Tyskland 04

Martin Luther - 2016
Mannen som forandret Europa

Avreisedato

29.08.2017

Varighet

7 dager

Pris fra

10 800,-

Fulltegnet

Martin Luther - 2016

Velkommen til en spennende tur i Luthers fotspor! I 2017 er det 500 år siden reformasjonen startet, ved at Luther slo opp sine 95 teser mot avlatshandelen. Vi skal på denne turen besøke sentrale steder knyttet til Martin Luther, og vi får grundig informasjon om bakgrunnen for reformasjonen.

Det er mange meninger om Martin Luther. Guds rebell er han blitt kalt, og han hadde sine feil og mangler. Til tross for dette fikk han en avgjørende betydning for utviklingen av Europa og den vestlige verden. Kjennskap til hans tenkning og liv er en vi

Dag 1

tirsdag 29. august Oslo – Kiel

Vi møtes ved hotell Opera ved sentralbanestasjonen kl. 1200 og kjører samlet ut til Hjortneskaia der Color Fantasy, ett av Color Lines «cruiseskip” har avgang kl. 1400. Vi nyter den fantastiske turen ut Oslofjorden, før vi spiser buffetmiddag og har en kveldssamling.

Dag 2

​ onsdag 30. august: Kiel – Lubeck – Berlin

Etter en god frokost kommer vi til Kiel kl. 1000.

Det er en times kjøring før vi kommer til Hansabyen Lubeck De som ønsker det, tas med på en liten byvandring i denne flotte byen sammen med reiselederne. Vi besøker den berømte Marienkirche, ser Rådhuset og Buddenbrookshaus kjent fra Thomas Manns kjente roman. Kanskje ender vi opp på Niederegger, konditoriet som er verdenskjent for sin marsipan.

Etter lunch reiser vi videre til Berlin. Vi bor utenfor byen, i Potsdam på hotell Steigenberger. Det blir to netter på dette hotellet.

Tyskland 02

Dag 3

torsdag 31. august:  Berlin

Etter en kort morgenvandring i Potsdam har vi en byrundtur med guide i Berlin.

Det skal bli god tid på egen hånd i sentrum, bl.a. til å besøke Kurfurstendamm og Gedachtniskirche før vi kjører til det jødiske museet.

Tyskland Wittenberg

Dag 4

fredag 1. september: Berlin- Wittenberg -Eisleben – Weimar

Vi starter tidlig siden denne dagen byr på mye program.

Første stopp blir i Wittenberg. Det var her reformasjonen startet i 1517 da Luther slo opp de berømte 95 tesene på døren til slottskirken. Tesene er inngravert på døren.Vi besøker kirken der Luther ofte talte og «Lutherhaus», stedet han underviste og bodde sammen med kona Katharina von Bora og barna.

Etter besøket i Wittenberg drar vi videre til Eisleben, Luthers fødeby. Her besøker vi både huset der han ble født i 1483, og huset der han døde i 1546.

Vi ender opp denne dagen i Weimar, der vi skal bo på hotell Leonardo i 3 netter.

Weimar er først og fremst Goethe og Schillers by, men også Luther besøkte byen

Dag 5

lørdag 2. september: Weimar – Eisenach – Wartburg – Weimar

Etter frokost kjører vi først til Eisenach, der Luther gikk på skole i tre år frå han var 14. Vi besøker huset der han trolig bodde (Lutherhuset), og Georgskirken, der den unge Martin var korgutt. Her ble trolig Johann Sebastian Bach døpt. Eisenach har også et fint Bach-museum. Etter lunch drar vi opp til den imponerende middelalderborgen Wartburg, et sentralt sted i Luthers liv. Her bodde han i skjul, mens han oversatte det nye testamentet til moderne tysk på 11 uker! Kanskje den handlingen frå Luthers hånd som har hatt størst samfunnsmessig betydning.

Også i Eisenach blir det tid til fri vandring før vi returnerer til Weimar og middag.

Tyskland Erfurt

Dag 6

søndag 3. september Weimar - Erfurt – Weimar

Etter frokost drar vi til Erfurt. Her har vi en interessant byvandring med guide, og vi besøker også Augustinerklosteret, der Luther bodde fra 1505 til 1511. Her var han først student, så munk, og her i Erfurt ble han og ordinert til prest.

Dag 7

mandag 4. september : Weimar – Berlin - Oslo

Etter en god frokost på hotellet drar vi tilbake til Berlin der bussturen startet. Flyet vårt går kl.1420, og vi lander på Gardermoen kl. 1600. For de som bor utenfor Oslo-området vil det være gode muligheter for tilslutningsfly, slik at alle kommer hjem på same dag forhåpentlig med mange gode minner fra Tyskland og Luther-land.

Tyskland 01
Tyskland 02
Tyskland 03
Tyskland 04
Tyskland Erfurt
Tyskland Goethe
Tyskland Wittenberg

Priser og betingelser

Pris fra 10 800,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 3250,-

Prisen inkluderer

 • båt Oslo – Kiel
 • fly Berlin - Oslo
 • opphold i dobbeltrom på gode hoteller
 • halvpensjon, dvs. frokost og middag
 • rundreisen med inngangsbilletter til besøksstedene nevnt i programmet
 • lokale guider
 • norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Tips til hotellbetjening,sjåfør og lokale guider: 30 EURO,- pr.pers
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.