Shutterstock 1240742353 Madeira liten
Hus på Madeira
Shutterstock 1688298505 Câmara de Lobos liten

Madeira
Portugals frodige Atlanterhavsøy

Avreisedato

29.08.2023

Varighet

8 dager

Pris fra

15 750,-
Shutterstock 713136643

Dag 1

Tirsdag 29. august

Norge - Madeira

Avreise fra Oslo med Norwegian kl. 12.20 direkte til Madeira, Funchal. (Mulig med tilslutning og gjennomgående flybilletter fra andre byer i Norge) Vi lander kl. 16:25. Transfer fra flyplass til hotellet, Four Views Baia som ligger sentralt i Funchal. Middag og velkomstsamling på hotellet om kvelden.

Middag
Monte
Monte

Dag 2

Onsdag 30. august

Funchal

Dette er dagen for å gjøre seg kjent i Funchal!

Vi skal blant annet besøke den store, vakre katedralen Sé som sies å være den eldste katolske katedral utenfor Europa. Et storslått byggverk! Videre vandrer vi til fots gjennom byen og besøker det lokale markedet. Her treffer du bøndene som selger sine grønnsaker, tropiske frukter og fargende blomster. Her blir det mulig å smake på fem forskjellige tropiske frukter!

Neste besøk er Monte, den kjente forstaden til Funchal. Her startet turismen en gang på 1800 tallet. Vi spaserer gjennom de vakre hagene og besøker kirken «Igreja de Nossa Senhora do Monte» - Vår Frue av Monte. Dette er regnet som et av de viktigste pilegrimsstedet på den portugisiske øya Madeira. Her er det en flott utsikt. Turen avsluttes med at du kan prøve et av de eldste transportmidlene på øya – kurvslede. Dette framkomstmiddelet dateres tilbake til tidlig på 1800-tallet hvor det ble brukt som transportmiddel av de lokale innbyggerne som ønsket å reise raskt fra landsbyen Monte til byen Funchal. Kjelkene dyttes av to løpere, kledd i hvitt og iført de typiske hattene laget av halm. Nedstigningen fra Monte til Livramento er omtrent 2 km og tar omtrent 10 minutter å fullføre. (kurvslede er ikke inkludert)

Middag og samling på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Santana
Santana

Dag 3

Torsdag 31. august

Østre Madeira

Denne dagen skal vi på utflukt til den Østre delen av øya. Vi starter med å kjøre opp til den tredje høyeste toppen på Madeira, "Pico do Arieiro" (1810 moh) med fantastisk utsikt over hele øya. Videre kjører vi til naturferiestedet Ribeiro Frio (den kalde elven). Der blir det en kort spasertur til utsiktspunktet "Balcões" (ca 30 min vandring hver vei), før fortsetter turen forbi Faial og opp til Santana. Her ser vi de typiske trekantede husene, fargerike i blått, rødt, hvitt og dekket med halm. Nå er det tid for lunsj. Etter lunsjen krysser vi til sørkysten i retning den østlige delen av øya - Ponta de São Lourenço. I dette området er det et tørrere landskap med varme farger på jorda og steinene som gjør dette stedet annerledes enn resten av øya. Vakker utsikt til Baia D'Abra. Vi har vårt siste stopp i Garajau hvor Kristusstatuen «Cristo Rei» står. Her besøker vi statuen med en flott utsikt mot Funchal. Buss tilbake til hotellet hvor det blir felles middag og samling.

Frokost Lunsj Middag
Marked i Funchal
Marked i Funchal

Dag 4

Fredag 1. september

Fridag

Denne dagen har du til egen disposisjon. Noen vil kanskje slappe av ved bassenget eller eller vandre rundt i Funchal. Hotellet ligger bare en 10 minutters spasertur fra sentrum, men her finnes også gratis shuttelbuss. Reiselederne hjelper dere med forslag til utflukter og er tilgjengelige for dere denne dagen.

Om kvelden møtes vi til samling og middag på hotellet.

Frokost Middag
Den botaniske hagen i Monte
Den botaniske hagen i Monte

Dag 5

Lørdag 2. september

Eira do Serrado og Nonnenes dal

I dag kjører opp til Belvedere av "Eira do Serrado" i 1095 m høyde. Herfra har vi en fantastisk utsikt over de høyeste toppene på øya og vi kan se ned til de små blikkhusene i Nonnedalen. Området rundt minner om et vulkankrater, men det er det ikke. Etter dette stoppet kjører vi ned til Nonnedalen og besøker denne lille gjenværende landsbyen. Deretter besøker vi den botaniske hagen, i sentrum av byen med fantastisk utsikt til Funchal-bukten og en enorm samling av endemiske arter. Middag og samling på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Levadavandring
Levadavandring

Dag 6

Søndag 3. september

Levadavandring Referta-Castelejo

En levada-vandring er et must når man er på Madeira. Det er den beste måten å oppdage skjønnheten på øya - naturen! Vi kjører fra hotellet til nordkysten og Referta, hvor levadavandringen starter. En sjarmerende tur hvor man kan beundre de lokale bøndene som jobber på sine små terrasser. Vandringen er på ca 5,5 km og varer i omtrent 2 timer. På kvelden blir det middag og samling på hotellet.

Câmara de Lobos
Câmara de Lobos

Dag 7

Mandag 4. september

Vestre Madeira

Denne dagen skal vi på tur til den vestre delen av øya. Første stopp vil være i Câmara de Lobos, som er Madeiras nest største by i folketall. Fiskerlandsbyen er det viktigste senteret for fiske av den særegne espada-fisken. Det var også denne byen Winston Churchill etter andre verdenskrig valgte som rekonvalesentsted etter både valgnederlag og et mindre slag. I Câmara fant han fine motiver for sin malehobby, og favorittstedet hans er markert med en plakett.

Neste besøk er til Poor Clares-klosteret i Caldeira. Poor Clare - Klarissene er en katolsk orden og den kvinnelige delen av Fransiskanerordenen, opprettet av Klara av Assisi allerede i 1212. Etableringen var i samarbeid med Frans av Assisi, og han spilte en stor rolle gjennom sin etablering av Fransiskanerordenen. De stille og bønnfulle livene til kvinnene ved klosteret forble et mysterium og en kuriositet for de fleste utenforstående. Deretter kjører vi til utsiktspunktet ved Cabo Girãostop for å nyte utsikten og prøve himmel-vandringen på glassplattformen. Tilbake på hotellet om kvelden blir det middag og samling.

Frokost Middag
Natur

Dag 8

Tirsdag 5. september

Madeira - Norge

Vi nyter en rolig morgen på hotellet før vi kjører den korte turen fra hotellet til flyplassen. Flyavgang med Norwegian kl. 17.10. Ankomst Oslo 23.10. (Tilslutning til andre byer i Norge blir neste morgen siden det er så sen ankomst til Gardermoen. Plussreiser er behjelpelig med overnatting på hotell på Gardermoen for de som ønsker det.)

Frokost
Levadavandring
Levadavandring
Marked i Funchal
Marked i Funchal
Nonnenes dal
Nonnenes dal
Balcões
Balcões
Kurvslede
Kurvslede
Botanisk hage Monte
Botanisk hage Monte

Priser og betingelser

Pris fra 15 750,-

Tillegg for enkeltrom: kr 3.500,-

Tillegg flytilslutning fra andre byer i Sør-Norge: kr 1500,-

På grunn av sen ankomst til Oslo på hjemreisen blir det tilslutning til andre byer neste dag. Plussreiser kan være behjelpelig med bestilling av overnatting på Gardermoen.

Utfluktene: Man kan være med på utfluktene om man er i vanlig god form. Det anbefales gode joggesko. Vi forsøker å få skandinavisktalende guide på alle utfluktene.

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo-Madeira tur/retur
 • Transport flyplass - hotell tur/retur
 • 7 overnattinger med frokost og middag
 • 1 lunsj
 • Alle utflukter med transport i henhold til programmet
 • Samlinger
 • Reiseledertjenester fra norsk turteam

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltidene
 • Enkeltromstillegg
 • Forsikringer
 • Tips
 • Kurvslede
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
29.08.2023 Oslo - Madeira 12:20 16:25 DY1784
05.09.2023 Madeira - Oslo 17:10 23:10 DY1785
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 46 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 1000,-

  · Avbestilles turen mellom 45 og 32 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum (kr 2000)

  · Avbestilles turen mellom 31 dager og 15 dager, kreves 50% av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.