Sist oppdatert 20. mars, kl. 14:30

Informasjon vedrørende coronavirus

Gjestehusene Pa Anafora
20171114 145622

Med NMS til Egypt
Skreddersydd reise for menigheter som støtter NMS’ arbeid i Midtøsten.

Avreisedato

25.09.2019

Varighet

10 dager

Pris fra

14 500,-

Få plasser igjen

Med NMS til Egypt

Her får dere se hva dere faktisk er med på. Vi skal besøke SAT-7, Middle East Media, Bibelselskapet og det Evangelisk teologiske seminaret. De siste dagene roer vi ned på Anafora retreatsenter. Selvsagt skal vi også være turister, og turen vil gi et godt inn-blikk både i dagens og gårsdagens Egypt. Trolig får vi også møte noen som kan si litt om morgendagen for dette landet.

Moskear I Kairo

Dag 1: Onsdag 25. september

Avreise fra Stavanger med mulighet til å reise fra andre byer, ta kontakt med oss. Ankomst Kairo kl 01.55 (26 september).Transport med buss til hotell i Kairo hvor vi bor i fire netter.

Egypt Jente

Dag 2: Torsdag 26. september

Vi besøker Bibelselskapet i Egypt, en kreativ og engasjert stab som stadig kommer opp med nye ideer til å nå folket sitt med Guds ord. NMS har lenge støttet arbeidet, og vi setter av god tid. Ikke minst Bible World og bibelbutikken som ligger på hovedkontoret. Etter lunsj besøker vi gamlebyen i Kairo og St. Sergius kirken, den eldste kirken i gamle Kairo, grunnlagt i 5. århundre. Vi besøker Ben Ezra synagogen som er et viktig jødisk monument, ikke bare den største men også den mest brukte. Vi fortsetter til den koptiske katedralen og det Evangeliske teologiske seminaret i Kairo der vi får høre om den presbyterianske kirken sitt arbeid med menighets-planting i storbyen.

Anafora Var En Gang En Orken Men I Dag

Dag 3: Fredag 27. september

Gudstjeneste (med engelsk oversettelse) i Kasr el Dobarah, kirken som ligger like ved Tahrir-plassen og spilte en sentral rolle under revolusjonen, ikke minst som feltsykehus. Menigheten feiret også gudstjeneste på Tahrir-plassen disse dagene, godt bevoktet av muslimske naboer og venner. Etterpå tar vi med oss lunsj på seiltur på Nilen i en Felucca (tradisjonell trebåt). Avslutter dagen med et besøk til det nye egyptiske museet (den delen som har åpnet) som har konservert tusenvis av gjenstander fra eldgammel egyptisk kultur.

Inngang Til Ei Av Hulekyrkjene Kairo

Dag 4: Lørdag 28. september

Vi besøker grottekirkene og området rundt. Etter lunsj drar vi til Citadellet (Mohamed Ali Moskeen) som er den største moskeen i sin «struktur», bygget i begynnelsen av 1900-tallet. Siste besøk denne da-gen er SAT-7 Arabic sitt studio. Kanskje det er mu-lig å overvære et live show? Vi får i alle fall se hvor det produseres! Før retur til hotellet og siste natt i Kairo, nyter vi solnedgangen fra Mokhattam med sin fantastiske utsikt like ved SAT-7.

Giza 3

Dag 5: Søndag 29. september

Om formiddagen besøker vi pyramidene og sfinksen ved Giza. Keopspyramiden er den eldste av dem og den største i verden, bygget ca. 2 år f.Kr. Lunsj og deretter videre til Anafora (se nedenfor). Der skal vi bo de neste fire nettene.

Citadellet I Alexandria

Dag 6 - 8: Mandag 30. september – onsdag 2. oktober

Siden Anafora ikke er langt fra Alexandria, tar vi en tur dit en av dagene for bl.a. for å se biblioteket “vårt” (tegnet av Snøhetta), citadellet og katakombene. Forhåpentligvis får vi også møte et par av nettstudentene fra seminaret i Kairo. Middle East Media, NMS’ første samarbeidspartner i Egypt, kommer til oss på Anafora en av dagene og gir oss glimt fra arbeidet sitt.

I kontrast til travle og bråkete Kairo, vil rolige da-ger på Anafora gi rom for sortering av tanker og inntrykk fra reisen, både individuelt og i fellesskap.

Stolte Jenter Har Vunne Premie I Bibelkonkurranse

Dag 9: Torsdag 3. oktober

På kvelden reiser vi til flyplassen og vender nesen hjemover 02:05 (04. oktober).

Shutterstock 17483650 Two Girls Are Ride On Camel In Desert Bilde

Dag 10: Fredag 4. oktober

Ankomst Norge i løpet av ettermiddagen.

Anafora

Generell informasjon om Anafora

Anafora er et koptisk ortodokst retreat- og kurssenter ved «ørkenveien» midt mellom Kairo og Alexandria. Vi får tildelt hvert sitt lille hus med god plass og eget bad. Anafora ble grunnlagt og ledes av biskop Thomas Det er en oase, ikke bare for landets koptiske kristne, men for folk fra mange land og kirkesamfunn. NMS støtter deres program for traumebehandling av unge kvinner, pluss et program for gutter på jakt etter sommerjobb for å hjelpe på familiens økonomi. Dette får vi høre mer om fra vertskapet på Anafora.

Anafora tar ikke betalt for noe, men det er vanlig å donere penger ved avreise. På den måten kan både fattige og rike bo der, og den enkelte donerer etter eget skjønn. Vi har lagt inn en døgnpris for vår gruppe, men enhver står selvsagt fritt til å gi mer.

Shutterstock 652987273 Ramadan Lanterns In Khan Khalili Bazaar In Cairo Egypt Bilde
Shutterstock 577181344 View Of Alexandria Harbor Egypt Bilde
Pyramid Bedouin Bilde Shutterstock
Giza 4
Rigging I Sat 7 Kairo
Anafora Oppstandelseskyrkja 19

Priser og betingelser

Pris fra 14 500,-

Tillegg for enkeltrom: 1500,-

Flyruten og flytidene har endret seg på denne turen, i forhold til det som står inne i bestillingen. Du vil bli kontaktet av oss når du melder deg på tur, du kan også ta kontakt med oss.

Prisen inkluderer

 • Flybilletter tur-retur Stavanger – Kairo, inkludert flyskatter (kan endre seg). Ta kontakt for avreise fra andre byer!
 • Assistanse på flyplassen i Kairo.
 • Visum til Egypt.
 • 4 netter på Hotell i Cairo inkl.frokost.
 • 4 lunsj
 • 4 døgn helpensjon på Anafora .
 • Inngangsbilletter til attraksjoner som er nevnt i programmet.
 • Engelsktalende guide for sightsee-ing.
 • All lokal felles transport, buss med aircondition.

Prisen inkluderer ikke

 • Vaksiner.
 • Drikke.
 • Mat som ikke fremkommer i programmet
 • Tips.