Nepal Kathmandu 4

Nepal - Opplev fjellandet fra innsiden
Rundreise Nepal

Avreisedato

02.12.0002

Kommer snart

Nepal - Opplev fjellandet fra innsiden

Bli med på en av vårens nyheter fra Plussreiser! På denne turen tar reiselederne deg med på en tur til Nepal sett fra innsiden. Du får komme hjem til reiseledernes venner, og du får selvsagt oppleve Nepals mektige og unike natur på denne rundturen!

Nepal er et fascinerende land med en praktfull natur, rik kultur og historie. Nepal er et av verdens fattigste land, preget av hinduisme, buddhisme og gammel overtro. Møt denne vennlige befolkningen, nyt utsikten til de majestetiske fjellene og bli med på eksotisk jungelsafari i Chitwan nasjonalpark.

Høydepunkter på turen

  • Flotte naturopplevelser
  • Møte med lokalbefolkningen

Fredag 7. april

Vår tur til Nepal starter med en flyreise fra Norge (Oslo) kl. 18.00 til Doha i Qatar. Ingen flyselskap flyr direkte fra Norge til Kathmandu, men Qatar Airways sørger for to komfortable flygninger med et flybytte i Doha. Mellomlandingen skjer nattestid og fortsetter videre til Kathmandu etter noen timer.

Lørdag 8. april

Vi ankommer Kathmandu rundt lunsjtid og etter noen enkle visaformaliteter er vi klare for en liten kjøretur inn til vårt hotell. Førsteinntrykkene er mange, men vi tar oss tid til litt mat og en liten hvil før vi byr på vår første lille byvandring i turistområdet Thamel. Velkomstmiddag om kvelden.

Søndag 9. april

Morgenfuglene tilbys en «byen våkner til liv» tur før frokost. Etter frokost kan de som ønsker bli med på gudstjeneste i Patan International Church. Deretter møter vi vår lokale guide som vi vise oss byen. Du får se en av verdens største stupaer, Boudhanath, likbrenningsplassen Pashupatinath og gamlebyen Patan Durbar Square. Om kvelden spiser vi middag hos Jarle (reiseleder) sine svigerforeldre og får et godt innblikk i Nepalsk hverdagsliv og tradisjoner.

Mandag 10. april og tirsdag 11. april

Tur til Pokara. Pokara er det mest turistvennlige området i Nepal og byr på det meste. Det er egentlig bare fantasien som setter grenser. Valgene er mange alt fra paragliding til dagstur i fjellet på 3000 meters høyde.Tirsdagsmorgen drar vi til Sarangkot for å se den fantastiske soloppgangen i Arnapurnafjellene, en del av Himalaya. Overnattingen blir på mellomklasse turisthotell. Etter to opplevelsesrike dager her drar vi videre til Chitwan nasjonalpark.

Onsdag 12. april

Tidlig frokost og avreise til Chitwan nasjonalpark. Ettermiddagen tilbringer vi på elefantryggen der vi kan komme tett på både neshorn, krokodiller, ulike fuglearter og mange andre av jungelens innbyggere. Dagen kan avsluttes med et bad i elven. Middag og folklore med «stickdans» hører også med i et nasjonalparkopphold.

Torsdag 13. april

Dagen starter med en kanotur nedover en naturskjønn elv før frokost. Det du ikke fikk se dagen før av dyr, fugler og blomster får du kanskje se på denne turen.

Fredag 14.april

Etter frokost begir vi oss litt nordover igjen, men stopper undervegs for å oppleve Manakamana – en lang kabelbane som tar oss med til et hindutempel som regnes som et av det viktigste i Nepal. Mot kvelden ankommer vi Nalang, Dhading hvor vi skal se og oppleve en kaffeplantasje og bli enda bedre kjent med landsbylivet i Nepal.

Lørdag 15. april

I dag skal vi få et innblikk i hvordan livet leves for de fleste i dette landet. Vi besøker skole og privathjem og kommer helt på innsiden. Vi bor midt i et viktig kaffedistrikt, og det du ikke kan om kaffe når du reiser herfra er sikkert ikke nødvendig å vite. På ettermiddagen ankommer vi Nagarkot.

Søndag 16. april

Vi forlater Nagarkot. På veien nedover stopper vi etter en mil for at de som vil kan gå et par timer inn til Changunaraya hvor bussen vår venter. Her får du se nok en flott by med mye flott arkitektur. Gåturen byr på landsbyliv, frodig natur og masse deilig frisk luft. Vi besøker også Baktaphur som er den tredje delen av Kathmandus tidligere tre byer. Gamlebyen her står selvsagt på Unesco sin verdensarvsliste, sammen med mye av det vi ellers har fått se under oppholdet vårt i Nepal. Tilbake i Kathmandu sein ettermiddag.

Mandag 17. april

Vi har hele dagen i Kathmandu før flyet tilbake til gamlelandet går utpå kvelden. Dersom du vil komme tett på Mont Everest vil det være mulig å delta på en «mountainflight» tidlig denne dagen der du i løpet av en time får en flott panoramatur inn i Himalayafjellene.

Reiselederne har en del prosjekter de støtter i Kathmandu og vil gjerne vise dere noen av disse. I tillegg er det mye spennende å handle med seg hjem, så dagen blir ikke kjedelig på noen måte. Sent på kvelden reiser vi til flyplassen og flyr hjem via Doha.

Tirsdag 18. april

Vi lander i Oslo tidlig om morgenen og videre til Stavanger.

Nepal Himala Yakokser
Nepal Kathesimbu Stupa With Buddha Wisdom
Nepal Bhairab Masks
Nepal Himalaya 1

Priser og betingelser

Tillegg for enkeltrom: 2 000,-

*) Med forbehold om mindre justeringer som følge av avgiftsendringer, valuataendringer og/eller transportkostnader.

Prisen inkluderer

Flyreisen fra Stavanger til Kathmandu t/r.
All felles lokaltransport med buss i Nepal.
Overnatting i dobbeltrom.
3 måltider pr. dag i Nepal.
By sightseeing i Kathmandu med lokal engelsk talende guide.
Jungel safari i Chitwan nasjonalpark med elefant riding.
2 Norske reiseledere.

Prisen inkluderer ikke

Reiseforsikring
Vaksiner
Drikke
Tips