Sist oppdatert 13. oktober, kl. 12:10

Informasjon vedrørende coronavirus

Madagaskar 22 23
Madagaskar 22 16

Madagaskar - Natur og kultur
Rundreise på Madagaskar

Kommer snart

Madagaskar - Natur og kultur

Opplev Madagaskars unike natur og kultur. Denne reisen kombinerer ferie og turisme med et møte med vanlige menneskers hverdag i et av verdens merkeligste land.

Madagaskar er verdens fjerde største øy og like lang som Norge fra Kristiansand til Nordkapp. Her har dyre- og plantelivet utviklet seg atskilt fra Afrika over millioner av år. Derfor er naturen på Madagaskar helt unik og flertallet av artene finnes ikke andre steder på kloden.
Madagaskar hører til Afrika, men befolkningen og kulturen er mer asiatisk enn afrikansk. Både utseende, språk og risdyrking peker på at folket opprinnelig kom fra Indonesia for rundt 1500 år siden.

Høydepunkter på turen

  • Ferieparadiset Ifaty
  • Isalo Nasjonalpark
  • Antsirabe
Last ned brosjyre (.pdf)

Mandag 27. mars

Avreise fra Oslo, Gardermoen på ettermiddagen, Vi skifter fly i Istanbul.

Tirsdag 28. mars

Ankomst Madagaskars hovedstad tidlig på ettermiddagen. Vår sjåfør møter oss på flyplassen og kjører oss til hotellet sentralt i hovedstaden. Overnatting på hotell.

Hovedstaden Antananarivo (Tana) er som de fleste afrikanske hovedsteder, tett befolket og veldig hektisk. Ved ankomst Madagaskar har vi bare en overnatting her før vi begynner reisen sørover.

Onsdag 29.mars

Etter frokost sjekker vi ut og reiser ut til flyplassen. Vi flyr sørover til kystbyen Tulear, videre kjører vi direkte til ferie paradiset Ifaty.

I Ifaty er det mulighet til å dra på båttur til korallrevet som ligger like utenfor, en fin plass for snorkling og dykking. En oksekjerre tur til baobabskogen kan også anbefales. Overnatting på hotell i Ifaty.

Torsdag 30. mars og fredag 31. mars

Gode dager på stranden og ved korallrevet for de som ønsker det. Overnatting på hotell i Ifaty.

Lørdag 01. april

Vi forlater stranden og bruker formiddagen i Tulear, her spiser vi også en god lunsj før vi begynner på turen nordover. På veien vil vi passere flere små landsbyer som har dukket opp de siste årene på grunn av funn av edelsteiner, først og fremst safirer. Den største av disse byene er Ilakaka som ser nesten ut som den er hentet ut fra en westernfilm. Sent på ettermiddagen ankommer vi Isalo nasjonalpark. Overnatting på hotell i nasjonalparken.

Søndag 02. april

Dagen i Isalo nasjonalpark. Med de spesielle fjellene og sine unike planter blir Isalo kalt Madagaskars lille Grand Canyon. Dette er en av de mest besøkte nasjonalparkene på øya. Parken tilbyr flere ulike fotturer, og det er et lite museum viser parkens og områdets historie. Vi regner med å gå en liten fottur Piscine Naturelle, ”det naturlige basseng", med fossefall og mulighet for bad. Overnatting på hotell i nasjonalparken.

Mandag 03. april

Vi forlater nasjonalparken og fortsetter turen videre nordover. Vi ankommer ”Barahovestaden” Ihosy, barafolket er kvegfolket på Madagaskar. Vi spiser matpakken vår her ved den gamle misjonsstasjonen før turen går videre til det private reservatet Anja hvor vi håper å se ringhale lemurer. I løpet av ettermiddagen ankommer vi byen Ambalavao som er kjent for sitt store oksemarked og Antaimoro papirproduksjon. Overnatting på hotell i Ambalavao.

Tirsdag 04. april

Videre på vei nordover kjører vi gjennom Madagaskars vindistrikt. og ankommer storbyen Fianarantsoa (Fianar) ut på dagen. Byen er et viktig knutepunkt mellom lav- og høyland. Herfra går også det eneste passasjertoget mellom høylandet og østkysten. Linjen er viktig for folket som bor ute i landsbyene. Med den får de fraktet frukt og grønnsaker inn til de store markedene.

I denne byen har det bodd mange norske misjonærer, først og fremst i tilknytning til kirkens presteskole og bibelskolen for kvinner. I dag er det ingen norske misjonærer i byen. Nord for Fianar finner vi Madagaskars eneste teplantasje. Overnatting på hotell i Fianar.

Onsdag 05. april

Dagens mål er treskjærer byen Ambositra som ligger ca. 3,5 timer nord for Fianar. Vi besøker lokale treskjærere. Overnatting på hotell i Ambositra.

Torsdag 06. april

I dag kjører vi igjennom Madagaskars frodige områder med rismarker så langt øye kan se. Landskapet har endret seg og husene er større og annerledes enn de vi så på kysten.

Vi ankommer Antsirabe hvor vi spiser lunsj før vi sjekker inn. Overnatting på Lovasoa gjestehus.

Antsirabe ligger midt i landet, 1500 meter over havet og 17 mil sør for hovedstaden Antananarivo. Antsirabe er både jordbruks- og industri senter på Madagaskar. Her er det bl.a. bomullsfabrikk og ølbryggeri, og like utenfor byen ligger landets ledende jordbruksskole Tombontsoa som drives av den lutherske kirken (FLM). I kolonitiden (1896-1960) var byen populær blant de franske kolonistene, bl.a. kjent som en spa-by. Byen bærer preg av at det en gang var velstand her, og mange av de gamle husene har flott arkitektur.

Antsirabe er også den ”norske” byen på Madagaskar. Den ble grunnlagt av norske misjonærer i 1872 (Rosaas og Borgen) og her har hundrevis av nordmenn bodd gjennom 140 år. Det bor fortsatt norske misjonærer her, men antallet har minket betraktelig gjennom de siste årene. Sentralt i byen ligger det som tidligere var Den norske skole. Skoleområdet er overtatt av den gassiske lutherske kirken (FLM) som i samarbeid med NMS har gjort om stedet til et kurs - og kompetansesenter med gjestehus og restaurant. Her skal vi sove tre netter.

Fredag 07. april og lørdag 08. april

Dagene i Antsirabe. Det blir mulighet for flere ulike aktiviteter, noe vi bestemmer underveis. I byen kan vi besøke markedene som utfordrer mange sanser, vi kan dra på tur med pousse-pousse, leie sykkel og besøke institusjoner som samarbeider med NMS, for eksempel barnehjemmet Ankanisoa samt kirkens døve- og blindeskole.

Søndag 09. april

Det vil være mulighet til å delta på gudstjeneste i hoved katedralen i Antsirabe for de som ønsker dette før vi returnerer til hovedstaden. Turen går gjennom et vakkert grøderikt og særpreget landskap. På vei mot Tana vil vi blant annet passere "gulrot-sletta", "fruktdalen", "mais-sletta" og ”veskedalen” (utsalg av vesker). Overnatting på hotell i hovedstaden.

Mandag 10. april

En god morgen i hovedstaden før vi spiser lunsj og drar ut til flyplassen for å reise heim til Norge.

Tirsdag 11. april

Ankomst Norge tidlig på formiddagen.

Siste frist for påmelding er 10.juli!

Madagaskar Anakao
Mada Jun
Mada Fianarantsoa Shutterstock 99534083
Mada Kamelon Shutterstock 230353894
Mada Pinnedyr Ranomafana Np Shutterstock 111463964
Mada Lakana Fra Ifaty Shutterstock 5385391

Priser og betingelser

Tillegg for enkeltrom: 3 400,-

*Flyskatter endres fra dag til dag og fastsettes ut fra gjeldende valutakurs den dagen billettene skrives ut.
Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Prisen inkluderer

Flyreisen Oslo -Antananarivo t/r

Under oppholdet på Madagaskar dekkes:
- All felles lokal transport.
- Alle overnattinger i dobbeltrom.
- 3 måltider pr. dag.
- 1 vannflaske pr dag + vann til måltidene.
- Norske reiseledere.

Prisen inkluderer ikke

- Annen drikke
- Tips til servitører, sjåfører, bærere o.l.
- Reiseforsikring (alle må ha gyldig forsikring)
- Enkeltromstillegg, kr 3 400,-
- Inngangspenger attraksjoner og guide.
- Visum (25 Euro pr aug 2016)

Venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for Madagaskar - Natur og kultur (Ingen dato tilgjengelig) med Kåre Oksholen.