Sist oppdatert 13. oktober, kl. 12:10

Informasjon vedrørende coronavirus

Sunbeds under the palm tree Ifaty Beach
Mada - Visiting Anja Reserve
Man Powered Carts Pousse Pousse Amabalavao d Intensively Used A Primary Transportation For Short Distances In Madagascar Bilde

Madagaskar- Soloppgang og tropenatt
Fra høylandet til lavlandet en opplevelsesrik rundreise

Avreisedato

04.10.2019

Varighet

16 dager

Pris fra

27 950,-

Få plasser igjen

Madagaskar- Soloppgang og tropenatt

Madagaskar, verdens fjerde største øy, lokker med kilometervis av hvite strender, unike nasjonalparker og noen av verdens merkeligste dyrearter.

Et møte med solens øy i Det indiske hav
Etter første natt i hovedstaden Antananarivo (1200 m.o.h.) reiser vi sørover til Antsirabe. Turen går gjennom et vakkert og særpreget landskap, pittoreske landsbyer, aktivt landbruk og yrende folkeliv.

Historisk sus og fremtidshåp
Antsirabe har i generasjoner vært sentrum for norsk misjon på Madagaskar, og her lå den norske skolen. Nå kommer vi til et flott og pulserende kurs- og kultursenter med både norske og gassiske studenter. Også mange andre institusjoner bygd av misjonen gjennom snart 150 år ligger i Antsirabe. vi kan nevne arbeidet blant døve og blinde, det store sykehuset, evangeliseringssenteret, jordbruksskolen Tombontsoa etc. To hele dager til å utforske byen.

Prester, vinhager og teplantasjer
Fianarantsoa – skole- og universitetsbyen – er neste stopp. Vi bor på et koselig hotell litt utenfor byen. Stedet har sjarm og maten er god! Før middag besøker noen av byens attraksjoner.

Apekatter og bananer
Ferden går videre sørover. Vi passerer det lille naturreservatet i Anja. Er vi heldige, så får vi se og oppleve ring-hale lemurene, gjemt i tett skog mellom flotte fjell. Dagens lunsj og søte bananer spiser vi i det fri.

Fra fjellvann til hvite strender og korallrev
Isalo-fjellene møter oss med sine flotte formasjoner. Vi overnatter på et sjarmerende hotell og tar oss tid til en fin fottur og et friskt bad.

Kystbyen Tulear er turens endeholdeplass på veien får vi se våre første baobab-trær. Vi kjenner varmen og sjølufta. Misjonsstasjonen fra 1800-tallet er byens eldste hus, bygd av norsk tømmer. En fortelling om kamp, håp og tro!

Ifaty – bare navnet skaper sydhavsstemning for dem som kjenner denne paradisperlen nord for Tulear. Der skal vi bo ved stranda og får mulighet til å bade og dykke blant koraller og tropefisker.

Men alle eventyr tar slutt, også vårt. Vi flyr tilbake til Antananarivo.

Klima Høydeforskjellen mellom Antsirabe og vestkysten er 1500 meter. I innlandet er middags temperaturen ca. 20-25 grader. På kysten er temperaturen ca. 10 grader høyere. Det er normalt ikke nedbør på denne tiden av året.

Målgruppe
Turen er for deg som ønsker å lære mer om livet på Madagaskar som lar deg fascinere av møtet med fremmede kulturer, som liker vakker natur og som kan unne deg rike opplevelser sammen med andre.

Kost og losji
Standard på overnattingsstedene vil variere fra fine hoteller til enklere gjestehus eller hytter.

Antananarivostavanger

Fredag 04. oktober

Fly fra Stavanger til Madagaskars hovedstad Antananarivo. Flyskifte i Oslo og i Addis Abeba.

Mada Tana

Lørdag 05. oktober

Ankomst Antananarivo i løpet av ettermiddagen. Vårt første møte med folket og livet i hovedstaden får vi på vår kjøre tur fra flyplassen inn til byen. Før middag rekker vi kanskje en liten spaser tur ut i byens gater. Overnatting på hotell i hovedstaden.

Mada Rice Terraces And Merina Villages Along The National Route 7 South Of Tananarivo Madagascar Bilde

Søndag 06. oktober

Etter frokost og spennende inntrykk fra en millionby som våkner til liv, deltar vi som ønsker det på gudstjeneste i en av byens store kirker. Kirken blir full og gasserne kommer i sine fineste klær. En opplevelse.

Etter lunsj går turen 170 km sørover til Antsirabe, ”den norske byen” på Madagaskar. En flott tur. Her vil vi se yrende liv langs veien, både med fotgjengere, syklister og oksekjerrer. Vi kjører langs høylandet og vil se ris- og grønnsaksmarker, familiegraver og små og større landsbyer langs ruten.

Framme i Antsirabe vil vi innkvartere oss på det som før var det gamle skoletunet, nå Lovasoa; et norsk-gassisk kultursenter som ligger sentralt i byen.

Img 9005

Mandag 07. oktober

Vi besøker en lokal kvinnebedrift som broderer duker og dåpsservietter til norske menigheter.

Etter lunsj tar vi med oss ettermiddagskaffen og drar til den vakre Mangarano-høyden sør for byen og det gamle sykehuset for spedalske, veien opp til Mangarano kan være dårlig, om ikke bussen kommer seg opp det siste stykke, så spaserer vi den siste delen. Overnatting på Lovasoa.

Img 1119

Tirsdag 8. oktober

Vi får en omvisning på Lovasoa kultursenter. Etter lunsj tar vi en tur til vulkaninnsjøen Tritriva (forbehold fremkommelighet) og den vakre Betafo-dalen, hvor de første norske misjonærene slo seg ned i 1867. Overnatting på Lovasoa.

Gassisk Sjakkbrett Fra Ambositra

Onsdag 9. oktober

Vi forlater Antsirabe og kjører sørover. Vi stopper i treskjærerbyen Ambositra og på vei spiser vi lunsj i det fri. Sent på ettermiddagen ankommer vi regnskogen og Ranomafana nasjonalpark. Det vil være mulig å ta en kveldstur i skogen for de som ønsker dette. Overnatting på hotell i regnskogen.

Mada Chameleon

Torsdag 10. oktober

En morgenfrisk fottur i regnskogen (frivillig) der vi håper at vi får se lemurer. Vi kjører videre til provinshovedstaden Fianarantsoa (Fianar). Ved ankomst Fianar sjekker vi inn før vi tar oss en tur i byen. Vi besøker blant annet presteskolen som ligger oppe på en av byens topper. Her ligger også flere gamle norske misjonsstasjoner. På kvelden blir det mini-konsert med et lokalt barnekor.

Mada Family Ring Tailed Lemur

Fredag 11. oktober

En fantastisk biltur videre sørover til Baraland og Isalo-fjellene. Før vi forlater høylandet besøker vi et privat naturreservat hvor vi får se Maki lemurer. Turen fortsetter sør over og inn i en av Madagaskars mest kjente nasjonalpark Isalo, hvor vi overnatter.

Mada Sandstones In Isalo Madagascar

Lørdag 12. oktober

En hel dag til å nyte de spesielle fjellene i nasjonalparken. Fottur i parken for de som ønsker dette.

Madd,Fisherman Pulling A Fishing Net

Søndag 13. oktober

Turen fortsetter videre sørover. Vi får se de første baobab trærne, det blir varmere i været. Vi ankommer kystbyen Tulear hvor vi spiser lunsj. Etter lunsj går turen ut til ferieparadiset Ifaty, halvannen time nord for byen.

Ferie og strandliv i Ifaty. Muligheter for snorkling, pirogtur, landsbybesøk og mye mer. Både vegetasjonen på land og livet i havet er kjent for å være unikt i denne verden. Ikke organisert felles program. Reiselederne er behjelpelige med å avtale individuelle aktiviteter i samarbeid med hotellet.

Mada Vezo Dugout in the Lagoon Salary

Mandag og tirsdag 14 og 15. oktober

Flere ferieopplevelser og tid å være sammen med de andre deltakerne.

Mada Colorful Souvenirs

Onsdag 16. oktober

Vi får formiddagen i Ifaty før vi pakker koffertene og reiser tilbake til Tulear. Vi flyr tilbake til hovedstaden Antananarivo.

Mada The Rova Of Manjakamiadana Palace Of The Queen In Antananarivo Before Restoration Bilde

Torsdag 17. oktober

Vår siste hele dag på Solskinnsøya, med muligheter til å handle kunsthåndverk, besøke dronningslottet, kongestedet Ambohimanga og mye mer. Mulighetene er mange. Programmet for denne dagen bestemmer dere sammen med reiselederne under reisen. Felles avslutningsmiddag om kvelden. Overnatting i hovedstaden.

To Bring Their Produce For Sale In Weekly Regional Markets South Of Tananarivo Madagascar Bilde

Fredag 18. oktober

Formiddagen i hovedstaden. Avreise fra Antananarivo etter lunsj. Ankomst Addis Abeba.

Mada Silhouettes of people and zebu cart, Tulear

Lørdag 19. oktober

Ankomst Oslo, fly videre til Stavanger.

Mada Frukt
Mada Rickshaws In Antsirabe
Mada The Old Town Of Fianarantsoa
Mada Boy carrying bananas
Mada A Men
Mada Washing Clothes and cars in river in Isalo
Mada Piscine Naturelle In Isalo National Park
Mada The violet dropwing trithemis annulata Isalor Bilde
mada Elephants Foot Plant With Yellow Blossom

Priser og betingelser

Pris fra 27 950,-

Tillegg for enkeltrom: 4 400,-

Flyskattene kan endre seg helt frem til avreisen.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Stavanger – Antananarivo t/r, flyskatter og avgifter (pr. des 18 kan endre seg).
 • All felles transport på Madagaskar.
 • Overnatting i dobbeltrom på Madagaskar inkludert fullpensjon med kaffe/te, vann og juice.
 • Norske reiseledere.

Prisen inkluderer ikke

 • Visum.
 • Vaksiner.
 • Tips.
 • Øvrige måltider, annen drikke og inngangspenger og guide til nasjonalparker og andre attraksjoner.
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,-

  - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen.

  - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår
  Plussreiser sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  Plussreiser forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av reiseleder, droppe severdigheter/besøkssted o.l. Plussreiser kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca. 5 uker før avreise.

  På reiser i enkelte land kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling
  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett).

  Forbehold om prisendringer
  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Avbestillings- og reiseforsikring
  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin.

  Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500.

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Gyldig pass
  Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Deltakere med pass som går ut kort tid etter turen kan risikere å bli holdt igjen i Norge av flyselskapet.

  Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene. Så slipper du endringsgebyrer om navnet ditt er stavet feil på flybilletten.

  Visum
  Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet.

  Helse og vaksiner
  Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner.

  For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/

  Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding.

  Diett
  Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed.

  Klager
  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.