Nyt forsommeren i Israel - 2018
70-årsjubileumstur

Avreisedato

20.04.2018

Varighet

11 dager

Pris fra

25 550,-

Fulltegnet

Nyt forsommeren i Israel - 2018

Velkommen til en spennende tur med kultur og varierte attraksjoner! Denne turen passer godt både for de som besøker landet for første gang og de som har vært der tidligere – uansett tro, livssyn eller politisk ståsted. Opplegget er innholdsrikt, bl.a. besøk på flere av historiens mest berømte steder, Oljeberget, Getsemane, Via Dolorosa, Golgata, Vestmuren. Yrende folkeliv i Jerusalem og i «Middelhavets moderne juvel», Tel Aviv, berømt for sin badestrand og promenade. Båttur på Gennesaretsjøen, gårds- og vinbesøk på Golan, moderne jordbruk, kibbutz i Jordandalen, Dødehavet, Massada, Herodes’ slott og veddeløpsbane i Cæsarea… I tillegg til Independence Hall, Yad Vashem, Knesset og Israel Museum inkluderer turen nye attraksjoner: Palestinian Media Watch, Rabin-senteret og Begin-senteret. Opphold kun på gode og sentralt beliggende hoteller.

Velkommen til en hyggetur med kunnskap og nye impulser!

Turen er i samarbeid med MIFF. Se også miff.no

Dag 1

Fredag 20/4: Utreisedag

Vi ankommer Ben Gurion flyplass og reiser umiddelbart med buss til Galilea. Aktuell informasjon om landet. Vårt hotell (200 m.u.h.) i Tiberias ligger i gangavstand til promenaden ved Gennesaretsjøen.

Bat Pa Genesaret Sjoen

Dag 2

Lørdag 21/4: Galilea, Gennesaretsjøen og Golan

Båttur på Gennesaretsjøen med flaggheising og noen av de kjente bibelhistoriene. Utsikt til stedene hvor Jesus gjorde de mange tegn og under. Vi besøker Saligprisningskirken før vi drar til Golanhøydene og Har Bental, en nedlagt militærpost på grensen til Syria og utsikt mot et snøkledt Hermon i nord. På turen tilbake får vi innsyn i en ny type gårdsturisme der familien Kades på Ein Nashut driver vingård, kafe og fjellvandring med volontører. Presentasjon av prisbelønte viner og smaksprøver. Tur til foten av Hermonfjellet før vi returnerer til hotellet for middag.

Frukt

Dag 3

Søndag 22/4: Kibbutz, Dødehavet og Massada

Vi forlater Tiberias tidlig og får omvisning i den imponerende Kibbutz Shaar Hagolan med jordbruksprodukter av høyeste kvalitet. Turen fortsetter ned Jordandalen i retning Jeriko og Dødehavet, med anledning til et bad. Flyt som en kork, en meget spesiell opplevelse! Etter lunsj tar vi kabelbanen opp til det utrolige Massada, Israels sterkeste nasjonale symbol for nasjonalt samhold. Vi setter så kurs for Jerusalem, nyter utsikten over byen fra Oljeberget og spaserer ned til Getsemane med de berømte oliventrærne. Innsjekk og middag på hotellet.

Israel Jerusalem 03

Dag 4

Mandag 23/4: Jerusalems sjel... Via Dolorosa og Vestmuren

Vi vandrer deler av Via Dolorosa og de pittoreske basargatene i Gamlebyen før vi besøker Gravhagen. Opplev miljøet ved Vestmuren, Jødenes helligste sted, hvor du selv kan putte inn din egen bønnelapp. Lunsj i «oasen» Austrian Hospice (inkludert i prisen). På ettermiddagen tid på egenhånd.

Israel Ruiner

Dag 5

Tirsdag 24/4: Israel Museum og Yad Vashem

Israel Museum er en verdensledende kulturinstitusjon. Vi får omvisning, ser Dødehavsrullene og den fantastiske utendørs modellen av Jerusalem for 2000 år siden. Dagsprogrammet avsluttes på Yad Vashem, den gripende dokumentasjonen over Holocaust som viser Hitlers «endelige løsning av jødeproblemet». Kveldssamling på hotellet.

Dag 6

Onsdag 25/4: Nyheter: Mediekampen og Begin-senteret

Vi blir introdusert og kjent med Palestinian Media Watch, institusjonen som overvåker og informerer verden om antisemittisk propaganda. Som en av de første norske gruppene legger vi et besøk til Menachim Begin-senteret. Fritid etter lunsj.

Israel Lysestake

Dag 7

Torsdag 26/4: Knesset, Israels moderne historie

Etter frokost tar vi bagasjen i bussen. På vei mot Tel Aviv besøker vi Nasjonalforsamlingen Knesset som ligger like ved Israel Museum, og vi får et spesielt arrangement der: Vi satser på Israels tidligere sikkerhetssjef og mangeårig statsråd Uzi Landau. Turen går så videre til Tel Aviv hvor det blir omvisning på Rabin-senteret, som presenterer det moderne Israels historie og politikk gjennom Yitzak Rabins livshistorie. Et utrolig flott pedagogisk opplegg! Deretter til den gamle byen Jaffa, der vi inntar lunsj på arabisk restaurant og ser oss rundt i kunstnerbyen med de små butikkene.

Dag 8

Fredag 27/4: Ashdod og Sderot

Dagsutflukt sørover til havnebyen Ashdod, den største og viktigste havnen i Israel. Vi besøker Sjømannskirken som ble etablert av Per Faye-Hansen. Vi kjører videre til Sderot, byen som ble hardt rammet under Gaza-krigen i 2014, der vi vil få høre om hvilke dagligdagse utfordringer det byr på for innbyggerne å bo i et slikt utsatt område.

Haifa Bahai

Dag 9

Lørdag 28/4: Haifa og Caesarea ved havet

Dagsutflukt nordover i naturskjønne omgivelser til Haifa, Israels 3. største by, viktig havn, verdensledende universitet og senter for høyteknologi. Nytt om gass- og oljesamarbeidet mellom Norge og Israel. Byen er et hellig sted for Ba’haiene, som har anlagt frodige og velstelte hager. Turen går videre til idylliske Cæsarea ved havet, som var hovedsete for romerne, bosted for Pontius Pilatus og her Paulus satt som fange. Vi ser det romerske teatret der vi prøver akustikken fra fokalpunktet med norsk seljefløyte, spaserer på Kong Herodes’ veddeløpsbane med innlagt mosaikk.

Israel Tel Aviv 01

Dag 10

Søndag 29/4: Independence Hall, småturer og hygge

Besøk i Independence Hall, der staten Israel ble erklært opprettet av David Ben Gurion 14. mai 1948. Nyt dagen, den er din. Varme, sol, shopping og bading.

Dag 11

Mandag 30/4: Hjemreise

Bussen frakter oss fra hotellet til Ben Gurion flyplass for hjemreise.

Priser og betingelser

Pris fra 25 550,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 6125,-

Bosteder:
20/4 - 22/4 Restal hotel, Tiberias
22/4 - 26/4 Prima Kings hotel, Jerusalem
26/4 - 30/4 Metropolitan hotel, Tel Aviv

Prisen inkluderer

 • Flyreisen til Tel Aviv tur/retur med utreise Oslo
 • Flyavgifter og oljetillegg kr 2.420,- (pr. juni -17, kan bli endret)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Lunsj i Austrian Hospice, Jerusalem
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med 100 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Enkeltromstillegg; kr 6.125,-
 • Reiseforsikring.
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
20. april Oslo - Wien 0645 0915 OS 332
20. april Wien - Tel Aviv 1025 1455 OS 857
30. april Tel Aviv - Wien 1610 1900 OS 858
30. april Wien - Oslo 2030 2255 OS 331
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.