Mada shutterstock 781424686 Sunbeds and deckchairs under the palm tree on Ifaty beach southwest Madagascar Bilde
Mdagaskar06 044
Shutterstock 1620841450 vera plant in Madagascar

Madagaskar
Særegen natur og sjeldne blomster

Avreisedato

06.10.2023

Fulltegnet

Madagaskar

Velkommen til å bli med våre erfarne reiseledere Liv Kirsti og Ronald Mong til nydelige Madagaskar. De har jobbet som misjonærer, og kjenner landet, folket og språket fra innsiden.

Turen inneholder storbyer, landsbysamfunn, går fra høysletter til regnskog og palmekyst. Det blir besøk i kirker med mangestemt sang, og selvsagt skal en til det norske senteret for misjon gjennom nærmere 160 år, Lovasoa. Prosjekter med blant annet kirkens blindeskole besøkes. Turen inneholder også tid i Ranomafaga nasjonalpark, og i naturreservatet Anja, hvor ringhalelemuren har sitt paradis. Det blir også rolige dager ved kysten i Ifaty, hvor en kan bade, slappe av og nyte sommeren. På Madagaskar får en møte mange lokale mennesker med en sterk historie.

Denne turen går i samarbeid med NMS


Høydepunkter på turen

 • Sommer og sol i Ifaty
 • Møte mange lokale mennesker med en sterk historie
 • Besøk i kirker med mangestemt sang
 • Ranomafaga nasjonalpark
 • Beøk i det norske senteret for misjon gjennom nærmere 160 år, Lovasoa
 • Naturreservatet Anja
 • Besøk i ulike prosjekter på Madagaskar
Last ned brosjyre (.pdf)
Flybillett Israel

Dag 1: Fredag 6. oktober

Vi møtes på Gardermoen (reiselederne reiser fra Stavanger til Oslo) og flyr til Madagaskar med Ethiopian Airways’ dreamliner. Avgang fra Gardermoen kl. 19.45. Tilslutning fra andre byer i Norge er mulig.

Antananarivo
Antananarivo

Dag 2: Lørdag 7. oktober

Vi lander i Addis Abeba i Etiopia kl. 06.20, bytter fly og ankommer Madagaskars hovedstad, Antananarivo kl. 13.40. Vår lokale sjåfør fører oss trygt gjennom byens mylder til Hotel Grand Urban, som ligger på en fin høyde midt i hovedstaden. Velkomstmiddag og sosial samling om kvelden.

Lovosoa i Antsirabe
Lovosoa i Antsirabe

Dag 3: Søndag 8. oktober

Byen våkner til liv når sola står opp. Store opplevelser og inntrykk venter. Dagens gudstjeneste med mangestemt sang i den historiske Ambatovinaky kirke blir en mektig start på turen. Kirken ligger et steinkast fra hotellet.

Vi spiser lunsj før vi forlater den fascinerende storbyen og kjører 170 km sørover til Antsirabe (4-5 timers reise). Byen er kjent for godt klima, vakker natur og 156 års norsk misjonshistorie. Vi tar inn på kirkens gjestehus og kultursenter, Lovasoa, som tidligere var den norske skolen på Madagaskar.

Img 9257

Dag 4: Mandag 9. oktober

Antsirabé, storbyen som ligger på 1500 m.o.h., har en herlig atmosfære. Her var senteret for norsk misjon gjennom snart 160 år. Nå leder den lokale kirken et stort diakonalt arbeid i kampen mot bunnløs fattigdom.

Syere fra Antsirabe
Syere fra Antsirabe

Dag 5: Tirsdag 10. oktober

Etter frokost besøker vi barna på kirkens blindeskole, og vi svinger innom broderie Fanja som hvert år broderer 18.000 dåpsservietter til norske dåpsbarn. Etter middag tar vi med oss kaffen og reiser på utflukt til den vakre og frodige Betafo-dalen, hvor de første norske misjonærene slo seg ned.

Inntrykkene er og blir mange. Derfor er også god tid til samtale og gode måltider en viktig del av turen.

Langs National Route 7
Langs National Route 7

Dag 6: Onsdag 11. oktober

Vi skal sørover. Med en god frokost i magen setter vi oss i bussen med retning Fianarantsoa. Vi tar inn inntrykk fra et fargerikt og kupert landskap, og vi spiser medbragt lunsj i det fri. Etter et par timer passerer vi treskjærerbyen Ambositra.

Ved ankomst venter er herlig middag og kulturelt program med barn og ungdom fra landsbyen. Hasina, eieren av hotellet vi bor på, har studert i Norge og snakker flytende norsk.

Lemur
Lemur

Dag 7: Torsdag 12. oktober

Ikke langt fra Fianarantsoa ligger regnskogen. Vi står opp grytidlig og reiser til Ranomafana nasjonalpark. Lokale guider følger oss på en fottur i regnskogen, der vi håper å få se lemurer, foruten mange spennende planter og insekter. (Det er mulig å være igjen på hotellet denne formiddagen.)

På ettermiddagen besøker vi selve byen Fianarantsoa – skole- og universitetsbyen – knutepunktet mellom øst og vest. Byen yrer av liv. De mange studentene er landets og kirkens fremtid. Vi møter dem på kirkens teologiske fakultet og bibelskolen for kvinner.

Naturreservatet Anja
Naturreservatet Anja

Dag 8: Fredag 13. oktober

Nye eventyr er i vente. Etter en nydelig morgenkaffe, selvsagt dyrket på Madagaskar, går turen videre. Nå dreier vi mot sørvest, gjennom rismarker og vingårder, over endeløse gressvidder og med praktfulle fjell i horisonten. Midt på dagen stopper vi i naturreservatet Anja, hvor ringhalelemuren har et av sine paradis. Her spiser vi medbragt lunsj i det fri.

I deilig ettermiddagssol ankommer vi Isalo nasjonalpark. Som enorme kirkespir kneiser de særegne fjelltoppene. Vi tar inn på Jardin du Roy, kongens hage, som i seg selv er en naturopplevelse.

Isalo nasjonalpark
Isalo nasjonalpark

Dag 9: Lørdag 14. oktober

Sammen med gode turguider skal vi få oppleve Isalo nasjonalpark til fots. Vi anbefaler alle å være med på første del av turen, som går til det naturlige bassenget Piscine Naturelle. De som ønsker en lenger fottur kan bli med vår lokale engelskspråklige guide videre over en høyde og ned i en trang og frodig canyon, hvor det også er mulig å ta en dukkert i Piscine Bleu og Piscine Noir. Det er ikke uvanlig å se både lemurer og kameleoner på denne turen.

Ved hotellet kan vi også slappe av på bassengkanten, gå tur i den botaniske hagen eller ta en ridetur. Utsøkt mat gir en god ramme for kveldens sosiale samling.

Leopard Chameleon
Leopard Chameleon

Dag 10: Søndag 15. oktober

Vi blir i Isalo søndag formiddag, og man kan velge mellom å bli med på gudstjeneste i den lokale kirken eller slappe av på hotellet.

Etter en tidlig lunsj kjører vi de siste timene ut til den folkerike kystbyen Toliara på sørvestkysten. Vi kjenner varmen og sjølufta. Kystkulturen er totalt forskjellig fra innlandet. Om innlandet minner om Asia, så gir kysten en opplevelse av Afrika. Misjonsstasjonen fra 1800-tallet er byens eldste hus, bygd av norsk tømmer.

Før dagen er omme og sola går ned i havet, kjører vi til ferieparadiset i Ifaty, litt nord for byen. Hotellet La Mira er vår oase de neste par dagene.

Ifaty
Ifaty

Dag 11-13: Mandag 16. - Onsdag 18. oktober

Ifaty – ja, bare navnet skaper sydhavsstemning for dem som kjenner denne kystperlen. Der skal vi bo i bungalower på stranda og bade i azurblått hav – eller i bassenget. Ja, du kan også bli med de lokale fiskerne ut å snorkle og se fargerik tropefisk omkring korallrevene. Bak hotellet brer den endemiske kaktusskogen seg ut, med planter, fugler og dyr som ikke finnes andre steder. Trives du best med en god bok i skyggen av et tre, så inviterer vi også til det!

Ifaty
Ifaty

Dag 14: Torsdag 19. oktober

Fortsatt sol og sommer i Ifaty, men alle eventyr tar slutt, også vårt. Vi nyter morgen- og formiddagstimene på stranden og tar farvel med La Mira etter dagens lunsj.

Ettermiddagen har vi i Toliara, der vi svinger innom misjonsstasjonen med byens eldste hus og hilser på Laila Sivertsen, en enestående misjonær som har vært på Madagaskar siden 1970-tallet.

Vi sjekker inn på flyplassen kl. 17.00. Flyavgang til Antananarivo kl. 18.25. Ankomst kl. 20.15. I Antananarivo tar vi inn på et hotell nær flyplassen.

Antananarivo
Antananarivo

Dag 15: Fredag 20. oktober

Før vi reiser hjem til Norge, får vi en dag i hovedstaden med tid til å se mer av byen, besøke det historiske kongesetet på Ambohimanga og kanskje handle noen suvenirer.

Souvenirer på marked
Souvenirer på marked

Dag 16: Lørdag 21. oktober

Det er hjemreisedag. Vi slapper av og gjør oss klar for en lang flytur. Noen vil slappe av ved bassenget. Andre vil kanskje gå en tur eller besøke den lokale krokodilleparken. Vi spiser en tidlig lunsj og kjører til flyplassen kl. 12.00. Flyavgang kl. 14.30. Flybytte i Addis Abeba før nattfly til Norge.

Shutterstock 99704027 fly Air Mad

Dag 17: Søndag 22. oktober

Hjem. Ankomst Oslo Gardermoen kl. 08.45. Videre med innenlandsfly for de det gjelder.

Vi tar forbehold om mindre endringer i programmet.

40 DSC 9235
Strelitzia reginae, ofte kjent som traneblomsten
Strelitzia reginae, ofte kjent som traneblomsten
Snorkling i Det indiske hav
Snorkling i Det indiske hav
Ifaty
Ifaty
Jente Smilende Gassisk Shutterstock 251550028
Shutterstock 711065866 Madagaskar Lemur liten

Priser og betingelser

Pris fra 31 950,-

Tillegg for enkeltrom: kr 4 000,- (begrenset antall)

OVERNATTINGSTEDER:

7/10 - 8/10 Grand Hotel Urban, Antananarivo

8/10 - 11/10 Lovasoa, Antsirabe

11/10 - 13/10 Hotel Ambalakely, Fianarantsoa

13/10 - 15/10 Jardin du Roy, Ranohira

15/10 - 19/10 La Mira, Ifaty

19/10 - 21/10 Le Chat’O Park, Antananarivo

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo-Antananarivo t/r inkl. flyskatter
 • Alle overnattinger i dobbeltrom
 • Tre måltider pr. dag på Madagaskar, inkl. varm drikke og vann el. juice
 • Transport på Madagaskar i henhold til oppsatt program
 • Norske reiseledere som selv har bodd på Madagaskar og snakker det lokale språket er med på hele reisen

Prisen inkluderer ikke

 • Reiseforsikring (bør kjøpes før turen betales)
 • Visum (10-35 euro pr. person)
 • Vaksiner
 • Tips (ca 2-3 euro pr. dag pr. person)
 • Ekstra drikke til maten, snack, øvrige måltider etter eget ønske
 • Inngangsbilletter og lokal guide til severdigheter og nasjonalparker
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
06.10.2023 Oslo (OSL) - Bole (ADD) 19:45 06:20 +1 ET 715
07.10.2023 Bole (ADD) - Antananarivo (TNR) 08.50 13:40 ET 853
21.10.2023 Antananarivo (TNR) - Bole (ADD) 14:40 19:20 ET 852
21.10.2023 Bole (ADD) - Oslo (OSL) 23:40 08:45 +1 ET 714
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler:

  - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,- pr. person.
  - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen.
  - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår
  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling
  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett).

  Forbehold om prisendringer
  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Avbestillings- og reiseforsikring
  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin.

  Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500.
  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  PassVær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene.

  Visum
  Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet.

  Helse og vaksiner
  Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner.

  For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/...

  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

  Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding.

  Diett
  Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed.

  Klager
  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

Interesseliste/venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for Madagaskar (6.10) med Liv-Kirsti og Ronald Mong.