JLM solnedgang 3 2
Saligprisningensberg 15 mindre pix
Genesaretsjøen fra Keshet Cave 1

Med tursko og sandaler
se Israel i vårblomsterdrakt

Avreisedato

13.04.2023

Varighet

9 dager

Pris fra

23 950,-

Med tursko og sandaler

For deg som har lyst på en vårtur til Israel, og er sprek til beins, så kan dette være turen for deg. Vi skal ut å vandre i blomsterenga i Galilea og på Golan høyden, bestige fjelltopp i Negev ørkenen, besøke bibelske og historiske steder og bli kjent med israelsk kultur og folk.

Vi starter i storbyen Tel Aviv og ender opp med 2 hele dager i Israels sydspiss, Eilat ved Rødehavet. Vi skal også få treffe, og bli kjent med flere israelere under turen. Dette blir naturlig flettet inn på passende dager og kveldssamlinger. Gled dere!

Tel Aviv panorama 8 mindre

torsdag 13. april

NORGE - ISRAEL
Avreise fra Norge med Turkish Airlines via Istanbul. Vi ankommer Tel Aviv, Ben Gurion internasjonal airport på kvelden, og blir kjørt med buss til hotellet vårt, Metropolitan Hotel i Tel Aviv.

Tel Aviv 3

fredag 14. april

Boker tov Israel = God morgen Israel
Etter en god frokost tar vi av sted på sightseeing i Tel Aviv. Vi går gatelangs i byen, med besøk i bl.a. Neve Zedek, det store Karmelmarkedet med frukt og grønt osv, Nachalat Benyamin, kunstner gate med masse brukskunst og artisterier og den kjente shoppinggata Sheinkin Street. De som vil fortsette gatelangs utover ettermiddagen gjør det, de som vil ha et bad på Tel Avivs flotte strender rekker det før felles sabbatsmåltid på hotellet. Vi samles etter måltidet til litt info og «bli kjent kveld» på hotellet.

Genesaretsjøen Båt 8

lørdag/shabbat 15. april

Lehitraot = på gjensyn Tel Aviv
Vi har tidlig frokost og gjør oss klar til en ny og spennende dag. Kjører nordover på kystsletta og opp på Karmelfjellet, via
Zichon Yakov hvor vi tar et lite stopp. Vi kommer til Arbel høyden i nordenden av Genesaretsjøen midt på dagen. Nå skal vi ut i ei virkelig blomstereng! En litt krevende tur med litt klatring og høyder, så balansen må være på plass. Nydelig utsikt og blomster i mange farger langs stien. Du kan glede deg! Gode sko og vann er et «must». Etter en flott naturopplevelse i blomstrende landskap tar vi bussen videre ned til Genesaret-sjøen, hvor vi får være med på båttur i ettermiddagssola. Innsjekking på Restal Hotel i Tiberias. Felles middag på
hotellet. Fri kveld. Om noen ønsker å se seg om i "Tiberias by night” er det mulighet til det.

Gamla 2

søndag 16. april

Tiberias – Golanhøyden - Jerusalem
Tenk i dag sitter vi i «Søndagsskoleland» og spiser frokost nær Genesaretsjøens bredd! Vi har en lang dag foran oss og må starte tidlig. Turen går først til Saligprisningsberget, hvor Jesus holdt den kjente talen. Vi får høre ord fra Bibelen. Så kjører vi til Gamla, hvor vi skal ut på fottur på «kamelryggen» som Gamla betyr. Gamla er Galileas «Massada». Her var det etter historiker Josefus utsagn ca. 4000 innbyggere som ble slaktet ned av Romerne – og ca. 5000 som prøvde å flykte ned de bratte skråningene, og dermed mistet livet, i stedet for å havne i Romernes hender. Sterk historie. Nydelig turterreng og mange fugler i dette området. Kanskje får vi se ørner som svever over oss? Vi spiser lunsj etter turen før vi kjører Jordandalen og kommer opp til den Hellige Stad, Jerusalem ved tidlig kveld. Vi håper å få oppleve solnedgangen fra Oljeberget og se «Jerusalem av gull». Etter er innholdsrik dag sjekker vi inn på hotellet og spiser felles middag. Vi bor på Ibis Jerusalem City Center Hotel. Fri kveld.

Gamlebyen JLM 5 mindre pix

mandag 17. april

Boker tov, Jerusalem ! Vi våkner opp i den hellige stad!
I dag må vi regne med å være på føttene fra morgen til kveld. Etter god frokost tar vi av sted. Vi tar av sted til Gamlebyen, går inn gjennom Jaffaporten og gjennom basargatene. Vandrer til Vestmuren, jødenes helligste sted på jord, Cardo gata, Hurva synagogen og satser på å spise lunsj i det jødiske kvarter. Davidsbyen står så på programmet. Vi får en liten omvisning og skal gå gjennom Heskiastunnelen. Den er fra ca. 700 f.kr. og binder sammen Gihon-kilden og Siloadammen. En opplevelse!
De som ønsker det kan gå mer i Gamlebyen etterpå. Fellesmiddag på
hotellet. Fri kveld.
Tilbud på kvelden, ikke inkludert; Mulighet for å gå på lysshow og se Jerusalems 3000 år gamle historie på Jerusalems murer (om det er åpnet for sesongen).

Dødehavet Ein Bokek 2 mindre pix

tirsdag 18. april

Lehitraot Jerusalem = på gjensyn Jerusalem
I løpet av denne dagen, skal vi kjøregjennom en stor del av det sørlige, og mer ørkenpregede Israel. Vi skal i kveld ende opp på Israels sørligste spiss, Eilat. Før vi drar fra Jerusalem tar vi et kort besøk på Holocaustmuseet, YadVaShem, for å minnes de 6 millioner jøder som ble drept under 2. verdenskrig. Vi kjører fra en høyde på 800 m.o.h til verdens laveste punkt, Dødehavet 400 m under havet. Underveis blir det et kort stopp iQumran, hvor de viktige Dødehavs-rullene ble funnet. Så kjører vi sørover og får en god pause og bading ved Ein Boqeq. En spesiell opplevelse å flyte som en kork i dette salte og mineralrike vannet. Turen går vider sørover i Negev økenen. Vi tar et stopp i Yotvata for å strekke på beina, før siste etappe til Eilat. Kommer frem til Eilat på kvelden og får felles middag på Hotel Nova Like Hotel.

Red Canyon 3mindre pix

onsdag 19. april

Eilat – Negev – Timnaparken
En En ny uforglemmelig dag ligger foran oss. Vi starter dagen med å bestige fjellet Har Yoash, deretter vandretur i «Red Canyon», lunsjstopp ved Ztomet Shizzafon. Videre går turen til verdens eldste funnet korn-treskeplass, se Israels eldste offerplass «Et Tiger-tempel» i Negev, og til slutt oppleve virkelige Ørkensand-dyner som i Sahara! Så til en fantastisk utsiktsplass utover Arava`n. Vi
avslutter med bading ved Rødehavets flotte korallrev, like ved grensen til Egypt.

Salomos fjell Eilat 1

torsdag 20. april

Eilat – Negevørkenen
Siste fottur i landet for denne gang. Vi drar på morgentur til Salomos fjell. Et flott ørkenlandskap og en nydelig utsikt utover Eilat og Aqaba når vi når toppen. Resten av dagen har vi fri, og det er siste sjanse for bading og shopping for denne gang i dette fantastiske Landet Israel.
Kl.18.00 Fellessamling, hvor vi oppsummerer våre opplevelser, og tegner inn på våre kart hvor vi har vært, samt evaluerer litt fra turen.
Felles middag før vi reiser med nattbuss, eller tidlig om morgenen til Ben Gurion Airport. Avreise fredag morgen, retning Norge. Takk for turen til alle i reisefølget.

Salomos fjell Eilat 3 Siv

fredag 21. april

Hjemreise
Vi sjekker ut av hotellet, og blir fraktet med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang, og gleder oss allerede til neste tur, (om vi får leve og Herren dryger, og gir oss enda en gang en slik mulighet) !

Priser og betingelser

Pris fra 23 950,-

Tillegg for enkeltrom: Enkeltromstillegg: kr 9 250 (meget begrenset antall)

Tilslutningsbilletter fra andre steder i Norge på forespørsel

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo - Tel Aviv t/r
 • Flyskatter nok 2 285.- (pr. juni -22, kan endre seg noe)
 • Opphold på valgte overnattingsteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon dvs frokost og middag
 • Rundreise ifølge det oppsatte program
 • Inngangspenger til besøkssteder i programmet
 • Skandinavisk talende guide på rundturen
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til guide, sjåfør og hotellbetjening USD 85 pr. person
 • lyd og lysshow i Jerusalem
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
13. APRIL 2023 OSLO - ISTANBUL 11:20 16:15 TK1752
13. APRIL 2023 ISTANBUL - TEL AVIV 19:45 21:55 TK864
21. APRIL TEL AVIV - ISTANBUL 08:30 10:50 TK865
21. APRIL ISTANBUL - OSLO 14:10 16:55 TK1753
NB! Tidendringer kan forekomme frem til avreise.