Newcastle
Lindisfarne

Newcastle
Studietur med Møre bispedømme til

Avreisedato

16.09.2019

Varighet

8 dager

Pris fra

1 000,-

Fulltegnet

Newcastle

Vi inviterer til studietur til Newcastle, vårt venskapsbispedøme i England. På denne turen vil du bli kjend med både det vakre britiske landskapet og storbykyrkja i Newcastle. Her skal prestane mellom anna gå pilegrimstur til den heilage øya Lindisfarne over to dagar, og bli kjend med engelsk kyrkjehistorie. Vidare skal vi bu nokre dagar i sjølve byen Newcastle, og møte mellom anna biskopen av Newcastle, the Most Reverend bishop Christine. Vi skal vitja kyrkjelydar og prestar, og også den sjarmerande universitetsbyen Durham. Me vitjar også Edinburgh i Skottland både på tur og returreisa. Kanskje rekk du også eit besøk innom ein pub eller ein fotballkamp?

I over ti år har Møre bispedøme hatt venskapsavtale med Newcastle bispedøme. Det har gjennom åra vore mange som har reist begge veier over Nordsjøen og vi har hatt gode møter med våre venner i Newcastle. Men vi har aldri reist med ei større gruppe før, og aldri fått høve til å utvikle kontakten med bispedømet gjennom ein studietur. Vi inviterer til pilegrimsvandring, til kontaktmøter med kyrkjelydar i bispedømet og til besøk i Durham, i katedralen og på universitetet i byen.

Prestane Ragnhild Fuglset og Sigurd Andreas Haugen som har studert ved Durham University, planlegg turen saman med Sindre Stabell Kulø.

Norwegian

Dag 1: Mandag 16. september

Fly fra Møre til, Oslo, videre til Edinburgh, tog til Berwick upon Tweed, videre til landsbyen Wooler.

Lindisfarne
Lindisfarne

Dag 2 og 3: Tirsdag 17-18. september

Pilegrimstur, fra Wooler til Lindisfarne. Bo på Pilegrimssenteret på Lindisfarne.

Lindisfarne
Lindisfarne

Dag 4: Torsdag 19. september

Opphold på Lindisfarne, ekskursjoner, etc. Avreise til Newcastle.

Jurys inn newcastle gateshead quays
Jurys inn newcastle gateshead quays

Dag 5: Fredag 20. september

Tur til Durham: Cranmer hall (theological seminary).

Newcastle
Newcastle

Dag 6: Lørdag 21. september

Newcastle City. Møte med Bishop Christine Hardman.

Ibis edinburgh centre south bridge
Ibis edinburgh centre south bridge

Dag 7: Søndag 22. september

Newcastle city : Gudstjeneste, besøk i lokalmenigheter. Tog til Edinburgh.

Shutterstock 721267990

Dag 8: Mandag 23. september

Retur til Norge; Edinburgh – Gardermoen – Møre.

Priser og betingelser

Pris fra 1 000,-

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
16.09.2019 Oslo - Edinburgh 12:35 13:25
23.09.2019 Edinburgh - Oslo 14:00 16:45
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 46 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 1000,-

  · Avbestilles turen mellom 45 og 32 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum (kr 2000)

  · Avbestilles turen mellom 31 dager og 15 dager, kreves 50% av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.