Mdagaskar06 044
Mada shutterstock 1083292172 Rice terraces and Merina villages along the National Route 7 South of Tananarivo Madagascar Bilde
Mada shutterstock 781424686 Sunbeds and deckchairs under the palm tree on Ifaty beach southwest Madagascar Bilde

Madagaskar
Vår vakre og unike øy

Avreisedato

10.11.2023

Varighet

17 dager

Pris fra

32 950,-

Fulltegnet

Madagaskar

Bli med oss til nydelige Madagaskar sammen med våre erfarne reiseledere Bjørn og Johanne Leinebø. De har jobbet som misjonærer der, og deler raust av sine erfaringer og kunnskap - om landet og folket.

Fra storbyer til landsbysamfunn, fra høysletter til regnskog og palmekyst

 • et smilende folk – rike på gjestfrihet og glede
 • en ung kirke i sterk vekst og et misjonsarbeid som går nye veier
 • en særegen natur med sjeldne blomster og dyrearter
 • sang, musikk og varme, både i lufta og i hjertene

Høydepunkter på turen

 • Madagaskar: Natur og misjon
 • På Madagaskar får en møte mange lokale mennesker med en sterk historie.
 • Det blir besøk i kirker med mangestemt sang, og selvsagt skal en til det norske senteret for misjon gjennom nærmere 160 år, Lovasoa.
 • Prosjekter med blant annet landbruksskolen Tombontsoa besøkes
 • Turen inneholder også tid i Isalo nasjonalpark, og i naturreservatet Anja, hvor ringhalelemuren har sitt paradis.
 • Turen inneholder storbyer, landsbysamfunn, går fra høysletter til regnskog og palmekyst.
 • Det blir også rolige dager ved kysten i Ifaty, hvor en kan bade, slappe av og nyte sommeren.
Last ned brosjyre (.pdf)
Shutterstock 1973175542 lysere

Dag 1

Fredag 10. november

Vi møtes på Gardermoen og flyr til Madagaskar med Ethiopian Airways. Avgang fra Gardermoen kl. 18:45.
Tilslutning fra andre byer i Norge er mulig.

Shutterstock 704554039 lysere

Dag 2

Lørdag 11. november

Vi lander i Addis Abeba i Etiopia og kl. 06:30, bytter fly og ankommer Madagaskars hovedstad, Antananarivo kl. 13:40. Vår lokale sjåfør fører oss trygt gjennom byens mylder til Hotel Grand Urban, som ligger på en fin høyde midt i hovedstaden. Velkomstmiddag og sosial samling om kvelden.

Mdagaskar06 100

Dag 3

Søndag 12. november

Byen våkner til liv når sola står opp. Store opplevelser og inntrykk venter. Dagens gudstjeneste med mangestemt sang i den historiske Ambatovinaky kirke blir en mektig start på turen. Kirken ligger et steinkast fra hotellet.

Vi spiser lunsj før vi forlater den fascinerende storbyen og kjører 170 km sørover til Antsirabe (4-5 timers reise). Byen er kjent for godt klima, vakker natur og 156 års norsk misjonshistorie. Vi tar inn på kirkens gjestehus og kultursenter, Lovasoa, som tidligere var den norske skolen på Madagaskar.

Madagaskar Antistrabe jordbruk

Dag 4

Mandag 13. november

Antsirabé, storbyen som ligger på 1500 m.o.h., har en god atmosfære og er kjent for sitt behagelige klima. Her var senteret for norsk misjon gjennom snart 160 år. Nå leder den lokale kirken et stort omsorgsarbeid, og vi får et personlig møte med noen av kirkens trofaste medarbeidere i deres arbeid for de svakeste i samfunnet.

Madagaskar Betafo dalen

Dag 5

Tirsdag 14. november

Etter frokost besøker vi kirkens landbruks-skole Tombontsoa, som ligger i utkanten av byen. Kryssing av norsk rødt fe og det lokale zebu-kveget har revolusjonert landbruket på Madagaskar, og regnes som et svært vellykket misjons- og bistandsprosjekt. Vi får en spennende omvisning på skolen, som fremdeles drives svært godt. På veien svinger vi innom Broderi Fanja, som hvert år broderer 18.000 dåpsservietter til norske dåpsbarn.

Etter middag tar vi med oss kaffen og reiser på utflukt til den vakre og frodige Betafo-dalen, hvor de første norske misjonærene slo seg ned. Inntrykkene er og blir mange. Derfor er også god tid til samtale og gode måltider en viktig del av turen.

Mada Sjakkbrett fra Ambositra

Dag 6

Onsdag 15. november

Vi skal sørover. Med en god frokost i magen setter vi oss i bussen med retning Fianarantsoa. Vi tar inn inntrykk fra et fargerikt og kupert landskap, og vi spiser medbragt lunsj i det fri. Etter et par timer passerer vi tre-skjærerbyen Ambositra. Ved ankomst venter er herlig middag og kulturelt program med barn og ungdom fra landsbyen. Hasina, eieren av hotellet vi bor på, har studert i Norge og snakker flytende norsk.

Jente smilende gassisk shutterstock 251550028

Dag 7

Torsdag 16. november

Vi besøker byen Fianarantsoa, skole- og universitetsbyen, knutepunktet mellom øst og vest. Byen yrer av liv. De mange studentene er landets og kirkens fremtid. Vi møter dem på kirkens teologiske fakultet og bibelskolen for kvinner. At Madagaskar også produserer biler, er en godt bevart hemmelighet. De som vil se og høre mer om dette, kan bli med på et besøk til fabrikken til bilmerket Kerenjy!

Shutterstock 1088435402 betsileo mann mindre

Dag 8

Fredag 17. november

Nye eventyr er i vente. Etter en nydelig morgenkaffe, selvsagt dyrket på Madagaskar, går turen videre. Nå dreier vi mot sørvest, gjennom rismarker og vingårder, over endeløse gressvidder og med praktfulle fjell i horisonten. Midt på dagen stopper vi i naturreservatet Anja, hvor ringhalelemuren har et av sine paradis. Her spiser vi medbragt lunsj i det fri. I deilig ettermiddagssol ankommer vi Isalo nasjonalpark. Som enorme kirkespir kneiser de særegne fjelltoppene. Vi tar inn på hotellet «Jardin du Roy», kongens hage, som i seg selv er en naturopplevelse.

Shutterstock 711065866 Madagaskar Lemur

Dag 9

Lørdag 18. november

Sammen med gode turguider skal vi få oppleve Isalo nasjonalpark til fots. Vi anbefaler alle å være med på første del av turen, som går til det naturlige bassenget Piscine Naturelle. De som ønsker en lenger fottur kan bli med videre over en høyde og ned i en trang og frodig canyon, hvor det også er mulig å ta en dukkert i Piscine Bleu og Piscine Noir. Det er ikke uvanlig å se både lemurer og kameleoner på denne turen. Ved hotellet kan vi også slappe av på bassengkanten, gå tur i den botaniske hagen eller ta en ridetur. Utsøkt mat gir en god ramme for kveldens sosiale samling.

Mada Ifaty lamba salg på stranda shutterstock 106695836

Dag 10

Søndag 19. november

Vi blir i Isalo søndag formiddag, og man kan velge mellom å bli med på gudstjenesten i den lokale kirken eller slappe av på hotellet. Etter en tidlig lunsj kjører vi de siste timene ut til den folkerike kystbyen Toliara på sørvestkysten. Vi kjenner varmen og sjølufta. Kystkulturen er totalt forskjellig fra innlandet. Om innlandet minner om Asia, så gir kysten en opplevelse av Afrika. Misjons-stasjonen fra 1800-tallet er byens eldste hus, bygd av norsk tømmer. Mens sola går ned i havet, kjører vi til ferieparadiset i Ifaty, litt nord for byen. Hotellet La Mira er vår oase de neste par dagene.

Shutterstock 258113171 Snorkling i Indiahavet liten

Dag 11

Mandag 20. november

Ifaty – ja, bare navnet skaper sydhavs- stemning for dem som kjenner denne kystperlen. Der skal vi bo i bungalower på stranda og bade i azurblått hav – eller i bassenget. Ja, du kan også bli med de lokale fiskerne ut å snorkle og se fargerik tropefisk omkring korallrevene. Bak hotellet brer den endemiske kaktusskogen seg ut, med planter, fugler og dyr som ikke finnes andre steder. Trives du best med en god bok i skyggen av et tre, så inviterer vi også til det!

Shutterstock 161815889

Dag 12

Tirsdag 21. november

Havet, stranden og fluktstolen er der, fra morgen til kveld. Vi har god tid og du kan nyte livet. Turens reiseledere, Bjørn og Johanne Leinebø, har vært misjonærer i dette området i en årrekke. For de som ønsker det, blir det anledning til å være med på besøk til en lokal landsby og møte noen av kirkens arbeidere. (Et slikt landsbybesøk forutsetter at man tåler varmen.)

Madagaskar gutter langs veien5343

Dag 13

Onsdag 22. november

Det er sol og sommer hver dag i Ifaty. Vi tar dagen som den kommer.
Hotellets eiere er aktive medlemmer i den lokale kirken. De inviterer oss til et møte i landsbykirken, hvor det lokale ungdomskoret også holder en egen konsert for oss. Den flerstemte sangen på Madagaskar er en stor opplevelse, både åndelig og musikalsk.

Mada shutterstock 470800514 1 Colorful souvenirs at a market in Africa Madagascar Bilde

Dag 14

TORSDAG 23. NOVEMBER

Alle eventyr tar slutt, også vårt. Vi nyter morgentimene på stranden før vi tar farvel med La Mira. Lunsj tar vi i byen Toliara, der vi også svinger innom misjonsstasjonen med byens eldste hus og hilser på Laila Sivertsen, en enestående misjonær som har vært på Madagaskar siden 1970-tallet. Dette var hjemmet til våre reiseledere i mange år, og vi får et nært og personlig møte med kirken.

Shutterstock 1549082108 Antananarivo cityscape Tana capital of Madagascar french name Tananarive and short name Tana Poor capital and largest city in Madagascar mindre

Dag 15

FREDAG 24. NOVEMBER

Før vi reiser hjem til Norge, får vi en dag i hovedstaden Antananarivo. Sightseeing og mulighet for å handle.

Shutterstock 761755420

Dag 16

LØRDAG 25. NOVEMBER

Det er hjemreisedag. Vi slapper av og gjør oss klar for en lang flytur. Noen vil slappe av ved bassenget. Andre vil kanskje gå en tur eller besøke den lokale krokodilleparken. Vi spiser en tidlig lunsj og kjører til flyplassen kl. 12:00. Flyavgang kl. 14:50. Flybytte i Addis Abeba før nattfly til Norge.

Sacha verheij 5bwg W8 9 O Ps unsplash mindre

Dag 17

SØNDAG 26. NOVEMBER

Ankomst Oslo, Gardermoen kl 08:45. Videre med innenlandsfly for dem det
gjelder.

Madagaskar fra Antananarivo
Frukt fra øst Mada shutterstock 64738777
I Mf X7 X Gw jpeg
Mada shutterstock 1102746995 1 Kameleon
Bønn og bibel mindre
Shutterstock 1620841450 vera plant in Madagascar
IMG 4728
Shutterstock 1505251211 Details of a souvenir shop in Africa Madagascar
Shutterstock 2246848339 Strelitzia reginae ofte kjent som traneblomsten
40 DSC 9235

Priser og betingelser

Pris fra 32 950,-

Tillegg for enkeltrom: kr 5 650,- (begrenset antall)

OVERNATTINGSTEDER

11/11 - 12/11 Grand Hotel Urban, Antananarivo

12/11 - 15/11 Lovasoa, Antsirabe

15/11 - 17/11 Hotel Ambalakely, Fianarantsoa

17/11 - 19/11 Jardin du Roy, Ranohira

19/11 - 23/11 La Mira, Ifaty

23/11 - 25/11 Le Chat’O Park, Antananarivo

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise

Prisen inkluderer

• Flyreisen Oslo-Antananarivo t/r inkl. flyskatter

• Alle overnattinger i dobbeltrom/flermannsrom

• Tre måltider pr. dag på Madagaskar

• Transport på Madagaskar i henhold til oppsatt program

• Norske reiseledere som selv har bodd på Madagaskar og snakker det lokale språket er med på hele reisen

Prisen inkluderer ikke

• Reiseforsikring (bør kjøpes før turen betales)

• Visum (10-35 euro pr. person)

• Vaksiner

• Tips (ca 2-3 euro pr. dag pr. person)

• Ekstra drikke til maten, snack, øvrige måltider etter eget ønske

• Inngangsbilletter og lokal guide til severdigheter og nasjonalparker

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
10NOV23 Oslo - Addis Abeba 18:45 06:30 + 1 d ET715
11NOV23 Addis Abeba – Antananarivo 08:50 13:40 ET 853
25NOV23 Antananarivo – Addis Abeba 14:50 19:30 ET 852
26NOV23 Addis Abeba – Oslo 23:40 08:45 ET 714
 • Praktisk informasjon

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til alle land i Afrika. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria er aktuelt i de fleste afrikanske land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Afrika) og Malariaveilederen (Nord-Afrika)

  For detaljer om gulfebervaksinasjon, se Vaksinasjonsveilederen: Gulfebervaksine - veileder for helsepersonell

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. Se MMR-vaksine før reisen?

  Meningokokkvaksine ACWY konjugatvaksine anbefales til reisende i "meningittbeltet" i Afrika som strekker seg på tvers av kontinentet fra Senegal til Etiopia. Andre vaksiner enn nevnt i tabellen bør vurderes individuelt.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper

  Tabell 1. Type utenlandsreiser
  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard,mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE IILang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Gulfeber, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, G: Gulfeber, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine.

  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reisevaksiner

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Seychellene

  dTP-IPV *

  dTP-IPV *
  (Hep A)
  (Tyf)

  Ascension, St. Helena, Tristan da Cunha

  dTP-IPV *

  dTP-IPV *
  (Hep B)

  Mauritius, Réunion

  dTP-IPV *

  dTP-IPV *
  (Hep A)
  (Hep B)

  Kapp Verde

  dTP-IPV *
  Hep A

  dTP-IPV *
  Hep A
  Tyf
  (Hep B)
  (BCG)

  Egypt, Komorene, Tunisia

  dTP-IPV *
  Hep A

  dTP-IPV *
  Hep A
  Tyf
  (Hep B)
  (Rab)

  Algerie, Botswana, Djibouti, Lesotho, Libya, Marokko, Namibia, Somalia, Swaziland (Eswatini), Sør- Afrika, Tanzania, Zambia, Zimbabwe

  dTP-IPV *
  Hep A

  dTP-IPV *
  Hep A
  Tyf
  (Hep B)
  (BCG)
  (Rab)

  Malawi, Mosambik

  dTP-IPV *
  IPV**
  Hep A

  dTP-IPV *
  IPV**
  Hep A
  Tyf
  (Hep B)
  (BCG)
  (Rab)

  Madagaskar

  dTP-IPV *

  IPV**
  Hep A

  dTP-IPV *

  IPV**
  Hep A
  Tyf
  (Hep B)
  (BCG)
  (Rab)

  Eritrea

  dTP-IPV *
  Hep A

  dTP-IPV *
  Hep A
  Tyf
  MenACWY
  (Hep B)
  (BCG)
  (Rab)

  Angola, Burundi, Gabon, Republikk Kongo (Brazzaville), Liberia, Rwanda, São Tomé og Príncipe

  dTP-IPV *
  Hep A
  G

  dTP-IPV *
  Hep A
  Tyf
  G
  (Hep B)
  (BCG)
  (Rab)

  Benin, Burkina Faso, Demokratiske republikk Kongo, Elfenbenskysten, Ekvatorial-Guinea, Etiopia, Gambia, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, Kamerun, Kenya, Mali, Mauretania, Niger, Nigeria, Senegal, Sentralafrikanske republikk, Sierra Leone, Sudan, Sør- Sudan, Togo, Tsjad, Uganda

  dTP-IPV *
  Hep A
  G

  dTP-IPV *
  Hep A
  Tyf
  MenACWY
  G
  (Hep B)
  (BCG)
  (Rab)

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år. Se avsnittene nedenfor for ytterligere krav og anbefalinger om poliovaksine.

  ** WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 1 eller vilt poliovirus skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Dette gjelder per i dag for Madagaskar (vaksinederivert poliovirus type1), Malawi og Mosambik (vilt poliovirus).

  Flere land har forekomst av vaksinederivert poliovirus type 2. WHO og norske helsemyndigheter oppfordrer reisende fra disse landene til å følge samme råd som over. Dette gjelder per i dag for: Benin, Burkina Faso, Den Sentralafrikanske Republikk, Djibouti, DR Kongo, Egypt, Elfenbenkysten, Eritrea, Etiopia, Gambia, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, Kamerun , Liberia, Mauritania, Mosamik**, Niger, Nigeria, Senegal, Sierra Leone, Somalia, Togo, Tsjad og Uganda.

  Merk også at Kenya, Mali, Rep Kongo, Sudan og Sør-Sudan regnes av WHO som land som er utsatte for ny introduksjon av poliovirus. Det er derfor også viktig at reisende til disse landene er beskyttet mot poliomyelitt.

  Denne informasjon ble hentet fra FHI sine hjemmesider: Vaksiner ved reise til Afrika - FHI

 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler:

  - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,- pr. person.
  - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen.
  - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår
  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling
  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett).

  Forbehold om prisendringer
  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Avbestillings- og reiseforsikring
  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin.

  Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500.
  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  PassVær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene.

  Visum
  Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet.

  Helse og vaksiner
  Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner.

  For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/...

  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

  Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding.

  Diett
  Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed.

  Klager
  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.