JLM solnedgang 3 mindre pix
Saligprisningenes berg 23
Kibbutz Yagor 3 Ariel røde blomster

Israel i vårblomsterdrakt
Med gartneren Jostein Gard fra Talgje

Avreisedato

03.03.2024

Varighet

8 dager

Pris fra

27 750,-

Israel i vårblomsterdrakt

For deg som har lyst på en vårtur til Israel, og liker planter og blomster, så kan dette virkelig være turen for deg. Vi skal ut å vandre i blomsterenga i Galilea, på Golanhøyden og se hvordan Negevørkenen og Aravaen blir grønnere og grønnere for hvert år som går. Vi skal besøke bibelske og historiske steder og bli kjent med israelsk kultur og folk. Vi starter i storbyen Haifa og ender opp med en fridag i badebyen Natanya, ved Middelhavet

Vi skal også få treffe, og bli kjent med flere israelere under turen. Dette blir naturlig flettet inn på passende dager og kveldssamlinger. Gled dere!

Ecbcf84d e792 4d03 87c5 7d91846ca485

Dag 1

SØNDAG 3. MARS

NORGE – ISRAEL
Avreise fra Norge med Lufthansa via Frankfurt. Vi ankommer Tel Aviv, Ben Gurion internasjonal airport på kvelden og blir kjørt med buss til hotellet vårt i Haifa.

Kibbutz Yagor 3 Ariel 2

Dag 2

MANDAG 4. MARS

KARMELFJELLET, HAIFA, OG BESØK VED GARTNERIER
Tenk vi er i Landet! Etter en god frokost tar vi av sted på sightseeing på og ved Karmel- fjellet. Vårt første stopp blir sør-vest på Karmelfjellet, i et privateid Hage-/Planteutsalg. Deretter til et av Israels største planteutsalg (Kibbutz Yagor). Mellom disse to stedene har vi mange muligheter, men vi ser det an med tiden. En flott start på vår rundtur. De som vil ha et bad på Haifa/Karmels flotte strender, kan også rekker det. Vi samles etter måltidet til litt info og «bli kjent kveld» på hotellet.

Nasaret by

Dag 3

TIRSDAG 5. MARS

NASARET – KANA – ARBEL-HØYDEN
Vi har tidlig frokost og gjør oss klare for en ny og spennende dag. Kjører østover, og vårt første stopp blir i byen der Jesus vokste opp i Galilea, Nasaret. Her besøker vi Bebudelseskirken og «Har Hakfitza» (hvor de prøvde å sku Jesus utfor et høyt fjell). Her får vi også oppleve full vårblomstring langs vår sti. Så til Arbel-høyden i nordenden av Genesaretsjøen. Nydelig utsikt og blomster i mange farger langs stien. Du kan glede deg! Gode sko og vann er «et must». Etter en flott naturopplevelse i blomstrende landskap tar vi bussen videre ned til Genesaretsjøen og vårt bosted. Fri kveld. Om noen ønsker å se seg om i Tiberias «by night» er det mulighet til det.

Gamla 2

Dag 4

ONSDAG 6. MARS

TIBERIAS – GOLANHØYDEN - JERUSALEM
Tenk i dag sitter vi i «Søndagsskoleland» og spiser frokost nær Genesaretsjøens bredd! Vi har en lang dag foran oss og må starte tidlig. Turen går først til Saligprisningsberget, hvor Jesus holdt den kjente talen. Vi får høre ord fra Bibelen. Så kjører vi til Gamla, hvor vi skal ut på fottur på «kamelryggen» som Gamla betyr. Gamla er Galileas «Masada». Her var det etter historiker Josefus utsagn ca. 4000 innbyggere som ble slaktet ned av romerne – og ca. 5000 som prøvde å flykte ned de bratte skråningene, og dermed mistet livet i stedet for å havne i romernes hender. Sterk historie. Nydelig tur-terreng og mange fugler i dette området. Kanskje får vi se ørner som svever over oss? Vi spiser lunsj etter turen før vi kjører Jordandalen og kommer opp til den Hellige Stad – Jerusalem ved tidlig kveld. Vi håper å få oppleve solnedgang fra Oljeberget og se «Jerusalem av gull». Etter er innholdsrik dag sjekker vi inn på hotellet og spiser felles middag.

Getsemane JLM 1

Dag 5

TORSDAG 7. MARS

JERUSALEM
Tenk vi er i Jerusalem. Og i dag skal vi få se store deler av denne fantastiske byen, Israels evige hovedstad, og hjerte av det Jødiske Folk gjennom 3000 år. Vi starter med panoramautsikten ifra Oljeberget over byen, og ser bymuren og Tempelplassen godt her ifra. Deretter besøker vi «Alle Nasjoners Kirke» i Getseamenehagen, før vi går inn i Gamlebyen og starter for fullt vår oppdagelsesferd i det helt unike Jerusalem. Vi skal besøke områdene hvor «Mikve Israel» var på Templets tid. «Brichot Hazon» og Betesda-dammen (ved St. Anna kirken). Deler av Via Dolorosa, se restene av en av keiser Hadrians fire Triumfbuer i Ilia Capitolina fra det II. århundre etter Kristus. Gå inn under byen, og se vannbassenger fra Jesu tid, og byens gatenivå fra samme tid. Besøker Vestmuren/Klagemuren. Deretter er dere fri til å gå rundt i Gamlebyens basargater og virkelig kose dere. Så går vi samlet tilbake til hotellet.

Bad i Dødehavet mindre lysere

Dag 6

FREDAG 8. MARS

DØDEHAVET OG PLANTEDYRKNING I ARAVA OG NEGEVØRKENEN
En ny uforglemmelig dag ligger foran oss. På gjensyn til Jerusalem for denne gangen, og vi kjører fra en høyde på 800moh. til verdens laveste punkt, Dødehavet 437 m under havet. I Ein Boqeq gjør vi et stopp for dem som ønsker å oppleve hvordan det er å «Lese hebraisk helt flytende», før vi fortsetter nedover i Arava`n, til Vidor-center, for å se hvilket mirakel dette Landet virkelig er! Hvordan en kan dyrke grønnsaker og blomster i ørkenen! Deretter til Sde Boqer, og møte en av Israels største eksperter på Ørkenplanter, og få omvisning i drivhusene hans! Vi kjører så nordvestover til Badebyen Natanya, ved Middelhavet. Her skal vi nå slappe av og kose oss, fram til avreise søndag!

Netanya strand og bad

Dag 7

LØRDAG 9. MARS

FRIDAG I NATANYA VED MIDDELHAVET
Vi håper og ber om virkelig flott soldag i Natanya, slik at vi kan nyte sol, varme og bading i Middelhavet. For deg som har lyst, kan du få være med guiden på en flott vandring gjennom hjerte av byen, til et av Israels største og eldste Morbærtre (minimum 600 år gammelt, og 1,5 meter over bakken, har treet en omkrets på hele 10 meter). NYT DAGEN! Kl.18:00 Fellessamling, hvor vi oppsummerer våre opplevelser, og tegner inn på våre kart hvor vi har vært, samt evaluerer litt fra turen. Takk for turen til alle i reisefølget. Etter middagen på hotellet, går vi ut sammen med folket, til gågaten i byen, i det Shabbat`n går ut, og ei ny uke starter her i Israel (for den som har lyst).

Poppy field

Dag 8

SØNDAG 10. MARS

ISRAEL - NORGE
Vi sjekker ut av hotellet, og drar med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang, og gleder oss allerede til neste tur, (om vi får leve og Herren dryger, og gir oss enda en gang en slik mulighet)!

Vidor Senter 1 Ariel
Vidor Senter 3 Ariel 3 Ariel lysere
Negev 1 mindre pix

Priser og betingelser

Pris fra 27 750,-

Tillegg for enkeltrom: 8.990,- (begrenset antall)

Overnattingsteder

03. - 05. mars Leonardo Plaza Haifa Hotel

05. - 06. mars Restal Tiberias Hotel

06. - 08. mars Eyal Jerusalem Hotel

08. - 10. mars Residence Netanye Hotel Zyvotel

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo – Tel Aviv tur/retur inkl. flyskatt kr. 2180,- (kan endre seg noe)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangsbilletter til alle besøks steder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør 70 USD
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
3. mars 24 Oslo – Frankfurt 1310 1530 LH 861
3. mars 24 Frankfurt – Tel Aviv 1800 2305 LH 690
10. mars 24 Tel Aviv – Frankfurt 0745 1130 LH 695
10. mars 24 Frankfurt – Oslo 1250 1455 LH 862
NB! Tidsendringer kan forekomme fram til avreise
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/