskland blir det stopp der vi kjøper oss lunsj på egenhånd. Vi kjører så videre sørover gjennom Tyskland og utpå ettermiddagen passerer vi Hamburg og ankommer vårt hotell for natten i utkanten av byen, Leonardo Hotel Hamburg Stillhorn. Middag og samling på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Buss 4

Dag 3

Fredag 19. august

Hamburg – Bamberg

Vi fortsetter turen sørover gjennom Tyskland. Vi skal kjøre ca 55 mil denne dagen, men forflytter oss raskt på Autobahn. Det blir stopp med jevne mellomrom underveis så vi får sett litt nærmere på noen av de små stedene vi passerer. Vi skal også ha et lengre lunsjstopp underveis. Utpå ettermiddagen ankommer vi Bamberg Her skal vi overnatte på Ibis Bamberg Alstadt. Det blir middag på en restaurant i nærheten av hotellet.

Frokost Middag
Zell am See
Zell am See

Dag 4

Lørdag 20. august

Bamberg – Zell am See

Vi kjører gjennom flatt landskap forbi Nürnberg og München før de mektige alpene reiser seg som en vegg foran oss. Landskapet endrer karakter og vi beveger oss inn i det flotte alpeområdet med små koselige tyrolerbyer. Utpå ettermiddagen fortsetter vi så over grensen til Østerrike og ankommer så Zell am See. Her skal vi bo godt i tre netter på Hotel Grüner Baum midt i sentrum av den lille byen. Zell am See ligger vakkert til omkranset av majestetiske fjelltopper og rett ved sjøen med krystallklart brevann. Det blir felles middag og samling på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Zell am See
Zell am See

Dag 5

Søndag 21. august

Zell am See

Denne dagen skal vi slappe av og nyte dagen i den vakre byen Zell am See. Vi har god tid til å vandre i gatene spise lunsj på en av de mange små cafeene og kanskje noen vil ta en båttur på det krystallklare vannet. Om kvelden møtes vi til felles middag og samling på hotellet.

Frokost Middag
Kehlsteinhaus, Ørneredet
Kehlsteinhaus, Ørneredet

Dag 6

Mandag 22. august

Zell am See - Oberammergau

Etter frokost setter vi oss i bussen igjen og starter på siste etappen til Oberammergau. Etter en kjøretur på ca 1,5 time stopper vi i alpebyen, Berchtesgaden. Vi skal besøke et av de mest omtalte stedene etter andre verdenskrig, Kehlsteinhaus, bedre kjent som Ørneredet. Et landsted på toppen av fjellet som ble gitt til Hitler i 50-års gave. Her kan vi nyte fantastisk utsikt over de bayerske Alpene (Værforbehold). Vi fortsetter så videre vestover og utpå ettermiddagen ankommer vi hotellet hvor vi skal bo de neste to nettene i Oberammergau eller i en av de små byene i nærheten* middag på hotellet om kvelden.

* Bosted i Oberammergau

Vi får ikke informasjon om bosted i Oberammergau før tett på spilldato. Vi får kun bekreftet kategori på bostedet på dette tidspunktet. Gruppene kan bli plassert i selve Oberammergau eller i små byer i nærheten som Oberau, Garmisch Partenkirchen og Murnau am Staffelsee. Dersom vi får informasjon om bosted før vi sender ut siste informasjon om turen ca 2 uker før avreise vil vi informere om dette da.

Frokost Middag
Inne i Passion Play Theatre
Inne i Passion Play Theatre

Dag 7

Tirsdag 23. august

Oberammergau

I dag er selve dagen for Pasjonsspillet. Vi kjører inn til byen etter frokost. Du får du god tid til egne opplevelser før vi finner plassene i amfiet. Pasjonsspillet begynner kl. 13.30 og varer til ca. kl. 21.30. Midtveis i spillet blir det tre timers middags-pause. Etter avsluttet forestilling kjører vi tilbake til hotellet vårt for overnatting.

Frokost Middag
Rhindalen
Rhindalen

Dag 8

Onsdag 24. august

Oberammergau – Rüdesheim am Rhein

Oppholdet i Oberammergau er over og vi setter kursen nord-vestover mot Rhindalen. Vi kjører nordover langs elva i det usedvanlig vakre og frodige landskapet dette området har å by på. Det blir stopp underveis blant annet for å kjøpe oss litt lunsj. Utpå ettermiddagen ankommer vi Rüdesheim am Rhein og hotellet vårt for de neste to nettene, Central Hotel Ringhotel. Middag og samling på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Båt på Rhinen
Båt på Rhinen

Dag 9

Torsdag 25. august

Rhindalen

Vi har hele dagen til fine opplevelser i Rhindalen. Vi skal på elvecruise fra Rüdesheim til St. Goarshausen. Elva svinger seg gjennom dalen med bratte dalsider med vinranker, små landsbyer og middelalder-landemerker. Rett før vi kommer frem til St. Goarshausen passerer vi Lorelei. En 132 meter høy klippe som ligger ved den smaleste delen av Rhinen. En svært sterk strøm og skjulte klipper i vannet var tidligere årsak til mange forlis her. Bussen møter oss igjen på kaien og kjører tilbake til Rüdesheim. Om kvelden møtes vi til felles middag og samling på hotellet.

Frokost Middag
IMG 1641

Dag 10

Fredag 26. august

Rüdesheim am Rhein – Hannover

Denne dagen skal vi forflytte oss videre nordover. Det går raskt unna på autobahn, men vi skal ha flere stopp og tar oss god tid til lunsj og kaffepauser underveis. utpå ettermiddagen ankommer vi Hannover og vårt siste hotel på turen H+ Hotel Hannover. Middag og samling på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Color Lines cruiseferje
Color Lines cruiseferje

Dag 11

Lørdag 27.august

Hannover – Kiel

Etter frokost skal vi kjøre den siste lille etappen til havnebyen Kiel. Her går vi om bord i Color Lines cruiseferje som skal ta oss tilbake til Norge. Det blir båtavgang kl 14.00 og vi nyter en flott seiling med den store cruiseferja ut fra Kiel denne ettermiddagen. Tidlig om kvelden samles vi til flott middagsbuffet i skipets restaurant.

Frokost Middag
Buss på vei shutterstock 2017under 10mg

Dag 12

Søndag 28. august

Oslo – Sørlandet- Stavanger – Haugesund og Stord

Frokosten spiser vi under innseilingen til Oslo. Vi legger til kai kl 10.00. Vi kjører til sentralbanestasjonen og her tar vi farvel med gjester som hadde avreise fra Oslo og Bergen. Turen går sørover langs E18 gjennom Vestfold og Telemark til Kristiansand. I Lyngdal blir det middagsstopp (inkludert for gjester med avstigning etter Lyngdal) før vi fortsetter til Stavanger, Haugesund og Stord.

Tog til Bergen: Gjester fra Bergen blir kjørt til Sentralbanestasjonen. Turen fra Oslo til Bergen går med tog over fjellet. Mulig å kjøpe seg mat på veien. (Verdikupong for måltid er inkludert i turpris og utbetales av reiseleder)

Frokost
Hamburg
Hamburg
Zell am See
Zell am See
Heiligenblut med Grossglockner i bakgrunnen
Heiligenblut med Grossglockner i bakgrunnen
Utenfor Passion Play Theatre
Utenfor Passion Play Theatre
Pasjonsspillet
Pasjonsspillet
Båt på Rhinen
Båt på Rhinen

Priser og betingelser

Pris fra 24 550,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 3.750,-

Oslo: 24.750,-

Agder, Vestfold og Telemark: 24.550,-

Rogaland og Vestland: 24.750,-

Prisen inkluderer

 • Bussturen i topp moderne turistbuss
 • 11 overnattinger i dobbeltrom/lugar
 • 11 frokoster
 • 12 middager (Oslo, Agder, Vestfold og Telemark 11)
 • Billetter, inngangspenger, guider og ferjeutgifter i henhold til program
 • Reiseledertjenester fra norsk turteam
 • Togbilletter Oslo-Bergen er inkludert for gjester med utreise fra Bergen

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Forsikringer
 • Betingelser for denne turen

  Generelle vilkår

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018 (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familie­departementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 3 måneder før avreise.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding

  Påmelding skjer via vår hjemmeside plussreiser.no eller på telefon 70179000

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen dersom den ikke er inkludert i reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Spesielle vilkår for turer til Pasjonsspillet i Oberammergau 2022

  Betaling og depositum

  Betalingen for turer til Passjonspillet i Oberammergau 2022 skjer i tre deler.

  Depositum 1 på kr 2000 betales ved bestilling.

  Depositum 2 på kr 4000 skal være innbetalt før 1. mai 2021.

  Dersom påmelding skjer etter 1. mai 2021 skal hele depositumet på kr 6000 betales samlet.

  Restbeløpet betales 8 uker før avreise.

  I 2020 og 2021 sendes bekreftelser med depositumsfaktura ut ved påmelding. Sluttfaktura med endelig turpris og detaljert turprogram sendes ut når endelig turpris er fastsatt i 2022.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Alle turprisene for Oberammergau 2022 er estimerte priser. Disse prisene ble satt sommeren 2020. Flybilletter og andre transporttjenester for 2022 var da ikke lagt ut for salg. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i flyprisene og valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Vi gjør oppmerksom på at det i 2020 pga Covid-19 er ekstra vanskelig å estimere en turpris for 2022. Vi har derfor tatt utgangspunkt i prisene for tilsvarende turer som skulle gått i 2020 og lagt til en forventet prisoppgang.

  Vi tar på denne bakgrunn forbehold om prisjusteringer frem til våren 2022.

  Avbestilling

  Avbestilling før 1. oktober 2021 vil medfører et gebyr på kr 1000.

  Avbestilling mellom 1.oktober 2021 og 60 dager før avreise vil medføre et gebyr på kr 6000.

  Avbestilles turen mellom 60 dager og 15 dager før avreise, kreves 50% av turprisen

  Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.