JLM solnedgang 3 2
Saligprisningensberg 15 mindre pix
Genesaretsjøen fra Keshet Cave 1

Med tursko og sandaler
se Israel i vårblomsterdrakt

Avreisedato

02.12.0002

På forespørsel

Med tursko og sandaler

For deg som har lyst på en vårtur til Israel, og er sprek til beins, så kan dette være turen for deg. Vi skal ut å vandre i blomsterenga i Galilea og på Golan høyden, bestige fjelltopp i Negev ørkenen, besøke bibelske og historiske steder og bli kjent med israelsk kultur og folk.

Vi starter i storbyen Tel Aviv og ender opp med 2 hele dager i Israels sydspiss, Eilat ved Rødehavet. Vi skal også få treffe, og bli kjent med flere israelere under turen. Dette blir naturlig flettet inn på passende dager og kveldssamlinger. Gled dere!

Tel Aviv panorama 8 mindre

torsdag 13. april

Norge - Israel
Avreise fra Norge med Turkish Airlines via Istanbul. Vi ankommer Tel Aviv, Ben Gurion internasjonal airport på kvelden, og blir kjørt med buss til hotellet vårt, Metropolitan Hotel i Tel Aviv.

Tel Aviv 3

fredag 14. april

Boker tov Israel = God morgen Israel
Etter en god frokost tar vi av sted på sightseeing i Tel Aviv. Vi går gatelangs i byen, med besøk i bl.a. Neve Zedek, det store Karmelmarkedet med frukt og grønt osv, Nachalat Benyamin, kunstner gate med masse brukskunst og artisterier og den kjente shoppinggata Sheinkin Street. De som vil fortsette gatelangs utover ettermiddagen gjør det, de som vil ha et bad på Tel Avivs flotte strender rekker det før felles sabbatsmåltid på hotellet. Vi samles etter måltidet til litt info og «bli kjent kveld» på hotellet.

Genesaretsjøen Båt 8

lørdag/shabbat 15. april

Lehitraot = på gjensyn Tel Aviv
Vi har tidlig frokost og gjør oss klar til en ny og spennende dag. Kjører nordover på kystsletta og opp på Karmelfjellet, via
Zichon Yakov hvor vi tar et lite stopp. Vi kommer til Arbel høyden i nordenden av Genesaretsjøen midt på dagen. Nå skal vi ut i ei virkelig blomstereng! En litt krevende tur med litt klatring og høyder, så balansen må være på plass. Nydelig utsikt og blomster i mange farger langs stien. Du kan glede deg! Gode sko og vann er et «must». Etter en flott naturopplevelse i blomstrende landskap tar vi bussen videre ned til Genesaret-sjøen, hvor vi får være med på båttur i ettermiddagssola. Innsjekking på Restal Hotel i Tiberias. Felles middag på
hotellet. Fri kveld. Om noen ønsker å se seg om i "Tiberias by night” er det mulighet til det.

Gamla 2

søndag 16. april

Tiberias – Golanhøyden - Jerusalem
Tenk i dag sitter vi i «Søndagsskoleland» og spiser frokost nær Genesaretsjøens bredd! Vi har en lang dag foran oss og må starte tidlig. Turen går først til Saligprisningsberget, hvor Jesus holdt den kjente talen. Vi får høre ord fra Bibelen. Så kjører vi til Gamla, hvor vi skal ut på fottur på «kamelryggen» som Gamla betyr. Gamla er Galileas «Massada». Her var det etter historiker Josefus utsagn ca. 4000 innbyggere som ble slaktet ned av Romerne – og ca. 5000 som prøvde å flykte ned de bratte skråningene, og dermed mistet livet, i stedet for å havne i Romernes hender. Sterk historie. Nydelig turterreng og mange fugler i dette området. Kanskje får vi se ørner som svever over oss? Vi spiser lunsj etter turen før vi kjører Jordandalen og kommer opp til den Hellige Stad, Jerusalem ved tidlig kveld. Vi håper å få oppleve solnedgangen fra Oljeberget og se «Jerusalem av gull». Etter er innholdsrik dag sjekker vi inn på hotellet og spiser felles middag. Vi bor på Ibis Jerusalem City Center Hotel. Fri kveld.

Gamlebyen JLM 5 mindre pix

mandag 17. april

Boker tov, Jerusalem ! Vi våkner opp i den hellige stad!
I dag må vi regne med å være på føttene fra morgen til kveld. Etter god frokost tar vi av sted. Vi tar av sted til Gamlebyen, går inn gjennom Jaffaporten og gjennom basargatene. Vandrer til Vestmuren, jødenes helligste sted på jord, Cardo gata, Hurva synagogen og satser på å spise lunsj i det jødiske kvarter. Davidsbyen står så på programmet. Vi får en liten omvisning og skal gå gjennom Heskiastunnelen. Den er fra ca. 700 f.kr. og binder sammen Gihon-kilden og Siloadammen. En opplevelse!
De som ønsker det kan gå mer i Gamlebyen etterpå. Fellesmiddag på
hotellet. Fri kveld.
Tilbud på kvelden, ikke inkludert; Mulighet for å gå på lysshow og se Jerusalems 3000 år gamle historie på Jerusalems murer (om det er åpnet for sesongen).

Dødehavet Ein Bokek 2 mindre pix

tirsdag 18. april

Lehitraot Jerusalem = på gjensyn Jerusalem
I løpet av denne dagen, skal vi kjøregjennom en stor del av det sørlige, og mer ørkenpregede Israel. Vi skal i kveld ende opp på Israels sørligste spiss, Eilat. Før vi drar fra Jerusalem tar vi et kort besøk på Holocaustmuseet, YadVaShem, for å minnes de 6 millioner jøder som ble drept under 2. verdenskrig. Vi kjører fra en høyde på 800 m.o.h til verdens laveste punkt, Dødehavet 400 m under havet. Underveis blir det et kort stopp iQumran, hvor de viktige Dødehavs-rullene ble funnet. Så kjører vi sørover og får en god pause og bading ved Ein Boqeq. En spesiell opplevelse å flyte som en kork i dette salte og mineralrike vannet. Turen går vider sørover i Negev økenen. Vi tar et stopp i Yotvata for å strekke på beina, før siste etappe til Eilat. Kommer frem til Eilat på kvelden og får felles middag på Hotel Nova Like Hotel.

Red Canyon 3mindre pix

onsdag 19. april

Eilat – Negev – Timnaparken
En En ny uforglemmelig dag ligger foran oss. Vi starter dagen med å bestige fjellet Har Yoash, deretter vandretur i «Red Canyon», lunsjstopp ved Ztomet Shizzafon. Videre går turen til verdens eldste funnet korn-treskeplass, se Israels eldste offerplass «Et Tiger-tempel» i Negev, og til slutt oppleve virkelige Ørkensand-dyner som i Sahara! Så til en fantastisk utsiktsplass utover Arava`n. Vi
avslutter med bading ved Rødehavets flotte korallrev, like ved grensen til Egypt.

Salomos fjell Eilat 1

torsdag 20. april

Eilat – Negevørkenen
Siste fottur i landet for denne gang. Vi drar på morgentur til Salomos fjell. Et flott ørkenlandskap og en nydelig utsikt utover Eilat og Aqaba når vi når toppen. Resten av dagen har vi fri, og det er siste sjanse for bading og shopping for denne gang i dette fantastiske Landet Israel.
Kl.18.00 Fellessamling, hvor vi oppsummerer våre opplevelser, og tegner inn på våre kart hvor vi har vært, samt evaluerer litt fra turen.
Felles middag før vi reiser med nattbuss, eller tidlig om morgenen til Ben Gurion Airport. Avreise fredag morgen, retning Norge. Takk for turen til alle i reisefølget.

Salomos fjell Eilat 3 Siv

fredag 21. april

Hjemreise
Vi sjekker ut av hotellet, og blir fraktet med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang, og gleder oss allerede til neste tur, (om vi får leve og Herren dryger, og gir oss enda en gang en slik mulighet) !

Priser og betingelser

Pris fra 23 950,-

Tillegg for enkeltrom: Enkeltromstillegg: kr 9 250 (meget begrenset antall)

Tilslutningsbilletter fra andre steder i Norge på forespørsel

OVERNATTINGSTEDER
13. – 15. april Metropolitan Hotel, Tel Aviv
15. – 16. april Restal Hotel, Tiberias
16. – 18. april Ibis City Center Hotel, Jerusalem
18. – 21. april på Nova Like Hotel, Eilat
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo - Tel Aviv t/r
 • Flyskatter nok 2 285.- (pr. juni -22, kan endre seg noe)
 • Opphold på valgte overnattingsteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon dvs frokost og middag
 • Rundreise ifølge det oppsatte program
 • Inngangspenger til besøkssteder i programmet
 • Skandinavisk talende guide på rundturen
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til guide, sjåfør og hotellbetjening USD 85 pr. person
 • lyd og lysshow i Jerusalem
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
13. APRIL 2023 OSLO - ISTANBUL 11:20 16:15 TK1752
13. APRIL 2023 ISTANBUL - TEL AVIV 19:45 21:55 TK864
21. APRIL TEL AVIV - ISTANBUL 08:30 10:50 TK865
21. APRIL ISTANBUL - OSLO 14:10 16:55 TK1753
NB! Tidendringer kan forekomme frem til avreise.
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/