Sist oppdatert 13. oktober, kl. 12:10

Informasjon vedrørende coronavirus

Mada Giraff Bille Andasibe Regnskog Shutterstock 237878539
Mad Kjaeresterpar Sykler I Antsirabe

Natur og kultur
Opplev Madagaskar sammen med familien Våje

Avreisedato

18.07.2018

Varighet

15 dager

Pris fra

24 400,-

Natur og kultur

Bli med oss til Madagaskar, den fantastiske og merkverdige øya vi er så knyttet til og som vi så gjerne vil vise frem. En unik sjanse for en ferie med gode opplevelser, fascinerende natur og møter med herlige mennesker og sjeldne dyr.

Madagaskar er verdens fjerde største øy og like lang som Norge fra Kristiansand til Nordkapp. Her har dyre- og plantelivet utviklet seg atskilt fra Afrika over millioner av år. Derfor er naturen på Madagaskar helt unik, og flertallet av både dyre- og planteartene finnes ikke andre steder på kloden

Høydepunkter på turen

 • Landsby besøk
 • Regnskogen i Ranomafana
 • Antsirabe
 • Unike dyre- og plantelivet
 • Vekkelsesbyen Ankaramalaza
 • Pangalana kanalen
Last ned brosjyre (.pdf)
Mada Jente

Dag 1

Onsdag 18. juli - Oslo - Addis Abeba

Utreise fra Oslo på ettermiddagen med mellomlanding i Addis Abeba. Mulighet til å reise fra andre byer i Norge.

Mada Tana Shutterstock 171876674

Dag 2

Torsdag 19. juli - Addis Abeba - Antananarivo

Vi lander i Antananarivo (Tana), en typisk Afrikansk hovedstad. Fra flyplassen går turen inn i sentrum hvor vi overnatter. Dagen avsluttes med et godt måltid og hvile etter flyturen.

Mada Antsriabe Therm Og Lac Shutterstock 86675062

Dag 3

Fredag 20. juli - Antananarivo - Antsirabe

Turen går sørover med buss til Antsirabe «den norske byen» (170 km, ca. 4 timer) gjennom høylandets flotte og varierte landskap; rismarker, grønnsaksenger og fruktdaler. Spesielle hus og livlige landsbyer. Vi tar oss god tid underveis og nyter det vakre landskapet og et imponerende jordbruk.

Antsirabe er Madagaskar tredje største by, og vennskapsby med Stavanger. Her har hundrevis av nordmenn bodd gjennom 150 år. Vi bor på gjestehuset til Lovasoa kultur- og kompetansesenter, et nyskapende senter som drives av Den gassisk-lutherske kirke (FLM) og NMS. Beliggenheten er unik, midt i byens sentrum. Her er det mulig å spille tennis, volleyball og fotball.

Antsirabe er også både jordbruks- og industrisenter på Madagaskar. Her er det bl.a. bomullsfabrikk og ølbryggeri. Det blir mulighet for flere ulike aktiviteter, noe vi bestemmer underveis. Vi gjør oss kjent i byen, med en liten byvandring.

P1010497

Dag 4

Lørdag 21. juli - Antsirabe

Dagen i Antsirabe. Vi besøker byes kjente og ukjente attraksjoner. Reiseleder Lilliann Razafimandimby Våje vokste opp på jordbruksskolen Tombontsoa, like utenfor Antsirabe. Hun kjenner skolen og byen bedre enn de fleste. Familien Våje bodde også fire år i Antsirabe.

I Antsirabe finner vi mange flinke kunstnere og håndverkere. Det er spennende å se hvordan biler lages av blikkbokser, skjeer lages av oksehorn og stener slipes til vakre juveler. Poussepousse og sykkeltaxi er byens vanligste fremkomstmiddel.

Img 9224

Dag 5

Søndag 22. juli - Antsirabe

Vi deltar på gudstjeneste i en av byens kirker. Ettermiddagen i Antsirabe, vi fortsetter å besøke byens attraksjoner.

Mada Ranomafana Shutterstock 70367389

Dag 6

Mandag 23. juli - Antsirabe - Ranomafana

Vi forlater Antsirabe og kjører et stykke sørover gjennom kupert terreng før vi tar østover og inn i regnskogen til Ranomafana nasjonalpark. Ranomafana nasjonalpark er en av de mest besøkte nasjonalparkene på øya. Hele 12 lemurarter har blitt observert i dette området. På kvelden kan de som ønsker bli med på en nattsafari i skogen.

Lemur Gray Bamboo Ost Mad Hapalemur Griseus Shutterstock 226936273

Dag 7

Tirsdag 24. juli - Ranomafana - Ifanadiana - Ranomafana

Landsbybesøk i Ifanadiana, sør for Ranomafana. Det var i dette området familien Våje bodde og arbeidet i tre år. Vi bruker dagen sammen med deres venner, og besøker noen av stedene der de arbeidet med integrert landsbyutvikling, forebyggende helse, lese- og skriveopplæring, landbruk og miljø.

Ranomafana betyr varmt vann, om bassenget er åpent, så rekker vi kanskje et bad i de naturlige varme kildene før vi tar kvelden.

Mada Pinnedyr Ranomafana Np Shutterstock 111463964

Dag 8

Onsdag 25. juli - Ranomafana - Manakara

Dagen begynner med en fottur i regnskogen. Mulighetene er store til å se sjeldne orkideer, sjiraffbiller, flere lemurarter og mye mer. Neste etappe tar oss helt til kystbyen Manakara. Overnatting i enkle bungalower ved kysten der eieren snakker norsk.

Madagaskar Ost Hus

Dag 9

Torsdag 26. juli - Manakara

For denne dagen kan vi tilby to ulike utflukter:

En gruppe kan dra den legendariske vekkelsesbyen Ankaramalaza. Her startet Nenilava-vekkelsen som fremdeles preger den gassiske kirken. Turen inn til landsbyen tar et par timer på til dels dårlig jordveg. Så vi tar en overnatting der når vi først er der. I Ankaramalaza blir vi mottatt som gjester, og programmet tar vi som det kommer! Besøk til skolen og sykehuset vil være naturlig. Overnatting, enkel standard.

En gruppe starter dagen med å besøke byens fiskemarked. Så drar vi med kano på Pangalana kanalen. Pangalana kanalen er nesten 700 km lang, den streker seg fra Manakara i sør helt nord til Toamasina. Vi får oppleve livet langs og på kanalen. Vi stopper også i en fiskelandsby. Kanskje kan de servere oss lunsj. Vi overnatter i Manakara i bungalowene.

Mada Okser I Sving I Rismarkene For Planting Gammel Metode Pa Madagaskar

Dag 10

Fredag 27. juli - Manakara - Vohipeno - Manakara

Tur til Fihaonana jordbruksskole i Vohipeno, her har det også vært norske misjonærer i mange år. Skolen har et gårdsbruk på ca. 300 dekar jord og et allsidig husdyrhold med fjøs, grisehus og hønsehus. Gruppene møtes i Vohipeno. Vi bruker dagen der og returnerer til Manakara på kvelden.

Mad Frukt

Dag 11

Lørdag 28. juli - Manakara - Ranomafana

Vi forlater kysten og setter kursen mot høylandet, vi tar en overnatting i regnskogen. Overnatting på hotell i Ranomafana.

Poussepousse

Dag 12

Søndag 29. juli - Ranomafana - Antsirabe

Turen fortsetter nordover, vi ankommer treskjærerbyen Ambositra, hvor vi spiser lunsj. Dette er stedet for å handle treskjærerkunst! Her finner du julekrybber og flotte sjakkbrett. Sent på ettermiddagen ankommer vi Antsirabe og Lovasoa gjestehus.

P1040596

Dag 13

Mandag 30. juli - Antsirabe - Antananarivo

Vi forlater Antsirabe, turen går tilbake til hovedstaden. Overnatting på hotell i hovedstaden.

Mada Rova

Dag 14

Tirsdag 31. juli - Antananarivo - Addis Abeba

Siste dag på Madagaskar. Noen vil handle, noen vil gå tur, noen vil slappe av og noen vil oppleve så mye som mulig før kofferten må lukkes. Vi spiser lunsj, før vi reiser til flyplassen. Kl. 16.00 letter vi fra Madagaskars røde jord.

Mad Pirog Ned Elv Miandrivazo

Dag 15

Onsdag 1. august - Addis Abeba - Oslo

Ankomst Oslo Gardermoen på formiddagen.

Mada Biler
Frukt Fra Ost Mada Shutterstock 64738777
Mada Gutt Shutterstock 216939211
Mada Gudstjeneste Betania
Mada Abe
Mad Kjottmarked
Mada Hoylandshus
Mada Selgere
Madagaskar 3

Priser og betingelser

Pris fra 24 400,-

Tillegg for enkeltrom: 3.100,-

Bungalowene i Manakara har veldig enkel standard.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo - Antananarivo t/r
 • All felles transport på Madagaskar
 • Overnatting i dobbeltrom inkl.fullpensjon
 • 2 norske reiseledere
 • Vann i bussen (en vannflaske pr dag).

Prisen inkluderer ikke

 • Reiseforsikring
 • Vaksiner
 • Visum (pr.idag 25 Euro)
 • Drikke
 • Tips
 • Inngangsbilletter til attraksjoner og guide i nasjonalparkene
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler: - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,- - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen. - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid. Generelle vilkår Plussreiser sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. Plussreiser forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av reiseleder, droppe severdigheter/besøkssted o.l. Plussreiser kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca. 5 uker før avreise. På reiser i enkelte land kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. Påmelding og betaling Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger. Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett). Forbehold om prisendringer Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold. Avbestillings- og reiseforsikring Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin. Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500. - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. Gyldig pass Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Deltakere med pass som går ut kort tid etter turen kan risikere å bli holdt igjen i Norge av flyselskapet. Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene. Visum Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet. Helse og vaksiner Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner. For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/ Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding. Vi ber om legeattest av alle reisende over 75 år. Diett Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed. Klager Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst. Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.