Reine - Lofoten

Lofoten og Helgelandskysten
Sett deg på venteliste

Avreisedato

30.06.2021

Varighet

11 dager

Pris fra

14 250,-
Scandic Holmenkollen Park Hotel
Scandic Holmenkollen Park Hotel

1. dag Onsdag 30. juni: Samkjøring til Oslo

Samkjøring med andre Plussreiseturer til Oslo med avreise fra: Bergen kl 08.00, Haugesund (Flotmyr) kl 09.25, Stavanger bystasjon kl 08.00, Sandnes busstasjon kl 08.20, Helleland kl 09.15, Lyngdal Inn kl 11.00, Kristiansand busstasjon kl 12.15, Arendal (Harebakken) kl 13.45, Rugtvedtmyra kl 15.30.

Ankomst Oslo Sentrum ca kl 18.00. Vi kjører så opp til Holmenkollen Park Hotel hvor vi skal overnatte med panoramautsikt over hovedstaden vår. Middag på hotellet om kvelden.

Middag
Trondheim
Trondheim

2. dag Torsdag 1. juli: Oslo - Trondheim

Avreise fra hotellet etter frokost. Påstigning for nye gjester i Oslo sentrum kl 09.00. Vi starter så på turen nordover forbi Eidsvoll og videre langs Mjøsa forbi Hamar og Lillehammer. Vi kjører opp gjennom Gudbrandsdalen til Dombås. Her kommer det nye gjester fra Møre og Romsdal om bord. (Tilpasset tilslutning fra Møre og Romsdal). Siste etappe denne dagen går fra Dombås over Dovrefjell til Trondheim. Vi skal bo i sentrum av byen på Scandic Solsiden hotell. Middag og samling på hotellet om kvelden.

Det er mulig å fly fra Sør-Norge til Værnes og bli med på turen derifra. Du kan møte gruppen i sentrum av byen torsdag kveld og bli med på overnattingen i Trondheim, eller bli plukket opp på Værnes fredag morgen.

Frokost Middag
Buss Pa Vei Shutterstock 2017Under 10Mg

3. dag Fredag 2. juli: Trondheim - Mo i Rana

Vi fortsetter nordover gjennom vide og vakre trøndelagsbygder. Vi passerer Levanger, Verdal, Steinkjer og Grong. Namdalen med Majavatn ligger foran oss. Utpå ettermiddagen kjører vi også forbi Mosjøen og kjører gjennom Korgen-tunnelen før vi er framme i Mo i Rana. Overnatting på Scandic Meyergården hotell. Middag og samling på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
1290444179 Midnattssol Foto Frank Andreassen mob 1500

4. dag Lørdag 3. juli: Mo i Rana - Bodø

Denne dagen blir det en flott kjøreetappe med mange fine naturopplevelser. Vi kjører fra Mo i Rana ut til kysten og fortsetter nordover langs Helgelandskysten. Vi passerer Svartisen, Glomfjord, Ørnes og Saltstraumen før vi ankommer Bodø. I Bodø skal vi overnatte på Scandic Havet Hotel, som ligger flott til rett på kaikanten i byen. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Lofoten Shutterstock 2017

5. dag Søndag 4. juli: Bodø - Svolvær

Vi starter dagen med ferjetur fra Bodø til Moskenes, og krysser den berømte Vestfjorden med sin spennende historie. Ytterst i Lofoten besøker vi Norsk Fiskeværsmuseum i Å, et av de best bevarte og komplette gamle fiskevær i hele Norge. Deretter går turen til Reine og smeden i Sund. Smien ble grunnlagt av den lokale smeden Hans Gjertsen, og hans læregutt Tor vil demonstrere smedens håndverk slik det ble praktisert på starten av det 20. århundre. Vi fortsetter videre til det største tettstedet i Lofoten, Svolvær hvor vi skal bo i tre netter på Thon Hotel. Middag og samling på hotellet.

Frokost Middag
Nusfjord i Lofoten er er et av Norges eldste og best bevarte fiskevær
Nusfjord i Lofoten er er et av Norges eldste og best bevarte fiskevær

6. og 7. dag Mandag 5. og Tirsdag 6. juli: Lofoten

Disse to dagene skal vi få se noe av det Lofoten har å tilby. Med utgangspunkt i Svolvær skal vi ha spennende utflukter. Nusfjord, et gammelt og godt bevart fiskevær som i dag er museum for besøkende med gammeldags landhandel, trandamperi, sagbruk og smie. Henningsvær, Lofotens mest kjente fiskevær. Havna her er fra gammelt av stedet å ta pulsen på Lofotfiske. Kabelvåg, det eldste fiskeværet i Lofoten. I tillegg får vi tid til å utforske Svolvær og den flotte naturen i området.

Frokost Middag
Polarsirkelsenteret

8. dag Onsdag 7. juli: Svolvær - Mo i Rana

Oppholdet i Lofoten er over og vi starter på turen sørover igjen. Vi tar ferje fra Svolvær via Skrova til Skutvik. Her setter vi oss i bussen og kjører sørover E6 forbi marmorbyen Fauske og videre over Saltfjellet. Vi tar et stopp på Polarsirkelsenteret fortsetter gjennom Dunderdalen og videre til Mo i Rana hvor vi sjekker inn på Scandic Meyergården Hotell igjen. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Nidarosdomen Trondheim 1

9. dag Torsdag 8. juli: Mo i Rana -Trondheim

Turen går videre sørover gjennom Nordland og over grensa til Trøndelag. Vi passerer Steinkjer, Verdal og Stjørdal før vi ankommer Trondheim hvor det blir overnatting på Scandic Solsiden Hotel. Middag på hotellet om kvelden.

Gjester som ønsker retur med fly fra Værnes, kan settes av på flyplassen, eller bli med inn til sentrum og overnatte sammen med gruppen til neste dag.

Frokost Middag
Rådhuset i Oslo
Rådhuset i Oslo

10. dag Fredag 9. juli: Trondheim - Oslo

Vi fortsetter videre sørover over Dovrefjell til Dombås. Her forlater gjestene fra Møre og Romsdal oss. (Tilpasset reiseopplegg fra Dombås til Møre og Romsdal). Turen går så gjennom Gudbrandsdalen og langs Mjøsa igjen til Oslo. (Avstigning for gjester fra Oslo) Overnatting og middag på Holmenkollen Park Hotel.

Frokost Middag
Shutterstock 404828335

11. dag Lørdag 10. juli: Oslo - Kristiansand - Stavanger

Turens siste dag er kommet og vi kjører fra Holmenkollen til Sentralbanestasjonen hvor gjestene fra Bergen forlater oss. Turen fra Oslo til Bergen går med tog. Bussen fortsetter sørover gjennom Vestfold og Telemark, langs Sørlandskysten til Kristiansand og videre til Stavanger. Korrespondanse med Kystbussen til Haugesund og Stord.

Frokost Middag

Priser og betingelser

Pris fra 14 250,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 400 per natt

Prisen inkluderer

 • Bussturen i godt utstyrt turbuss
 • Overnatting med halvpensjon, frokost og middag (antall avhenger av hvilken dag du går på bussen)
 • Innganger og guidede turer iht program
 • Ferjeutgifter og bompenger
 • Reiseledertjenester

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Forsikringer
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A (Egne Covid-19 regler i 2021)
  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  Kostnadsfri avmelding dersom turen avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato. (Innbetalt depositum tilbakebetales)

  Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.