Sist oppdatert 23. april, kl. 09:02

Planlagt strømstans 23. april 16:00 - ca. 20:00

Nativity Trail
I Marias og Josefs fotspor fra Nasareth til Betlehem

Avreisedato

14.11.2019

Varighet

13 dager

Pris fra

23 650,-

Nativity Trail

På denne turen skal vi gå til fots fra Jesu hjemby Nasaret til fødebyen Betlehem. Dette er veien Maria gikk med Jesus i magen, men det er også den veien Jesus gikk opp til Jerusalem den siste påsken. På turen skal vi ha bibellesninger knyttet både til landskapet vi går i og til Jesu vandring mot lidelsen. Turen vil vise deg "Det hellige land" fra en helt ny side. Terrenget på vandringen varierer mye. Gjennom olivenlunder og frodige enger, opp bratte åser, smale stier ned trange fjellkløfter og over ørkenlandskap. Underveis blir det omvisning i Nasaret med besøk i bebudelseskirken, vi skal få et møte med kristne i Zababdeh. Mulighet for tyrkisk bad, og til å bade i Dødehavets helsebringende vann. Vi skal bo i Nablus, en av de best bevarte ottomanske byene fra 15-1600 tallet, og i Jeriko - verdens eldste by. Det blir besøk i ulike klostre vi passerer på veienog vi skal besøke det samaritanske samfunnet på Garisimfjellet. Etter mange dagers vandring når vi målet for vandringen, Betlehem. Vi går over Betlehemsmarkene samme vei som hyrdene gikk for over 2000 år siden. Et av høydepunktene på turen er besøket i Fødselskirken og grotten der Maria skal ha født Jesus. Vi skal også inn til Jerusalem - Den Hellige Stad. Her skal vi opp på Oljeberget, vi skal besøke Getsemanehagen og gå opp til gamlebyen. Vi vandrer langs Via Dolorosa opp til Gravkirken og det blir også besøk ved Vestmuren. Turen er på ca. 160 km, og vi har med lokalguide som har gått turen mange ganger før. Dagsetappene vil være på seks til ni timer. Bagasjen blir kjørt med bil, men man må bære det som trengs for en dagsetappe av mat og klær. Deltakerne må være i god fysisk form og innstilt på å sove i sovepose på matter på gulvet og i telt. Underveis kommer vi tett på den palestinske lokalbefolkningen og deres hverdag - vi skal bo i private hjem og dele måltidsfelleskap med vårt vertskap.

Turen er en del til reise- og aktivitetsklubben VÅRT LANDS VENNER, men er åpen for alle.


Dag 1

Torsdag, 14 november

Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 11.40 mellomlanding i Istanbul og ankomst i Tel Aviv kl. 21.45. Bussen henter oss i Tel Aviv og kjører oss til Hotellet i Nazareth. Middag eller kald tallerken ved ankomst hotellet.

Middag

Dag 2

Fredag, 15. november

Vi besøker Bebudelsenskirken og Marias hus i Nasareth. Etterpå kjører vi om mulig via Taborfjellet, med flott utsikt over Jisreelsletta og Nasaret til Jenin i det palestinske område. Middag og overnatting på hotell i Jenin.

Frokost Lunsj Middag

Dag 3

Lørdag, 16. november

Vi starter tidlig og kjører til Faqu’a hvor fotturen starter. Vi skal gå til den kristne byen Zababdeh. Her blir det middag og overnatting i private hjem. Etappen denne dagen er på ca. 20 km.

Frokost Lunsj Middag

Dag 4

Søndag, 17. november

Vi begynner dagen med å besøke gudstjenesten i den katolske kirken i Zababdeh. Dagsetappe er 15 km, og går gjennom de samariske åsene. Utpå ettermiddagen går vi ned en bratt skråning mellom drivhus til flyktningleiren Fara’a, hvor det blir middag og overnatting i private hjem.

Frokost Lunsj Middag

Dag 5

Mandag, 18. november

Dagens tur er på ca. 15 km og går fra appelsinlundene ved kilden i Fara’a oppover stadig goldere åser med utsikt over dype kløfter og høye fjell, inntil vi kommer til utkanten av Nablus. Mennene har mulighet for et bad i byens flere hundre år gamle tyrkiske bad, deretter er det middag og overnatting på hotell.

Frokost Lunsj Middag

Dag 6

Tirsdag, 19. november

Dagen starter i Nablus. Kvinnene får mulighet til tyrkisk morgenbad. Vi besøker kirken ved Jakobsbrønn etter lunsj kjører vi til Sikem, og opp Garisimfjellet. Middag og overnatting på hotell i Nablus.

Frokost Lunsj Middag

Dag 7

Onsdag, 20. november

Dags etappe er på 20 km. Bil gjennom det israelske sjekkpunktet Huwara til landsbyen Awarta. Vi nyter Samaria-utsikten fra turens høyeste punkt, 800 moh. Lunsj hos kvinnekollektivet i Aqraba. Dagens mål er Duma, med middag og overnatting i privathus.

Frokost Lunsj Middag

Dag 8

Torsdag, 21. november

Denne dagen skal vi gå ca. 18 km. Turen går ned den dramatiske Wadi Auja. Dette er en trang fjellkløft der stien slynger seg mellom store steinblokker eller går høyt oppe i fjellsidene. Vi ender nede i den varme og tørre Jordandalen, like ved Aujakilden. Derfra blir vi kjørt med bil til Jeriko. Middag og overnatting på hotell i Jeriko.

Frokost Lunsj Middag

Dag 9

Fredag, 22. november

Dagens etappe er på 10 km. Vi går den eldgamle pilegrimsveien opp den trange kløfta Wadi Quelt til St. Georg-klosteret. Der blir vi hentet med buss og kjørt til Jeriko. Etter lunsj blir det en tur til Kaser El Yahud, døpestedet der Johannes døpte Jesus og det blir også mulighet for et bad i Dødehavet, før vi vender tilbake til hotellet i Jeriko for middag og overnatting.

Frokost Lunsj Middag

Dag 10

Lørdag, 23. november

Vi kjører til Nabi Musa og går så en bratt og varm sti gjennom Judeaørkenen til det flotte klosteret Mar Saba, som ligger i en fjellkløft ved Kedronbekken. Vi blir kjørt til et privat campingområde i nærheten av klosteret for middag og overnatting i telt eller under åpen himmel.

Frokost Lunsj Middag

Dag 11

Søndag, 24. november

Denne dagen kommer vi til målet for vandringen. Vi går opp fra ørkenen til Betlehemsmarkene og videre den veien hyrdene gikk opp til Betlehem. Høydepunktet er besøk i Fødselskirken med grotten der Maria skal ha født Jesus. Middag og overnatting på gjestehus i Betlehem.

Frokost Lunsj Middag

Dag 12

Mandag, 25. november

Denne dagen skal vi til Jerusalem. Bussen henter oss og kjører oss til Oljeberget. Herfra vandrer vi ned til Getsemane. Vi går opp Via Dolorosa til Gravkirken. Etter lunsj går turen til Yad Vashem, minnesmerket over jødene som døde under Holocaust. Bussen kjører oss så tilbake til hotellet i Betlehem. Her spiser vi middag og overnatter.

Frokost Middag

Dag 13

Tirsdag, 26. november

Tidlig henter bussen oss og kjører oss til flyplassen. Avreise fra Tel Aviv kl. 08.45 med Turkish Air via Istanbul til Oslo. Ankomst Oslo kl. 16.20.

Frokost

Priser og betingelser

Pris fra 23 650,-

Tillegg for enkeltrom: 2500,- (begrenset antall)

Bestill

Prisen inkluderer

Flybillett Oslo - Tel Aviv t/r, inkl. flyavgifter kr.1915 (pr. mars 2019, kan endre seg noe), busstransport ihht. oppsatt program, transport av bagasje underveis, 8 overnattinger i gjestehus/hotell i dobbeltrom, 3 overnattinger i private hjem, 1 overnatting i telt/under åpen himmel, måltider: 12 frokoster, 10 lunsjer og 12 middager, engelsktalende guide, norsk reiseledertjeneste 

Prisen inkluderer ikke

Øvrige måltider, drikke til maten, forsikringer, tips til hotellbetjening, lokalguider og sjåfører (ca. 80 USD pr. person)

Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
14. november 2019Oslo - Istanbul11.4017.35TK1752
14. november 2019Istanbul - Tel Aviv20.3521.45TK864
26. november 2019Tel Aviv - Istanbul08.4512.15TK865
26. november 2019Istanbul - Oslo14.2016.20TK1753
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/