Ålesund sett fra trappene til Aksla
9676005
Atlanterhavsveien

Nord-Vestlandet
Geiranger - Trollstigen - Atlanterhavsveien

Avreisedato

17.06.2022

Varighet

7 dager

Pris fra

13 450,-

Høydepunkter på turen

 • Verdensarvstedet Geiranger
 • Trollstigen, Norges mest besøkte turistvei
 • Gondoltur opp Nesaksla, 708 moh
 • Atlanterhavsveien
 • Kristiansund, Molde og Ålesund
 • Nærøyfjordcruise
Innvik fjordhotell
Innvik fjordhotell

Dag 1

Fredag 17. juni: Stavanger - Innvik

Avreise fra Stavanger bussterminal kl 07.30. Vi kjører nordover til Haugesund, Flotmyr kl 09.45, Føyno kl 10.35, Leirvik kl 10.55 og videre til Bergen hvor det blir tid til å kjøpe seg lunsj. Avreise fra Bergen kl 14.00. Turen går så videre nordover langs E39, over Sognefjorden til Lavik, videre til Førde, Skei og Byrkjelo før vi er fremme i Innvik. Her tar vi inn på Innvik Fjordhotell, som ligger idyllisk til rett ved sjøkanten i den vakre Nordfjorden. Middag og samling på hotellet om kvelden.

Middag
Geirangerfjorden
Geirangerfjorden

Dag 2

Lørdag 18. juni: Innvik – Geiranger

Fjell og Fjord står på programmet i dag. Vi våkner opp rett ved fjorden i Innvik. Etter en god frokost på hotellet som er kjent for sin gode og hjemmelagde mat setter vi oss i bussen for nye opplevelser. Vi kjører helt innerst i fjorden til Olden og Loen og fortsetter rundt på andre siden til Stryn og Faleide. Turen går så over til Hornindal og videre til Hellesylt, den lille vakre bygda innerst i fjorden. Her går vi over i turistferja som tar oss ut Sunnylvsfjorden og inn gjennom Geirangerfjorden.

Geirangerfjorden er en 15 kilometer lang arm av Storfjorden og er på UNESCOs Verdensarv liste. Fjorden er en av Norges mest besøkte attraksjoner. Fjorden er omkranset av høye fjell, hvor fraflyttede gårder klamrer seg til fjellsidene. Det er i Geirangerfjorden du finner de mektige fossefallene «Dei sju systrene», «Bruresløret» og «Friaren», som fra svimlende høyder kaster seg ned loddrette berg og knuser vannflata i den mørke fjorden.

Ferjeturen mellom Hellesylt og Geiranger tar vel én time, og fra ferja har du orkesterplass til den storslåtte naturen og de mange kulturminnene som passerer forbi. På turen gjennom Geirangerfjorden vil du oppleve Norsk natur på sitt aller beste på kloss hold. Vill og vakker natur og yrende dyreliv, der ingen skulle tru at nokon kunne bu.

Vel fremme i turistbygda går vi i land og sjekker inn på hotellet vårt, Havila Geiranger Hotell som ligger rett ved vannkanten i sentrum av Geiranger. Her får vi alle rom med utsikt mot fjorden. Tid til å rusle rundt i bygda på egenhånd før vi samles til middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Trollstigen
Trollstigen

Dag 3

Søndag 19. juni: Geiranger - Kristiansund

Nok en dag med storslåtte naturopplevelser ligger foran oss. Fra Geiranger kjører vi opp de berømte Ørnesvingene. Fra toppen har vi en spektakulær utsikt over bygda og fjorden som vi kom inn gjennom på ferjeturen dagen før. Vi fortsetter over fjellet til Eidsdal hvor vi tar ferje over til Linge og kjører videre til jordbærbygda Valldal.

Vi tar et stopp ved det kjente Gudbrandsjuvet før vi forsetter opp på fjellet til toppen av Trollstigen. Her får vi nyte utsikten fra Trollstigplatået og de to utsiktspunktene som gir en flott utsikt over landskapet før vi kjører ned de 11 hårnålsvingene. Vi ender da opp i Åndalsnes.

Fra Åndalsnes skal vi ta den nye Romsdalsgondolen 1679 meter fra fjorden og opp fjellsiden til fjellet Nesaksla 708 moh. En 5 minutter lang gondoltur. Du har tid til å kjøpe deg litt lunsj og nyte den fantastiske utsikten før vi tar turen ned igjen til sentrum.

Fra fjell og fjord skal vi nå bevege oss litt lenger ut mot kysten. Vi kjører nordover til Nordmørsbyen Kristiansund. Her skal vi bo en natt på Thon Hotel Kristiansund. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Atlanterhavsveien
Atlanterhavsveien

Dag 4

Mandag 20. juni: Kristiansund – Molde – Ålesund

I dag er det kystlandskap og krigshistorie som står på programmet. Vi ser oss om i Kristiansund før vi setter oss i bussen og gjør oss klar for å kjøre Atlanterhavsveien. En unik veistrekning ofte omtalt som verdens vakreste bilreise, fører deg helt ut i havgapet på vestlandskysten. Den nasjonale turistveien strekker seg over øyer, holmer, hav og skjær ved hjelp av 8 bruer, over en strekning på hele 8274 meter.

Vi gjør et stopp på Svevestien, den nye turistattraksjonen på Atlanterhavsveien. På denne 550 meter lange stien laget av rister som svever over terrenget, fundamentert med pæler kan vi vandre og nyte utsikten utover den værharde Hustadvika.

Vi fortsetter så videre sørover ytterst i havgapet forbi Farstad til det lille men aktive og sjarmerende fiskeværet Bud. Fiskeværet har en rik historie, og på 1500-tallet var Bud et av de største handelsstedene mellom Bergen og Trondheim. Her finner vi Ergan Kystfort, et krigshistorisk museum fra andre verdenskrig. Anlegget er et restaurert tysk krigsfort og omfatter anlegg i fjell med operasjonsrom, kommandosentral og forlegningsrom. Her er utstilt våpen, utrustning og tekniske installasjoner samt personlig utstyr. Kystfortet ble bygd i krigsårene 1940-45, og er i dag restaurert som et krigsminnemuseum med utstillinger av lokale og regionale begivenheter fra 2. verdenskrig. Ergan er også et flott utsiktspunkt over fiskeværet Bud og Hustadvika. Vi får en omvisning med lokalguide.

Neste stopp er Romsdalsbyen Molde, også kjent som Rosenes by. Her legger vi inn dagens lunsjsopp.

Vi krysser så Romsdalsfjorden og kjører videre til Jugendbyen Ålesund. Her sjekker vi inn for to netter på Hotel Noreg som ligger i enden av gågata i sentrum av byen. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Ålesund, utsikt fra byfjellet Aksla
Ålesund, utsikt fra byfjellet Aksla

Dag 5

Tirsdag 21. juni: Ålesund

Etter flere dager med busskjøring tar vi det denne dagen litt mer med ro i Ålesund. Vi starter dagen med en vandretur med lokalguide som mellom annet viser oss noen av de flotte bygningene i jugendstil. Resten av dagen blir det tid på egenhånd. Vi bor midt i sentrum og alt ligger godt til rette for flotte opplevelser i byen. Felles middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Lovatnet
Lovatnet

Dag 6

Onsdag 22. juni: Ålesund – Lærdal

Vi forlater Ålesund etter frokost og setter kursen sørover igjen. Vi krysser fjorden, kjører forbi Ørsta og Volda og videre via Kvivsvegen til Hornindal. Vi har med oss mat til piknik-lunsj denne dagen og vi finner en fin plass ved Nordfjorden hvor vi kan raste. Turen går videre sørover forbi Byrkjelo til Skei. Her svinger vi mot sør-øst og passerer Fjærland og Sogndal før vi krysser Sognefjorden via ferjestrekningen Mannheller – Fodnes.

I Lærdal sjekker vi inn for siste overnatting på turen på Lærdal Hotell. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Lunsj Middag
Nærøyfjordcruise
Nærøyfjordcruise

Dag 7

Torsdag 23. juni: Lærdal – Bergen – Stavanger

Turens siste dag starter med en liten kjøretur fra Lærdal til Flåm via den 24,5 km lange Lærdalstunnelen, verdens lengste veitunnel.

Framme i Flåm går vi om bord i båten som skal ta oss med på et uforglemmelig fjordcruise. Reisen starter gjennom den idylliske Aurlandsfjorden. Fartøyet fortsetter videre gjennom den smale Nærøyfjorden før vi etter ca to timer ankommer Gudvangen helt innerst i fjorden. Her venter bussen på oss og vi starter på siste del av turen hjemover.

Det blir middagsstopp i Bergen før vi kjører videre nedover langs kysten via Stord og Haugesund til Stavanger.

Frokost Middag
Gudbrandsjuvet i Valldalen
Gudbrandsjuvet i Valldalen
Brosundet i Ålesund
Brosundet i Ålesund
Nesaksla (Rampestreken)
Nesaksla (Rampestreken)
Ferge på Sognefjorden
Ferge på Sognefjorden
Molde
Molde
Ergan Kystfort
Ergan Kystfort

Priser og betingelser

Pris fra 13 450,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 1800

Prisen inkluderer

 • Busstur i godt utstyrt turistbuss
 • 6 overnattinger med halvpensjon (frokost og middag)
 • 1 piknik-lunsj
 • Middag siste dag
 • Gondoltur på Nesaksla
 • Fjordcruise på Nærøyfjorden og Geirangerfjorden
 • Ferjebilletter, guidede turer og inngangspenger i henhold til turprogrammet
 • Reiseledertjenester

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltidene
 • Forsikringer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A

  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.
  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.
  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.
  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.