Spania Alhambra2 Shutterstock

Møte mellom islam og kristendom
i Andalucia

Avreisedato

18.05.2017

Varighet

8 dager

Pris fra

13 950,-

Fulltegnet

Møte mellom islam og kristendom

Helge Simonnes og John Edv. Olsen har hatt flere turer sammen. Denne gangen inviterer vi til en reise til Andalucia

Dette er turen som vil gi deg dypere innsikt i det konfliktfylte forholdet mellom islam og kristendom. Få steder har religionskampen vært så hard som i idylliske Andalucia. I mange hundre år var regionen dominert av maurerne. I 1492 ble de mauriske herskerne fordrevet av kristne erobrere. Noe av det som skjedde er ikke blant kristendommens stolteste hendelser. Vi inviterer til en spennende tur i kristen regi. Vi starter dagen med et Guds ord og enkelte kvelder har vi en samling.

Dag 1

Utreise: Oslo – Malaga – Granada

Avreisen er fra Gardermoen kl. 06.35. På flyplassen blir vi møtt av vår sjåfør med buss, som skal være med oss disse dagene. Etter ca. 2 timer kommer vi til Granada, som rommer så mye av spansk historie. Vi tar inn på hotell Marcia real de la Alhambra, der vi skal bo i 2 netter. Etter middag har vi en «bli kjent» samling.

Dag 2

Granada

En dag full av inntrykk fra islamsk storhetskultur og brytningen mellom kristendom og islam. Etter frokost møter vi vår lokale guide. Vi starter dagen med en byvandring i sentrum, der vi vil se mange symboler fra den islamske tiden. Vi besøker det kongelige kapell der de berømte spanske herskerne, kong Ferdinand og Isabella er gravlagt. Det var i deres regjeringstid at Spania ble etablert som en ledende stormakt i Europa og i verden. Isabella var mer betydningsfull enn sin ektemann. Hun omorganiserte hele regjeringssystemet, fikk fjernet gjelden i landet, og i hennes tid gikk også forbrytelsene ned til det halve. Isabella og Ferdinand er og kjent for å ha fullført Reconquista, der jøder og muslimer ble landsforvist. I tillegg støttet hun Columbus finansielt på hans sjøreise i 1492, som førte til oppdagelsen av Amerika. Isabella ble i 1974 gitt tittelen «tjener av Gud» av den katolske kirke. Etter lunch drar vi opp til Alhambra, borgen som representerer noe av høydepunktet i arabisk kunst under det muslimske kongedømmet. Det skal og bli anledning til å besøke Granadas første universitet fra 1349 og det berømte Albaicyn kvarteret med sine spesielle trange gater, som har vært på UNESCOS liste siden 1984. Middag på hotellet.

Dag 3

Granada – Cordoba – Sevilla

Vi forlater Granada og etter 2 timers kjøring kommer vi til Cordoba. Her møter vi vår lokale guide. Vi går over Rafaelbrua fram til den berømte Moskekatedralen, opprinnelig en kristen kirke. Da muslimene erobret Spania i 711, ble den delt inn i både en moske og kirke. Men fra 1236 har den vært kirke. Vi besøker kirken og etterpå går vi til jødekvarteret. Her er og en liten synagoge, den eneste synagogen som overlevde inkvisisjonen. Etter lunch drar vi videre til Sevilla. På veien har vi et stopp i Ecija, en liten by som er kjent for sine 22 klostre og kirker, og også for de typiske andaluciske hester. I Sevilla tar vi inn på hotell TRH Alcora der vi skal bo i 2 netter.

Dag 4

Sevilla

Sevilla er en storby med over 700 000 innbyggere. Vår guide tar oss med på en rundtur i denne byen, som av mange er nevnt som Spanias vakreste. Her er moderne og gammel kultur på samme tid. Vi besøker katedralen, verdens største gotiske bygning og den tredje største kirken i verden. Giraldatårnet, katedralens tårn (93 m høyt) har en spesiell historie, opprinnelig bygd som en minaret. Vi besøker og Alcazar, også en berømt borg – et storverk i muslimsk arkitektur. Plaza Espana, med sin flotte mosaikk, besøker vi også. Middagen i kveld blir tapas «ledsaget» av spansk flamenco.

Dag 5

Sevilla – Ronda – Mijas Pueblo

Etter frokost reiser vi sydover og stopper i Ronda, en av de hvite byer i Andalucia. Ronda ligger 1000m over havet, og også denne byen har en historie om brytningen mellom islam og kristendom. I Ronda besøker vi og en av de eldste tyrefekterarenaene i Spania. Etter lunch og fritid i denne hyggelige byen drar vi videre til Mijas Pueblo. Her tar vi inn på TRH hotel Mijas, som ligger meget sentralt i denne sjarmerende, lille byen. Vi skal bo her i 3 netter.

Dag 6

Gibraltar

Etter frokost drar vi til Gibraltar, denne engelske kolonien på den spanske halvøya. Vi kjører med minibusser opp til toppen, besøker Saint Michaels grotter og «beundrer» apekattene som kan være ganske nærgående. Her oppe ser vi og hvor Atlanterhavet og Middelhavet møtes, og vi ser over til Afrika. Etter «klippeturen» blir det tid til lunch og vandring på egenhånd i sentrum. Før middag blir det sikkert tid til et bad i bassenget på hotellet.

Dag 7

Mijas Pueblo

Denne dagen blir en rolig dag, da du kan gjøre hva du vil. Du kan vandre i byen, svømme i bassenget, ta eseldrosje, eller ta turen til Fuengirola 8 km. fra Mijas. Lokalguiden tar de som vil med på en rundtur i byen fram til rådhuset der det hver onsdag er flamenco forestilling. Om kvelden har vi avskjeds- middag.

Dag 8

Hjemreisedag

Vi får formiddagen fri før bussen kommer og henter oss til flyplassen. Flyet går kl. 15.10 og vi lander på Gardermoen kl. 19.10.

Spania Andalucia Mijas
Spania Andalucia Mijas 1
Spania Andalucia Mijas 2
Spania Granada

Priser og betingelser

Pris fra 13 950,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 2 200,-

Prisen inkluderer

 • Flyreisen til Malaga tur/retur
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på gode hoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør (30 euro)
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.