Sist oppdatert 26. mars, kl. 16:57

Informasjon vedrørende coronavirus

Boat on sea of galilee 3
Amfiteater Caesarea Ved Havet
Gravhagen 2

Oppdag og opplev Bibelens land
Rundreise i Israel

Avreisedato

30.10.2021

Varighet

9 dager

Pris fra

21 350,-
Tlv Beach2

Dag 1

LØRDAG 30. OKTOBER

Norge - Israel
Vi samles på Gardermoen på for-middagen, og reiser med Turkish Airlines kl. 11.20 via Istanbul til Tel Aviv. Ankomst Tel Aviv kl. 20.10. Her står buss og venter på å kjøre oss til hotell Metropolitan i sentrum av Tel Aviv.

Nice view caesarea by the sea

Dag 2

SØNDAG 31. OKTOBER

Tel Aviv - Tiberias
Vi setter kursen nordover langs Middelhavet til Caesarea ved havet. Her ser vi det romerske teateret, Hippodromen og akvedukten før vi kjører videre opp til Karmelfjellet. Det var her profeten Elias holdt til. Vi har en fantastisk utsikt over Harmageddonsletten og utover havet i vest. Vi stopper hos druserne for lunsj som betales av den enkelte før vi avlegger et besøk på kibbutz Mizra. Siste post på programmet i dag er Nasaret, med bebudelseskirken og Maria kilden før vi kjører til Tiberias ved Genesaretsjøen og vårt hotell Restal. Frokost og middag inkludert.

Frokost Middag
Harpemerke galilee

Dag 3

MANDAG 01. NOVEMBER

Områdene ved Genesaretsjøen
Vi begynner dagen med besøk på Bergprekenstedet. Vi spaserer ned til Mensa Kristi, hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen. Så fortsetter vi til Jesu egen by– Kapernaum før vi kjører over til andre siden av Genesaretsjøen og kibbutz Ein Gev hvor vi får servert St. Petersfisk til lunsj. Vi tar tid til et bad i
Genesaretsjøen. Vi returnerer med båt tilbake til Tiberias. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Frokost Lunsj Middag
Golanhøyde med Jordan dalen

Dag 4

TIRSDAG 02. NOVEMBER

Nordre Israel
Bussen tar oss opp til Naftalifjellene langs den libanesiske grensen. Vi stopper ved kibbutz Misgav Am hvor vi får høre hvordan den israelske hæren sloss mot Hisbollah. Det er en liten mulighet for at vi også får besøke en israelsk militærleir, men her må vi ta alle forbehold. Vi kjører så opp på Golanhøyden, til fjellet Ben Tal (1.165 moh.). Her har vi en fantastisk utsikt over til Hermonfjellet hvor høyeste punkt er ca. 2.400 moh., og vi ser langt inn i Syria. Vi kjører så sørover på Golan og gjør en stopp på en israelsk reservebase like ved den syriske grensen. Før vi kjører tilbake til Tiberias tar vi turen til Freds-utsikten og ser utover Genesaretsjøen, og Yarmukdalen (Goghopenes dal). Frokost og middag inkludert.

Frokost Middag
16 Sakne

Dag 5

ONSDAG 03. NOVEMBER

Tiberias - Dødehavet - Jerusalem
Vi forlater Tiberias og kjører ned Jordandalen til Sakne, ved foten av Gilboa fjellet. Her bader vi i de varme kildene. Vi fortsetter videre nedover Jordandalen og inn i Samaria hvor vi i Sykar skal besøke Jakobs brønn. På vei tilbake stopper vi i Qaser El Yehud, stedet hvor Jesus ble døpt av døperen Johannes.

I Jeriko besøker vi Elisa kilden og ruinene av Jerikos murer. Vi fortsetter så kjøreturen langs Dødehavet og gjør et stopp i Ein Bokek for å få oppleve hvordan det er å bade i det salte vannet. Sist på programmet i dag er kjøreturen opp til Jerusalem, og vårt hotell Royal Jerusalem.

Frokost Middag
Hebron patriarkens grav mindre pix

Dag 6

TORSDAG 04. NOVEMBER

Hebron - Negev - Sderot
Dagens tur tar oss forbi Betlehem og ned til Makpelahulen i Hebron som Abraham kjøpte som gravsted for seg og familien. Herfra fortsetter vi til ørkenhovedstaden Beer Sheba. Vi besøke Sderot som stadig har vært utsatt for rakettangrep fra Gaza. Ved grensen til Gaza ser vi inn i de palestinske områdene. Fra grensen tar vi nordover til Soreq og dryppvannsgrottene som ligger i området hvor David kjempet mot Goliat. Turen går så tilbake til vårt hotell i Jerusalem.

Frokost Middag
11 Yad Vashem

Dag 7

FREDAG 05. NOVEMBER

Jerusalem
Vi begynner dagen med besøk på Yad Vashem, minnesmerket over falne jøder under annen verdenskrig. Herfra fortsetter vi forbi Knesset og den syv armede lysestaken og til Jerusalemsmodellen på Israels museum. Deretter kjører vi opp på Oljeberget hvor vi har en fantastisk utsikt over Jerusalem og områdene omkring. Vi spaserer ned til Getsemane hvor vi har bestilt plass i hagen kl.15.00. Når vi er ferdige her kjører vi tilbake til hotellet.

Frokost Middag
Basargate Gamlebyen

Dag 8

LØRDAG 06. NOVEMBER

Jerusalem
I dag har vi ikke buss og guide. Vi begynner dagen i Gordons Golgata med den tomme grav. Deretter spaserer vi inn i Gamlebyen og vandrer på Via Dolorosa til Grav-kirken. Vi finner en arabisk restaurant hvor vi kjøper lunsj før vi fortsetter ned til Klagemuren. Det blir så litt fritid og mulighet for å handle litt i basarene i Gamlebyen.

Frokost Middag
Miljøbildet israel

Dag 9

SØNDAG 07. NOVEMBER

Hjemreisedag
Avreise fra hotellet ca. kl. 06.00, ankomst flyplassen ca. kl. 06.40. Vi flyr fra Tel Aviv kl. 08.40 til Istanbul. Avreise Istanbul kl. 14.35, vi er fremme i Oslo kl. 16.30.

Priser og betingelser

Pris fra 21 350,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 6890,- (Begrenset antall)

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Tel Aviv t/r
 • Flyskatter kr. 2 100,- (kan endres)
 • Assistanse på flyplassen i Tel Aviv (ankomst og avreise)
 • Transport flyplass-hotell-flyplass
 • Opphold på hotell i dobbeltrom inkludert frokost og middag
 • Båttur på Genesaretsjøen
 • Lunsj 01. november
 • Rundreise i følge det oppsatte program
 • Inngangspenger til severdighetene
 • Skandinavisktalende guide på rundturen
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til sjåfør, guide og hotell 76 USD
 • Øvrige måltider og drikke til maten
 • Reiseforsikring
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
30. oktober Oslo - Istanbul 11:20 16:10 TK1752
Istanbul - Tel Aviv 18:05 20:10 TK788
07. november Tel Aviv - Istanbul 10:05 12:25 TK785
Istanbul - Oslo 13:55 16:45 TK1753
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår Israel og Vestbredden (Egne Covid-19 regler i 2021)

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  Kostnadsfri avbestilling innen 75 dager før avreisedato. (Innbetalt depositum tilbakebetales)

  Avbestilles turen mellom 75 og 45 dager før avreise, kreves 25 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.