Amfiteater Caesarea ved havet
Jerusalem Kors Tak
Det blir båttur på Genesaretsjøen

Rundtur i Israel i regi av MIFF Stavanger
Rundreise i Bibelens land

Avreisedato

19.10.2022

Varighet

10 dager

Pris fra

24 950,-
Bilder Israel 075

Dag 1

Onsdag 19. oktober

Stavanger - Israel
Avreise Stavanger kl. 08.25 med SK 4010. Ankomst Oslo kl. 09.20. Avreise fra Oslo kl. 11.20 TK 1752. Ankomst Istanbul kl. 16.10. Avreise fra Istanbul kl. 18.20. Ankomst Tel Aviv kl. 20.20.

Vi blir møtt av vår sjåfør som kjører oss til hotell Metropolitan i Tel Aviv. Lett måltid etter innsjekk.

Galilea
Galilea

Dag 2

Torsdag 20. oktober

Tel Aviv - Tiberias
Vår guide og sjåfør møter oss og tar oss opp langs Middelhavet til Cæsarea hvor vi ser teateret, ruinene til Herodes palass, Hippodromen og deler av korsfarerbyen. Videre opp på Karmel-fjellet hvor vi har en fantastisk utsikt til Middelhavet og Harmageddon-sletten og over til Galilea. Turen fortsetter til Nasaret hvor vi besøker Bebudelseskirken, Maria-kilden og utsiktspunktet Precipice hvor vi ser over til fjellet Tabor og byen Nain m.m. Vi fortsetter så til Tiberias og hotell Leonardo Club.

Frokost Middag
Kapernaum 1 Mindre Pix

Dag 3

Fredag 21. oktober

Områdene ved Genesaretsjøen
Dagen begynner med å besøke Magdala og Bergprekenstedet. Herfra kan de som har lyst spasere ned til Mensa Kristi hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen. Videre går turen til Jesu egen by, Kapernaum, før bussen tar oss over til østsiden til kibbutz Ein Gev for lunsj. Her pleier det å stå St. Peters fisk på menyen. Etter et bad i Genesaretsjøen for de som ønsker dette, tar vi båten tilbake til Tiberias og hotellet.

Frokost Lunsj Middag
Golan Utsikt

Dag 4

Lørdag 22. oktober

Nordre Israel og Golan
I dag kjører vi opp til Naftali-fjellene, turen går langs grensen til Libanon og til Misgav Am hvor vi får høre om Israels forhold til Hizbollah og forholdene på grensen mellom Libanon og Israel. Deretter tar vi turen opp til Golanhøydene til Ben Tal 1.165 moh. hvor vi får en fantastisk utsikt over til Syria og får høre historien om Jom Kippur-krigen i 1973 og Israels forhold til Syria. Vi stopper også ved Tai Mal og de gamle forsvarsverkene Bet Hillel. Fortsetter så over Golanhøydene langs grensen til Syria på riksvei 98, gjør et kort stopp på en militærpost like ved. Øst for Genesaretsjøen stopper vi ved grensen Fredsutsikten før vi tar til Yarmuk-dalen (Gohopens dal) og tilbake til Tiberias og vårt hotell.

Frokost Middag
Mann bader i Dødehavet

Dag 5

Søndag 23. oktober

Tiberias - Ein Bokek ved Dødehavet
Buss og guide tar oss sørover i Jordandalen før vi svinger inn i Samaria. Her besøker vi fjellet Garisim og byen Sykar med Jakobs brønn. Vi fortsetter tilbake til Jordandalen og ned til Qasr al-Yahud øst for Jeriko hvor Jesus ble døpt i elven Jordan. Vi tar så sørover langs Dødehavet til Ein Bokek hvor vi sjekker inn på hotell Daniel.

Frokost Middag
Negev mindre pix

Dag 6

Mandag 24. oktober

Negev - Jerusalem
Vi fortsetter inn i Negev og første stopp er Beer Sheba og Abrahams brønn før vi fortsetter vestover til Sderot ved Gaza. I Sderot besøker vi rakettmuseet og utsiktspunktet inn til Gaza. Videre kjører vi helt vest til Yad Morderchai hvor jødene stoppet den egyptiske hæren i 1948. Dagen avsluttes i Jerusalem hvor vi sjekker inn på vårt hotell Grand Court.

Frokost Middag
Getsemane Og Oljeberget

Dag 7

Tirsdag 25. oktober

Jerusalem
Guide og bussen tar oss til Oljeberget. Fra Oljeberget spaserer vi ned til Getsemane, her har vi time i hagen kl. 10.00. Vi fortsetter så over til vest Jerusalem hvor vi besøker Yad Vashem, minnesmerke over falne jøder under annen verdenskrig. Vi besøker også Israels nasjonalmuseum hvor vi kan kan bland annet studere Jerusalem-modellen.

Frokost Middag
Israel Jerusalem Klagemuren

Dag 8

Onsdag 26. oktober

Jerusalem
Dagen i Jerusalem uten buss. Sammen med guiden vår vandrer vi til Via Dolorosa, Davidson Museum og Davidsbyen/City of David, med filmen. Videre til Warren Shaft ned til Gihon og Siloadammen. Vi spasere så Herodes tunellen opp til Klagemuren. Resten av dagen til å gjøre det man ønsker.

Frokost Middag
Israel Jerusalem Gamlebyen

Dag 9

Torsdag 27. oktober

Fridag i Jerusalem
Dagen på egenhånd i Jerusalem. Reiselederne gir gode råd.

Frokost Middag
Fugl Israel

Dag 10

Fredag 28. oktober

Israel - Stavanger
Bussen henter oss på hotellet og kjører oss til Ben Gurion flyplass. Avreise fra Tel Aviv kl. 07.00 med Turkish Airlines. Ankomst Istanbul kl. 09.20, avreise fra Istanbul kl. 14.10. Ankomst Oslo kl. 16.55, avreise fra Oslo kl. 18.55. Ankomst Stavanger kl. 19.45.

Frokost

Priser og betingelser

Pris fra 24 950,-

Tillegg for enkeltrom: 9 490,- (begrenset antall)

Vi tar forbehold om endringer i program og pris. Prisen er beregnet på en dollarkurs på 8.70. Endelig pris blir fastsatt ca. 6 uker før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Stavanger - Tel Aviv tur-retur (inkludert flyskatter kr. 2470,-, pr. mars 22, kan endre seg).
 • Assistanse på flyplassen i Tel Aviv ved ankomst og avreise.
 • Rundreise med buss i henhold til oppsatt program.
 • Opphold i dobbeltrom inkludert halvpensjon (dvs. frokost og middag).
 • Båttur på Genesaretsjøen.
 • En lunsj 21. oktober.
 • Inngangsbilletter til besøksstedene i henhold til programmet.
 • Skandinavisk talende guide i henhold til program.
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider.
 • Drikke til maten.
 • Enkeltromstillegg.
 • Reise- og avbestilingsforsikring.
 • Tips til hotellbetjening, til guide og sjåfør (ca. 70 USD pr. person). Legges i en konvolutt og gis reiseleder ved avreise.
 • PCR-test ved ankomst Israel (Nok 300.- pr. person).
 • Covid-19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel (obligatorisk, Nok 80.- pr. person). NB! Erstatter ikke reiseforsikringen.
 • Andre Covid-19 tester før/under/etter avreise i Norge og Israel (ihht. gjeldene innreisekrav.
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
19.10.22 Stavanger - Oslo 08.25 09.20 SK4010
Oslo - Istanbul 11.20 16.10 TK1752
Istanbul - Tel Aviv 18.20 20.20
28.10.22 Tel Aviv - Istanbul 07.00 09.20 TK811
Istanbul - Oslo 14.10 16.55 TK1752
Oslo - Stavanger 18.55 19.45
NB! Tid endringer kan forekomme frem til avreisen.
 • Praktisk informasjon

  Innreisekrav fra Israelske myndigheter pr. 02. mars 2022 (NB! Dette kan endre seg!)

  Innreiseregler til Israel pr. 2. mars 2022


  Følgende er de nye Innreisereglene fra Israelske myndigheter pr. 2. mars 2022

  Kravene gjelder både barn og voksne. Kravene kan endres.

  Nå kan ALLE reise til Israel, om du er

  • Fullvaksinert, eller
  • Har hatt korona og kan bekrefte dette med gyldig EU koronasertifikat
  • Uvaksinert

  Hvem gjelder som fullvaksinert:

  • Alle reisende som har fått minst to doser (med en av de følgende vaksiner: Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson eller Astra Zeneca, Sinovac, Sinopharm)
  • Alle som har blitt friske etter Covid-19 og har et gyldig EU-koronasertifikat.
   For å få dette må du ha tatt en PCR-test hos et autorisert testsenter, det holder ikke med en hurtigtest/selvtest. Det må ha gått minimum 8 dager siden den positive PCR-testen og innreise til Israel (NB! Testdato gjelder som 1. dag). Men har det gått mer enn 180 dager siden den positive testen kreves det i tillegg én vaksinedose.

  NB! Sputnik-V vaksinen er godkjent fra 15.11.21, men personer som har tatt denne vaksinen må ta en serologisk test i Israel og teste positiv.

  Merk:

  • Det må ha gått minimum 14 dager siden andre vaksinedose før ankomstdato Israel, men ikke mer enn 180 dager fra andre dosen til hjemreisedato fra Israel. Dobbeltsjekk derfor om du har fått andre vaksinedose før 181 dager før hjemreisedato.
  • Om man har fått en boosterdose (tredje dose), må det ha gått minimum 14 dager fra dato du fikk boosterdosen til ankomst Israel.

  Uvaksinerte reisende:
  Pr. 2. mars 2022 kan man altså nå reise inn i Israel dersom man ikke har vaksinert seg mot Covid-19 og har gjennomgått Covid-19 sjukdommen. Men israelske myndigheter stiller noen strengere krav til denne gruppen reisende i forhold til krav om isolasjon dersom man er nærkontakt med et bekreftet Covid-19 tilfelle. Er man nærkontakt (eks. ektefelle eller deler rom) og er uvaksinert, må man i karantene, selv om man ikke har symptomer.

  NB! Sjekk med din forsikring om de dekker en eventuell karantene. Covid-19 forsikringen i Israel gjelder bare for den som blir syk.

  Viktig! En bekreftet Covid-19 pasient kan være symptomatisk på kontakttidspunktet og fortsatt være smittsom!

  Innreisekrav:

  • PCR-test, tatt tidligst 72 timer før avreise fra Norge. Bestill tid til PCR-testing i god tid før avreise. Du må kunne legge frem en skriftlig bekreftelse fra et offisielt testsenter med et negativt testresultat for å kunne sjekke inn avreisedagen. NB! Andre type Covid-19 tester aksepteres ikke!

  Unntak for PCR test før avreise fra Norge:
  Dersom du nylig har gjennomgått Covid-19 sjukdom må du kunne dokumentere det med en positiv PCR-test eller en positiv Antigen test (ikke selvtest) tatt av et autorisert teststed (ikke eldre enn tre måneder og det må ha gått minimum 8 dager siden et positivt prøvesvar ble mottatt.)

  • «Grønt pass» for innreise Israel. 48 TIMER FØR ANKOMST ISRAEL må man fylle ut HELSEERKLÆRING online! Gå inn på https://corona.health.gov.il/en/flights/ og fyll ut Helseerklæringen. Ta kontakt med PLUSSREISER dersom dere har spørsmål, står fast under utfyllingen eller ikke får grønt pass.
  • COVID-19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel
   Pr. 08. mars 2022 må alle reisende dokumentere at de har en gyldig reiseforsikring som dekker behandling av Covid-19 sjukdom. Uten dette får man ikke reise inn i Israel. PLUSSREISER tegner en Covid-19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel for alle som kjøper en pakkereise hos oss. (Denne forsikring erstatter ikke den ordinære reiseforsikringen som alle må ha, men det er ment som et tillegg!)

  • Obligatorisk PCR-test ved ankomst flyplassen i Tel Aviv. Forhåndsbestilles av Plussreiser

  Disse dokument må man vise ved avreise/innsjekk i Norge:
  (NB! Israelske myndigheter kan også ta stikkprøver og sjekke om man har disse dokument med seg ved ankomst Israel)

  • Negativ PCR-test (engelsk språk og med påført passnummer/personnummer til den reisende) eller
   bekreftelse på Positiv PCR-test
   (ikke eldre enn tre måneder og det må ha gått minst 8 dager siden testresultatet ble mottatt.) NB! Man finner denne bekreftelse på positiv test på Helse Norge, min side, under prøvesvar – her kan man velge engelsk språk og printe ut den utskriftvennlige siden.
  • Gyldig EU Koronasertifikat (for de av dere som er vaksinert eller som har gjennomgått Covid-19 sykdom)
  • Forsikringsbevis på Covid-19 forsikring – dette får dere tilsendt av Plussreiser
  • Gyldig pass (må være gyldig 6 måneder etter hjemreisedato fra Israel)
  • Bekreftelse på at du har fått grønt pass i Israel – 3 dokument (du får dette ved å fylle ut helseerklæringen, - se ovenfor) VIKTIG! Skriv ut både eposten og de to vedlegg du fikk etter at du fylte ut helseerklæringen. NB! I tillegg til at du har utskrift av disse dokumentene bør du ha de med digitalt, lagret på din telefon, under reisen.

  I tillegg til dette må du huske på å ha med:

  • Reiseforsikringsbevis
  • Strekkoden du fikk fra Plussreiser til forhåndsbestilt PCR test i Tel Aviv

  PCR-TESTEN ved ankomst Israel

  Ved ankomst Israel må alle reisende ta en PCR-test. Inntil resultatet foreligger forplikter de reisende å holde seg i karantene på overnattingsstedet der gruppa er innlosjert opptil 24 timer, eller inntil resultatet på PCR-testen foreligger. NB! Så langt har alle våre grupper fått PCR-test resultatet innen neste morgenen slik at de kunne starte programmet som oppsatt!


  Tester man positivt ved ankomst Israel, gjelder følgende regler:

  • Man må være i karantene i minimum 5 dager på et karantenehotell (testdagen regnes som 1. dag)
  • En hurtigtest må tas den 4. kvelden i karantene
  • En hurtigtest må tas den 5. kvelden i karantene

  Gjelder ikke den som har gjennomgått Covid-19 sjukdom de siste 2 måneder før ankomst Israel. NB! Er det mer enn 2 måneder siden man har hatt covid og man tester positiv i Israel må lege konsulteres for å avgjøre om man må ta ny test eller må gå i isolasjon – agenten vår hjelper til med dette.

  Om resultatet på begge hurtigtestene er negativ og man ikke har hatt symptomer de siste 48t., er man ferdig med karantene om kvelden dag 5, etter å ha mottatt erklæring på at man er frisk.

  Om resultat på en av testene er positive er man pålagt å være i karantene til enden av dag 7, men man behøver ikke ta ytterligere tester.Man kan forlate karantenen etter å ha mottatt bevis for at man er erklært frisk og man ikke har hatt symptomer de siste 48t.

  NB! Det er ikke mulig å redusere isolasjonstiden.

  Isolation of Confirmed COVID-19 Cases - Corona Traffic Light Model (Ramzor) Website (health.gov.il)

  Viktig informasjon for UVAKSINERTE reisende: Er man nærkontakt med en smittet (eks. ektefelle eller deler rom) og er uvaksinert, må man i karantene, selv om man ikke har noen symptomer.

  Viktig! En bekreftet Covid-19 pasient kan være asymptomatisk på kontakttidspunktet og fortsatt være smittsom!

  Eventuelle testkostnader i Israel
  - Hurtigtest på autoriserte teststeder, etter eksponering av et positiv covid-19 tilfelle, er gratis.
  - Hjemmetest kjøper man på egen regning. Vår agent hjelper til med å skaffe dette.

  Ekstra kostnader pga. krav fra Israelske myndigheter om PCR:

  PCR-test før avreise fra Norge Sjekk prisen hos ditt lokale testsenter!
  NB! man må ha negativt testsvar (på engelsk språk, og med den reisendes passnummer/ personnummer)

  PCR-test ved ankomst Israel Forhåndsbetalt:
  ca. kr 300 ved betaling på flyplassen


  Covid-19 forsikring gyldig under opphold i Israel ca. Kr. 80,- pr. person

  Ekstra kostnader for test og forsikring i Israel fra kr 380,- pr. person blir fakturert gjennom PLUSSREISER

  Dette er kostnader som ikke er inkludert i prisen, da dette er nye krav som israelske myndigheter setter pga. Covid 19 pr. 1. november 2021.

  Vi gjør oppmerksom på at det kan komme endringer i priser og nye regler.
  Ta kontakt med oss om du har spørsmål!

 • Praktisk informasjon

  Covid-19 forsikring er obligatorisk for alle reisende til Israel (kostnad kr 80 ,- pr. person) og dekker følgende:

  Maksimal dekningsperiode 28 dager i Israel

  • Sykehusinnleggelse pga. Covid-19 opptil 25000 USD
  • Nødevakuering i tilfelle den forsikrede er smittet med Covid-19 og ikke kan legges inn på et passende sykehus i Israel på grunn av overfylte sykehus opptil 25000 USD.
  • Hjemsendelse ved dødsfall/begravelsesutgifter ved dødsfall på grunn av Covid-19 opptil USD 5000.
  • Endring av flybestilling etter en Covid-19 infeksjon på sykehuset opp til USD 3000.
  • Isolasjonsbetaling på USD 150 pr dag frem til dag 14 som begynner med dag 4 på turen (dvs. maks 11 dager) ved Covid-19 – diagnose og bare én gang per person per tur.
  • Den totale refusjonsgrensen per person per tur er USD 30000 (inkl. evt. fradrag og fratrukket evt. skatter) NB! Beløpet på kr 80,- per person/pr. tur (kostnad av forsikring) blir ikke refundert.
  • Plussreiser tegner denne forsikringen på vegne av alle reisende gjennom vår agent i Israel

   (Denne forsikringsordningen ble innført fra 26. september 2021, på turer som ble publisert før denne dato vil dette komme som et tillegg i pris.)
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  Pr. oktober 2021 er det krav fra Israelske myndigheter om at du er fullvaksinert for Covid-19, for mer informasjon se eget dokument om covid-19 krav.

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.