Oberammergau
Passion Play Theater
Garmisch

Oberammergau
Pasjonsspillet i

Avreisedato

30.06.2020

Varighet

8 dager

Pris fra

17 800,-

Oberammergau

Det er med stor glede vi inviterer på tur til Oberammergau i Bayern sommeren 2020.

Oberammergau ligger ca. 1 time sør for München i den maleriske Ammer dalen ved foten av Kofel fjellet. Den er omgitt av Ammergau alpene. Landsbyen er ikke bare kjent for pasjonsspillet, men også for de flotte veggmaleriene på mange av husene. Treskjæring er også en stor kunst i dette området og en finner et stort utvalg av trefigurer til salgs i butikkene der. Innbyggerne i Oberammergau kombinerer kunst og tradisjon med deres hengivenhet til religion og gjestfrihet.

Pasjonsspillet i Oberammergau tiltrekker seg mange hundre tusen besøkende fra hele verden hvert 10. år. I 2020 settes spillet opp for 42. gang. I 1633, midt under 30-års krigen, herjet det en pest i området. Innbyggerne i den lille byen Oberammergau bad til Gud og lovte at om ingen flere døde av sykdommen i byen så skulle de fremføre et takkespill – et pasjonsspill som skildret Jesu lidelse og død. Innbyggerne ble bønnhørt og i 1634 holdt de derfor løftet sitt og fremførte spillet for første gang på kirkegården, over gravene til ofrene for pesten. I over 380 år, nesten uten avbrudd har de fremført pasjonsspillet hvert 10. år. Det forventes omkring 500.000 besøkende fra mai til oktober 2020, og over halvparten vil være internasjonale gjester. I henhold til reglementet kommer alle skuespillerne fra byen. Alle som deltar må være født i Oberammergau eller ha bodd der i minst 20 år.

Pasjonsspillet er en flott og sterk opplevelse og vi vil ha en grundig gjennomgang av spillet, før og etter forestillingen. Spillet fremføres på tysk. Inkludert i billetten er en tekstbok på tysk eller engelsk. Med denne tekstboken kan en følge dialogene underveis. Plussreiser vil også denne gangen utarbeide en norsk utgave som alle våre gjester får utdelt. Amfiet er oppdelt i 6 billett-kategorier. Alle våre billetter er kategori 1 – beste kategori.

Dag 1

Tirsdag 30. juni: Kristiansand – Oslo – München

Avreise fra Kristiansand med morgenfly og videre med formiddagsfly fra Oslo til München. På flyplassen i München står bussen vår som vi har disponibel på resten av turen. Vi kjører kun en liten times tur til vårt hotel utenfor byen, Star Inn Hotel München Schwabing. Middag og velkomstsamling på hotellet.

Middag
Garmisch

Dag 2

Onsdag 1. juli: München – Garmisch-Partenkirchen – Murnau

Etter frokost på hotellet fortsetter vi sørover i Bayern og inn i de bayerske alper. Det blir en god formiddagsstopp, inkl. lunsjpause, i olympiabyen Garmisch-Partenkirchen. Et besøk i hoppanlegget der det årlige nyttårshopprennet finner sted er et must når vi besøker denne byen. På ettermiddagen kjører vi en halvtimes tid tilbake til den vakre lille markedsbyen Murnau am Staffelsee der vi skal bo i to netter. Middag på hotellet og kveldssamling med forberedelse til morgendagens pasjonsspill.

Frokost Middag
Pasjonsspillet
Pasjonsspillet

Dag 3

Torsdag 2. juli: Oberammergau

Etter en god frokost på hotellet kjører vi en halvtimes tur inn til Oberammergau. På formiddagen får du god tid til egne opplevelser i denne flotte alpebyen. Pasjonsspillet begynner kl. 14:30 og varer til ca. kl. 22:30. Midtveis i spillet blir det tre timers middags-pause og vi blir servert en tre retters meny på en av byens hyggelige restauranter. Etter avsluttet forestilling kjører vi tilbake til vårt hotell i Murnau for overnatting.

Frokost Middag
Leipzig

Dag 4

Fredag 3. juli: Murnau – Leipzig

Det blir tid til en rolig og sen frokost på hotellet før vi begynner på turen nordover. Dagens lunsjstopp legger vi til Richard Wagners by, Bayreuth, og på ettermiddagen ankommer vi vårt hotell for de neste to nettene; Best Western Hotel Leipzig City. Middag på hotellet og mulighet for en kveldstur i sentrum av byen. Markedsplassen midt i sentrum ligger kun 10 min. spasertur fra hotellet.

Frokost Middag
Leipzig Kirke

Dag 5

Lørdag 4. juli: Leipzig

Dagen tilbringes i denne flotte kultur- og universitetsbyen, grunnlagt i 1165. Leipzig er Sachsens største by, sentrum for tysk forlagsvirksomhet og en viktig handelsby sentralt i det østlige Tyskland. Under reformasjonen var også Leipzig i sentrum, da det var her Martin Luther møtte sin motstander Johannes Eck i Leipzigdisputasen. Johan Sebastian Bach var kantor i Thomaskirche i Leipzig i nærmere 30 år, og gjennom sin musikk og melodier til mange av Luthers salmer fikk han stor betydning for utbredelsen av reformasjonen.

På formiddagen får vi en guidet byvandring og på ettermiddagen blir det anledning til å overvære en konsert (motett) i Thomaskirken, ledet av et av verdens mest berømte guttekor; Thomanerchor. På kvelden spiser vi middag i en av Leipzigs eldste restauranter, Auerbachs Keller, der både Goethe og Luther har inntatt sine måltider.

Frokost Middag
Wittenberg Luther3 Shutterstock

Dag 6

Søndag 5. juli: Leipzig – Torgau - Wittenberg

Vi gjør et kort formiddagstopp i Torgau der Luthers kjære Katharina von Bora er gravlagt, og ankommer reformasjonens hovedstad; Wittenberg omkring lunsjtider. På ettermiddagen bøker vi bl.a. Lutherhaus, bykirken der Luther holdt sine mange prekener og slottskirken der han slo opp sine berømte 95 teser. Middag og overnatting på Luther-Hotel midt i sentrum av byen.

Frokost Middag

Dag 7

Mandag 6. juli: Wittenberg - Kolding

Etter frokost på hotellet forlater vi Wittenberg og fortsetter nordover i Tyskland. Det blir lunsjstopp underveis, og en ettermiddags- og shoppingstopp ved grensen til Tyskland. Middag og overnatting på Scandic Hotel Kolding.

Frokost Middag
Color Line Superspeed
Color Line Superspeed

Dag 8

Tirsdag 7. juli: Kolding – Hirtshals – Kristiansand

Tidlig frokost og avreise fra hotellet i Kolding. Ankomst Hirtshals ca. kl. 10:30 og avreise med Superspeed kl. 12:15. God lunsjbuffet ombord er inkludert, og kl. 15:30 er vi hjemme igjen i Kristiansand.

Frokost Lunsj

Priser og betingelser

Pris fra 17 800,-

Tillegg for enkeltrom: 2300,-

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreise; Kristiansand – Oslo – München
 • Båtreise; Hirtshals – Kristiansand m/lunsjbuffet
 • 7 hotellovernattinger i dobbeltrom m/ halvpensjon
 • Oberammergaupakke, inkl. billetter til spillet
 • Alle severdigheter, utflukter og omvisninger i henhold til program
 • Bussturen og alle avgifter

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til middagene
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Betingelser for denne turen

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser og reisegaranti” av 01.07.18, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 3 måneder før avreise.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding

  Påmelding skjer via vår hjemmeside www.plussreiser.no eller på telefon 70179000

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen dersom den ikke er inkludert i reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Spesielle vilkår for turer til Pasjonsspillet i Oberammergau 2020

  Betaling og depositum

  Betalingen for turer til Passjonspillet i Oberammergau 2020 skjer i tre deler.

  Depositum 1 på kr 1500 betales ved bestilling.

  Depositum 2 på kr 4500 skal være innbetalt før 1. mai 2019.

  Dersom påmelding skjer etter 1. mai 2019 skal hele depositumet på kr 6000 betales samlet.

  Restbeløpet betales 8 uker før avreise.

  I 2018 og 2019 sendes bekreftelser med depositumsfaktura ut ved påmelding. Sluttfaktura med endelig turpris og detaljert turprogram sendes ut når endelig turpris er fastsatt i 2020.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Alle prisene i denne katalogen er estimerte priser. Disse prisene ble satt høsten 2018. Flybilletter og andre transporttjenester for 2020 var da ikke lagt ut for salg. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i flyprisene og valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Vi tar på denne bakgrunn forbehold om prisjusteringer frem til våren 2020.

  Avbestilling

  Avbestilling før 1. oktober 2019 vil medfører et gebyr på kr 1000.

  Avbestilling mellom 1.oktober 2019 og 60 dager før avreise vil medføre et gebyr på kr 6000.

  Avbestilles turen mellom 60 dager og 15 dager før avreise, kreves 50% av turprisen

  Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.